Fórum témák
» Több friss téma |
Tiszta, értem!
Köszönöm a gyors segítséget! Ha hiszitek ha nem ezt így sehol nem lehetett megtalálni. Szóval tényleg köszönöm!
Idézet: „Ha hiszitek ha nem ezt így sehol nem lehetett megtalálni.” Én a 18F14K50 adatlap (DS41350E) 17. fejezetéből olvastam ki: Figure 17-1 és a Register 17-1 ábrák.
Szia!
Ezt is nézted ( ráadásul MAGYAR nyelven ! )Bővebben: Link, mert már sokszor volt rá hivatkozás a fórumban ?! A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2013
Idézet: „Ha hiszitek ha nem ezt így sehol nem lehetett megtalálni.” Nem hisszük. Az adatlapon kívül számos helyen megtalálható, például az agyonönreklámozott PICCOLO projektemben is leírtam, példákat is adtam rá. Pont PIC18F14K50-re...
Sziasztok!
A timer2-t szeretném megszakításban használni, de csak egyszer fut le, amikor azt kikényszerítem. Merre lehet a hiba? Processzor: PIC24F04KL100, fordító: C30
Idézet: „icserny: Az ICP02V2 beszerzését ne kapkodja el senki!!! Várjatok még egy kicsit! Nekem eddig még nem sikerült Debug módba lépni vele. Igaz, nem volt túl sok időm játszadozni vele, s lehet, hogy több MPLAB verziót is ki kellett volna próbálni.” nem bírtam kivárni hogy meddig várjak. vettem egyet. mi az ami nem működik ? logikai analizátorként működik, feszültség szabályozható... Idézet: A debugolás nem működik. Figyelmesebben megnézve, a honlapján nem is írja, hogy debugolásra alkalmas, csak azt, hogy programozó.„mi az ami nem működik ?” Igen, Az ICP02V2 szabályozza a feszültséget, ezért a 3,3 V-os cuccok is programozhatók vele (pl. PIC24, vagy PIC18J). Ezzel nincs gond. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2013
A PIC-kwik projektben megnézheted, hogy én hogyan csináltam.
A timer1-nél jól működik, de ennél a típusnál a T2CON regiszterben csak elő / utó osztást és ki-be kapcsolgatást lehet beállítani.
A link egyébként hasznos, korábban is nézegettem, köszönöm.
Sziasztok! Kérdésem lenne: van egy JDM programozóm. (Az a fajta, amelyik külön táp, 7805, 7812+2Dióda, stb.) Pl. 16F628-at és másokat már többször programoztam vele, de most itt van egy 16F873A és nem hagyja magát.
Van valami ötlet, hogy mi lehet a gond?
Félig OFF kérdésem lenne, inkább jelformálás témakor, de a TRIAC-hoz is tartozna, de végül is minden megoldás érdekel
Ezen link alapján próbálok egy dimmert építeni, ha minden jól megy csirke keltető lesz belőle. A panel pontosan a linkelt kapcsolás alapján készült el, a probléma a nullátmenet érzékeléssel van. Az opto egy pozitív impulzust ad minden nullátmenetnél, ezt figyelem mikrovezérlővel megszakításban és ehez képest van gyújtva a triak. Na már most ez a "nullátmenet impulzus" nem túl megbízható a fel és lefutó élek is összevissza ingadoznak (mellékelek képet), szkóppal biztos jobban is meg lehetne vizsgálna, de csak logikai analizátorom van. Amikor kisfeszültségről probáltam olyan is előfordult, hogy a TRIAK gyújtásakor megzavarodott az egész, azt hittem kicsi a trafó és megrántotta a tápot, de ugyanezt produkálta hálózati feszültségről is. Azóta körülnéztem a szűrők terén, most a terheléssel párhuzamosan (60W izzó) raktam 100 Ohm 100nF -et, kicsit javult a helyzet, de az impulzus élei még mindig nagyon rondák. Mivel lehetne megoldani hogy csak 1-1 élem legyen vagy programban mit trükközzek, hogy ne zavarjon be (felfutó élre van megírva) ? Illetve a TRIAK után milyen szűrést tegyek hogy ne zavarja az egyenirányítást? Ha el tudtok irányítani a megfelelő témába az is megfelel, előre is köszönöm!
Sziasztok! egy kérdés:
ha ICSP módszer helyett LVP módszerrel programoznék az a következő hátrányokkal járna? - elvesztek két I/O lábat (ezt aláhúztam a rajzon pirossal) - először mindenképp fel kell programozni a PIC config wordjét (ICSP vagy áramkörből kivéve) a mellékelt rajz bal oldala a gyári adatlapból való, jobb oldalát én alkottam mert nem szerepel a pdf-ben. programozás alatt nyomni kell a reset gombot(?). ha nem jól rajzoltam akkor javítsátok ki. nemcsak ezen egy konkrét tipus a lényeg hanem úgy általában a LVP. Az eredeti rajzon mekkora az R1, R2, R3 ??? ha bemenet lesz az áramkörben akkor 10ohmtól 1Mohmig bármekkora lehet? A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2013
Nekem az LVP oldala NAGYON nem tiszta, hogy mit ert o normal connection alatt.
Az LVP-nel csak annyi a kulonbseg, hogy a Vpp nem kell 12V legyen, eleg az 5V, meg mashogy lep be a feszultseg, de alapjaban ugyanaz. Nem tudod megsporolni a clk es dta labakat, csak a PGM labbal tobb, igazabol ezt veszited el, mert foldre kell kotni mukodes kozben.
Bár ez már nem PIC-es kérdés, de szerintem a jelformálással van nálad gond. Ne spórold meg a hardvert, mert szoftveresen nehezebb korrigálni. Csatolok egy rajzot, ebből puskázhatsz. Nálam, ez atomstabil.
na szerintem mégse jó az előző rajzom...
Néhol Low-Voltage Programming -nak (LVP), néhol pedig Single-Supply ICSP Programming -nak nevezik ezt a funkciót, de nekem úgy tünik hogy nem pickit tipusú programozáshoz lett kitalálva ez, hanem inkább olyan helyre ahol több pic van és üzemszerű működés közben az egyik átprogramozza a másikat. tehát nemcsak fejlesztéskor/gyártáskor. magyarán engem nem érdekel, mert ilyen bonyolultságú áramköröket nem szándékozok tervezni, nekem bőven elég az egyszerű pickit-el való programozás.
Sziasztok!
C-ben egy A/D-n feldolgozott NTC jelének szeretnék egyértelműen megfeleltetett vektrotáblát használni. Magyarul megvan a 8 bites A/D eredményem(10 bites eredmény felső 8 értékes bitje), ennek kellene egy egyértelmű megfeleltetés szerint táblázatból kiolvastatni a megfelelő értéket. Pl: Ha adresult=192, akkor ugrik egy már előre definiált táblázatra ahol kiveszi a 192. sor értékét, ami mondjuk 73C fok. Hogyan kell ezt C-ben megoldani?
Szia!
A 8 bites ADC eredményhez kell egy 256 elemű tömböt létrehozni. A tömböt az ADC eredménnyel kell indexelni. A tömb egyes elemei pedig a hőmérséklet értékeit tárolják. A tömböt inicializálni kell a hőmérséklet értékekkel. Pl.:
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2013
Erre a legegyszerűbb megoldásra nem is gondoltam Köszi.
És ha pl EEPROM-ban tárolok vektortáblát ott hogyan érem el? Idézet: „...de nekem úgy tünik hogy nem pickit tipusú programozáshoz lett kitalálva ez...” Pedig a PICKit2 is tudja... A frissen vásárolt vagy törölt kontrollerben a LVP engedélyezett, így ha a panelen programozod fel (mert pl. SMD tokozású) még a HVP felprogramozáshoz is figyelembe kell venned a LVP módot. Általában a PGM lábra alacsony szintet kell adnod, de mindig meg kell nézni a programozási adatlapot. Egyes korai típusok (16F628A) HVP programozását megzavarhatja a PGM lábon észlelt jelátmenet. A PICkit2 és a PICKit3 csak akkor állítható LVP módba, ha kiválasztod (manual device select) a típust és az rendelkezik LVP lehetőséggel. E programozáshoz az AUX kimenetet össze kell kötni a PGM lábbal.
Ha a táblázat fix, akkor célszerűbb a program memóriába tenni.
Pl. C18 const rom unsigned char ProgramMemoryTable[256] = {0xFF, ...., 0xFF}; #pragma romdata EEData2 = 0xF00000 const rom unsigned charDataMemoryTable[256]={0x00, ....., 0x00 }; Az adat EEProm -beli táblázatot így érheted el: EEADRH =0; EEADR = kod; EECON1bits.RD = 1; az átkódolt adat az EEDAT regiszterben lesz..
Igen tudja. csak nincs pozitívuma a HVP-hez képest ha pickit-et használok.
az arhívum kedvéért melléklem a javított rajzot. Egy-két I/O láb is elvész (jelen esetben az RA5 és RB4) , illetve manuálisan nyomni kell a resetet programozás alatt.
De igazából a lényegi kerdésem arra vonatkozott hogy: az R1 R2 R3 értékét mire szokás választani? (ohm - kohm - Mohm ?)
Ha túl kicsik akkor a Pickit2 (főleg ha 3rd parity vagy utángyártott) kimenetei nem bírják egyszerre vagy külön-külön a pár 100mA-t Hi vagy Lo -ban, ha meg túl nagy akkor a PIC elektronikájába nem jut elég meghajtás normál működéskor.
Üdv. Most írok át 16F886-ról egy programot mikroc-ben 18f2550-re de a hőmérő nem akar működni hiába kötöm a jó helyre a szenzort tehát az AN0-ára mint ahogy a programban is van írva nullát mutat. Valaki meg tudná nézni mi miatt nem jó? Szerintem a comparátoros vagy a bemenet választást szúrtam el de nem tudom hogy kéne kijavítani.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2013
Azthiszem erre is magamnak kell rájönnöm előre látom..
Szia!
A 18F2550 -ben még egy régebbi filozófia szerinti AD van, így még nem az ANSEL és ANSELH regiszterekkel kell beállítani az analóg bemeneteket, ahnem az ADCON regiszterekkel. 18F2550 adatlap A/D fejezet....
Ilyet még nem láttam. A PICKIT3 simán rákapcsol 5 Voltot egy PIC24F04KL100-ra.
Ki lehet ezt védeni? Ez normális?
18F14K22-nél a PORTC-t szeretném részben ki részben bemenetként használni.
A TRISC-n kívül van még valaminek hatása erre? Mert vannak olyan bitek, amik kimenetként jól működnek, de ha átkonfigurálom bemenetre, magas szintet kapcsolok rá (és mérhető is a tok adott lábán a 4,67V) ennek ellenére a WATCH ablakban 0 marad az értéke. Lehet, hogy elszált részben az IC? A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2013
Ezen a képen azt látom, hogy 3.25V feszültséget akarsz rákapcsolni.
A C portnak van pár lába, amelyik A/D konverter bementként van alapból konfigurálva. Azt állítsd át digitális ki/bementre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |