Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   909 / 1388
(#) eyess válasza havranarpi hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

Szerintem jó lesz neked pdf be is igaz ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
(#) havranarpi válasza eyess hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

Ezer köszönet!

Szívesen , azért inkább nézd meg ha kinyomtatod , és ha nem ok még igazítunk rajta +- 1mm lehet van benne .

Üdv: eyess.

Megnéztem nem 1 mm van benne hanem
A hosszabbik oldal több: 8 mm -el
A rövidebbik oldal több: 3 mm -el

Talán ő lesz az 78*49,2 mm , így írtad ugye?
De azért nézd meg ezt is.
Elvileg ennek már jónak kell lennie a gyakorlat meg rád vár.

Elvileg jó gyakorlatilag viszont a hosszabbik oldalt rövidebb lett 2 mm -el

Semmi gond , csak akkor az már 80 as lesz , és nem 78 ahogy először megadtad , de itt van +2 mm rel odébb.És a rövidebb oldal az jó akkor ?

Áh igen ez most pont jó.
Köszönöm még egyszer a segítséget

Szívesen , és használd egészséggel .
(#) Doky586 hozzászólása Ápr 14, 2013 /

ha már nyomtatásról esett szó..

ha A4-es nyomtatóm van azzal hogy nyomtattok kisebb méretű papírra?
pl. a megfelelő méretűre vágott műnyomó-patírt papírragasztóval körberagasztjátok egy A4-es nyomtatópapírra és úgy mehet be a lézernyomtatóba? (a pénzragasztó nem olvad meg?)
vagy csak egy oldalát, vagy csak a tetejét ragasztjátok rá? vagy folyékony papírragasztóval?
(#) _vl_ válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

Én pl. mindig egy egész lapot használok (ez nálam műnyomóból 20cm x 35cm, mert ekkorára vágattam fel a Pantonosokal, hogy 10 egész lap kijöjjön egy ívből). Annyira semmibe nem kerül (5.7Ft/lap bruttó), hogy ezzel nem állok le játszani. Ha több minden pici cuccot akarnék, akkor legfeljebb összemontíroznám nyomtatás előtt.
Ha össze akarnék ragasztani lapokat nyomtatás előtt, akkor arra lézernyomtatóba való öntapadós etikettből használnék egy kis darabot, az garantáltan lézer-kompatibilis.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

A vizi ónozás nem tüzi ónozás ... Én nem evvel kísérletezek normál olvadáspontú ónt akarok felvinni a forrmaszkos panelra , de az első próbák elég biztatóak
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
(#) Doky586 válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

a HEstoron A5 méretben árulják.
a nyomtatóm meg ragaszkodik az A4-hez. leteszteltem: jól kezeki az A5-öt is, a nyomat azonos méretű lett az A4-re nyomottal, csak utána power off-on kell hogy újra működőképes legyen. de ennél kisebbet biztos nem kezel ha kettévágnám a papírt A6-ra. mert egyszerre tuti csak 1 nyákot vasalnék, a tonerral meg spórolnék.

"öntapadós etikettből használnék egy kis darabot"
átfogalmaznád? nem értem a szavakat.
ragadós etikett=illem/protokol ?
(#) havranarpi válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

Én el szoktam tenni mert többnyire(ha PDF-ből nyomatok)
Akkor valamelyik sarokba kerül a nyomat.
Először kiforgatom ,hogy mind a 4 sarok elkopjon utána ami marad középső rész
azt a 4 sarkánál maszkoló szalaggal ráragasztom a sima papírnak arra a részére ahol nyomtatni akarok.
Így lehet spórolni a sok kicsi nyák esetében.És szerintem igazad van ,mert nem a lap árával van a gond hanem mire kifizeti az ember a postát(már ha postázni kell)
(#) _vl_ válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

Etikett = jegy, cimke
Esetünkben egy "nagy" A4-es hordozólapra a hátsó oldalán ragadós papírlap van felragasztva, ami kisebb kockákra fel van vágva (hogy amikor lehúzod a hordozólapról, akkor önállóan lehessen őket ragasztgatni). Egyben tudsz rányomtatni, majd egyesével tudod őket ragasztgatni. Számítógéppel feliratozható cimke, pl. borítékok nagy mennyiségű címzéséhez. Persze létezik belőle olyan is, ahol nincs felvágva, és egyben egy A4-es méretű öntapadós papír tudsz a hordozóról lehúzni.
(#) niedziela válasza (») Ápr 15, 2013 /

A vitát okozó szó francia eredetü, "etiquette" jelentése cimke.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
(#) szitko válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

Olcsóbb megoldás, a plakátpapír, vagy a naponta megjelenő különböző multik reklámújsága (sima papíros). Az etikett papír, erre a célra szerintem elég költséges, és pazarló megoldás.
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

Értem , akkor ezek szerint én nem tudtam jól .És a bemutatott nyákod az gondolom nem úgy készült ahogy én leírtam , vagy talán kipróbáltad hátha ?
(#) Doky586 válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

Köszönöm a válaszod ! így már érthető !
nem tudtam mit lehet érteni az "illemjegy" vagy "jegycimke" szó alatt. sose hallottam még ilyenről... de öntapadós papírról már hallottam. így érthetőbb lett volna.

majd kipróbálom a festőszallagot, ami van itthon, és ugyanolyan mint a ragasztószallag csak papírból van.
(#) JZoli válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

Szerintem még mindíg félreérted a dolgot. Az öntapadós papírnak az a része kell ide amelyiket "alapból" eldobnál! Az a része amelyikről már elhasználtad-lehúztad a tapadós papírt, olyan fényes felületű papír, és erre kell a lézernyomtatóval nyomtatni azt amit a panelra kell átvinni.
(#) pjg válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

5 nyomtatóval, a 30 ezrestől a 700 ezresig próbáltam nyomtatni rá. Nem nagy sikerrel.
(#) _vl_ válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

Ne keverjétek már össze szegény srácot - bírjatok már visszaolvasni.
Az öntapadós papírnak a hordozó részét valóban lehet a műnyomó helyett használni, de itt és most nem ez volt a kérdés. Hanem az, hogy mivel lehet ragasztani papírokat, hogy a ragasztó bírja a lézernyomtatót. És arra nem a hordozópapír kell, hanem maga a cimke (amit eldobnál, ha a hordozópapírra akarnál nyomtatni).
(#) JZoli válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

Igazad van, e részlet felett elsiklottam, a panelgyártás volt a szemem előtt.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

Nem úgy próbáltam ez teljesen más technológia (nekem az a megoldás drága, és nem megfelelő!)Mint már írtam ez Szelektív tüzión

Én sem szoktam mindig használni , csak néha.
Viszont nekem tervbe van régóta egy ónozó gépezet A4 es méreti tudna ónozni.
Csak egyenlőre áll a projekt idő hiány miatt.
Annyit tudnék róla mondani , hogy egy lamináló lenne átalakítva .Két henger alatt ón tartály a hengerek a felmelegített ón felhordanák a nyák felületre , és közbe a nyák áthalad a hengerek között.Csak egyenlőre nincs rá időm.Persze más hengerek vannak bele szerelve.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

Ez igen !! Képeket tudnál feltenni róla??

Még nincs olyan formába , hogy bemutatható legyen össze vissza darabokba van még.
A lamináló 500W teljesítményű ami az ón felmelegítéséhez bőven elegendő .Ezzel akár hagyományos forrasztó cint is fellehet majd vinni a nyákra terveim szerint.
Sok elméleti tervezés van még hátra ami majd oda vezet , hogy gyakorlatban is működjön.
PL addig nem szabad , hogy forogjanak a hengerek amíg az ón a tartályban el nem olvad , hogy a hengerek forogni tudjanak illetve feltudják hordani a nyákra az ónt .Attól nem félek hogy túl vastag lenne a nyákon a felhordott ón réteg mivel a hengerek közt csak annyi tudna megmaradni ami éppen a nyákon is meg tud maradni a többi vissza tér a tartályba.
Röviden ennyi lenne .Kb úgy tudnám a működését leírni , hogy régen , de lehet , hogy lehet még most is kapni fal festéskor használatos minta felhordó gumi hengerrel ellátott készülék nem tudom ismerős e.
Na ez hasonló lenne csak két henger + tartály .
(#) Doky586 válasza eyess hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

nem ilyen a működési elve? (az ónozódnak)
(#) eyess válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

Nem mert ez a hullám forrasztás elve , amit feltettél a felhordás pedig pumpa , vagy talán fogaskerekes melyik milyen.Az enyém nagy vonalakban ilyen lenne.
(#) Doky586 válasza eyess hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

nagyon-nagyon régen (ezért a részleteire nem emlékszem) használtam egy olyat hogy a szokásoshoz képest inverz fotózás után gyalvanikusan vittük fel az ónt, majd speciális vegyszerben (ami az ónt nem bántotta csak a rezet marta le) előállt a kész ónozott nyák.
Következő: »»   909 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem