Fórum témák
» Több friss téma |
Helló mindenkinek!
Most kaptam egy Geforce FX5200-as videókártyát és azt mondták, hogy csak néha indul el. Kipróbáltam és nekem soha nem indult el. Megnéztem minden alkatrészt amit csak kitudtam mérni és tudtam hogy mi. Van rajta egy hűtőborda ami alatt 3 stab IC van, ha jól láttam. A borda elég csunyán van felrakva ezért én ugy gondolom, hogy nem gyári. Lehet hogy az a baj , hogy valaki rátette, mert nagyon melegedett a stab és most meg megadta magát? Valaki tudna ebben segíteni? ![]() Üdv: Ricsi UI: mellékelek két képet amin látszik a borda. A képek nem sikerültek elég jól, mert sötét volt. ![]()
Abban hogy mi lehet a baj, vagy hogy a borda az gyári-e.
![]() ![]()
Hi!
Multiméterrel ki tudod mérni, hogy működnek-e a stabok (ha azok egyáltalán, de valszeg azok). Ha a jobban melegedő alkatrészek mellett fel vannak púposodva a kondenzátorok, azokat is lehet cserélni. Nézd meg, hogy az AGP illesztés tiszta legyen, ne legyen szakadás a vezetőpályákon, SMD alkatrészek mind legyenek a helyükön.
Helló
Multival hogy lehet kimérni hogy jó-e a stab? A kondikat már átnéztem és átnéztem az egész panelt nygyitóval lámpánál. ![]() (ha stab. ic...) Azokon szerintem sosem volt gyárilag borda. Az már valami "mod" az 5200-as iszonyú teljesítményeihez... ![]() Szerintem ott már a chip rég megvan sütve, egy kis "húzás" eredményeként. :yes: ![]() (dísz, vagy kuka)
Leszedtem a bordát. Két CEB6030L tranzisztor és egy IRFZ44NS fet volt alatta. A leszedést a középső tranyó bánta, mert szépen kettéesett.
![]() A fetet hogy lehet kimérni egyszerüen. Multi kiméri azt is vagy máshogy kell? ![]()
Kicseréltem mind a három fetet és ugyanaz. De beszéltem azzal akitől kaptam és azt mondta, hogy ő is kapta... De mondta, hogy az egyik ismerősénél kipróbálták és ott rendesen ment. Akkor már csak valami a gépemmel lehet. vagy akinek jól ment annak van valami spéci gépe.
![]() ![]() ![]()
Nekem a Geforce FX5200-am tökéletesen nem így néz ki
![]()
Amugy én is néztem róla képeket és tényleg nem igy néz ki, de a procijára az van irva hogy Geforce FX5200.
![]()
Én úgy emlékszem hogy az FX5200-esek 98%-a passzív bordával jött ki.
![]()
Biztos az elsődleges eladónak kellett róla valamihez a méretesebb hűtőborda, és mivel olyasvalakinek passzolta el, aki nem hozzáértő, így csak lazán tett rá házilag egy gagyi kis ventis bordát...ezek szerint nagy hiba volt, és valóban lehet, hogy emiatt megsült a proci.
![]()
Ez nem számít forrófejűnek. A kari ami a gépemben van, win alatt 69 fokos, most, ha leterhelem játékkal, akkor sokkal több. De ettől függetlenül lehet, hogy nem érintkezett a gpu a bordával és megsült, vagy valaki halálba húzta előtted. Esetleg BIOS mod volt rajta, (techpowerup.com howtoja bővebb infó) és az nem sikerüt jól, de lehet hogy csak egyszerűen tönkrement.
Nekem is FX5200 van (állítólag
![]() de nem igy néz ki. ha szükséges holnap lefényképelhetem.. egyébként a hűtésével gond volt, a "gyári" ventillátorocska percek alatt elfüstölt ![]()
Nekem hibátlanul 40-55fok között megy leterhelve is és venti egy szál se amúgy én is tudok képet rakni ha kell
Azt nem értem, hogy akitől kaptam az kipróbálta egy másik gépben és ott ment. Az ő gépében és az enyémben meg nem megy.
![]() ![]()
teszek fel egy képet a prociról, hogy mindenki láthassa hogy milyen. A képért bocsi kicsit sz..r lett
![]()
Hali!
Lehet, hogy már ezen rég túl vagy, de azért megkérdem: A BIOS-ban az AGP beállítások jók?
Helló
A beállításnak jónak kell lenni, mert a mostani kártyával tökéletesen megy. Meg nem is szivesen piszkálok a BIOS-ban, mert nem szeretnék valamit elállítani ugy, hogy a gép se induljon el. ![]()
És esetleg milyen alaplapod van? Nemlehet hogy nem tudja az ujjabb agp-t?(csak azért kérdezem mert nem lehet egy über hi-tech alaplapod hogyha ezzel a kártyával szenvedsz, ennek a karinak minimum agp 4x kell, 1x vagy 2x-el meg se moccan, pedig fizikailag sok régi alaplapba belemegy)
Helló
Az alaplapom tényleg nem egy mai darab Abit SA7-es, de elvileg 4X-es AGP-t tud kezelni.De hogy hogyan van beállítva azt nem tudom.
Szerintem ne félj a BIOS ban turkálni nem baj az ha elállítod (ha esetleg végleg nem indul miután elállítottál valamit akkor csak a biosz elemét kell kikattintani majd vissza és rögtön alapbeállításon van minden)
![]()
szia.
nem tudom hogy milyen a régi video karid.azt tudom hogy nekem egy geeforce mx440-es em volt amit lecseréltem egy fx5500-re.azzal nem akart menni.mire kiderült hogy az 5500-ös 128 bites.(a régi 64 bites volt) egy bios frissités megoldotta a problémát.(kerek 500 huf-ba került)szerintem egy probát megér.veszteni nem vesztesz vele. üdv Sergei
Ki kéne próbálni egy agp 8x es alaplappal, előfordúlhat hogy semmi baja sincs a karinak.
Ezek a karik a legkispóróltabb karik ugyhogy előfordúlhat hogy nem 100%-ban kompatibilisek lefele(jelen esetben 4x fele) Az hogy 128-vagy 64 bites, jelen esetben semmi köze a problémához és a csatolóhoz, de egy alaplap bios frissítés segíthet a bajon, de ha elb*szod akkor cserélheted az egész gébedet tokkal vonóval mindenestűl, egy új p4-re. A bios beállításoktól ne félj, az órajeleket ne huzkodd, és baj nem lehet, ennél az alaplapnál még lehetett állítani hogy agp hány x-en menjen, ha jól emlékszem. AGP TRANSFER MODE néven keresd a biosban, ha nincs ilyen benne, akkor én hagynám a fenébe ezt a karit. Ne félj attól hogy sokat vesztesz vele, akkor sem ért semmit, amikor kiadták!
Húzkodhatja az órajelet csak vigyázzon nehogy túlmelegedjen a gép
![]()
az én egyik régi gépemben is fx5200 van, de az enyémen csak a procin van borda (és venti meg nincs). amúgy ez a kártya egy abit VH6T alaplapon van, ami szintén nem mai gyerek, de 4x AGP-s. de van egy másik régi gépemben abit SA7 alaplap(előszedtem a gépet és beleraktam az fx5200-t és lazán vitte)
jah hát én is tettem már tönkre alaplapot túlhúzással, aztán meg biosfrissítéssel, úgyhogy azóta nem szórakozok a régi gépekkel, inkább elkényeztetem az éppen aktuális kedvencemet egy új SLI alaplappal, meg akkor már még 1 videókarival, ami biztos jól fogja érezni magát a 4g ram mellet
![]()
Hát igen ez is jó megoldás
![]() ![]()
Ma beraktam a karit vártam egy pár percet és egy smd ellenállás olyan forró lett hogy meg se lehetett fogni. Az ellenállás egy BAY431Z nevezetű alkatrészre megy, de még nem jöttem rá, hogy mi is lehet ez.Az ellenállás eléggé be van barnulva, ugyhogy lehet vlahol ott van a hiba.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |