Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   923 / 1387
(#) tomipap válasza Hilo hozzászólására (») Máj 18, 2013 / 1

Én ezt nagyon nagynak érzem nyák fúrásához. A 112-es vagy a 113-as gép sokkal jobban kezelhető ha 0,6 os 0,9-es furatokban gondolkodunk. Nem ismerem ezt a szériát de 135W-os gép 30.000 fordulat már nagy és sok.
(#) Hilo válasza tomipap hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Azért gondoltam erre mert egyéb célokra is használnám, de lehet átgondolom ennek fényében, köszönöm.
(#) sastas01 válasza tomipap hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Ne gondold nagynak. Ugyan ez van itthon. Amíg nyákot fúrsz addig kisebb fordulaton járatod. De ha már vágni akarsz vele, kell a nagy fordulat. Kis, flexkorongra hasonlító koronggal (kb. 2 cm átmérő) amint elkezdek vágni, kb. felére esik vissza a fordulat. És nyák vágására használom.
Kínai 135W, tehát az összes lehetséges veszteség benne van, és még ez meg van szorozva 1,2-vel...
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2013
(#) Szpisti válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Ezért kell otthon tartani a kisebből és a nagyobból is egyet-egyet
(#) sastas01 válasza Szpisti hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Mai aggyal inkább Proxxont vennék... Azt a 8-10 ezret amivel többe kerül megéri a pontossága.
(#) tomipap válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Ezt ertem, de ez akkor is nagy kezzel hasznalni peldaul 0,6-os furatokhoz. Gyorsan furok kezzel viszonylag es szepen. De ez peldaul mar nagyon nagy lenne fel kezben tartani mondjuk 100 furathoz, es biztos vagyok benne, hogy a kabele sem a leg puhabb darab. Nem arrol van szo, hogy nem jo erre a celra, de messze nem erre valo ha hosszutavon gondolkodunk. Vagasra amugy biztos jobb mint furasra. En a nyak furatozasra gondolok elsosorban.

Amugy egy kis szabalyzos proxxon mar boven szuper.
(#) kérdező hozzászólása Máj 18, 2013 /

Sziasztok!
Milyen egyszerű, könnyen kezelhető NYÁK tervező programot ajánlotok, melyben ha elkészítem a kapcsolási rajzot, akkor elkészíti a program a NYÁK-tervet.
A másik kérdés, hogy hogyan lehet a nyáktervből olyan fájlt készíteni, melyet egy olyan gépről is ki lehet nyomtatni, amin nincs rajta a program? (Itthon nincs nyomtató)
(#) eyess válasza kérdező hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Eagle , és aztán PDf , és lehet nyomtatni bárhol.
(#) kaqkk válasza kérdező hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Olyan tervezőt nem fogsz találni amelyik
Idézet:
„elkészítem a kapcsolási rajzot, akkor elkészíti a program a NYÁK-tervet.”
sajnos a nyákot te fogod megtervezni.
(#) zoltan0801 hozzászólása Máj 18, 2013 /

Sziatsztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy alkatrészpoziciót szeretném feltüntetni a beültetési oldalon. Nem tudom, hogy mi annak a fehér fóliának a neve, én arra gondoltam, hogy veszek egy öntapadós lapot, amire kinyomtatom a beültetési tervet, majd ráragasztom a panel-re. Ez ilyen formában működhet? Vagy esetleg valaki tudja milyen eljárással készülnek az olyan panelek, amin látszik a beültetés?
(#) eyess válasza zoltan0801 hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Az ember kreativitásán múlik egyébként szitázással.
De úgy is jó , ahogy te leírtad kinek hogy jobb.
(#) zoltan0801 válasza eyess hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Köszönöm, majd kísérletezek.
(#) Szpisti válasza zoltan0801 hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Próbáld meg a beültetési oldalra felvasalni a papírra nyomtatott fekete beültetési rajzot, feliratokat.
Nekem így is tetszik, és segít a beültetésnél. Lakkozás után teljesen gyári kinézete lesz.
Nemrég valaki(k) fehér színű nyákot kínáltak az adokveszekben, azon meg aztán biztosan jól mutat.
Tényleg, van még abból??? Mert most hogy visszanéztem a hirdetéseket, mintha nem találkoztam volna már vele.
(#) eyess válasza Szpisti hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Csak fehér ?
Bármilyen színűt lehet kreálni ha már a dizájnra is adunk.
(#) Szpisti válasza eyess hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Kreálni lehet, de ez anyagában fehér...
(#) eyess válasza Szpisti hozzászólására (») Máj 18, 2013 /

Tudom , de mivel csak , vagy a beültetési oldal lesz felül , ami a legvalószínűbb , vagy az alkatrész oldal .Ami érdekes , hogy úgy is felülről fog látszani , amit előidézhetünk akár egy öntapadós dologgal , ahogy az felvetődött , vagy felvasalással , vagy szitázással , , vagy festéssel stb .Nem látom értelmét pont ezért ilyen nyákot venni talán felárért is.Bár mint írtam kinek hogy.
(#) CHZ válasza Szpisti hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

Fehér így néz ki, rávasalt felirattal.
(#) pisti89 válasza CHZ hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Ez bakelit panel?
Attila86-tól vettem pár bakelit panelt, de arra én nem tudtam fellaminálni a beültetési rajzot
Te hogy csináltad?
És melyik NYÁK tervező programnak van ilyen alkatrész bázisa?
Köszi
(#) szitko hozzászólása Máj 20, 2013 /

Sziasztok!

Egy dry-fóliás kérdésem lenne.
11db egyforma panelt csináltam, és mind a 11-nél ugyanaz a probléma adódott.
A képen fehér vonallal bejelöltem azt a két helyet (1), ahonnan előhíváskor nem jön le a felesleges fólia. Az összes többi helyről szépen lejön, még az SMD tranyók,IC-k (2) lábai közül is lejött szépen a felesleg.
Mitől lehet ez?
Kísérleti jelleggel (kezdő dry-os ként), mind a 11 nyákot máshogy csináltam, de ebben az egyben nem volt eltérés. Változtattam a levilágítási időt, dupla nyomattal készítettem, stb...
Most egy olyan nyákot kéne csináljak, ahol a vezetősávok közötti távolság 0,2-0,4 között van, de így nem merek nekiállni.

vlt.jpg

(#) CHZ válasza pisti89 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Úgy tudom, ez papír/ epoxi alapú.
Én csak vasaltam, laminálva még könnyebben megoldható.
Azonos eljárás mint a nyák vasalása vagy laminilása, pontosan megegyezik, csak nem a fóliás oldalra történik. Ezért még könnyeben megoldható, kevésbé hűl le, hamarabb tapad, papír eltávolítása is könnyebb. Kicsit papír függő, némelyik papír szürkés felületet ad, de megfelelő tisztítást követően WD40 -el lefújva szép fekete lesz, száradása után is.
SP5.0 nyáktervező, alkatrész bázisát én fejlesztem, igény szerint.
(#) pluto válasza szitko hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Szia!

Ez a hiba nálad, konkrétan az "alávilágítás" esete. Ez nem levilágítási idő függő. Előfordulhat például, hogy a film nem fekszik fel 100%-ban a felületre. Amivel biztosan javíthatsz a minőségen, az az, hogy megnöveled a csövek és a panel távolságát. Azt viszont nem elfelejteni, hogy a fényerő a távolság négyzetévek csökken. Nálam a távolság valamivel több mint 40cm. Az eredmény: majdnem gyári.
(#) pisti89 válasza CHZ hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Nálam csak részben tapad fel a "bakelit" panelra a felirat--olyan mintha elkenődne--nem tapad(hasonló a zsíros felülethez, de majd kísérletezem még)
Ha nem vagyok túl pofátlan megosztanád velünk az alkatrész adatbázisodat (elég csak a mappa rész amit be tudunk copy-zni)
Előre is Thx
(#) CHZ válasza pisti89 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Hideg zsíroldóval tisztítom, előtte, hőfok is lehet alacsonyabb, mivel nem hűt úgy mint a rézfelület..
Milyen alkatrész érdekel?
(#) emmzolee válasza szitko hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Igen. Ez a maszk bizony nem jól fed. Az a baj nálad.
(#) szitko válasza pluto hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

A film, a nyákkal együtt két üveglap között van, és a felső üveglapra van "felépítve" a levilágító. (Arcszoli, cd-romokon. Szerintem elég súlya van, hogy a fedés 100%-os legyen.)
A távolságot is változtattam, 15-45cm között. A "fóliával" is játszottam, pauszra nyomtattam, és 2-őt, 3-at, 4-et egymásra raktam. Természetesen arányosan növelni kellett a levilágítási időt.
Mindegy, majd még kísérletezek vele.
Köszi a tanácsot.
(#) sastas01 válasza szitko hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

A súly nem egyenlő a fedéssel. A fedés azt jelenti, mennyire fekete a fekete. Tehát mennyire sötét a filmed, mennyire engedi át az UV-t. Én gyári filmet használok, ebből ha 2 őt egymásra rakok úgy fed délben, hogy a nap nem látszik át szabad szemmel rajta(tiszta időben).
Ezzel otthoni nyomattal nehéz versenyezni. Ellenben ezen kell javítanod, mert egyértelműen ez okozza a hibát amit leírtál.
(#) szitko válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Rosszul fogalmaztam....Bocsi. A fólia fekszik fel rendesen a nyákra.
(#) pisti89 válasza pisti89 hozzászólására (») Máj 20, 2013 1 /

Megpróbálom majd
Az ellenállásod pl teljesen más, de van más különbség is
Feltehetnéd a teljes listádat zip-elve és csemegéznék belőle, persze, ha nem probléma
(ha már megszerkesztettél alkatrészeket, akkor már másnak ne kelljen vele küszködnie)
(#) pjg válasza pisti89 hozzászólására (») Máj 21, 2013 / 1

Rájöttem, hogy a mások által készített lista túl sok alkatrészt tartalmaz. Nehéz benne keresni és legtöbbször nem is felel meg az én szempontjaimnak. Ezért inkább magam rajzolom meg.
(#) CHZ válasza pisti89 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Elküldtem az összest.
Következő: »»   923 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem