Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv. nektek egy másik topicban azt írták hogy nem helyettesíthetem a 74LS47 BCD decoder IC-t CD4543 al, később rájöttem mivel az TTL. Na de mindegy szerintetek van valami párja? A kapcsolás amúgy ez: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
Szia!
Miért kell helyettesíteni, nem lehet beszerezni az eredetit?
Üdv.!
Csak kérdeztem csak kicsit sokkalom a 400Ft ot érted mikor a Cmos 4543-as 50ft.
Szia!
Lehetne 74LS247 -et is használni. Miért ne helyettesíthetnéd a 74LS47 -t CD4543 -mal? Csak a panelen kellene egy kis átalakítás, egyrészt a lábkiosztás, másrészt a terhelhetőség miatt. A CD4543 -ban levő latch -ot tedd átlásztóvá (LD = 1), a kimenetése tegyél egy ULN200x -t. A kimenet a PH bemenettel negálható. Az eredeti kapcsolásban az alacsony szintű kimenethez tartozó szegmens világít, és az ULN negál, így PH = 0 melletti magas szintű kimenetek választása a megfelelő. 50 + 59 mégiscsak kevesebb, mint 400. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
Rendben nagyon,szépen köszönöm akkor teszek egy próbát a 4543-al !
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Sziasztok!
Mivel tudnám helyettesíteni ezt az alkatrészt: ME4410A Köszönöm a segítséget!
Szia!
Sok 4410 változat létezik, itt van egy a sok közül.
Szia!
Bocsi, pontosítok: ME4410A G827 Laptopba kellene.
Nem kell pontosítani, mert ha így néz ki, akkor az lesz.
Egy MPC609-es műveleti erősítőt mivel érdemes helyettesíteni?
Az alábbi kapcsolásba kellene, ez egy -200 tól 600 fokig mérő pt100-as hőmérő.
Szia!
Válassz valamilyen "micropower" CMOS műveleti erősítőt. Bővebben: Link
Sziasztok.
A következő IC-re keresnék megfelelőt,vagy egyáltalán,hogy mi is ez: Siemens gyártmány TCA2465A léptető motorok vannak rákötve,de a neten csak power OPA-t találtam ezen a néven,nem hinném hogy az lenne. Egy régi magyar "scanner" lámpában vannak,3 darab kettő a tükröt,egy pedig a gobo tárcsát mozgatja HFT Warrior 150 a tipusa a lámpának. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Miért, MCP3201-ed honnan lesz? Szerintem pont ugyanonnan be tudod szerezni az MCP609-et is.
Valószerűtlennek érzem, hogy a fiókban odahaza találjál 250uV offszetű, uA-ekben mérhető tápigényű OPA-t, ergó nem tudsz gondolkodás nélkül cserélni. Vagy végigszámolod a kapcsolást a rendelkezésedre álló alkatrészek paramétereivel (és átgondolni, hogy valamelyik belepasszol-e), vagy kénytelen leszel valamit valahonnan rendelni; márpedig az MCP609 beszerezhető, pl. a magyarországi disztribútortól. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Hmmm,érdekes,de azért köszönöm.
Mégis akkor miképp hajt meg ez egy 4 kivezetéses léptetőmotort?(nem tudom hogy hivják pontosan) MCU-ról kap jelet egyébként.
Négy erősítőnek már nem lehet gond négy vezetéket meghajtani, ráadásul a lapon összesen hat erősítő van.
Lehetséges,hogy kapható még valahol ez az ic?
Egyet biztosan cserélnem kellene. A lámpa amúgy tökéletesen üzemel,csak a 3 motorból ugye egy nem mozdul,megnéztem az egyik IC minden lába -12V-on van,ez tehát akkor kuka.Mindhárom motor jó,mert gyakorlatilag szabadon dugdoshatóak,nincs jelentősége. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Ha mindegyik lába negatív tápfeszültségen van, akkor hová tűnt a pozitív táp? Nézd át még egyszer.
Igen, ebben igazad van, mindenképpen rendelnem kell, de több alkatrészt is kell rendelnem, és nem akarok csupán 1 alkatrészt máshonnan rendelni, mint a többit! Gondolom érthető, mivel a futár díja nem kevés! Nem az ic 3-400Ft-os áráról van szó!
Abszolút jogos a gondolatod. Azért hoztam fel azt, mivel ugyanannak a cégnek a terméke, ergo általában ugyanott árulják, vagy legalábbis ahol az egyik van, ott be tudják szerezni a másikat is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
TLE 4209-et mivel tudnám helyettesíteni, amit be lehet szerezni? (Itthon)
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2013
Hellósztok.
Kapcsoló üzemü tápegységben szeretnék Fet-et tranzisztorra cserélni a tranzisztor amire ki akarom cserélni kb 2x olyan erös és 30 Khz es frekvencián ugy gondolom elmenne csak nem tudom lehetséges e ez. A fet is kapcsoló üzemü tápban volt csak kiment meg a tranzisztor is ameikre cserélni akarom. meik láb meikkel barát ? vagy nem lehetséges? egy próbát megérne mindenképp mert itthon van.
Szia!
Ha FET is tönkrement meg a tranzisztor is, akkor inkább keresd meg, hogy miért mentek tönkre. De egy MOSFET-es tápegységbe nem lehet csak úgy tranzisztort tenni azért, mert momentán az van itthon. Idézet: „meik láb meikkel barát ?” Semelyikkel. Idézet: „ugy gondolom elmenne csak nem tudom lehetséges e ez.” Persze, hogy lehetséges. Az áramkört viszont át kell tervezni hozzá, ami úgy indul, hogy először kéne egy kapcsolási rajzot rajzolni vagy szerezni a meglevőről, aztán megérteni a működését, utána meg áttervezni, majd megépíteni. Kötve hiszem, hogy ennek van értelme...
Neem csak a fet ment ki, meg ami ilyenkor szokott a graetz meg a táp ic mind kettöt ki tudtam cserélni és nem tudom megpróbáljam e belerakni a tranzisztort, vagy nem már csak kiváncsiságból is meg próbálnám mert ráérek .
csak nem akarom keresgélni hogy meik a vezérlés és a fetnek sem tudom hol is kell vezérelni ezért kérdeztem hogy meik lábat meikkel lehetne cserélni.
Értem és miért kell egyébként igy áttervezni ugyanugy möködik a 2 nem ?
A tranzisztor EBC NPN E-re 220+ C-re 220- aztán bázis collektornál meg vezéreljük. a Fet nem igy müködik csak a tranzisztor lomhább? |
Bejelentkezés
Hirdetés |