Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Én 2db 50-100K LOG potit tennék bele. Ha csak hangosításhoz kontroll ládához használod akkor bármilyen árnyékolt kábel megteszi szerintem.
Üdv! Rábukkantam itthon 2 db ilyen trafóra, szeretnék egy végfokot építeni hozzá. Ti mit ajánlanátok megépíteni? Egy Quad 405 200W-os változatán már túl vagyok és nagyon meg vagyok elégedve vele abban 2x42V AC 330 VA-es trafó van. Ez a trafó viszont szerintem kevés lenne hozzá gondoltam még a TDA 7294-re is. A trafó mint a képen 240 VA összesen 2x28V 3A-es és 2x8V 2A AC kimenetekkel rendelkezik. Van 2 db-om belőle. Szerintetek mit érdemes köré építeni? A választ előre is köszönöm!
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Itt ez a kapcsolás,Bővebben: Link, ami +-45V-al működik, de nekem csak 24Vos trafóm van, ami kb 34V egyenirányítva. Ezzel a feszültséggel is működni fog normálisan az erősítő, csak kicsit hamarabb torzít, ha nő a bemeneti jel vagy mi történik? Még kezdő vagyok erősítő építésben A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
Hali!Sajnos azzal a trafóval nem fogod tudni be indítani az elképzelt erősítőt,oda olyan trafó kell,ami szimmetrikus felépítésű. az-az AC2x32v=+-45vDC.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
bocsi rosszul fogalmaztam előző hsz-ben, AC 2x24=+-34VDC a trafóm
A Head erősítőjét is ajánlhatom a szimmetrikus végek kategóriájában Bővebben: Link
Láttam már a végén darlington párral is. Kiváló visszajelzés érkezett róla.
Ha a quad tetszett, próbáld ki ezt is: Bővebben: Link
Nekem nagyon tetszik, szerintem neked is fog. Picit magasabb a tápfeszültséged, de elmegy 40V-ról is.
Szia Reloop megépitettem az St151-et,kicsit sok az egyenfesz az én szememnek,-28mV,hova kellene nyúlnom hogy lejjebb vegyem?A nyugalmi az 40mA.A 60v verzió
Helló!
Jó kis kapcsolásnak tűnik, ha egy kicsit több időm lesz, talán megépítek egyet belőle. Üdv.
50mV alatt nem sok . R3 2,2k ellenállással tudod finomítani. A fotódon bal oldalon alul található.
Köszönöm,Koncsar kolléga is mondta, de biztos ami biztos.Hidegen 60mV ról ,aztán lemászik 0.6mV ra. Hagyjam?
Egész jól másodjára indult Mennyit kellene ennek tudnia kb.wattban? A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
Ekkora feszültség nem zavaró. A T1 és T2-őt kéne egyformára válogatni, attól várhatnál jobb eredményt.
A leadott teljesítmény szokványosan alakul.
Lenne egy kérdésem az erősítő amit építettem egy kis idő után elkezd halkan zúgni a hangfalakon Lettséges, hogy a trafó beszórja a végerősítő panelt? Mivel tudnám a zúgást megszüntetni? Ha tudna valaki ebben őrletett adni
Köszi átnézem ezt is bár a B5 egész megnyerőnek tűnik a trafóimhoz viszonyítva.
Az MJE340-50 páros hűtőfelület nélküli használata okozhatja a 60mV os lengedezést szerintem. A Tanárom is mondta, hogy 60V használatnál már hűteni kell a drágát.
Szia! Ha elbarikádozod egy aluminium lemezzel a trafót és a végfokot, lehet, hogy pár % nyersz. Talán. Nem biztos, hogy az a baja. Lehet, hogy valami simító kondi kiszáradt. Ez csak egy ötlet. Húzzál ki a végfokból minden jelet, és próbáld ki így is.
Nagyon köszönöm!! Megpróbálom hátha segít!
Hello!Lenne egy nagyon alap kérdésem ! Van nekem egy lágyíndítóm és nem tudom bekötni.Nem tudom hogy a 0V-hoz melyiket kell bekötni ?
A fázist kell oda bekötni?(Ez egy 2 trafós koppanásgátlós panel lenne) Egy Robson 1000B turbó-t vettem és azt szeretném megkérdezni hogy esetleg van-e valakinek ilyen és ha igen akkor a középső felső panelon mi volt/nem akarja-e leadni esetleg? Köszönöm a válaszokat!
Általába a lágyindítónak 4 érintkezője kell legyen a reléhez kell menjen a transzformátor PRIMER-Fázis kivezetése (L) a 0V hoz kell menjen a Nulla (N), általába a hálózattól a transzformátorra kell legyen vezetve egyenest, csak az egyenirányító diódák kapcsolódhatnak oda. A hálózat BE résznél a fázisra kell menjen biztosíték.
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy kis hordozható erősítőt. Lényegében mp3/mp4 lenne a bemenete és elemről vagy valami kis akkuról szeretném táplálni. Két 16Ohm-os hangszóróm van oldalanként, így eredőben 8Ohm lenne oldalanként. Én TEA 2025 IC-re gondoltam. Az lenne a kérdésem, hogy pl. komplementer tranzisztorokkal nem lehetne egy kicsivel többet kicsikarni belőle? Félreértés ne essék nem hiper teljesítményre gondoltam, csak az adatlapja szerint 9V-on tud 8Ohmmal 1,3W-ot oldalanként. Ilyesmi módon nem lehetne ezt kicsit fentebb emelni? Köszi szépen!
Szia! Tranzisztorok nem segítenek rajta, mert a tápfeszültség és a terhelő impedancia (hangszóró ohm ) behatárolja a kivehető teljesítményt. Egy lehetőség azért még van
Az adatlap 5. ábrája szerinti hídkapcsolás (Bridge Application). 9V tápfeszültség és 8 ohm terhelés esetén több mint 4W-ot ígér. Persze ez arányosan gyorsabban meríti az elemet, vagy akkumulátort.
Értem. Ez már nekem is eszembe jutott, hogy csinálok két hídkapcsolást. Persze ahogy írtad ez jobban meríti majd a tápot, de majd kitalálok valamit. Abban esetleg kérhetnék még egy kis segítséget, hogy hangerőszabályzó gyanánt mekkora kétpályás, logaritmikus potmétert kellene elé raknom?
A hangerőszabályzó széles határok között választható. A kisebb értékű (10k) jobban csillapítja az összekötő vezeték által felszedett zajt, a nagyobb (100k) kevésbé terheli a kimenetet. Ajánlott értéknek a 47k tekinthető.
Szia Reloop kérdezném szerinted hogy a legjobb a tápot rákötni egymás felett levő végpanelre?Mind két panelnek külön vezeték,+ - föld,vagy egyik panelről a másikra lehet kötni a tápot? Köszi
Szia! A tápot épp úgy csillagpontosan oszd szét mint a testet. A panel felé menő +/-/test vezetékhármas összesodorhatod kissé.
Értem,volt olyan végem hogy a zajokat akkor tudtam csak kiszűrni ha a földet egyikről a másik panelre vittem,ellenkező esetben percegett
Kedves (Reloop) István!
Köszönöm a segítséged, a hibámat nagyon gyorsan orvosoltad. Kítűnő lett. Minden a helyes értéken áll. +++ Köszönöm.
Tekintsd szerencsének, ha a földhurokban folyó áramot így tudtad minimalizálni. A "percegés" hibásan konstruált tápból eredhetett.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |