Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » GSM alarm

Témaindító: mrkatona, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 19
(#) jocif hozzászólása Márc 14, 2012 /

Teljesen amatőr vagyok, én csak valakinek segítek aki jobban ért hozzá. Egy 3310-es mobiltelefont, ami 3.6V-os szeretnék vagy 3 db ceruzaakksiról, vagy egy 9V-os elemről táplálni. A telefonnal riasztót szeretnénk vezérelni. Az átalakításhoz kellene nekem egy leírás, rajz. Előre is nagyon köszönöm!
(#) jocif válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Kerestem, de nem találtam!
(#) atideath válasza jocif hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Ez engem is érdekelne csak T610-es Ericssonhoz. Másik kérdés hogy a T610-es alkalmas AT parancsok fogadására? Mert egyértelműen nem tudtam kideríteni hogy valóban van-e rajta TX,RX kiosztás vagy sem.
(#) poros válasza jocif hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Szia.
Már évek óta ezzel a kapcsolással megy néhány telefonom.
(#) barzoj válasza atideath hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Szia.
Természetesen van benne kommunikációs port, és modem. Az " AT" protokoll igaz hogy szabvány, de van eltérés a típusok között. Ezeket a portokat célszerű a klasszikus MAX232 kapcsolással hajtani. Újabb telefonoknál az akkumulátor alatt található "Fbus" található.!SE Pinout
(#) jocif hozzászólása Márc 30, 2012 /

Én átrágtam magam mind a 16 oldalon, de nem találtam olyat, ami segítene nekem (teljesen amatőr vagyok)!
Vettem egy passzív infrát:
http://www.buyincoins.com/details/pyroelectric-infrared-pir-motion-...8.html
Van egy Nokia 3310-es telefonom:
http://www.telefonguru.hu/keszulekek/keszulek-guru_Nokia_3310.asp
Ezt a két dolgot szeretném összehozni, az sem baj ha egy akksiról menne! Csakhogy az infrának csak egy kimenete van... A telefon gombjára szeretnénk forrasztani, de ahhoz két szál kell! (tudom tényleg amatőr vagyok) Ha valaki tudna ezen problémák megoldásában segíteni, nagyon szépen megköszönném
(#) Inhouse válasza jocif hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Ott van a PIR szenzor oldalán a kimenet bekötési lehetősége. Vagy relével zárod a gombot a telefonon, vagy optokapuval. Ez utóbbinál el kell találni a CE bekötést, hogy jó legyen.

Üdv
Inhouse
(#) jocif válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Mondtam, h amatőr vagyok... Egy rajzot esetleg?
(#) Inhouse válasza jocif hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Ne szórakozz, ott a rajz az általad linkelt oldalon. Ha az optokapusat csinálod, akkor annyi a bonyodalom, hogy az optokapu tranzisztorának CE átmenetének jó polaritással kell bekötve legyen.
Ha a reléset, akkor meg annyi, hogy a relé zárja azt a gyorshívó gombot, amit akarsz. Ne vezesd ki túl messze a telefontól a gombot. Ennyi.

Üdv
Inhouse
(#) jocif válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Bocsi a zavarásért, még egyszer mondom, h amatőr vagyok, de nagyon...
Ha egy konkrét bekötési rajzot tudnál nekem készíteni alkatrészekkel, mindennel, úgy, h a PIR és a telefon is egy 9V-os akksiról menne, akkor nagyon szépen megköszönnénk, esetleg még fizetnénk is érte!
Várom válaszod!!!
(#) pucuka válasza jocif hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

Nem amatőr vagy, hanem, kezdő, hozzánem értő, laikus stb. Az amatőrök azok ismerik a szakmájukat, csak nem gyakorolják hivatás szerűen.
(#) jocif válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Tudsz-e segíteni?
(#) kispedro hozzászólása Ápr 16, 2012 /

Sziasztok!
Autómban van egy pageres riasztó. Van külön egy GSM modulom, amin van 2 bemenet és 1 relés kimenet. Szeretném rákötni az autó riasztóját a gsm egyik inputjára. Azt szeretném, hogy riasztáskor felhívjon a GSM. Ha a szirénára kötöm, akkor minden ki/be riasztásnál megnyekken, így ad egy rövidzárat a GSM-nek, ami már fel is hív. Mit javasoltok a fölösleges hívások elkerülése végett?
(#) HA5AWS válasza kispedro hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Szia!
Esetleg egy monostabilt kellene betenni, hogy csak a 5-10 másodpercnél hosszabb jelzésekre kapcsoljon a kimenet. 555-nek kiváló alkalmazás.
Üdv: Gábor
(#) Inhouse válasza jocif hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Ami érdekes, hogy ez inkább csak vázlat lehetett a leírásban, mert jobban megnézve nincs áramkorlátozó ellenállás beépítve sehova, anélkül füst lett volna...
Íme a rajz:

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

A zárlat elkerülése érdekében nem árt egy kis értékű biztosítékot még beiktatni.

Üdv
Inhouse
(#) mutyur hozzászólása Máj 5, 2012 /

Sziasztok! Csak egy ötlet mielőtt 8-10 ezerért venne valaki a vaterán siemens c35-öt! Mi Ericson 198-al (az a nagy laposvas kihajtható antennás féltégla) Jól forrasztható. A hivandó számot beirja az ember ami a kijelzőn is megjelenik, és az idők végezetéig ott marad. Riasztás esetén valami összezárja a hívógombot(relé, bármi) A beírt szám tárcsázódik. Spec akku nélkül is elmegy csak cuflát kapjon valamiről. Riasztáskor "újraaktiválja " az ember, hisz a helyszinre megy. Ez működik régi féltégla nokiákkal is, amely készülékek beszerezhetők az ócskapiacokon vagy lomiból 3ft-tól 500 ft-ig. Hányinger az ilyen hirdetés pl a vaterán, hogy "siemens c35 riasztónak 16 ezer forint" stb. Gondolom adtam némi ötletet. Üdv mindenkinek
(#) mutyur hozzászólása Máj 5, 2012 /

Talán még annyi, hogy aki külföldi lezárt Nokiát vesz régi jól forrasztható 1610, 1611, 2110m 5110 stb. Dejan Kaljevic volt az atyja ezek kiffüggetlenitésének, ami pár ellenálásból+egy buffer Ic-ből kivitelezhető hardver és a zseniálisan megírt turbo pascal progijával elkövethető.
Régi Ericsonoknál szintén meg van az ellátottság a neten... Egy ilyen készüléket akár egy 3 ezer forintos mozgásérzékelős lámpa is tud kapcsolni és kész a riasztó 3500ft-ból akár....
(#) jocif válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Bocsi az újabb segítségkérésért!
Megépítettük az kapcsolást, de a behúzótekercs mégsem "húz"! Mi miatt lehetséges ez?
Előre is köszi mihamarabbi válaszod!
(#) jocif válasza jocif hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Ja bocsi azt elfelejtettem, h a felső kapcsolásról van szó!
(#) poros válasza jocif hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Szia! Először is mérj feszültséget a mozgásérzékelő kimenetén. Ott pozitív feszültségnek kell megjelennie a riasztás ideje alatt. Ha ez így van akkor, nézd meg jól tetted-e be a tranzisztort. Ha az is oké akkor meg kell mérni egyáltalán nyit-e a tranzisztor ha megkapja a jelet. Ezt úgy tudod megnézni,hogy a próba idejére lekötöd a relé tranzisztorra csatlakozó lábát /collektor/ majd a jel ideje alatt rá csatlakoztatod mérőműszeredet a collektorra és a táp pozitívára. Ha megjelenik a feszültség akkor az mennyi? Ha nem nyit a tranzisztor csökkentsd a bázis ellenállás értékét. Elég a relé meghúzásához? Ha igen akkor a relé nem megfelelő. Remélem nem voltam túl bonyolult. A kapcsolásról annyit nem biztos,hogy így jól működik mert a telefon hívó gombját minimum 2 sec időtartamra stabilan rövidre kell zárni. Az első hívás után mindig újra hív egészen addig míg a mozgásérzékelő jelet kap.
(#) guliver83 hozzászólása Júl 28, 2012 /

Üdvözlök mindenkit!
Érdeklődni szeretnék, hogy csinált már valaki a következő SIM300DZ, GSM modulból riasztót? Ma hozzájutottam egy pár darabhoz és hogy ne vesszen kárba fel kellene használni.
Előre is köszönöm!
(#) Ati hozzászólása Szept 9, 2012 /

Üdv!
Senki nem talált még megoldást az egy relés kapcsolás relé vezérlés problémára?
(#) vovozs hozzászólása Okt 1, 2012 /

Nem akarok semmi jó elrontója lenni, de senki nem gondol arra, ha a risztógsm egység kap egy sms-t, vagy valaki felhívja, akkor el kell tüntetni a nem fogadott hívást és sms kijelzést, mert akkor nem müködik a hívó gomb nyomkodása.
(#) lovizer attila hozzászólása Nov 18, 2012 /

Sziasztok!
egy kis segítséget akarok kérni paradox sp 6000-van, a kezelőm is paradox de az összes zóna úgy jelenik meg a kezelőn h nyitott zóna(ez lehet egy hiba is én nemtudom és ezt akarom meg tudni hogy ez mit jelent ) és így nem tudom élesíteni a rendszert hogy tudom a zónákat lezárni hogy a működjön a rendszer! segítséget előre is köszönöm
(#) Ati válasza lovizer attila hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Lezáró ellenálás!
(#) mechanika hozzászólása Márc 12, 2013 /

Sziasztok!

Keresek egy egyszerű és olcsó gsm-modult, amelynek az lenne feladata, hogy egy külső jelre sms-t küldjön vagy megcsörgessen egy vagy két számot.
Ha valaki tudna ajánlani egy megbízható és egyszerű típust azt megköszönném!
(#) 5cmarzo hozzászólása Márc 13, 2013 /

Üdv!

Építettem egy 3 zónás GSM riasztót, ami többek között SMS-ben leírja, hogy melyik helyiségben történt a riasztás. A GSM modemet egy Siemens M35 testesíti meg. A küldendő SMS szerkeszthető a telefonba, amit a PIC visszaolvas. Tökéletesen működik. Kipróbáltam a riasztót Siemens C45-tel is, és az SMS szerkesztő funkció nem működik. Működési elv: A PIC az eltárolt SMS szöveget kiküldi a telefonba (kimenő - csoportba). Itt olvashatóvá és szerkeszthetővé válik a szöveg M35 esetén. C45 használatával az SMS-re Érvénytelen üzenetet ír ki. De ha a PIC memóriájából elküldöm AT+CMGS paranccsal az SMS-t, akkor célba ér az üzenet, és olvasható is. Valaki találkozott ezzel a jelenséggel?
Köszönöm
(#) Rumcájsz hozzászólása Márc 29, 2013 /

Sziasztok mesterek!
Az egyik bolhapiacon vásároltam egy a képen szereplő GSM pager-t. Elméletileg RS-232-n lehet programozni.
A szoftverrel tudna valaki segíteni?

pager.jpg

(#) Tillakata hozzászólása Máj 19, 2013 /

A következőben kérnék segítséget, tapasztalatokat:
Egy Nokia telefon lett átalakítva riasztónak, ami jól működik, egyet kivéve, ami nálam sarkalatos ponttá vált, az az akku töltése. Eddig úgy ment, hogy folyamatosan rá volt dugva a töltőre, a töltőt pedig a riasztó ki-be kapcsolója működtette, ergo ha élesítve volt, akkor volt töltés alatt...
A kérdés, hogy ez a megoldás elég gyorsan kinyírja-e az akkut, vagy csak elég silány volt az akkuja, ezért adta fel pár hónap alatt végleg?
Gondolkodom, hogy a komplett akkut felválthatná egy adapter, vagy valami, ami fix 220-ról adná a szükséges 3,7V-ot, de amit találtam, az 3,9V, és ha rákötöm, akkor csak annyi jelenik meg, hogy "Local mode".
Ha az akkuról jól silabizáltam ki a pólusokat, akkor elképzelhető, hogy egy + van, és három -?...
Következő: »»   16 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem