Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   228 / 308
(#) gordonfreemN válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Ez számomra nagyon szomorú és bosszantó.
Mert úgy igaz ahogy mondod.
És én irigylem azokat, akik ebben a korban benne éltek. Nem kellett még ennyire rafináltnak lenni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2013
(#) SALáta válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Amikor költöztem én ott hagytam édesapámnál az eviget, gyerekbetegsége a tengely görbülés. De 420 W al átfúrtam vele a falat 22 es tuningolt csigafúróval. Most van egy extol (vagy mi fene) meg egy régi kék "bleki" , ez már fordulat szabályzós(kikötöm mert rossz és lesz helyette kettő általános célú "szabályzott hosszabbító"), ütve fúr (használt volt kotyog is) és két sebességfokozata van, vagy 5 századot üt a tengely (nem mértem, de szemem ennyit mond) . Cnc re vettem egy 135 W os nagy fordulatú "fúrót" anno, első héten leégett szinte terhelés nélkül. Aztán elmentem a használt cikk boltba onnan vettem egy 135 W os régebbit, 9 hónapig nyúztam, ez leégett mert át akart menni az asztalon én meg nem voltam a közelbe, de 20 as fejjel az alut 0.5 mm mélyen minimális fordulatszám vesztéssel ette. Most van egy "extol" ennek a helyén, 0.2 mélyen fullad aluba 6 os egyélű szerszámmal. Első "főorsóm" egy 10 évet ment makita lyukköszörű orsója volt, századot ütött. Mostani gyári er11 meg alapból ütött, feljavítottam már csak 1-2 századot üt, igaz ekkor már lehet mocsok is benne. A "tes**s" sarokköszörűm múltkor hullott szét, rátettem a gépre alut vágni (42 V ról hss tárcsával leragasztott kapcsolóval). A kapcsoló csavarja belehullott a motorba, óriási kárt okozva az álló és forgórészben. Szétszedtem, és csodálkoztam hogy ez eddig még nem hullt szét mechanikailag. Szerencsére a kapcsolója majdnem jó a kézi körfűrészembe, ennek házán a biztonsági kapcsoló részt kellett felmarni, még a pozíciója meg minden egyezik a régivel kivéve ezt az oldalpöcök részt (ennek átmérője nagyobb pozíció ugyan az!). 8000 forintos "flexből" egy -inkább nem írok árat- Original Flex körfűrész lett felújítva, ennyiből nem úsztam volna meg a postát oda vissza alkatrészt meg szerelési díjat a Flexnél, ráadásul nem is adnak ki kapcsolót, küldd el javítják. A mai ugyan ilyen gép ugyan ebből a márkából ehhez képest vicc.
(#) Doncso válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Egyetértek. Igazából, az a baj, hogy ma is vannak olyan gépek, mint régen, csak éppen változtak az árak, így a szükség szülte az olcsó gépeket amikre most köpködünk.
(#) SALáta válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Amiket mi gyártunk esetleg olyan, de amik közkézen (azaz nem egy cég tervezőgárdája tervez önön gyártósorára napi 24 órás igénybevételre mondjuk igen nagy igénybevételre, és 4 évig elmegy az alkatrész- ami nálunk örök élet lenne) vannak azokról ez nem mondható el, bármilyen márka legyen. Most néztem a hulladékos konténert, kerestem egy gépalkatrészpárt gérvágómhoz. Igaz nem találtam de örök életű lenne. Csak egy 28 as húzott anyag kell tengelynek és kész is az örök élet plusz egy napos csukló, kottyanna kb 3-4 századot minden irányba, betét edzett keménymart köszörült csukló . Az egy gyári gérvágóról nem mondható el hogy stabil, az csuklik nyaklik bármerre a legkisebb erőbehatásra és persze biliacélból van. Készítenek még jó dolgokat csak nem tudod megfizetni. Mesélhetnék arról a csodaszerkezetről amit csak maximum termékváltás miatti átalakításra hoznak vissza. És ráadásul mára meg örök életre gyártott lett ha nem mennek neki kalapáccsal szétverni.
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Ugye bizony! Mondtam én hogy ilyet vegyél (Hát nem bántam meg az biztos, brutálisan erős, masszív, gondolj bele, gépi vakolással foglalkozom, na itt aztán van por, malter, dzsuva, meg ami kell, napi használatba van, de meg se kottyan neki. Eszméletlen jó gép. Mégis az EVIG mint olyan már nincs. Miéééééérrrrt?
(#) Norberto válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Idézet:
„Mégis az EVIG mint olyan már nincs. Miéééééérrrrt?”

Sárba tiporta őket a kici ócó mumus...
(#) Doncso válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 27, 2013 /

Ki gondolná...
(#) FIGIRI hozzászólása Ápr 29, 2013 /

Üdvözletem! Maktec szerszámgépet érdemes-e venni? Mennyivel "gyengébb" minőségű, mint a Makita (tudom hogy ők gyártják, azért is kérdem) ? Árgépen a Tm070 Akkus behajtót 33-53 ezer forint között láttam, ezt gondolnám venni. Ha valkinek van tapasztalata vele, ne tartsa magában (akár a márka, akár a konkrét tipussal kapcsolatban)!
(#) _vl_ válasza FIGIRI hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

Ez olcsó? Szerintem ennyiért Makitát is kéne találnod... Vagy én vagyok eltévedve?
(#) FIGIRI válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

Azt egy szóval sem mondtam hogy olcsó Arra gondoltam, hogy gyengébb-e , mint a hasonló árkategóriáju Makita? Láttam egy Makita készletet is (tipusát nem jegyeztem meg sajnos), 35ezer forint magasságában, köbö ugyanezzel a tartalommal, csak nem Li-ion, hanem Ni-Mh akkukkal, és ez miatt kérdezem. Az ezt gondolom, nem jelenti hogy ezt is akarom venni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2013
(#) SALáta válasza FIGIRI hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

Ilyen NiMh est használunk munkahelyen süllyesztésre. Neked örök élet. Adnak vele lámpát, töltőt, egy frankó táskát meg még a lámpához is akkut és egy kiváló bitet. 3-4 éves volt a régi készlet, ennek akkujai már nem annyira jók. Ezt bele kell kalkulálni. 5 gép közül 1 gép ment tönkre eddig, ezért vettünk még 3 darabot. Egyszóval jó gépek. Csavarbehajtásra, sorjátlanításra való.
(#) Feki válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

Szia! Nos hát hivatalosan műhelynek van titulálva mióta eszemet tudom Viszont télen csak akkor megyek oda ha tényleg muszáj , mert elég hideg tud lenni , szóval hősugárzó+ szieszta kombó oda ahova éppen dolgozok és akkor úgy meglehet maradni . Leginkább raktárként használom illetve meleg időben át költöztetem magam oda , egyébként a szobámban szoktam elektrózni ha hideg van .
(#) Feki válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

Szia ! Ez folyton hideg .... beton falak vannak , nyáron hűvös , télen mocskosul hideg !
(#) Schnitt válasza FIGIRI hozzászólására (») Ápr 29, 2013 /

A zorex most a maktec mt081e akkus fúrót bruttó 39000 Ft-ért adja akcióban. Ez lítiumos akkus, 13-as tokmány, ütvefúrni is tud, és 42 Nm nyomatéka van max. Annak már a nyelébe is komolyan kell kapaszkodni. Lámpa is jár hozzá.
De ha ekkorára nincs szükséged, javaslom, nézd meg a hitachi power tools kategóriás cuccokat. Nekem egy 12 vtos van ebből a márkából, 26 Nm, NiCd akku, de egy éve mindent ezzel fúrok csavarozok. Bár most már van fúrásra célgép.
Egyébként a lépcsős fúrót 1 mm-es vaslemezbe frissen töltött akkuval 24mm átmérőig simán tekeri. Lehet, menne tovább is, de ekkora a fúró.
Ja és 18000 volt a faborynál tavaly.
(#) FIGIRI hozzászólása Ápr 30, 2013 /

Nagyon szépen köszönöm az akkusfúró-csavarozó ügyben a véleményeiteket, átgondolom még egyszer a dolgokat.
(#) rockersrac hozzászólása Máj 7, 2013 /

Én a közelmúltban(vasárnap) gazdagodtam egy PARKSIDE PLS 48 B1 pákaállomás+páka kombóval, eddig nem sokat volt használva, de egész jónak tűnik(bár a felfűtés talán picit komótos, de amúgy szerintem használható) Lidliben volt 3490ft Van rá 3 év garancia, és gyanítom hogy nem sok lehet már belőle, mert mikor megláttam pár napja, akkor volt egy jó rakatnyi(konkrétan egy ilyen ,,kiállító kosár modul" tele volt vele két sorban, mikor megvettem, akkor meg volt összesen 8 vagy 10 db...
(#) Gafly válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Más is volt ami egész használhatónak tűnt. Szerintem érdemes benézni...
(#) rockersrac válasza Gafly hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Konkrétan az órám is onnan van, rádióvezérelt, 5BAR nyomásig vízálló, meg ilyenek. Eddig meg vagyok vele elégedve. Ja és a pákára 3 év garancia van(ha jól emlékszem az órára szintén)
(#) Gabó válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Egész pofás kis cucc. Otthoni alkalmi forrasztáshoz elég szerintem. Ami feltűnt, hogy pl cserehegyet honnan lehetne bele találni? Elég fura kiképzése van. Trafós, vagy 230V van szabályozva?
(#) Schnitt válasza Gabó hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Szerintem 230-as, nem nagyon van hely a trafónak. A készülékház tetejébe a páka megy bele, az aljában egy fiók van a tartozékoknak. Olyasmi lehet, mint a Fahrenheit 2820.
(#) sirály12 hozzászólása Máj 8, 2013 /

Egy olyan kérdésem lenne, hogy hegesztőtrafót szeretnék venni. Csak ház körüli munkára, szóval nem lenne azért olyan rengeteget használva.
Megvehetem-e az olcsóbbakat, vagy érdemes drágábbat vennem? Az, hogy 100 évig bírja nem szempont!Érdemes egy régebbi trafósat venni, amiben még benne van az anyag, vagy jó egy újabb olcsó is?
Ez talán?
Vagy talán ez?

Vagy nézzek egy használt inverteres gépet?

És a legfontosabb, nem akarok rá vagyonokat költeni, mivel tényleg ritkán lesz használva.
(#) Ricsi89 válasza sirály12 hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Az első bekapcsolási ideje 10%! Erre ügyelni kell, mert egy pálca elhegesztése után valószínű, hogy lekapcsol a hővédelem. Ez a bekapcsolási idő azt jelenti, hogy 10 percből 1 percig hegesztesz, 9 percig hagyod hűlni. Eléggé alulméretezett szerkezet lehet.
(#) bankimajki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

A műszaki eladók csodája: "Feszültség: 3700W"
(#) Schnitt válasza sirály12 hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Inverterest semmiképp sem vennék használtan.
Egy ismerősnek az első linkeden szereplő volt (hyundai), 5-6 elektróda után pihenőt kellett tartani, mert nagyon melegedett.
Ha ennél kevesebbet hegesztett, azt még bírta, de tavaly a kerítését napokig hegesztette emiatt (20 perc munka - 30 perc szünet). Aztán a vége az lett, hogy vett egy használt HETRA 160-ast, kb ugyanannyiért, mint ez újonnan, amivel azóta sem volt ilyen problémája.

Szóval, ha tényleg csak keveset akarod használni, akkor vedd meg.
Egyébként a HETRA szériából most is sok van használtan a szerszámpiacon.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
(#) Schnitt válasza Schnitt hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

De ez sem lehet rossz vétel, bár esélyes, hogy ennyiért már elvitték:
Nordika 164

Az új ára 60000 körül mozog.
(#) zoly15 válasza sirály12 hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Legalább egy ilyenre ruházz be, mert amiket linkeltél az égvilágon semmire sem jó.
(#) (Felhasználó 46585) válasza sirály12 hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Egy inverteres nagyon jó lehet, könnyű, ha jól csinálták meg, akkor szépen lehet vele hegeszteni, de azért gondold meg a dolgot. Ha csak néha kell a gép, akkor majdnem mindegy, hogy trafós, vagy inverteres. Ha trafós, akkor egy kicsit kényelmetlen odacincálni mondjuk a kerítéshez. Na és? Ráteszed a taligára... Azért, mert ritkán kell, nem muszáj megvenni egy olyat, ami drága és valljuk be, ha nem valami ipari kivitelt veszel, akkor elég romlékony is tud lenni. Én a helyedben valami használt, trafósat vennék. Biztosan van a Vaterán, apródon, stb.
(#) sirály12 hozzászólása Máj 8, 2013 /

Köszönöm a sok hasznos tanácsot! Megfogadom őket. Mivel sokat nem akarok költeni rá, ezért vagy egy használt vagy új trafós lesz. Vadászok még kicsit.
(#) Gafly hozzászólása Máj 9, 2013 /

Más, talán itt nem túlzottan OFF.

Láncfűrész, ALCO (tehát nem annyira gagyi) vastagabb fában balra húz.
Balra húz:
- Hosszában nem egyenesen vág, hanem "hegyénél" balra görbét.
- Ugyanígy lefelé is "jobbról balra.)

Az eredmény egy "gömbcikk"-szerűség.

Vastagabb fa, 10 cm fenyő, tehát meg sem kellene kottyanni még egy harmincas pengélyű fűrésznek sem.
De gyakorlatban olyan eredmény, mint amikor nekiesik egy részeg hód a fának

Én vagyok a béna?
Láncot kellene élezni?
Láncfűrészek már csak ilyenek?
Bármi egyéb szervi baja van?
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Következő: »»   228 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem