Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Chip

Témaindító: Ardwaark, idő: Ápr 21, 2007
Lapozás: OK   6 / 13
(#) HERC válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Ja az órához csak a hang miatt majd mondja szépen hogy hány óra meg az ébresztő funkció..
Grafikus kijelző SPI "szerű" csatlakozással. De így is nagyon gyors. (20Mhz) Van hozzá
egy touch előlapom is úgyhogy majd az lesz a gomb nyomkodás. RTC-nek DS1338-at használok
GPS-est csak azért nem mert brumszli dolog az antennája. Ennek az RTC-nek meg van külső
elem csatlakozása.
(#) kameleon2 válasza HERC hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Az antennát illetően igazad van, de mi van akkor, ha a dobozt alakítod ki antennának, vagy beépül pld a fedlapba? GPS RTC

Ez mondjuk nem olyan nagy brumszli mint amire én gondoltam.De van másik
problémám is a dologgal egyrészt az indulási idő másrészt lehet egy épület
belsejében sosem fog műholdat találni. Az órák többsége meg ott szokott lakni.
(#) kameleon2 válasza HERC hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Nem erőszak - csak engem például nyomaszt, amikor a háztartásban lévő 20-30 órát egymáshoz és a pontos időhöz is kell állítgatni... A GPS ezt megoldja. Már gondolkodtam egy saját Time szerveren is, ami GPS-en veszi az időt és mondjuk WIFI, vagy bluetooth, vagy RF segítségével lesugározza... Mint egy saját DCF.... Akkor nem kellene óriási antenna és elláthatná az egész ház összes óráját.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013

Jó ötlet. De tény az is hogy túl sok órát tartasz otthon.
(#) kameleon2 válasza HERC hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Nem tartok - adják. A mikrosütőbe be van építve, a sütőbe szintén, a videóba/DVD-be, a mikrohifikbe stb..
(#) sooty válasza HERC hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Órából sosem elég ... kérdezd Vicsys-t és a többi óraimádó kollégát
(#) kameleon2 válasza sooty hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Nekem csak 1 kellene a kandallóra, de valami hőálló.... igazán éppen Vicsys kolléga szakértelme lenne most a jó, mert egy műalkotás kellene . Valami propeller alapúra és propeller elvűre gondoltam. Ha a CNC-m kicsit gatyába lesz rázva - azzal szeretném kifaragni. De az óraműre még gyűjtöm az ötleteket. Most így belegondolva egy GPS vevős 868MHz - DCF adós főóra lenne igazán ütős....
(#) HERC válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Én meg csak szenvedek ezzel a kijelzővel mert ami az adatlapon meg a leírásokban van
az teljesen más mint ami a példaprogramokban van.
Most próbálom valami C szerű nyelvből átírni propira a dolgot.
Init az megy de az adatfeltöltés már nem.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013

Nem kell átírnod... Használd a Catalinát...

Milyen kijelződ van? SPI buszos vagy párhuzamos?
(#) HERC válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Nem figyelsz ezzel az EaDOGL qvázi SPI buszos cuccal küzdök.

Mi a gondod? és miért kvázi? Ezt a kijelzőt csak a SOS -nál láttam eddig reklám szinten.. SPI-hez rengeteg mintaprogram van Propellerre, csak a lábakat kell átszámozni... Én nem vagyok egy nagy kijelzőmágus, de egy éjszaka kemény munka után a soha nem látott LCD-kre is varázsoltam képet (szöveget): 1x16char. Több időt töltöttem a pdf-ek bújásával, melyik láb mire jó, és a hardveres illesztéssel, mint a kijelzés megvalósításával. SPI-nél még ennyi macera sincs. Hacsak nem kevés a láb... Igaz- mindenre találtam mintaszoftvert. SPI-re is van csak nokia kijelző alatt kell keresni az obexen...

Tényleg - EZT... láttad már?
(#) HERC válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Nem láttam ennek sok köze nincs is ehhez a kijelzőhöz.Anno SOS-ba vettem én is.
Rohadt itt a polcon már több éve.De mivel volna miről tölteni a kijelző ramját.(uSD)
Igy gondoltam előveszem.Az alapötlet SPI elgondolásból csináltam én is a programot.
Tulajdonképpen SPI-ben egy sor ami érdekes.
A probléma a következő:
Ez egy grafikus kijelző volna 128x64 de a chip 132x64 es rammal rendelkezik elviekben.
A kijelző fel van osztva 0-7 page re horizontálisan + egy valami iconoknak (ez a ramterület
nincs a kijelzőn) Szóval megírtam a progit az Init (8-10 parancs) simán lefut beveszi
elindul a kijelző.A következő részben az első sort fel tudom tölteni. Tehát kommunikáció van.
De aztán egyszerűen nem hajlandó Page-t váltani nem veszi be ezt a parancsot. Igy a következő sorok nem töltődnek fel. Teljesen random a dolog mert volt mikor a következő is feltöltődik de utánna már nem hajlandó a 3. sorra lépni. De volt már hogy page parancs nélkül is feltöltött 4 sort. Mindenféle más programnyelvben benne a page váltás a sorok között. Tehát az tuti hogy kell. Mikor feltöltött 4 sort nem változtattam semmit a programon és soha többet nem csinálta ugyanazt a program. Nem tudom mi lehet mert az időzítést is
végigpróbáltam már. Elviekben 100ns-nak kell min lenni egy CLK periódusnak. 4 órajel egy parancs 80 Mhz-en az 50ns. De próbáltam már a pll-t levenni 2 re is és próbáltam már mindenhova waitcnt berakni semmi eredmény. Nem tudom lehet a szalagkábel a rossz.
Kb 4 centis szalagkábel köti össze a proto panelt a kijelzővel.
(#) kameleon2 válasza HERC hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Szia! Ha megnézted a videót - én nem használtam szalagkábelt. Öntapadós átlátszó fóliák közé tettem 1,5mm2-es sodrott rézvezeték elemi szálaiból 1-1-et és azokat forrasztottam a csatira. Kicsit babrás volt, de betonbiztos. A szoftverrel kapcsolatban... Nem tudom hogyan megy a lapozás, de.... Mindezt hány biten kezeled? Nem lehet, hogy csak átcsordul valamelyik bit és nem oda kerül, ahol várod? Ilyenkor néha visszamegyek a kályhához és véletlenszerű, vagy ismétlődő, periodikus jeleket küldök. Ami önmagában értelmetlen lenne, de legalább látszik, hogy " megmozdul"-e az a funkció, amit piszkálgatok... Én - igaz hagyományos soros kommunikációval bíbelődöm, de néha az is gond, ha kimarad egy CR a karaktersor végéről. Meg tudja bonyolítani az ember életét. Nem tudom nálad mivel záródnak le a táviratok és mivel indulnak az újak... Lehet, hogy más SPI-s kijelzővel is érdemes lenne kicsit időznöd - hátha leesik a tantusz. Néha az is megszivat rendesen, ha a DIRA parancs nem megfelelő helyen van. Ezt mindig LED-ekkel leellenőrzöm, mert volt, hogy egy egész napot elszúrtam - közben, csak rossz sorba került és nem ment ki semmi..
(#) HERC válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

LEdeken túl vagyok már.MOSI van csak MISO nincs A0 dönti el hogy parancsot küldesz
vagy a RAM-ba adatot. Ugyanazokat a PUB okat hívom van egy a parancsoknak meg van
egy az adatoknak.Most épp ott tartok hogy valami oknál fogva minden páros körben
nem fogadja el a parancsot.Szóval most csíkos a kijelző.Az az érdekes hogy ha nem az oszlop
első COMM0-ról kezdi tölteni az adatokat akkor a következő PAGE-re átfolyik az adat.
Pedig állítólag nincsen auto page increment.
A dolgot nagyon keményen nehezíti hogy a ram "nem felejt" igy kikapcsolás bekapcsolás
után mindig ugyanaz a kép fogad, ezért állandóan váltogatnom kell $00 és $ff között
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
(#) Sasmadár válasza HERC hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Szia! A mellékelt driver működik.
(#) HERC válasza Sasmadár hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Köszi pont kész lett az enyém is...
Az volt a gond hogy a colum ra nem gondoltam hogy az sem nullázódik ki magától.

Nem szép, nem tud kezelni karakterkészletet. És csak spinben van.
Kicsi óccó de az enyém.

eadog.rar

(#) Sasmadár válasza HERC hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Szia!
Nálam ezzel az inicializálással jó a kép kontraszt:
  1. DAT                             ''defalut init command (refer manual)
  2. Initcommands byte $40, $A1, $C0, $A6, $A2, $2F, $F8, $00, $27, $81, $16, $AC, $00,$AF

Az eredetiddel a jobb oldal nagyon halvány.
(#) kameleon2 válasza HERC hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Látod, látod! Néha ezek a kis semmiségek tolnak ki legjobban az emberrel. A lényeg, hogy meg van a hiba. Akkor most meglódultál.. Fénykép?

Szerintem függhet a kijelzőfajtától is.Állítgattam én is az elején de nekem
az FSTN amber-nél ez volt a legjobb beállítás.Meg gondolom a kondikon is függ.
Kam: Kisebb meglódulás csak mert én is úgy szoktam csinálni mint te,
először megveszem majd a dobozt meg az összes alkatrészt és utána fogom megtervezni
csak magát a panelt.És azután jön majd a programozás. Persze legelsőnek mindig
kipróbálom a részegységeket hogy fog e az elgondolt módon működni.
Majd csinálok képet ha hazamegyek nem vagyok otthon dolgozom.
Most még ki kell próbálnom egy Attiny-t egy touch panelal hogyan tudok vele kommunikálni.
Egy COG-ot nem szeretnék ellőni a touchra.
(#) HERC válasza Sasmadár hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Nézegettem ezt a programot elég bonyolult hetek kellenének hogy kinyerjem belőle mi mit csinál. De pont azt nem tudja amit az enyém igen. Grafikát.!De már gondolkoztam és mivel
szeretnék a kijelzőre néha azért kiírni is valamit azt hiszem tovább fogom fejleszteni és
adok neki font készletet.(A romban lévő nem éppen erre jó)Meg adok neki karakteres vezérlést is.
(#) kameleon2 válasza HERC hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Nagyon belendültél úgy látom.. Képet légyszi légyszi légyszi..... ! Érdekelne meddig jutottál el a teljes projekttel. Én most egy SD kártyás CNC vezérlővel küzdök. Ennél VT100 terminál mód oldja meg a kijelzést 2 vezetéken.
(#) HERC válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Muszály karakteres üzemmódot is csinálni rá.
Elővettem a touch paneljét.Olyan régen rohadhat már a polcon hogy középen rárohadt a fólia
nem lehet lehúzni rólla.
Ime a kép.
(#) Sasmadár válasza HERC hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Anno én ezt a Parallax graphics demó különböző sebességgel történő futtatására használtam
a kijelzőn.
(#) HERC válasza Sasmadár hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

Érdekes...Valahol azt olvastam hogy dicsérte valaki ezt a kijelzőt hogy 20ms alatt frissít.
Hát lehet hogy egy órajel 12.5ns és 25 ns egy bit amit ki lehet küldeni, akkor kb 204us lehet
a ramra kiküldeni a cuccot amit be is vesz de szemre van vagy fél másodprec mire végifut
egy frissítés a kijelzőn.Lehet én rontottam el és minden töltés elött ki kéne kapcsolni és a
végén meg újra bekapcsolni?
(#) HERC hozzászólása Máj 26, 2013 /

Na kapott a cucc még egy parallax "standard order" kiosztású 8x8 as fontkészletet.
És képes page/column ra kiírni szöveget a kijelzőre.

eadogv2.zip

(#) kameleon2 hozzászólása Jún 24, 2013 /

Turbulence demo Még én sem sem hittem volna, hogy 32k-ba ez belefér...... Igaz bináris állományban van - sajnos
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
Következő: »»   6 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem