Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok és Szia DoDo69 !
Először is köszönöm a segítségedet a hibát valóban a HMV membrán "elérése" okozta + a 1,5 - 2 mm vastag vízkő, amely a vízházban pihent. Kicseréltem a membránt kitakarítottam a vízkövet és a kazán hibátlanul működik. Köszönöm! A membránt nem a lángőrnél szereztem be, mert telefonos érdeklődésemre azt a választ kaptam, hogy baxival nem foglalkoznak. Miután szétszedtem a vízházat a membránom nagyban hasonlított a lángőr oldalán 810.- Ft-ért kapható Ocean 80mm-es membránjára, de a lángőrnél nem vállalták hogy biztosan kompatibilis az én kazánomhoz az a membrán. Kérték, azt amit te is tanácsoltál DoDo69, hogy vigyem be és akkor meglátjuk. Viszont ha kivettem volna azt már vissza soha sem tudtam volna visszatenni úgy bele volt gyógyulva és azt nem kockáztattam meg, hogy akár napokig nem lesz meleg vizem. Úgyhogy tovább nyomoztam kiderítettem, hogy Cegléden a Szido Kft. forgalmaz a legközelebb Baxi alkatrészt. Megrendeltem tőlük és a GLS másnap hozta a "gyári" Baxi feliratú zacsiban lévő, Oceán feliratú 80 mm-es gumimembránt 2.170.- Ft-ért + 2.415.- Ft. a GLS-nek a kiszállításért. A többi hasonló kazánnal rendelkező tulaj felé csak annyit, hogy okuljanak az esetemből, én nem bánom a dolgot, a Szido Kft-nél nagyon gyorsan rendezték a megrendelésemet akármilyen piti is volt. A GLS-is villámgyorsan szállított, de ha ki tudtam volna venni a membránt roncsolódás nélkül és én megyek be a lángőrhöz kért rugót spóroltam volna. Nem nagy összeg, de sok kicsi mint tudjuk ..... . Így is, hogy sk. csináltam jócskán spóroltam pont az előbbi indok miatt.
Ahogy ígértem, hétvégén megtörtént a rendszertisztítás.
Pénteken leengedtem a rendszerből a vizet. Már ez is nagyon koszos volt. Ezután feltöltöttem és beadagoltam a Cleaner F3 felét. Már másnap hatott a dolog. Megszűnt a zörgés, brummogás. Most csendesen dorombol a kazán. Remélem így is marad. A rendszert még nem sikerült átmosatni, mert nem tudtam csővel csatlakozni rá, a vedrezést pedig tíz-tizenöt forduló után meguntam. Lassan kezdett tisztulni a habos, sárga víz, de talán a hosszabb átmosás segíteni fog ezen. Köszönet az infókért, a segítségért. Ügyes vagy!Próbáld meg a fürdőben lévő radiátorból a zuhanycsővel csatlakoztatni. A radiátorokat zárd le, majd egyenként mosd át.
Sziasztok!
Van egy Hermann Micra kazánunk, a pontos kódját nem tudom. Két probléma is van vele: 1. csak a kazánhoz legközelebbi csap megengedésével tudok előcsalogatni a kazánból meleg vizet. Ha tusolni szeretnék, a mosdó feletti csapot is meg kell nyitnom, ha szeretném, hogy bekapcsoljon a vízmelegítés. Szerelővel már beszéltem, azt mondja 17 ropi a membrán, amit ki kell, hogy cseréljen benne, meg még ugyanannyi a munkadíj. Ez tényleg ilyen sok? 2. A másik probléma már kicsit rejtettebb, még nem tudott rájönni a szerelő. Télen, ha fölmelegíti a lakást a kazán és utána a termosztát kikapcsolja és sokáig nem kapcsol be a vízmelegítés, akkor mikor újra szükség lenne meleg vízre, akár a csapból, akár a lakás melegítésére, begyújt a kazán, ég pár másodpercig, aztán valami miatt felvillan a piros blokkolásjelző, kilövi a kazánt... A vízpumpa azért keringeti a vizet, biztos, ami biztos. Ha a megszakítóval újraindítom (nem tudom így hívják-e), akkor újraindul a kazán és akkor már rendesen működik. Tehát minden esetben egy megszakításra, egy emberi beavatkozásra van szükség, utána működni fog. Segítsetek, kérlek, mert a gatyánk is rámegy, ha folyamatosan hívnunk kell a szerelőt. Volt már olyan ötlet is, hogy nem sokkal többet kellene fizetnünk és tudnánk venni egy új kazánt...
Renova Star F 24 E BT
Lenne egy kis gondom a kazánnal. Minap láttam, hogy 1 bar benen a nyomés engedtem bele vizet, hogy másfél bar legyen. A kazán eddig hibátlanul üzemelt, viszont azóta egyre csak nő a nyomás hiába zártam el a feltöltőcsapot. Olyan 10 óra alatt már maximumon van a nyomás és nem győzőm engedni a vizet a radiátorból. Nem értem eddig emi baj nem volt. Mit lehet ilyenkor tenni? Melyik alkatrész lehet a hibás? Mert nekem azt mondták ránézés nélkül telefonba, hogy kilyukadt és megy bele a hálozati viz de én nem hiszem el.. Szerintetek? Megszorulhatott 1 szelep vagy nem zár rendesen a feltöltő csap?
A feltöltőszelep alá ment egy kis kosz és szép lassan engedi a vizet a rendszerre.
Própáld meg erősebben elzárni.
1. Nagy az eshetőség a melegvíz kör szennyezettségére.
A membrán 7-800.-Ft költség. 2. Meg kellene mérni az induló gáznyomást! Lehet, hogy nem rendesen éri el az ionikus elektródát. Ezt - sajnos - csak szerelő tudja. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2013
Probálom/tam de ez ilyen műanyag csap azt félek hogy lassan eltöröm
Igen, elég pocsék egy csap.
De - ha jó a rendszer - évente egyszer-kétszer kell rátölteni. Próbált kiszedni. Előtte zárd el a hidegvizcsapot alatta.
Üdv mindenkinek, sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy (D-ÉG) kolibri kazánunk. Első gond, hogy mostanában nehezen fűti föl a vizet 4-5 percet is várni kell mire alá lehet állni. Második gond, hogy nyári üzemmódban van (már) állítva és, ha megnyitjuk a meleg vizet, bemelegszenek a radiátorok. (szerintem nem az a megoldása a dolognak, hogy egyenként lezárjuk a radiátorokat, mert a keringető attól még működik, gondolom a két rendszernek valahogy el kéne választódnia egymástól) A két hiba lehet összefüggésbe? Mi lehet a megoldás? Segítségeteket előre is köszönöm. Attila. Idézet: igen nem az a megoldás, mivel a szivattyú nem foroghat. Ez a "kazán" bitermikus hőcserélővel gyártódik.„szerintem nem az a megoldása a dolognak, hogy egyenként lezárjuk a radiátorokat” Valami miatt működik a szivattyú!
Sok van, mi bitermikus.....de a Colibri bizony nem az!
Így aztán a váltószelep környékén lehet keresgélni a hiba után. Meg kell nézni a váltószelepmotor tengelyét, átjár-e egyik pozícióból a másikba. Előfordult már rugótörés, az okozhatja a leírt jelenséget. Ritkán, de meghibásodhat a forgatórész is. De az Elbi motorok nagyon stabilak, így én más hibára tippelek. Valószínűleg a váltószelep rudazat szorult meg a tömszelencében. Természetesen "házilag" szétszedhető, de gyári alkatrészek kellenek hozzá. Tömszelence, szeleprúd, nyolcastömítés. És a tömszelence réz "annya" kiszedéskor meg szokott forogni a műanyag házban. Akkor azt is cserélni kell. Ebben az a macera, hogy az "észak-nyugat magyar" régió raktárában egy ilyen szelepfedél volt, és az már nálam van. A háttérben természetesen ott lehet a hőcserélők elrakódása is, amit szintén tisztítani illene.
Ok, a CIAO az amely bitermikus!
Bocs a fals infóért.
Köszönöm a tippeket meg a segítséget mindenkinek.
Üdv Urak,
Következő gondom lenne egy Vaillant VUW 180 XE típusú kombi cirkóval, tegnap folyattam a melegvizet kb 40 percen keresztül, forró víz kellett lemosni egy tartályt, és azóta érdekesen működik a cirkó. Egyfolytában megy a fűtés, hiába állítom csak melegvízre a cirkón, meg letekerem a termosztátot, csak akkor hagyja abba, ha kikapcsolom a cirkót... Ha újra bekapcsolom, egyből elkezd fűteni, és fűt folyamatosan, sosem kapcsol ki. Tudna valaki segíteni, mi lehet a baj? Köszi.
Tönkre ment a HMV kapcsoló.
Elég bonyolult és a helye is.
Köszi a választ!
Jaj, és macerás azt kicserélni? Külön lehet olyat kapni? Köszönöm.
Kapni csak Vaillant szervízben tudsz, mivel keresjkedelmi forgalomban nincs.
Egy kicsit bonyolult a cseréje, de megvalósítható.
Értelek, és mennyire biztos, hogy ez a hiba?
Nem lehet, hogy a váltószelep a nem jó? köszi.
Lehet az is, hogy féluton megakadt.
DE ennek oka a szennyezett fűtőkör.
Köszi a leírást!!!
Megkaptam. Igen, sajnos elég szennyezett lehet, régi radiátorok, van már, amelyik csöpög is. Nem nagyon szeretnék költeni ezekre már, árulom a házat, úgyis felújítaná aki megvenné...csak kérdés mikor veszik meg? Addig meg nem akarom használni ezt.
Sziasztok,
Van egy 6 éves Vesten Quasar 24F falikazánunk. Tegnap elkezdett mókázni a melegvíz előállítással. A meleg vizet kinyitva, a készüléken a hőmérséklet jelző lámpák felgyulladnak 70-80 fokig, így nem gyújtja be lángot, ezáltal ugye nem is melegíti a vizet. Ha hagyom folyni így a vizet, akkor egy idő után a jelzett hőmérséklet visszaesik 50-60 fok környékére, és így bekapcsol a láng, és melegszik a víz, de csak rövid ideig, mert újra felmegy 80-ig a jelzett hőmérséklet és lekapcsolja a lángot. Ha nem megy fel 80-ig a hőmérséklet, hanem megmarad 60-on, akkor melegíti folyamatosan, de nem nagyon lesz langyosnál melegebb a víz. A gázóra is forog lelkesen. Hibajelzés nincsen. Nyomás 1bar körül. Víznyomás sem változott. Fűtés letesztelve működik. Mi lehet az oka? Van a kimenő víznél hőmérő-szenzor, ami szabályozza melegítés erősségét? Létezhet, hogy tévesen magasabbnak méri a vízhőmérsékletet a valóságosnál, és ezért nem kapcsol be, illetve nem melegít hatékonyan? Előre is köszönöm a segítséget üdv tozozo
Szervusztok!
V4 FÉG vízmelegítőt kellene lecserélni. A kérdés: melyik készülék "cuppan fel" a helyére? Gondolok itt a füstcső átmérőre, a készülék méreteire stb... Csere esetén szakember kell, ez világos, de engedély meg bármi egyéb szükséges-e? István
Megírom ide is, hátha valaki beleütközik ebbe a hibába, a Vaillant Vuw 180 nál a váltószelepnél, a kis műanyag himba, ami a kapcsolót kapcsolgatja, annak tört le a vége...de nem csoda, mert olyan harmatvékony valami, mint a szűzhártya...a Vaillantnál 1300Forint volt, de vajon meddig bírja majd...
És nagyon köszönöm Törő Istvánnak a segítséget, nem mertem volna szétszedni, de így meglett a baj. Sok sikert Mindenkinek!
Üdv.
Egy nagy segítségre lenne szükségem, egy Termomax ÖV Color eco 4V kazánnal kapcsolatban. A vezérlőpaneljéről kellene egy ellenállás értéke. Kérem aki tud segíteni jelezze. Köszönöm Zsolt
Szívesen!
De ne bánkódj, ez is bírja vagy 10-12 évig.
Egy kérdés, miért akarod lecserélni?
Ha ez 25-30 évet kibírt, nem biztos, hogy az új jobb lesz.
Mi a vezérlés típusa, S4565.. ...?
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2013
Szervusz toro!
több mint 30 éves, már volt hőcserélő csere, ez is kilyukadt. A gázos részét nem ismerem, nem bántom, inkább szeretném egyben kicserélni. Nade mire? 1-2-3-ra már próbáltam, de nem jött be... István |
Bejelentkezés
Hirdetés |