Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Holnap este ilyen tájt érek haza a munkából, de neki látok végig méregetni. Csak rajzot nem találok hozzá igazából erről a típusról is csak egy nagyon régi posztot találtam ebben a fórum témában de ott se derült ki megoldódott e a gond és az illető aki felvetette a problémáját írtam neki de ahogy láttam elég rég lépett be és még nem válaszolt hogy sikerült e neki megoldani.
A rajz letöltéséhez kattints a "processing (please wait)" helyén megjelenő "Get Manual"-ra.Bővebben: Link
Köszönöm szépen akkor ez alapján holnap neki látok és megírom hogy haladtam. Köszönöm szépen és jó éjt mindenkinek.
Szia István...
De jó idegeitek vannak Zolival együtt... A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2013
Szia!
Kicseréltem az IC-t, (hibás volt,) de a hiba jelenség nem szűnt meg. Szerinted mi lehet továbbra is a hiba?
Sziasztok.Ismét a TOSHIBA projektoros tv-vel kapcsolatban írnék.Megvettem bele a 2db. STK konvergencia ic-t,és azzal is ugyan úgy el van csúszva a három szín,semmi nem változott rajta.Valaki tudna mondani rá valamit hogy hol lehet még probléma?
Helló zoli vaagyok!
Segítség kellene! Van egy ALIEN CTX5570 tipusu tv-ém! Üzembe helyezés után csak világít hogy kap áramot,de mikor távirányítóval bekapcsolom akkor csiripel el megy a világítás és utána meg megint világít! Valaki nem tudná orvosolni a problémám? Előre is köszönöm!
A világítás alatt a készenléti LED-et érted? Ha igen legelőször a tápban lévő elkókat cserélném. Egy TV szerelő biztosan tudja orvosolni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2013
Szevasz (tok)
Ha megtalálnám a letölthető rajzát, akkor tudnék segíteni, de fejből nem tudok, és csak fizetős oldalt találtam. A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2013
Helló
Igen arra gondoltam! a biztosítékot cseréltem,a elkókat cseréltem,most cseréltem a nagy feszültségüt,bekapcsoltam és hogy kicseréltem a nagy feszültségüt halkan sorozatosan csiripel és pukkan,de hibát még mindig nem látni!
http://www.eserviceinfo.com/ inet tudol tölteni rajzot.
helló
lenne egy samsung tv-ém és ez ment ki benne 14ms 03fa valakinek nem lenne egy! átvenném!
Ha ez segít akkor felrakom a rajzát,így tudtam lefotózni.Előre is köszi.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
Megkapják a tápfeszültségeiket az STK-k? Lehet, hogy megszakadt valahol a tápvonal.
Megkapják a +32v -32v,kapja a függőleges ic-től a +-16v-ot is,nem találok semmi olyan tápfeszültséget ami nem jutna el az ichez.A jelek is eljutnak odáig.
Mérjem le esetleg lábanként hogy milyen feszültségeket mérek rajta?
Milyen típusú sasszi (alaplap) van benne? 11AK30 ?
Kerestem a tipusszáma szerint az essin....-en de nem találtam.
Aha az ET megvan. Na jó átnézem aztán meglátjuk. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
Ez nem segít, de már megvan.
1.- menüből nem tudod állítani?. 2, ha az a/d konverterfelöl nézed a vezérlést ---egy egy ---műveleti erősítő felé, szkópon akkor van -e változás a szabályzásra. Ha van a konverter felől szabályzás akkor a műveleti erősítők kimenetén meg-e jelenik ugyanaz a szabályzás?.. És még két tucat kérdés persze.
helló
annyira nem értek hozzá de leírom hogy mi van ráírva aa41-10443a. ez van ráírva
Az nem az lesz. Jó minőségű fotót tudsz felrakni? Elég csak a sassziról.
Szinte biztosan elírás CTV 5570. És 11AK30A4 van benne.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
A Tv-d típusa valószínűleg CTV 5570. Akkor viszont 11AK30A4 -es alaplap van benne.
Tápegysép primer oldalán cseréld ki a C610-es kondenzátort. 33mf/50V. Sorvégfokozetban cseréld ki a C613-as kondenzátort. Gyárilag 10mf/50V van benne. Ide rakj inkább 22mF/63V-os kondenzátort. És cseréld ki a Q603 tranzisztort. (BU808) A hővezető pasztát ne felejtsd el felkenni az új tranzisztorra. Valamint jól nézd át a forrasztásokat. Amit csak egy kicsit is gyanús forraszd át. Ha minden igaz a TV-d indulni fog.
helló
az alien tv az már kakukkos let le lett ejtve a lapja és szikrázott samsung ck-5373 t tvévémnél ugyan ez a gond h csak csiripel de ött legalább találtam 1 hibát 14ms 03fa két oldalt áthúzott az áram
Sziasztok!
Panasonic TX-25LD4P TV-nk sajnos meghibásodott. Készenlétben még világít a led, távkapcsolóval bekapcsoláskor csak ciripel, majd vissza készenlétbe. A ciripelés úgy tűnik, a középső többtekercses trafóból/közeléből jön. (A panelen T801 jelű.) Mi lehet ilyenkor általában a hiba? Mi a megnevezése ennek a trafónak általában? Csatolom a szerviz-kézikönyvet, hátha tudtok belőle segíteni. Elnézést a laikus kérdésekért, nem javítottam még TV-t. Előre is köszönöm a türelmet és a segítő válaszokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |