Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   376 / 1149
(#) sean hozzászólása Máj 6, 2013 /

Sziasztok! Ahhoz szeretnék tanácsot kérni hogy a merevlemez vibrációját hogyan tudom csökkenteni? Régi típusú gépházam van, csavarokkal van rögzítve a vinyó. A keret és a vinyó között belülről gumi alátét van és a csavarokon is kívülről van egy gumialátét, de sajnos sokat nem használ, az egész ház eléggé rezeg és kicsit emiatt hangos is a gép. (a merevlemezem: HGST HDS721050CLA362 új, 2 napos)
Üdv!
(#) nedudgi válasza sean hozzászólására (») Máj 6, 2013 /

Ha egy új merevlemez gumi alátéten van egy régi számítógépházban, és hangos, akkor az esetek 99 százalékában a ház a ludas. Tapasztalataim szerint gyenge rögzítések: laza szegecselés, elfáradt műanyagok, esetleg nem eléggé meghúzott csavarok okozzák. A hiba okát a legkönnyebben úgy tudod behatárolni, ha masszív asztalra, gumi egéralátétre rakod a lemezt, majd bekapcsolod. Ha így is zajos, akkor hibás. Ha nem zajos akkor marad a ház hibaoknak.
(#) sean válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Megpróbáltam asztalon a merevlemezt, szinte észre sem venni hogy felpörög. Akkor marad a ház. Ha megy a gép és rátenyerelek a ház tetejére akkor máris megszűnik a búgó hang. Köszönöm a választ, majd átnézem a rögzítéseket.
(#) Kovidivi válasza sean hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Súlyozd le a gépházat egy blokktéglával
(#) kokozo válasza sean hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Szia!
Néha annyit is elég, hogy a vinyót lejjebb vagy feljebb teszed 1 hellyel, ezáltal kikerül a rezonancia pontból. Célszerű a gépház legaljára tenni.
(#) sardi_hunor hozzászólása Máj 10, 2013 /

Sziasztok!

Azzal a problemavol fordulok hozzatok, hogy az alaplapra integralt Radeon X1250 videoadapter, nem talalja a monitor optimalis felbontasat, ami jelen esetben 1360x768. Probalkoztam minden driverrel, es a monitor driveret is feltelepitettem, ami egy LG FLATRON W1946. Az oprendszer windows7 ultimate. Windows XP-n monitor driver telepitese utan megjelenik a kello felbontas a lehetosegek kozott, de win7-en nem. Tudnatok esetleg valami megoldast? A monitor standard VGA kabellel van a kartyara csatlakoztatva. Amugy azt is probaltam, hogy a monitor beallitasainal kivettem a pipat a rejtett felbontasok elol, de az sem segit. Valami egyebb otlet?
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
(#) mateakos válasza sardi_hunor hozzászólására (») Máj 10, 2013 /

Szia.
Ha egyébként a driver jól működik, csak a felbontás hiányzik, akkor a power strip nevű programmal megoldható a probléma.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
(#) sardi_hunor válasza mateakos hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

En feltelepitettem a powerstrip programot de sajnos abban sem tudtam valtoztatni felbontast, ugyan azok voltak mint maga windows beallitasaiban. Esetleg meg valami otlet?
(#) t-dani válasza sardi_hunor hozzászólására (») Máj 11, 2013 / 1

Szia!

Van egy DTD Calculator nevezetű program, próbáld ki annak a használatát. Korábban rajtam is az segített, semmi más. Itt egy kis fórumos leírás róla:

Bővebben: Link
(#) nemprofi hozzászólása Máj 11, 2013 /

Mindenkinek szép napot!
A problémám: Az USB portba dugott USB Flash Drivert nem tudom használni mert: 1./- a sajátgép I meghajtóként látja, 2./-az eszközkezelő látja ugyan, de 0 helyet ír ki, 3./ Az EVEREST szintén látja. Formázni nem tudom, mert kiírja hogy nincs lemez a meghajtóban. Ha másolni akarok rá, szintén: nincs lemez a meghajtóban. Eszközkezelő: -hardver-tulajdonságok: szabad 0 bájt, foglalt 0 bájt, fájlrendszer ismeretlen. Vajon mi lehet a bibi?
Ugyanebből a szériából a másikra lehetett másolni, írni, stb, aztán egy idő után írásvédetté tett, amit nem tudok megszüntetni. A harmadik driver kifogástalan. Lehet hogy nem éppen ebbe a topicba való a kérdés de nem találtam jobbat. Ha tudtok, adjatok valami tippet, merre induljak el, esetleg a kuka irányába?
(#) lac08 válasza nemprofi hozzászólására (») Máj 12, 2013 / 1

Ismerős a téma.
Valami külső behatás (váratlanul ki lett húzva, vagy adatkommunikációs műveletek közben érhette valami), de a teljes fájlrendszere átkonvertálódott RAW formátumra.
Ilyenkor a windows ugyan látja, de mégsem tud vele mit kezdeni, sőt - formázni se engedi meg és azt írja ki: "tegyen be egy lemezt".
Én egyszer egy 4 GB-osat úgy pofoztam helyre, hogy CD-ről futtattam a gépemen az Ubuntu Linuxot. Az alatt nagyon jól látni a pendrive-ot, sőt lehet róla lemozgatni az esetleg fontos és még kellő fájlokat is (tehát menthető, ami menthető) és van olyan funkciója, hogy lemez fájlformátum megadása.
Ilyenkor ki kell jelölni azt, hogy a továbbiakban ne RAW legyen, hanem pl. FAT32. Ha ezt megcsinálta, akkor a windowsban már lehet vele valamit kezdeni.

Az Ubuntut meg le kell tölteni a netről és kiírni egy CD-re, mintegy mentődoboz jellegűnek hagyva ilyen problémák orvoslására.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
(#) pittti válasza nemprofi hozzászólására (») Máj 12, 2013 / 1

Idézet:
„Formázni nem tudom, mert kiírja hogy nincs lemez a meghajtóban. Ha másolni akarok rá, szintén: nincs lemez a meghajtóban. Eszközkezelő: -hardver-tulajdonságok: szabad 0 bájt, foglalt 0 bájt, fájlrendszer ismeretlen. Vajon mi lehet a bibi?

Valószínűleg az utolsó irány a helyes. Megszakadt a kapcsolat a kontroller és a memóriachip között - esetleg a flash meghibásodott. Nagyon egyszerűen leellenőrizheted amit írok, egy külső USB-s HDD dobozából vedd ki a merevlemezt és így csatlakoztasd. Pontosan a fenti helyzet fog előállni.

És hát ez sajnos nem javítható...
(#) mateakos válasza sardi_hunor hozzászólására (») Máj 12, 2013 / 2

Egyéni felbontásként kell hozzáadni a power strip-ben.
Bővebben: Link
Majd ha kész van, ezen a weboldalon tesztelheted, hogy kell-e a monitor beállításain változtatni: Bővebben: Link.
Analóg csatlakozós LCD, TFT vagy egyéb fix felbontású monitoroknál érdemes ezt ellenőrizni. Fekete-fehér egy pixeles sakktábla mintázatos háttere van az oldalnak, ha valami zavar, vagy függőleges sáv van a képen, akkor változtatni kell a monitoron a clock és a phase beállításokat, ezt általában egy automatikus beállítási lehetőség megoldja, de az néha nem működik jól.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
(#) bbb válasza nemprofi hozzászólására (») Máj 12, 2013 / 1

Mielőtt kidobod, futtasd rajta a "chkdsk meghajtóbetűjele: /f /r /x" parancsot! Ha ez nem löki helyre, akkor repülhet a kukába
(#) mateakos válasza mateakos hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Egy kis segédlet és magyarázat ugyan arról az oldalról: Bővebben: Link
(#) nemprofi hozzászólása Máj 13, 2013 /

Köszönöm a válaszokat. Ma, esős idő lévén lesz időm vele bíbelődni. Majd jelzem hogy mire jutottam.
(#) sardi_hunor válasza mateakos hozzászólására (») Máj 14, 2013 /

Nagyon szepen koszononm, sikerult a power strip progival, ugy ahogyan belinkelted. Nagyon szepen koszonom, meg egyszer, nagyon orulok, h sikerult elohozni a felbontast.
(#) nemprofi hozzászólása Máj 15, 2013 /

Ott tartok, hogy már majdnem minden létező programot kipróbáltam, és egyikkel sem értem el eredményt, úgyhogy most nem kínlódok velük tovább, egyelőre félrerakom őket a többi bazár közé.
(#) _vl_ válasza nemprofi hozzászólására (») Máj 15, 2013 /

Idézet:
„már majdnem minden létező programot kipróbáltam,”

A Linuxos ötletet is olvastad lentebb?
(#) pika75 hozzászólása Máj 18, 2013 /

Sziasztok. Aposomeknak van egy Dell GX260-as sz.gepuk, amiben egy 2GHz-es proci van, memoeia 2x 256MB(az egyik ddr400, a masik ddr266). Alaplap tipusa 02x378. Kerdes : proci ugyben mi a maximum, amit ez az alaplapmeg fog enni? Van egy 2.8GHz/512/800 procim, de nem vagyok biztos benne, hogy tetszeni fog neki a 800-as FSB-s proci. Egy masik kerdes: van nekem egy ddr400 256MB memoriamodulom. Hogyan lesz gyorsabb a gep:ha beteszem az en ddr400-as modulomat harmadiknak, vagy ha kicserelem a ddr266-osat az en ddr400-ommal?
(#) pittti válasza pika75 hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

A Northwood magos, tehát a 400-as, 533-as procikat támogatja, a 800-asokat nem!

Mivel az alaplap 100 vagy 133 Mhz-en megy (procitól függően), ezért jó bele a 266-os is. Tehát 400-as ramot pazarlás beletenni, a lényeg hogy több menória legyen benne.
(#) _vl_ válasza pika75 hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

A weben fellelhető doksi szerint Intel 845G chipset van benne. Az 400 és 533MHz-es procikat tud kezelni, 800-asokat nem.
A gépnek a DDR266..400 közti különbség kb. annyit számít sebesség szempontjából, mint halottnak a csók, szóval tök mindegy, hogy milyet raksz bele. Használhatóság szempontjából viszont látványos különbség tud lenni 512 és 768, vagy 1024MB között.
(#) pika75 válasza pika75 hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Koszi fiuk a gyors valaszokat, most mar tiszta a kep. Udv.
(#) belfi2 válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Sziasztok !

Valamit elnéztetek! i865G kezeli a szóban forgó procit.
Nekem is ez a chipset és proci van a gépemben.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
(#) belfi2 hozzászólása Máj 21, 2013 /

Bocs ! Én néztem el!
Nem 865 hanem 845 .
Bocs még egyszer.
(#) pittti válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

(#) jakata hozzászólása Máj 23, 2013 /

EOS Rebel TI3 600 D uj,fenykepezonk van. Videot ratoltottuk a laptopra,de nem tudjuk lejatszani a mert akad,vagy le sem jatsza. A VLC media player lejatsza akadozva! MOV file-ben tolti le. Probaltam konventalni MOV-bol AVI -ba,MOV-bol FLV-be Format Factory-val.de nem csinalt vele semmit!
Miert nem tudom lejatszani a szamitogepen ?
(#) Buvarruha válasza jakata hozzászólására (») Máj 23, 2013 / 1

Mert gyenge hozzá a számítógép.
(#) VIM hozzászólása Máj 23, 2013 /

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni winchester formázásban, avagy hogyan kell egy működő PC-be egy bővítésre szánt pót winyót berakni és használatba állítani. A gondom az, hogy a pót winyón is van oprendszer és az is XP professonel. Ha összedugom a csatlakozókat, akkor nem bútol be a rendszer, ha a táp részét később csatlakoztatom, akkor pedig nem tudok vele semmit sem kezdeni, mert "lefagy". Hogyan is kellene ezt a formattálást kivitelezni? Minden segítséget előre is köszönök! (...teljesen ámátőr vagyok!)
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
(#) coyote55 válasza VIM hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

SATA, vagy IDE a winchester?
Ha IDE, akkor a "pót" meghajtón a jumpert tedd át "SLAVE"-re, és a BIOS-ban nézd meg a bootolás sorrendjét!
SATA esetén nincs jumper, a boot-sorrendre ügyelj!
Következő: »»   376 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem