Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   124 / 313
(#) Buvarruha válasza rcrajmund hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Nem a tápja ment tönkre, az invertere és nyílván nem jó bele bármelyiknek a tápja. Ahogy blasz írta, lehet, akár kondibaki is, de olyankor nem szokott azért kattogni, meg kellene mérni az inverter fetjeit stb.
(#) attila1 hozzászólása Máj 19, 2013 /

Sziasztok,üdv mindenkinek!
Kaptam két 15"-os lcd monitort,csak úgy...az egyik a lényegesebb,mert a másikhoz nincs 18v-os tápom..
Szóval az érdekesebb...Green House GH-HS 151-es típusú,és ami az érdekesség benne,hogy sehol sem találok rajta külső táp bemeneteli csatlakozót.Szétszedtem,és belül sincs semmi hasonló.
Három panel van benne.Audio in-out,ezen 2db jack aljzat amiből az egyik a két beépített hangszóróhoz megy,a másik az inverteré,a harmadik a video vezérlésé.A video panelra pedig csak egy s-video,és egy d-sub aljzat van forrasztva.Hogy lehetne életre kelteni??Képeket még nem csináltam,de ha kell,holnap tudok felrakni.

Attila
(#) gery20 válasza attila1 hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Szia én meg köszönöm a képeket mert fel keltette a kíváncsiságom.
(#) bg89qsa hozzászólása Máj 19, 2013 /

Sziasztok!

A következő problémával, észrevétellel fordulok hozzátok. A napokban vásároltam egy Samsung SyncMaster S22B150N típusú LED monitort. (LED háttérvilágítású LCD). Ami gondom van vele: a képmező fényereje, kontrasztaránya nem egyenletes, alulról fölfelé haladva csökken a fényerő.
Sötét képet nézve a kép alsó része zavaróan világos, a fölső rész jó. Világosabb képeknél, a halványabb színek kifakulnak a képmező alsó felé haladva.
A felbontás 1920x1080, 60Hz-re van állítva. Próbáltam a mellékelt CD-n lévő MagicTune programmal is beállítani, de nem sikerült.
A monitort egy webáruházból vásároltam, így előzőleg nem tudtam megtekinteni működés közben. Már írtam nekik, utánanéznek, hogy egy másik ilyen típusú monitornál is tapasztalnak-e hasonlót.
Esetleg ezek a LED-es monitorok ilyenek lennének, vagy csak ennek van valami hibája?
Ha valaki látott már hasonlót, más típusú LED-es monitort, kérem, írja le milyen képminősége volt.
Előre is köszönöm!
(#) attila1 válasza gery20 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Szia!
Remélem,más is kíváncsi lett erre a szörnyszülöttre...
A képek,és köszi előre is!!
(#) blasz válasza attila1 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Szia nem látom az elemtartót.
(#) attila1 válasza blasz hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Szia!
Azt sajnos én sem,de még a beépített napelemeket sem
Érdekes egy masina,ugye??
(#) deniel válasza bg89qsa hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Hello!

Amit S-video-nak gondolsz szerintem az a tápegység csatlakozója, az S-video csatinál a pöcök vízszintesen áll, nem függőlegesen. Bővebben: Link

Ezen keresztül kell +5V-ot +12V-ot és GND-t kapnia.

Deniel
(#) Gabó válasza attila1 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

A PS2es portnak tűnő csati lesz a táp. Pár helyen láttam már, hogy ilyen csatival van megoldva. Tudni kellene a kiosztását, meg a fesz, ill áram értékeket.
(#) deniel válasza attila1 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Az előző hozzászólást félre címeztem.

Közben találtam itthon egy tápot, aminek ilyen csatija van. A képen látszik a lábkiosztás.

Deniel
(#) attila1 válasza deniel hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek az infókat!A fene sem gondolta volna,hogy az lesz a táp csatlakozója,pedig kivettem a panelt,csak nem néztem át alaposan.
Deniel,neked szükséged van arra a tápra?
Üdv: Attila
(#) attila1 válasza deniel hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Szia. Időközben átnéztem a panelt,és gondoltam megpróbálom egy pc táppal elindítani,de szerencsére nem tettem,mert problémába ütköztem...Az a gondom,hogy a képeden látható lábkiosztással ellentétben úgy tűnik,mintha ezen a GND lenne az,mint a képen a +12V.
Kisípoltattam,és az alsó kettő megy fel 3as,4es képen látható videopanel-inverter panelt összekötő 6-os vezetékek közül a középső kettő feketéhez...Akkor viszont hogy lehetne megkülönböztetnem az 5V,és a 12V-os ágat?(nyák sajnos nincs meg jelölve)
Ha nem jó a logikám,jelezzen valaki...
Attila
(#) bbalazs_ válasza attila1 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Sipoltasd ki a kondik labahoz. A gnd az lesz a sok vonalkaval jelolt minusz.
(#) pipi válasza attila1 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Hali!
Ez a táp lábkiosztás nem szabványos, külső usb wincsiknél láttam ilyet, többféle bekötésben.
Segíthet hogy hány voltos elkó van a táplábakon.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
(#) attila1 válasza pipi hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Üdv bbalázs,és pipi. Kisípoltam,a gnd tutira megvan,egy kondi van még a tápban,16v-220uF.
Ez a 12v-os köré lehet talán.Ha helyes a felvetésem,akkor megvan az 5v ága is.
Sajnos ez tényleg nem szabvány,beírtam a keresőbe a daniel képén lévő típust,és hirtelen
4 különböző bekötésű tápot találtam.Pc tápról kénee elindítanom,de mit tegyek az 5v körbe
korlátozónak?Nincs 6v-os izzóm...
Attila

Miert kellene korlatozo az 5V-os korbe?
Ha mindenaron akarsz valamit, koss be sorosan egy 2A-s biztostekot, a 12V-os agba meg egy 5A-sat.
(#) attila1 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Hali!
Tettem biztit,nem vágott ki semmit,de nem hajlandó elindulni sem.A háttérvilágítás mintha felvillanna egyszer,de nem is erőlködik,hogy esetleg elindulna.OSD sincs.
Ha nagyobb kijelzője lenne,talán költenék rá,de mivel egy régi 15-ös,nem ér semmit sem.
Bios,video proci melegszik mint atom.Agyhalott lenne? Megmarad donornak

Köszönöm a segítségeket!
Megnézem a másikat,hogy azzal mi lehet,csak ahhoz meg kéne egy 18V-os táp

A hattervili kap engedelyezo TTL jelet es fenyero jelet a tapokon kivul. Igy azt szeparaltan ki tudod probalni. A fenyero igaz, hogy legtobbszor pwm, de a masik oldalon van egy integralo tag, igy elvileg egy potival is tudod allitani.

Azert par merest megejtenek a helyedben, hogy nyilvanvaloan zarlatos alkatresz van-e.
pl. lehuznam eloszor a kijelzo osszes kabelet (nem a hattervili nagyfeszet!. hanem az adatvezetekeket) es ugy mit lep...
(#) matyusz válasza attila1 hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Ha nagyon melegszik, biztos, hogy megfelelő feszültség van megfelelő helyen? Esetleg egy pontos típus a monitoré, vagy a panelon? Hátha találunk hozzá doksit.
(#) boris92 hozzászólása Máj 22, 2013 /

Üdv, olyan gondom van hogy sajnos nem tudom melyik ág a pozitív :S elfelejtettem megjelölni. Miről tudom megállapítani hogy melyik a pozitív ág ?
Alul-felül lefényképeztem , szerintem ez a dolog sok embert érdekli.
(#) bbalazs_ válasza boris92 hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Az elko negativ labahoz sipoltasd ki a negativ oldalt, a masik lesz a pozitiv.
Vagy ha van a kornyeken egy IC, annak az ismert labkiosztasahoz kepest kisipoltathatod.
De maga a kep nem tul informativ.
(#) boris92 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Az elko melletti ág , az megy a pozitív lábára az elkora , szerinted az ?
(#) Buvarruha válasza boris92 hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

A negatív a csatlakozók háza és a nyákon lévő nagy vezetőfelület is. Bármelyikhez képest is méred a lábakat, a negatív lesz rövidzárban az előbb felsoroltakkal.
(#) robmayth hozzászólása Máj 22, 2013 /

sziasztok!van egy ip35135B tipusú tápegységem eladó! ami samsung 940n és társaihoz jó!!külföldről nem megfelelő típus érkezett!ezért nincs rá szükségem
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
(#) attila1 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Lehúztam a kijelző adatkábelét,az inverterre eljut 2x12V,meg 2xGND,meg 1x3.3V. Lenne egy visszacsatolás,hogy ok minden,de azon egy pillanatra sem jelenik meg feszültség.Teljesen néma az invertere.Ami egy nagyon érdekes dolog,hogy a táp ráadása után a kijelző feketéről szürkére vált,és addig így marad,míg a tápot megkapja.Nem villog,hanem egyszerűen szürke lesz.,,Kukucskálva" nem látni a csövek felvillanását.
(#) attila1 válasza matyusz hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Azért nem írok már típust,mert nem szeretném ezzel a monitorral rabolni senki drága idejét
Egy cégnél szanálték az összes pc cuccot,és két monitort néztem ki magamnak,amit elkértem,hogy hátha valami kihozható belőle.Egyikhez sem volt meg a tápja.Mindkét monitor 15"-os,ráadásul ez egy régi távol-keleti mocsok. Neve??: Green House-már ez sejtet valamit azért
A másik egy Philips.Csináltam egy 3V->18V-ig szabályozható tápot,mert pont 18V kell neki.
Elindult,kiírja,hogy adatkábelt ellenőrizd.
Ebben több fantáziát látok,de ez is csak egy 15-ös lcd.Tehát értéke max.2ezer...Ha nem megy a háttérvilágítás,sokat erre sem érdemes költeni,sőt semmit... Donor lesz ebből is akkor

Mindenesetre köszönöm a hozzáállásodat!
Üdv: Attila
(#) Prometheus01 hozzászólása Máj 22, 2013 /

Sziasztok,
van egy HannsG HC194D LCD monitorom, hibásként kaptam. A tápban volt egy marék púpos kondi, azokat cserélve életre kelt. Viszont, amikor bekapcsolom, jel nélkül hallhatóan zúg az inverter, jellel viszont jól megy, csak akkor hallom a zúgást, ha a hátlapnál közelről hallgatózok. Ilyen esetben mit érdemes méricskélni?
(#) Buvarruha válasza Prometheus01 hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Semmit, készenlétben hallható frekin dolgozik a táp, nem lehet és nem kell vele mit csinálni, a monitorok 99%-a ilyen öregkorára..
(#) Prometheus01 válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Köszönöm, akkor megnyugodtam. Nagyjából 30 perc után abba is hagyja.
(#) bbalazs_ válasza attila1 hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

A kijelzo alapallapotban teljesen fekete. Ha a hattervilagitas nem mukodik, akkor is fekete marad. Nem tud elszurkulni hattervili hianyaban. legfeljebb kozelrol veheto eszre, alaposan megfigyelve. Ha erre gondolsz, akkor az a kepernyo kifeheredesenek felel meg hattervili hianyaban.
Következő: »»   124 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem