Fórum témák
» Több friss téma |
Teljesen amatőr vagyok, én csak valakinek segítek aki jobban ért hozzá. Egy 3310-es mobiltelefont, ami 3.6V-os szeretnék vagy 3 db ceruzaakksiról, vagy egy 9V-os elemről táplálni. A telefonnal riasztót szeretnénk vezérelni. Az átalakításhoz kellene nekem egy leírás, rajz. Előre is nagyon köszönöm!
Szia.
Már évek óta ezzel a kapcsolással megy néhány telefonom.
Én átrágtam magam mind a 16 oldalon, de nem találtam olyat, ami segítene nekem (teljesen amatőr vagyok)!
Vettem egy passzív infrát: http://www.buyincoins.com/details/pyroelectric-infrared-pir-motion-...8.html Van egy Nokia 3310-es telefonom: http://www.telefonguru.hu/keszulekek/keszulek-guru_Nokia_3310.asp Ezt a két dolgot szeretném összehozni, az sem baj ha egy akksiról menne! Csakhogy az infrának csak egy kimenete van... A telefon gombjára szeretnénk forrasztani, de ahhoz két szál kell! (tudom tényleg amatőr vagyok) Ha valaki tudna ezen problémák megoldásában segíteni, nagyon szépen megköszönném
Ott van a PIR szenzor oldalán a kimenet bekötési lehetősége. Vagy relével zárod a gombot a telefonon, vagy optokapuval. Ez utóbbinál el kell találni a CE bekötést, hogy jó legyen.
Üdv Inhouse
Mondtam, h amatőr vagyok... Egy rajzot esetleg?
Ne szórakozz, ott a rajz az általad linkelt oldalon. Ha az optokapusat csinálod, akkor annyi a bonyodalom, hogy az optokapu tranzisztorának CE átmenetének jó polaritással kell bekötve legyen.
Ha a reléset, akkor meg annyi, hogy a relé zárja azt a gyorshívó gombot, amit akarsz. Ne vezesd ki túl messze a telefontól a gombot. Ennyi. Üdv Inhouse
Bocsi a zavarásért, még egyszer mondom, h amatőr vagyok, de nagyon...
Ha egy konkrét bekötési rajzot tudnál nekem készíteni alkatrészekkel, mindennel, úgy, h a PIR és a telefon is egy 9V-os akksiról menne, akkor nagyon szépen megköszönnénk, esetleg még fizetnénk is érte! Várom válaszod!!!
Nem amatőr vagy, hanem, kezdő, hozzánem értő, laikus stb. Az amatőrök azok ismerik a szakmájukat, csak nem gyakorolják hivatás szerűen.
Sziasztok!
Autómban van egy pageres riasztó. Van külön egy GSM modulom, amin van 2 bemenet és 1 relés kimenet. Szeretném rákötni az autó riasztóját a gsm egyik inputjára. Azt szeretném, hogy riasztáskor felhívjon a GSM. Ha a szirénára kötöm, akkor minden ki/be riasztásnál megnyekken, így ad egy rövidzárat a GSM-nek, ami már fel is hív. Mit javasoltok a fölösleges hívások elkerülése végett?
Szia!
Esetleg egy monostabilt kellene betenni, hogy csak a 5-10 másodpercnél hosszabb jelzésekre kapcsoljon a kimenet. 555-nek kiváló alkalmazás. Üdv: Gábor
Ami érdekes, hogy ez inkább csak vázlat lehetett a leírásban, mert jobban megnézve nincs áramkorlátozó ellenállás beépítve sehova, anélkül füst lett volna...
Íme a rajz: Üdv Inhouse
A zárlat elkerülése érdekében nem árt egy kis értékű biztosítékot még beiktatni.
Üdv Inhouse
Sziasztok! Csak egy ötlet mielőtt 8-10 ezerért venne valaki a vaterán siemens c35-öt! Mi Ericson 198-al (az a nagy laposvas kihajtható antennás féltégla) Jól forrasztható. A hivandó számot beirja az ember ami a kijelzőn is megjelenik, és az idők végezetéig ott marad. Riasztás esetén valami összezárja a hívógombot(relé, bármi) A beírt szám tárcsázódik. Spec akku nélkül is elmegy csak cuflát kapjon valamiről. Riasztáskor "újraaktiválja " az ember, hisz a helyszinre megy. Ez működik régi féltégla nokiákkal is, amely készülékek beszerezhetők az ócskapiacokon vagy lomiból 3ft-tól 500 ft-ig. Hányinger az ilyen hirdetés pl a vaterán, hogy "siemens c35 riasztónak 16 ezer forint" stb. Gondolom adtam némi ötletet. Üdv mindenkinek
Talán még annyi, hogy aki külföldi lezárt Nokiát vesz régi jól forrasztható 1610, 1611, 2110m 5110 stb. Dejan Kaljevic volt az atyja ezek kiffüggetlenitésének, ami pár ellenálásból+egy buffer Ic-ből kivitelezhető hardver és a zseniálisan megírt turbo pascal progijával elkövethető.
Régi Ericsonoknál szintén meg van az ellátottság a neten... Egy ilyen készüléket akár egy 3 ezer forintos mozgásérzékelős lámpa is tud kapcsolni és kész a riasztó 3500ft-ból akár....
Bocsi az újabb segítségkérésért!
Megépítettük az kapcsolást, de a behúzótekercs mégsem "húz"! Mi miatt lehetséges ez? Előre is köszi mihamarabbi válaszod!
Ja bocsi azt elfelejtettem, h a felső kapcsolásról van szó!
Szia! Először is mérj feszültséget a mozgásérzékelő kimenetén. Ott pozitív feszültségnek kell megjelennie a riasztás ideje alatt. Ha ez így van akkor, nézd meg jól tetted-e be a tranzisztort. Ha az is oké akkor meg kell mérni egyáltalán nyit-e a tranzisztor ha megkapja a jelet. Ezt úgy tudod megnézni,hogy a próba idejére lekötöd a relé tranzisztorra csatlakozó lábát /collektor/ majd a jel ideje alatt rá csatlakoztatod mérőműszeredet a collektorra és a táp pozitívára. Ha megjelenik a feszültség akkor az mennyi? Ha nem nyit a tranzisztor csökkentsd a bázis ellenállás értékét. Elég a relé meghúzásához? Ha igen akkor a relé nem megfelelő. Remélem nem voltam túl bonyolult. A kapcsolásról annyit nem biztos,hogy így jól működik mert a telefon hívó gombját minimum 2 sec időtartamra stabilan rövidre kell zárni. Az első hívás után mindig újra hív egészen addig míg a mozgásérzékelő jelet kap.
Üdvözlök mindenkit!
Érdeklődni szeretnék, hogy csinált már valaki a következő SIM300DZ, GSM modulból riasztót? Ma hozzájutottam egy pár darabhoz és hogy ne vesszen kárba fel kellene használni. Előre is köszönöm!
Üdv!
Senki nem talált még megoldást az egy relés kapcsolás relé vezérlés problémára?
Nem akarok semmi jó elrontója lenni, de senki nem gondol arra, ha a risztógsm egység kap egy sms-t, vagy valaki felhívja, akkor el kell tüntetni a nem fogadott hívást és sms kijelzést, mert akkor nem müködik a hívó gomb nyomkodása.
Sziasztok!
egy kis segítséget akarok kérni paradox sp 6000-van, a kezelőm is paradox de az összes zóna úgy jelenik meg a kezelőn h nyitott zóna(ez lehet egy hiba is én nemtudom és ezt akarom meg tudni hogy ez mit jelent ) és így nem tudom élesíteni a rendszert hogy tudom a zónákat lezárni hogy a működjön a rendszer! segítséget előre is köszönöm
Lezáró ellenálás!
Sziasztok!
Keresek egy egyszerű és olcsó gsm-modult, amelynek az lenne feladata, hogy egy külső jelre sms-t küldjön vagy megcsörgessen egy vagy két számot. Ha valaki tudna ajánlani egy megbízható és egyszerű típust azt megköszönném!
Üdv!
Építettem egy 3 zónás GSM riasztót, ami többek között SMS-ben leírja, hogy melyik helyiségben történt a riasztás. A GSM modemet egy Siemens M35 testesíti meg. A küldendő SMS szerkeszthető a telefonba, amit a PIC visszaolvas. Tökéletesen működik. Kipróbáltam a riasztót Siemens C45-tel is, és az SMS szerkesztő funkció nem működik. Működési elv: A PIC az eltárolt SMS szöveget kiküldi a telefonba (kimenő - csoportba). Itt olvashatóvá és szerkeszthetővé válik a szöveg M35 esetén. C45 használatával az SMS-re Érvénytelen üzenetet ír ki. De ha a PIC memóriájából elküldöm AT+CMGS paranccsal az SMS-t, akkor célba ér az üzenet, és olvasható is. Valaki találkozott ezzel a jelenséggel? Köszönöm
Sziasztok mesterek!
Az egyik bolhapiacon vásároltam egy a képen szereplő GSM pager-t. Elméletileg RS-232-n lehet programozni. A szoftverrel tudna valaki segíteni?
A következőben kérnék segítséget, tapasztalatokat:
Egy Nokia telefon lett átalakítva riasztónak, ami jól működik, egyet kivéve, ami nálam sarkalatos ponttá vált, az az akku töltése. Eddig úgy ment, hogy folyamatosan rá volt dugva a töltőre, a töltőt pedig a riasztó ki-be kapcsolója működtette, ergo ha élesítve volt, akkor volt töltés alatt... A kérdés, hogy ez a megoldás elég gyorsan kinyírja-e az akkut, vagy csak elég silány volt az akkuja, ezért adta fel pár hónap alatt végleg? Gondolkodom, hogy a komplett akkut felválthatná egy adapter, vagy valami, ami fix 220-ról adná a szükséges 3,7V-ot, de amit találtam, az 3,9V, és ha rákötöm, akkor csak annyi jelenik meg, hogy "Local mode". Ha az akkuról jól silabizáltam ki a pólusokat, akkor elképzelhető, hogy egy + van, és három -?... |
Bejelentkezés
Hirdetés |