Fórum témák
» Több friss téma |
A sárgát még csak-csak látom, de a pirosat nem.
Újra a Candy mosógépem problémája miatt írok: 8 napig volt kihúzva a konnektorból, vissza kapcsoltam, és semmi nem változott. A mosási programoknál beszivattyúzza a vizet, forog egyet, max. kettőt és leáll. A szivattyúzásnál és centrifugázásnál is elindul, kinyomja a vizet, a centrizést elindítja, de nem csinálja végig a programot. Fiam szétszedte, kihúzott mindent a panelból, lefotóztam. Segítséget kérnék, hogy még valamit szét kell-e húzni, mivel nem tudjuk melyik az ami reseteli, illetve mit kell megmérni. Már nagyon kellene a gép. Köszi előre is a segítséget!
A fiad, motorban a szénkeféket nézze meg. Lehet elfogytak már.
Nem tud esetleg abban valaki segíteni,hogy van egy wirlrpool AWT 2061 felültöltős mosógépünk és az ajtónyitás érzékelő már másodszor lett cserés,zárlatos.Túl drága és szeretném kiiktatni mivel gyermek/pici nincs a családban.A három vezeték közül melyiket kell összekötni hogy továbbra is működjön.Tartalék gép,de már így is tÚl sokat költöttem rá emiatt nem szeretném kidobni.Köszönöm előre is a segítséget.
Illetve a motoron lévő forgásérzékelőt nézném meg.A legvégén van 2 vezetékkel.Ha forog a motor akkor feszt ad le.
Jobb napot, Laci! Jó, megpróbálom másképp leírni a hibajelenséget. A mosási részt a kuncsaft szerint jól csinálja, a centrifugáláskor nem lesznek szárazak a ruhák, de nem hagyja vízben. Ugye van egy kijelző ami a mosás hátralevő idejét mutatja. Ez a visszaszámlálás áll meg véletlenszerű helyeken, főleg a centrifugálási részen, majd egy idő után magától elindul vagy a program végére ugrik. A centrifugára állítva volt amikor a kezdeti 16. percnél állt meg, volt amikor a 12. vagy 11. percnél dekkolt, miközben forgatott jobbra és balra, majd amikor a fordulat lassan emelkedni kezdett, kezdte a lassú forgatást (ez lenne a ciklus). A beállított fordulatszámot nem érte el egyszer sem. Hibakódot nem ír ki.
István
Igy már világos, próbáld meg a fütászálról lehuzott dróttal elinditani a centrit, elég ha csak az egyik szálat huzod le ha igy beindul akkor a fütőszálat kell cserélni.
Kösz a tippet, holnap kipróbálom, ha sikerül gépközelbe jutnom. Habár a fűtőszál hibának lenne hibakódja, amit a gép kijelezhetne.
Helló! A kérésedet meg kellene gondolni, mert az alkatrésznek más funkciója is van az ajtó bezárásán kívül. Nem tudhatom, hogy mi az amit költöttél a gépre, de a szóban forgó alkatrész 3e. A beszerzés természetesen plusz költség. Ha mégis ezt a megoldást választod az N jelzésű marad szabadon, a másik kettőt ( L és C )kell közösíteni. István
Még meg lehet nézni a motort jut eszembe, ki kell venni és megnézni hogy centri közben a szénkeféknél menyire szikrázik mert ettől is lehet pláne ha a kisebbik motor van rajta amit mostanában tesznek rá akkor majdnem biztos hogy a motorral lesz a gond de még a szénkefét is meg lehet nézni a hosszuságát vagy nincs e beragadva, én már jártam ugy egy ilyen tipusu géppel hogy ez a kissebbik motor volt rajta és még nem is szikrázott annyira, szóval én nem is gondoltam hogy rossz lenne a motor csak amikor egy másikat rátettem akkor derült ki hogy bizony a motor végett nem pörgött fel, megnézheted még a légcsapdát is ha még nem tetted.
Sziasztok. Az energomatom olyat csinál, hogy nem bírja forgatni a dobot mosás közben. Ez mitől lehet? Olyan, mintha nem lenne elég ereje. Kondit kellene cserélni?
Idézet: „Üdv mindenkinek! Ismerősöm fagor mosogépe mos de a mosásnál és centrizésnél a lágyinditás helyett nagy sebességgel indul a motor. Ja és továbbra is keresem a Whirpool 7125 paneljének kapcsolási rajzát ,meg persze érdekel paneljavitó szakember is.Előre is köszönöm minden szakinak.” Megnézve a mágnes fixen áll a helyén esetleg rajz alapján sikerülne a tacho körének javitása (FAGOR 3F-1610) vagy ezekhez sem lehet rajzot keriteni mint a whirpool 7125-höz?
Szia Laci! Mivel nem a szomszédba kell csak átugranom a gépet megnézni, így az elmondásokra kell hagyatkoznom. A gép már három alkalommal is hibátlanul kimosott az utóbbi "feltételezett" hiba óta. A ciklus normális volt és a víz is melegen távozott belőle. Ez a hol fűt, hol nem meghibásodás, rosszabb mint a "semmi sem megy". Lehet valamit javítani, megkenni a programkapcsoló időzítő motorjának a hajtásában, mert amikor odébb kellene tekernie a programot, akkor (nem mindig, csak néha) időnként "morogva" teszi azt meg, mintha erőlködne a motor. A programkapcsolója így néz ki és szép árat kérnek érte. Meggondolandó egy új gépre való beruházás, mint egy programkapcsoló csere és a családi béke is helyre áll. Ha továbbra is fantom módjára fog fűteni, akkor ócskavas lesz a sorsa, mert már 10 éves lesz a nyáron.
Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a segítséget, sajnos nem sikerült "házilag" megjavítani Candy nevű családtagunkat . Feladtuk . Holnap hívok szerelőt. Még egyszer köszönöm!
Sajnálom. Persze nem könnyű, hiszen távolról csak találgatni tudunk.
Helló Laci!
Ma nem jött össze, mert a tulaj elutazott, majd talán hétfőn lepróbálom. Természetesen a rutin periféria teszteket sem hagyom ki. Nem szokványos hiba az biztos, remélem meglesz a hiba okozója. És köszi a késői hozzászólásodat. István
Vagy még lehet a motor is menetzárlatos.Ami itt volt az olyan volt.Bekapcsoltam megforgatta 2x 3x jól a utána meg csak búgott szinte.Ettől függetlenül lehet kondi is.
Szia.
Azoknak általában olyan hangjuk van nem erőlködnek, esetleg lehet keresni a Vaterán panelt bele, 5-6 ezerért már lehet bele szerezni. az NTC csatiját jól meg kell takaritani attól is lehet.
Látom már megelőztek, így csak megerősíteni tudom a kondicserét. Valamikor engem is szivatott a saját gépünk, nem akartam elhinni, hogy csak olyan rövid ideig bírja a kondi, így inkább motort cseréltem. Nem lett jobb. Be kellett látnom, hogy mégis csak a kondi. Kicseréltem és láss csodát, az erő visszaköltözött.
ajtóreteszek nem lehetnek ludasak? Szerintem nem működnek, mert a tetőt bármikor fel lehet nyitni. Ekkor természetesen a program megáll.
Szerintem nem, annak más a szerepe, nincs összefüggésben.
Nem is lenne logikus a motor erejét összefüggésbe hozni az ajtónyitással.
Csak azért kérdem, mert ezt olvastam: "Az ajtóreteszek a segédfázis áramkörében vannnak ezért ha az áramkőr megszakad nincs a motornak nyomatéka." Nekem pedig úgy tűnik, hogy nincs nyomatéka.
A programot sem a reteszek állítják meg, hanem egy mágnes(és reed relé), ami az ajtóba van építve.
Bővebben: Link Köszi.
Ha lesz időm majd megkeresem és megnézem a rajzot, de ez szinte kizárt. Cseréld a kondit de a kapacitása egyezzen meg és feszültsége se legyen kisebb. Lehetőleg újat tegyél.
oksa. 1 van benne? gondolom a motor mellett?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |