Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Keresd Lhanzit priviben. Ő biztosan tud segíteni.
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy valaki készített-e már másik NYÁK-ot az LCM3-nak? Nekem ez a verzió nem igazán tetszik, jobban tetszene egy SMD-s, vagy legalább olyan verzió, ahol a kijelzőt nem vezetékkel kéne bekötni.. üdv!
Köszönöm! Az első nem is annyira rossz, bár ott is szalagkábelos a kijelző. A többi nem igazán jön be.
Ha valaki tud még valamit, azt szívesen megnézem.
Hello, szeretnék egy pici segítséget kérni, Lcm3-ba lévő relét (HE3621) milyen relével lehet helyetesíteni ?
Linkbe lévő relével müködöképese ?Bővebben: Link
Működik vele eltekintve attól, hogy 3x akkora az áramfelvétele. (30mA)
Mivel a PIC max. 25mA-t szeret a lábain, ezért egy kapcsolótranzisztor kell a PIC és a relé közé.
Üdv!
Relé ügyben kotyogok bele, már mármint beszerzési forrást illetően... Érdemes körbenézni a faxmodemek körül "betárcsázós", általában a régi szgépek modemjei tartalmaznak reed relét, sőt időnként az lcm3-hoz konkrétan ajánlott tipust. (bontottam ilyet miután 500 pézé vettem egyet) Csak tanács , ötlet.
Szia erre gondoltál én megcsináltam nagy nehezen! Macerás az smd-és kivitel.
Persze kissebb is a müszer, a doboz után járkálás stb és a megfelelö stab hozzá azt is elég nehéz beszerezni mert, nem mindegy a fogyasztása. 78L05 ic be mehet ha..nincs jobb! Panel is megoldható és 1%-os 1nf-os kondi is. Felteszem a két oldalas nyákról is neked a fotót itt nincs átkötés.
Ha érdekel meg adom a forrást !
Szia
Üdvözlet mindenkinek!
Nem tudna valaki segíteni ,hogy hol tudnék hozzáférni a degus által közzétett LCM mérő kapcs rajzához ill nyák terveihez?Szeretném után építeni. Köszönettel.
Hali!
a nyák olyan hogy az smd alkatrészek lábinál van furat, így akár lábasjószág is beültethető
Szia Leginus.
Ez egy valóban szépen megtervezett és kivitelezett munka –Dicséret Pipinek a nyák tervezéséért. Szerelésnél el sem lehet rontani. Jó lenne, ha közzé tennéd az alábbi adatokat: fo = ? fcal = ? Uesr = ? Fesr = ? Rx = ? S ha már oly sok 1nF-os stiróval is rendelkezel, cseréld már le azt a két szép piros egy nanost styroflexre. S nem ártana, ha néhány mérési eredményt is közzé tennél pl. RX stabilitása rövidzárnál, esetleg a nem elkó oldalon 1 - 4µF-os kondikról. Köszi a mérési eredményeket.
wima kondik nem jók?
F0 504 .5 khz FCal360.4 khz Re 236 Usr0= 165.8 mv Fesr = 85.6Khz Rx = -7 mohm össze zárt vezetékkel! Kalibrálás után Rx = 1mohm és 0-a közt ingadozik. Kondira vissza térve tv ket is szerelek és Régi Videoton tévékböl ki lehetett menteni egész jó Remix kondikat. Eredmények jók? szerinted. Remélem tudtam segiteni. Üdv
Hali!
úgy látom a fotók az én megszerelt panelomról vannak, akkor még a piros kondik voltak benne
Próbáltam már de nem reagált rá és e-mailre sem válaszolt.Nem építette még meg senki esetleg?
Kinek és mire kellett volna reagálnia?
Ott a cikk, benne a kapcsolási rajz, a panelterv, meg a beégetendő PIC kód is. Megépítette itt a fórumon csillió ember.
Szerintem sokan megépítették. Ott van minden 4. oldalon a rajz, 7. oldalon a lap alján a nyák.
Igen a tiedé a mit te csináltál szakszerü.
Szia
Nagyon jó mérési eredményeket produkál a műszered. A WIMA nem styroflex. Ajánlott lecserélni. Még a kért 1 – 4,7 µF közötti mérési eredményeket szeretném látni (nem az elko oldalon) Köszi A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
Udv!
Tervezem megepiteni az LCM3mat. Csak egy dolgot eszrevettem ami nem vilagos. Lehet mar a forumon valaki megmagyarazta, de olvasgatas kozben nem talalkoztam meg ezzzel a kerdesssel... Szoval, a kapcs rajz alapjan az RA1/AN1/VREF lab vagy lebeg az R9es ellenallason kereszstul, vagy a kacsolo masik allasaban levan testelve. Az alatta levo 2 kapcsolasi rajzon meg az szerepel h egyik allapotaban +5V-ra van kotve, amit a kapcsolon bekotve nem latok sehol... Gondolom a kapcs rajz az jo, mivel eddig nagyon sok embernek mar van mukodo keszuleke, es nyugodtan hasznalhatom ezt a rajzot a megepiteshez, csak ez nem volt ertheto nekem.... Ha valami megvilagositana...(vagy csak arrol van szo , h a PICen belul alapbol 5V ra van kotve es ezt huzzuk le testre amikor az szukseges?) Koszonom!
Szia!
A 16F690 minden PORTA (kiméve a RA3 / MCLR) és minden PORTB lábra rendelkezik egyedileg kapcsolható belső felhúzó ellenállással. Ld. WPUA, WPUB regiszterek.
Sziasztok valaki tudna segíteni, hogy mi ez a kiírás a műszeren, egy 1000uf elektrolit kondit mérek vele, mit jelent az elején az hogy m12-13,és azt az 1.00mF ezt, hogy kell értelmezni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |