Fórum témák
» Több friss téma |
Igen,akkor pontosan az a jelenség
Üdv: Attila
Szia!
Ha nem kapsz 16V/2200-ast sem,akkor csak sorosan kötheted őket,akkor lesz majdnem hasonló kapacitásban.Így a feszültség tűrése is nagyobb lesz. Párhuzamban semmi értelme ebben a kapcsolásban. Attila
Valamit elkavartál! Ha párhuzamosan kötöd a kondikat akkor adódik össze a kapacitásuk! Sorosan kötve replusszolódik. (De szép szó). Tehát csak párhuzamosan van értelme!
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
Teljesen igazad van,máshol járt az agyam közben
Replusz..hogy utáltam ezt a szót mindig
Jó estét Mesterek! Kérdésem a következő lenne: Samsung Syncmaster 920N típusú monitorom bekapcsoláskor másodpercenként próbálkozik elindulni. Az inverter panelján a kondik cserélve lettek, a CCFL csövek szinte újak, inverter trafók jók . Némi útmutatást szeretnék kérni, mi lehet a gond.Előre is köszönöm a segítséget!
Nem tudjuk. Mivel az inverter a legnagyobb fogyaszto, az le kellene kotni, aztan igy ha elindul, akkor maris megvan a bunos. Ha nincs, akkor valoszinuleg mar a 230-as tapresz lehet hibas, ennek a nagyfesz resze es a kisfesz oldala is lehet hibas.
A bekapcsolast jelzo led legalabb felvillangat? Hallasz-e vinnyogo hangot, fustszagot erzel-e? Villanast latsz-e a kepenyon bekapcsolasi kiserletnel, sotetben? A tapegyseg kisfesz reszen is cserelted a kondikat? ESR-ek voltak?
Üdv.
Nem régen javítottam én is hasonlót talán 940-es nem tudom. A bizti kiment az cső inverter előtt a fetek előtt bizti be és ment vagy fél órát és hasonlót produkált. Rövid zárba ment a két meghajtó Sop 8-as tokozású Fet, ezek cseréjével szerencsére azóta megy kb.: 6 hónapja, ha nem több (kopogjam le ) Szerintem keress zárlatot valahol vagy égett alacsony ellenállást, mármint fet dióda, tranyó. Ja és azt kihagytam, hogy eléggé eldugott bizti volt benne, zöld ellenállás alakú, ha ez segít amit az előttem lévő is írt azt a biztit szedd ki és ha akkor megy akkor ott a csőinverternél lesz a hiba. A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
A bekapcsolásjelző is villog, ahogyan a CCFL-ek is bevillannak, nagyon vékony ciripelés hallatszik a felső CCFL-ek jobb oldaláról.Ha lekötöm a felső két CCFL-t, a ciripelés ugyanonnan hallatszik továbbra is, csak más "dallamot" tücsökzenél . Az összes kondi, amit cseréltem ESR volt. Füstszag nem volt.
Bocsánat hogy bele szólok nekem egy 19 colos csinálta ezt és 5db kondi csere után azóta megy .A tápban cseréltem kondikat
Most írta, hogy cserélte a kondikat és nem minden hibát old meg a kondicsere. Ott rövidzárba ment az inverter meghajtó fetje, ki kell mérni, ki kell cserélni, ha csak félperiódus is megy, akkor is villanhat a cső..
Sziasztok, lenne egy problémám. Van egy Samsung 931BF es pár éves 19 es monitorom.
Par napja azt kezdte csinálni h bekapcsoláskor 1 másodpercig ad kepet aztan elfeketedik, ez még a gép indulásánál megtörténik. Nézelődtem elöbb forumok közt h a kondik hibaja lehet, de szétszedtem es egyik se puposodott fel. nincs semmien nyoma a panelon h valami kiment volna. Tanacstalan vagyok, ha valakinek lenne ötlete megköszönném. panel : Suntronix BN44-000123E model : SIP-U5F(M)
Huzd le felvaltva a ket csotelepet amelyiknel nem villan be, annak a koreben lesz a gond az inverternel.
Ugy ertem, a csovek nem villannak fel vagy kevesbe villan fel, rovidebb idore. Ha nincs kulonbseg, akkor megis tapoldalon keresnem a hibat A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
Teszek fel pár képet a beazonosíthatóság végett:
Ebben is ott vigyorog a bizti, csak ott az inverter résznél a kondi melletti az a vöröses. Az aljáról nem tudnál képet csinálni? Már nem emlékszem milyen fetek voltak a 940-es ben de gondolom ebben is hasonlók. Talán AF4502.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
T3 15A 250 V a felirat rajta, FH501 a panelon a jelzése. Bizti hogy az bizti?
Látni kéne a panel alját is, de szerintem ez az inverter biztosítéka, ezt forraszd ki és nézd meg, hogy leoldogat-e tápja. Szóval jó lenne egy jó minőségű kép az aljáról.
Ez a legjobb felvétel a rendlkezésre álló eszközökkel:
Ez az a kis panel? És a nagy panel alján nincs semmi?
Nincs semmi sem az alján. Ezt a kis panelt is már harmadszor forrasztom ki, lassan tönkremennek a forrasztási helyek
Mérd meg a két 8 lábú SMD fetet, nem-e a zárlatosak!
1-8 lábak között bizony zárlat van, a másikon mérve ugyanitt szakadás . E6N03 2613 az egyik felirata, a másik PF9SJ FDS 4935 feliratú, és ezen mértem zárlatot.
A 2 8 lábú fet közül kellene valamelyiknek rossznak lennie. Bár nem tudom miért 2 különböző van mikor általában 2 db 8 lábú Dual Fet dukál. (1 N és 1 P csatornás fet/ IC)
Ezért is vagyok tanácstalan......elég sokat randiztam már ezzel a kecerével, azt hiszem megy a kredenc aljába . Nagyon kellemesen be lehetett állitani "fénykorában", ezért sajnálom....
Ami neked akkor kell az valószínű ez lesz.
Meg is van. Ez is ugyanaz csak itt 2 tokban azonosan P és N csatornás fetek vannak. Mérd meg mind a 2-t biztos jó lesz, ha cseréled a zárlatosat. De azt előtte nézd meg, hogy ha így ki van véve ez a kis panel és össze van dugva a monitor, kapcsold be, és ha nem old le akkor nézd úgy és világíts rá, hogy lásd, hogy van-e képe.
OK.... megyek próbálom, és referálok...köszi addig is....
Ha nincs rajta jel akkor "No signal" feliratnak kéne ha meg van akkor meg az adott képnek az talán láthatóbb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |