Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LC mérő

Témaindító: jocoka, idő: Jan 22, 2007
Lapozás: OK   129 / 188
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Keresd Lhanzit priviben. Ő biztosan tud segíteni.
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Köszönöm !
(#) janikukac hozzászólása Ápr 6, 2013 /

Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy valaki készített-e már másik NYÁK-ot az LCM3-nak? Nekem ez a verzió nem igazán tetszik, jobban tetszene egy SMD-s, vagy legalább olyan verzió, ahol a kijelzőt nem vezetékkel kéne bekötni..
üdv!
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Köszönöm! Az első nem is annyira rossz, bár ott is szalagkábelos a kijelző. A többi nem igazán jön be.
Ha valaki tud még valamit, azt szívesen megnézem.
(#) ic20 hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Hello, szeretnék egy pici segítséget kérni, Lcm3-ba lévő relét (HE3621) milyen relével lehet helyetesíteni ?
(#) pjg válasza ic20 hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

(#) ic20 válasza pjg hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Linkbe lévő relével müködöképese ?Bővebben: Link
(#) pjg válasza ic20 hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Működik vele eltekintve attól, hogy 3x akkora az áramfelvétele. (30mA)
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Mivel a PIC max. 25mA-t szeret a lábain, ezért egy kapcsolótranzisztor kell a PIC és a relé közé.
(#) ic20 válasza pjg hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Nagyon szépen köszönöm a segitséget.
(#) zaza99 válasza ic20 hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Én itt vettem.
(#) Temela hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Üdv!

Relé ügyben kotyogok bele, már mármint beszerzési forrást illetően...
Érdemes körbenézni a faxmodemek körül "betárcsázós", általában a régi szgépek modemjei tartalmaznak reed relét, sőt időnként az lcm3-hoz konkrétan ajánlott tipust. (bontottam ilyet miután 500 pézé vettem egyet) Csak tanács , ötlet.
(#) Leginus válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Szia erre gondoltál én megcsináltam nagy nehezen! Macerás az smd-és kivitel.
Persze kissebb is a müszer, a doboz után járkálás stb és a megfelelö stab hozzá azt is elég nehéz beszerezni mert, nem mindegy a fogyasztása. 78L05 ic be mehet ha..nincs jobb!
Panel is megoldható és 1%-os 1nf-os kondi is.
Felteszem a két oldalas nyákról is neked a fotót itt nincs átkötés.
(#) Leginus válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Ha érdekel meg adom a forrást !

Szia
(#) lionsec hozzászólása Ápr 10, 2013 /

Üdvözlet mindenkinek!
Nem tudna valaki segíteni ,hogy hol tudnék hozzáférni a degus által közzétett LCM mérő kapcs rajzához ill nyák terveihez?Szeretném után építeni.
Köszönettel.
(#) koczka válasza lionsec hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Próbáld meg itt: lcm3
(#) pipi válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Hali!
ilyet csináltam:
Bővebben: Link
(#) pipi válasza Leginus hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Hali!
a nyák olyan hogy az smd alkatrészek lábinál van furat, így akár lábasjószág is beültethető
(#) jano36 válasza Leginus hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Szia Leginus.
Ez egy valóban szépen megtervezett és kivitelezett munka –Dicséret Pipinek a nyák tervezéséért.
Szerelésnél el sem lehet rontani.
Jó lenne, ha közzé tennéd az alábbi adatokat:
fo = ?
fcal = ?
Uesr = ?
Fesr = ?
Rx = ?
S ha már oly sok 1nF-os stiróval is rendelkezel, cseréld már le azt a két szép piros egy nanost styroflexre.
S nem ártana, ha néhány mérési eredményt is közzé tennél pl. RX stabilitása rövidzárnál, esetleg a nem elkó oldalon 1 - 4µF-os kondikról.
Köszi a mérési eredményeket.
(#) Leginus válasza jano36 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

wima kondik nem jók?

F0 504 .5 khz
FCal360.4 khz
Re 236
Usr0= 165.8 mv
Fesr = 85.6Khz
Rx = -7 mohm össze zárt vezetékkel!
Kalibrálás után Rx = 1mohm és 0-a közt ingadozik.

Kondira vissza térve tv ket is szerelek és Régi Videoton tévékböl ki lehetett menteni egész jó Remix kondikat.

Eredmények jók? szerinted. Remélem tudtam segiteni.

Üdv
(#) pipi válasza jano36 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Hali!
úgy látom a fotók az én megszerelt panelomról vannak, akkor még a piros kondik voltak benne
(#) lionsec válasza koczka hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Próbáltam már de nem reagált rá és e-mailre sem válaszolt.Nem építette még meg senki esetleg?
(#) _vl_ válasza lionsec hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Kinek és mire kellett volna reagálnia?
Ott a cikk, benne a kapcsolási rajz, a panelterv, meg a beégetendő PIC kód is.
Megépítette itt a fórumon csillió ember.
(#) mps válasza lionsec hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Szerintem sokan megépítették. Ott van minden 4. oldalon a rajz, 7. oldalon a lap alján a nyák.
(#) Leginus válasza pipi hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Igen a tiedé a mit te csináltál szakszerü.
(#) jano36 válasza Leginus hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Szia
Nagyon jó mérési eredményeket produkál a műszered. A WIMA nem styroflex. Ajánlott lecserélni.
Még a kért 1 – 4,7 µF közötti mérési eredményeket szeretném látni (nem az elko oldalon)
Köszi
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
(#) laki1 hozzászólása Ápr 14, 2013 /

Udv!
Tervezem megepiteni az LCM3mat. Csak egy dolgot eszrevettem ami nem vilagos. Lehet mar a forumon valaki megmagyarazta, de olvasgatas kozben nem talalkoztam meg ezzzel a kerdesssel...
Szoval, a kapcs rajz alapjan az RA1/AN1/VREF lab vagy lebeg az R9es ellenallason kereszstul, vagy a kacsolo masik allasaban levan testelve. Az alatta levo 2 kapcsolasi rajzon meg az szerepel h egyik allapotaban +5V-ra van kotve, amit a kapcsolon bekotve nem latok sehol...
Gondolom a kapcs rajz az jo, mivel eddig nagyon sok embernek mar van mukodo keszuleke, es nyugodtan hasznalhatom ezt a rajzot a megepiteshez, csak ez nem volt ertheto nekem....
Ha valami megvilagositana...(vagy csak arrol van szo , h a PICen belul alapbol 5V ra van kotve es ezt huzzuk le testre amikor az szukseges?)
Koszonom!
(#) Hp41C válasza laki1 hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

Szia!
A 16F690 minden PORTA (kiméve a RA3 / MCLR) és minden PORTB lábra rendelkezik egyedileg kapcsolható belső felhúzó ellenállással. Ld. WPUA, WPUB regiszterek.
(#) Melphi hozzászólása Ápr 22, 2013 /

Sziasztok valaki tudna segíteni, hogy mi ez a kiírás a műszeren, egy 1000uf elektrolit kondit mérek vele, mit jelent az elején az hogy m12-13,és azt az 1.00mF ezt, hogy kell értelmezni?
Következő: »»   129 / 188
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem