Fórum témák
» Több friss téma |
Hy!
egyszer régen mintha láttam volna a neten 2 ICt. az egyik soros jelből párhuzamosat csinált, a másik meg vissza. nem tudja valaki ennek az icnek a típusát? vagy esetleg valakit megkérhetek, hogy csináljon egy PIC-es soros-párhuzamos átalakítót? Sajnos nekem nincs PIC égetőm meg ilyesmim. Ha jól tudom azon úgyis van soros meg párhuzamos IO
Szia!
Nem feltétlenül szükséges PIC-et használnod. Láteznek kimondottan ilyan IC-k. Nézz körül TTL vagy CMOS IC katalógusban, ott biztosan találsz majd IC-t. Üdv: MaGor
Ok.
Keresek katalógust. Bár a netet már végig túrtam, de csak a MAX1609-es ICt találtam. (Nem biztos,h ez a típusa) De az meg SMBus-os, ott meg címezni meg minden ilyesmit kéne... én igazándiból csak 2*3 bitet akarok küldeni 2 kábelen... vagyis az egyik egység az alsó a másik a felső 3 bitethasználná... a maradék 2 bittel meg ki be tudnám kapcsolni a nagyfesz részeket...
Analóg jel átvitele 74154 + 4066-tal
Ez egy régi blokksémám, az analóg jel multiplexes ápvitelére. Persze még ezt is lehetne egyszerűsíteni. Pld: a 74154 + a 4066 helyett lehetne alkalmazni a 4067-et. Lelehet csökkenteni a vezetékekszámát, mégpedig úgy, hogy a cimvonalakat kiváltjuk egy RESET és egy ÓRAJEL vezetékre. Persze ilyenkor szinte egy teljesen megegyező kapcsolás lesz a végeredmény... És egy link a 40xx-es IC-k adatlapjához.
Sziasztok!
Olyan kapcsolást keresek ami képes párhuzamos-soros-párhuzamos átalakításra. Pontosabban: az LPT port kimenő jelét valamilyen soros adatfolyammá alakítani majd azt vissza is. Az itt megjelent LCD kijelző PC-re kapcsolást szeretném a "szerverem" állapotának ellenőrzésére használni. Viszont az egy emelettel feljebb van elhelyezve mint a szobám. 24 eres postai kábelt nem akarok fűzögetni a lakáson át, mert otromba. 2db UTP meg luxus erre a célra. A 4 eres telefonkábel elég esztétikus lenne. Csak ehez kellene a fenn említett kapcsolás. A kommunikáció egyirányú lenne. A válaszokat előre is köszönöm.
Szerintem 2 PIC és el is intézted a dolgot. Azonban a dupla UTP kábel jóval olcsóbb és egyszerűbb megoldást jelentene.
Egy (több) léptetőregiszter is megoldás!!!! Olcsó, és egyszerű.
A léptetőregisztereket is vezérelni kell. Szoftveres vezérlésnél ugrana a kompatibilitás a meglevő programokkal, ráadásul a kommunikációt is lassítaná. Hardveres vezérlés is megoldható persze, de az nem lenne túl egyszerű. (Minden adatkivitelkor generálni kellene annyi léptetőjelet, ahány bitet át akarunk vinni.)
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy soros kábelt, aminek az egyik végén egy db9-es male female csatlakozó, a másik végén egy db25-ös male csatlakozó van. Van hozzá rajzom is, azonban mivel nem vagyok jártas ebben a témakörben, ezért inkább kérdeznék, mint sem hogy rosszul kössem össze a kábelt. Az világos, hogy a 2-2, 3-3, 5-7 kimeneteket egymással össze kell kötnöm, de a 25 tűsnél a 4-est az 5-össel is össze kell? Valamint a 6-8-20-t? Meg mi a helyzet a földeléssel? Nem látom az ábrán hogy az lenne. Előre is köszönöm a válaszokat!
Hello!
A GND szerepel az ábrán...(GROUND).
Igazából arra gondoltam, hogy van a db25-ös csatinak egy kábele, ami a külső "keretre" van kötve, meg van a db9-ben egy kábel amin nincs semmi szigetelés. Azokkal mi a helyzet? A többi elgondolásom jó? A 6-8-20-t össze kell kötni?
Hello!
Mivel nem írtad le mihez használnád a kábelt, így nem is lehet megmondani, hogy pontosan hogyan kösd be a csatlakozókat. A szálak bekötése a felhasználástól függ. Bővebben: Link Alapesetben már 3 szál vezetékkel is működhet az RS-232-es kábel. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
Szia!
CNC gépekhez kéne, adatátvitelhez. A mellékelt ábra szerint kéne bekötnöm, csak az ábra nem egyértelmű nekem.
3 szál soros? CNC-hez? Hova kell ez? Ilyenről még nem hallottam.
http://dncsetup.com/bosch.html
Ez alapján ez kell nekem. De nem is ez a lényeg! Hanem hogy jól értelmezem-e a kötéseket, és a 6,8,20-t össze kell kötni?
Szia! Ha még mindíg a választ várod, akkor próbáld ki először összekötés nélkül. Ha nem megy, kösd össze. Ha úgy sem megy, más a bibi.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
Szia,
nekem van egy olyan gyári csatlakozóm aminek az egyik oldala 9 pólusú lány, a másik vége 25 pólusú fiú. Megnéztem multiméterrel, hogyan van összekötve: 1-8 2-3 3-2 4-20 5-7 6-6 7-4 8-5 9-22 A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |