Fórum témák
» Több friss téma |
Sikerült ráhibáznod elsöre! Kontakthibás,vagy kikopott az érintkezöje! Csere!
Van egy Demrad HK D230-as kazánom, ami télen csak temperáló fűtésre volt állítva. Meleg vizet egyszer sem szolgáltatott 6 hónapig. Most ha megnyitom a meleg víz csapját nem kapcsol be, hideg jön belőle.
Tudtok ennek javításához szerelőt ajánlani Fegyvernek, Abádszalók, Kunhegyes környéken?
Szia! Letapadt a váltószelep. Nem a 6honap temperálás tett be neki,ez csak hab volt a tortán, Egy becsületes takaritás kellene neki! Zoli
Kösz, ezek szerint nem kell különleges képzettség ehhez, egy általános szerelő is meg tudja javítani?
Szétszedni nem nehéz...végzettség kellene hozzá azért,(igaz nem azt a perifériát szereli) de mivel gázüzemü készülékbe nyukál bele,és garit sem ártana ha adna.
Szia,
burkolatlevétel után sem látszik sehol páralecsapódás, v. szivárgásra utaló jel. Ugyanakkor logikai alapon rátaláltam a nyomásmérőre és hirtelen felindulásból kiszedtem. Kimostam belőle a "rozsdás" színűnek tűnő vizet. Azóta is esik a nyomás, de sokkal hosszabb az időtartam mint előtte. Lehetséges, h. a nyomásmérő a rossz?
Ha a nyomásméröd lenne rossz,akkor egy ponton felakadna.Vagy meg sem mozdul. Vagy ha vissza engedsz a nyomásbol,a mutató nagy szakaszokban ugrálva mozdul,és ua. töltésnél. Ezek a nyomásmérö hibái. Ha nem láttál a kazánban szivárgásra utaló jelet(biztos?),és a tágtartályod sem ereszt,a fütési rendszeredben van a hiba. Van talajban lévö csö amit nem lehet szemrevételezni?
Szia! Ezt a problémát már többször megbeszéltük és ha nem így csinálod akkor nem lesz jó sosem. A rajz ne zavarjon meg, hogy nem olyan mint a Te készüléked, mert a ballon feltöltési művelete a lényeg.
Üdv. Mindenkinek. Van egy Beretta Ciao kazánom, meleg víz vételkor kb 5 másodpercenként ki-be kapcsol. Mi lehet a baja?
Köszönöm a segítséget!
Köszönöm a választ. A fűtés megy. Úgy is lehet NTC?
Két NTC van benne.
Egy a HMV, egy a fűtés.
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem, van egy kb 8-9 éves Quadriga t2 kazánom, ami eddig hibátlanul működött, de az elmúlt pár hónapban már kétszer kellett szervízelni (mellesleg sikertelenül) a szerelő szerint panelhibás. Használat közben folyamatosan szikrát ad, majd gondol egyet és leáll. Reset gombbal pár percig ismét működik, majd megint behal. Nem szívesen cserélném le, mivel éveken át meg voltam vele elégedve, a panelt nem lehet javítani? Ha tényleg nem javítható, tud nekem valaki panelt szerezni hozzá? A szerelő Saunier Duval Thema Classic kazánt javasolt helyette arról is olvasok negatív hozzászólásokat, mi a véleményetek róla. Előre is köszi.
Nekünk is ez van kb. 8-9 éves lehet. Ennél meleg víz ügyben a turbinakerekes jeladó vacakolt több ízben. A kis kombinált feltöltő csap szerelvénybe van ez beépítve, ha a kerék akadozik akkor nincs meleg víz. Újabban időszakosan azt is csinálja, hogy meleg víz vételnél szikráztat, újra gyújt és ezt ismételgeti, de nem mindig. Azt is tapasztaltam, hogy ha leesik nyomás 1 bar alá a rendszerben akkor sem ad meleg vizet.
Elég mütyürökre szétszedtem az egészet, de ilyennel nem találkoztam. Igen, az nálam is megvan, ha kicsit a nyomás, akkor nincs melegvíz. De ez mindig is ilyen volt.
Sziasztok!
Van egy Junkers Euroline kazánunk és mostanában azt csinálja, hogy a csapot megnyitva beindul a meleg víz, a kijelzőn a vízhőmérséklet felmegy egészen 75 fokra... addig fűti, majd pár perc múlva elkezd villogni a 90 fokos kijelző és letilt a rendszer, leáll az egész kazán. Mi lehet az oka? Kint volt már egy szerelő, kitisztította a fúvókát és beállította a lángot... azt mondta, hogy át kellene savazni a hőcserélőt. Találkozott valaki már ilyen hibával?
Szia! ez a készülék nyitott vagy zárt égésterű? háromszög ,vagy kerek reset gombos?
Szia! Ha nem villog más kijelző az előlapon akkor minden bizonnyal belső keringési gondok vannak, vagy a fűtési előremenő NTC-je nem szolgáltat megfelelő értéket és helyette a biztonsági termosztát "szólal" meg. Az előremenő NTC-re piros színű vezeték megy, a HMV NTC-re kék színű. Az értékük kb. 10kOhm. Ezeket az értékeket kellene ellenőrizni és a szivattyút, hogy megfelelően működik-e. Ha a lakóhelyeden keményebb a víz az előírtnál, akkor elképzelhető, hogy a víz-víz hőcserélőben lerakódás van és emiatt nem megfelelő a hőközlés és túlmelegedés lép fel.
Igen, elkezd villogni a piros reset gomb is és miután letilt a készülék, van hogy a szivattyú még megy, de a gáz már nem. Ilyenkor ki-be szoktam kapcsolni.
Budapest, Ferencváros... lehet hogy kemény a víz, mert pl. a két hete vett elektromos vízforralónk már vízköves lett, kb. 15 forralás után... A készülék egyébként kb. 8 éves és nyitott égésterű, kerek reset gombos. Ma elvitték átsavazni, kíváncsi vagyok javít-e a helyzeten...
Azt nem mondtad, hogy a hibaelhárító is villog! Azt a szerelőt amelyik nem tudja, hogy ebben az esetben nem savazni kellene, hanem a füstgáz figyelő oldott le és azzal kellene foglalkozni, jobb ha be sem engeded a lakásba! Ha ugyanis a hibaelhárító gomb két másodpercenként egyszer villog és a 90fokos LED is villog, akkor füstgáz baj van, mert a deflektoron lévő dióda érzékelő túlmelegszik az elégtelen füstgázkiáramlás miatt és leold a kazán elektronikája. Szénmonoxid veszély! Nem gondolnám, hogy a tápfeszültség alacsony volna és e miatt volna ez a hiba. Tehát kéményellenőrzés!
Értem. Az biztos, hogy túlmelegedés miatt tilt le a kazán, de egyértelmű, hogy a füstgázkiáramlás miatt?
Nem lehet, hogy a vízkőlerakódás okozta "gugulás"-tól elégtelen a vízáramlás, viszont a gázt a szivattyú alapján állítja a rendszer, ezért túlmelegíti a vizet? Ma visszahozták a tisztított alkatrészeket és most egyelőre jó, lekopogom, nem melegít túl és se a 90 fokos, se a hibaelhárító nem jelez be. Lehet valahogy házilag ellenőrizni a kéményt egyébként? Hogy közelebb jussunk a valós problémához?
Ha Neked nem volna meg ez a leírás, akkor nyomtasd ki magadnak és őrizd meg.
Üdv! Ariston tx 23 mi kombi gázkazánom egyre sűrűbben teszi azt, hogy meleg víz megnyitását követően (kb 3 perc) leáll és a két piros led világít, közben elindul a keringetője, míg ki nem kapcsoljuk, mivel a néha a reset re sem reagál. Bekapcsolást követően ismét világít a két piros led, de ha megnyomom a resetet már üzembe is van, de kezdődik elölről.
Több helyen is olvastam, hogy ki kell takarítani, az elektródákat csiszoljam meg, panelon trafókat ellenőriztessem. Ez megtörtént. Bár a legnagyobb meglepetésemre a "fűtőházban" lévő elülső (világosbarna) szigetelő meg van repedve, de még nem esett szét, viszont a hátsó (fehér) szigetelőbetét olyannyira szét volt repedezve, hogy szerintem a lángba is beleért, ezt természetesen nem hagyhattam ott, így darabokban kiszedtem (alig kellet hozzányúlnom és esett szét). Ezt követően ismét megpróbáltam elindítani de ugyan az. Gyanakszom az anód elektródára, de nem találok olyan céget a neten ahol ehez a típushoz árulnának. Vagy valami más a gond? Válaszotokat előre is köszönöm.
Szia! Valamiért elterelödik a láng...Nézd csak meg a füstgáz elvezetés rendben van-e? Az égöszönyeget is nézd meg,rendesen egyenletesen ég-e mindenhol?
Köszönöm hozzászólázod. Megnéztem műszerrel nincs füstgáz szökés. A gáz is rendesen ég. Viszont azt vettem észre az ellenörzések után, hogy ha megengedem a csapot kb 1min elzárom minden ok, de minha egy relé később kioldana kb 2perc múlva és két piros led killan a cirkó pedig elindúl. Aztán reset, de reset után is vissza jön a red led és a cirkó, ezért kikapcs. Olyan mintha valami felmelegedne és addig míg le nem hűl addig hibát észlel.
A tüzköpeny h porrá égett,azért kérdeztem a lángot,hátha másfelé veti. De ha neked szépen ég,szivárgás,torlódás sincs, csak simán elöregedett. Felsö hömérséklet jeladó mit mutat? NTC a hömérséklet hatására csökkenti az ellenállás-értéket?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |