Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VU meter probléma
Lapozás: OK   12 / 20
(#) norbi97 válasza reloop hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Nyáktervet tudnál hozzá valahonnan ?
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2012
(#) reloop válasza norbi97 hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Fotózd le amit építettél (alulról felülről), kiderül van-e benne hiba.
(#) lóri hozzászólása Nov 26, 2012 /

Sziasztok! Valamelyik topickban volt egy 19 ledes vu-méter, lm3915-16-al. Nem emlékszik valaki hol találom.Emlékeim szerint pdf-ben volt.
Üdv:Lóri
(#) kadarist válasza lóri hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Szia!
Esetleg nem ez volt? Bővebben: Link
(#) lóri válasza kadarist hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

A lényege ez volt,de az valami újságból lett berakva 2-3 oldal volt,de azért köszönöm.
(#) lóri hozzászólása Nov 27, 2012 /

Ezt találtam,hátha valakinek kell.

k4306.pdf

(#) urh hozzászólása Máj 8, 2013 /

Sziasztok!

Olyan kérdésem/gondom lenne, hogy kell-e nekem egy ilyen áramkörbe a ledek elé ellenállás nagy fényű ledek lennének benne minden led ponton kettő db led azaz 20db led lenne kettesével

http://www.pira.cz/barschm.gif

és ha igen akkor mekkora értékű led kellene hogy a legnagyobb fény legyen neki?

ledek a következők, 5db kék 3 citrom 2 piros

Előre is köszönöm!
(#) proli007 válasza urh hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Hello! Ügyes )üres) rajz. Sem alkatrész típus, sem érték, sem tápfesz. De a 2-2 Led-et célszerű sorba kell kötni. Az áramot az R4 értéke határozza meg. De azt korlátozza a tok maximális terhelhetősége, ami a tápfesz függvénye is.
Így válaszolni elég nehéz. Hogy a legnagyobb lehessen a Led árama, ahhoz a szükséges minimum tápfeszt kell választani, vagy a Led-ek tápfesz felőli oldalán egy db. megfelelő soros ellenállást kell választani. A tok terhelését nem célszerű 800mW fölé vinni. üdv!
(#) urh válasza proli007 hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

R1 - trimmer 100 k mini
R2 - 2,2 k
R3 - 1 M
R4 - 2,7 k
R5 - 6,8 k

C1 - 0,47 uF
C2 - 10 uF
C3 - 47 nF
C4 - 4,7 uF
C5 - 0,1 uF
C6 - 100 uF
C7 - 100 nF

IC1 - LM386
IC2 - LM3915
D1 - 1N4148

Bocsi...
(#) urh válasza urh hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Ja és 12V PC tápról menne.
(#) proli007 válasza urh hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Hello! Az R4=1kohm, az R5=2,4kohm. A Led-ek közös ágába egy 47ohm-ot kell tenni a +12V felé. Egyébként meg nem ezt, hanem ezt az áramkört építeném meg.. üdv!
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
(#) urh válasza proli007 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Ha ezt a két ellenállást kicserélem akkor miben fog megváltozni? Mert ez az áramkör alapból egy 12V os pc táp ágról ment. Ilyen feltételek mellett csak azt nem tudtam kell e ellenállás be minden led elé
(#) proli007 válasza urh hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Hello! Az eredeti felállásban kb. 5,6mA lesz a Led-árama. Amit javasoltam, azzal, kb. 13,5mA. De tanulmányozd az adatlapot. A két soros Led, még hasznos is itt, mert csökkenti az IC-re jutó feszültséget (bár nem egyformán a színek miatt), így a disszipációt is. üdv!
(#) urh válasza proli007 hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Végül ez lett belőle. Esetleg valami trükk vagy tipp az áramkörhöz? Az a gondom hogy ha lejjebb veszem a potival akkor alig villan be az utolsó ha feljebb akkor meg alig megy le.... :/
(#) Massawa válasza urh hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Ilyen zenéhez sokkal nagyobb dinamikáju kijelzö kellene, vagy a bementre rakj egy kompresszort, ami "karban tartja" a bemenetet.
Különben nagyon ötletes a szerkezet!
(#) urh válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Ezt kifejtenéd kicsit bővebben? Mármint ezt a kompresszoros dolgot

Egyébként köszi! )

Mintha csak tegnap mondogattam volna, hogy de jó lenne megépíteni
(#) Massawa válasza urh hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Az egy olyan áramkör, ami a bemenö jelet igyekszik egy szintben tartani. Régen szinte minden hordozhato magnoban volt ilyen, manapság a videokamerákban igen gyakori.
Szoval ezt az áramkört ha egyszer beszintezed igyekszik késöbb a modulaciot ugy kezelni, hogy az kb. egyforma szintben legyen. Föleg ilyen tipusu zenére, mint a tied, ez hatásos, mert csökkenti a jel dinamikáját igy a villogás sokkal hatásosabb. (Mindig aránylag sok led fog villogni - ami a célod).

Tudsz nekem egy ilyen kapcsolást adni? Lehet megépítem hozzá

Nekem is keresnem kellene, de biztosan van a HE rajztárában is. Ha találsz megbeszéljük. Azokban a magnokban 1-2 tranzisztoros és elég jól müködö kapcsolások voltak.

Rendben majd én is utána nézek. De ha találsz valamit akkor szólj milyen kulcsszavakkal keressek rá?

Dinamika kompresszor stb. Kevesebb mint 20 mp-ig tartott:

Bővebben: Din. Komp

Ez egy mono hang dinamikai cucc nem? Mert ha jol értelmezem akkor Ube az a hang be az Uki az meg a hang kimenet ami jelen esetben megy a vu meterhez es a GND-k meg mind a VU mind a jack-eknek ossze van kotve igaz?
(#) reloop válasza urh hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Üdv! A diódás csúcsegyenirányítás hátránya, hogy a dióda nyitófeszültsége alatti jelek elvesznek. Olyan integrátort építs, amilyet Proli007 ajánlott. A problémád meg fog oldódni.

Ugyanugy mnt a VU méter természetesen ez is csak egy csatornára szol, de a VU méter esetében aránylag könnyü sztereositani. (2. FET a másik csatornát kezelheti.)
Igen a bemeneti jack és a VU méter bemenete közé kell illeszteni, s jol beállitani. De van ettöl egyszerübb is.

Akkor nézzünk egy egyszerűbbet lehetőleg kevés alkatrészt tartalmazzon!

Már találtál mást vagy rám vársz ( mert én nem kerestem közben )?

Rád várok, mert nézegettem én is, de pontosan nem tudom mégis milyennek kéne lenni Íííígy inkább tapasztaltabban bízok

Itt van egy egyszerübb:

Bővebben: Limiter/kompr

Azt hiszem ettöl egyszerübb nem igen van,
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Itt egy még egyszerübb 2 csatornára, bocs rossz lett a link

Itt a jo

Sztereo kompresszor
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
(#) reloop válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Szia! A kolléga ha jól értem ezt építette meg. D1-nek ráadásul 1N4148-at használ. Ha a dióda nyitófeszültsége fölé komprimálja a jelet ebből könnyen csaknem folyamatos világítás lesz. A dinamikát szerintem nyugodtan meg lehetne hagyni, csak 0V jeltől induló csúcsegyenirányítót kéne használni. Proli007 belinkelte neki, magam is felhívtam rá a figyelmet.
Következő: »»   12 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem