Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A képek már nem segítenek semmit. Meg kell mérni a tápfeszültségeket és utána lehet folytatni a hibakeresést. Rajz. A letöltéshez kattints a " To download the file, please, click here !"-re.
Egyáltalán nem biztos, hogy ic hiba. Sőt, az egyik leg védettebb eszköz.
Én mérés nélkül sosem mondom azt, hogy "biztos xx hiba" Müszer és minimális felkészültség nélkül nem fog menni
Sziasztok!
Videoton Infracolor 2000 tv-ről lenne szó. Nem jegyzi meg a hang beállítást. Bekapcsolom teljes hangerőn megy, nem is lehet teljesen lehalkítani. Egyébként minden más beállítást megjegyez ( szín fény, csatornák). Kezelőrész panelján levő Ic- rossz. Tápja teljesen össze vissza volt gányolva, ott rendet tettem. Szereztem bontott IC-t. Annyi lenne a kérdésem mielőtt kicserélem, hogy táphiba miatt tönkremehet vagy másol is lehet gond? Előre is köszönöm a választ. Üdv: Laci
Ha egyértelműen a tápja volt rossz,akkor nagy valószínűséggel igen,mehet belé az új alkatrész. SAA1293 volt benne? Az MDA2062 megkapja a 20-on Voltos feszt is?
(Szerintem nekem is akad itthon ilyen IC,ha ne adj Isten ....) István
hello sziasztok volna nekem egy nagy problémám van nekem egy samsung plazma 106 cm tv ém az a gond hogy nem lehet bekapcsolni mert a felszülcség kijelzö áladoan pillog és nem lehet sem tv röl sem tavirányitorol bekapcsolni ás katogo hangokat ad ki mit lehetne teni elöre is koszi a segicségeteket kérlek jelezétek ha van valami ötlet a hibara köszi.
Köszönöm szépen a gyors választ.
20 V nem volt meg azt hiszem 14 volt. SAA IC van benne. Táp javítás után már nem mértem rá. De majd hétvégén megmérem, ha megvan kicserélem az Ic-t. Ha továbbra sem lesz meg a 20V akkor a tápegységben nézelődjek hiba után?
Ha jól rémlik,akkor egy ellenállás-zener duó állítja elő.Talán a 200V-ból,amiből a hangolófesz is előáll.
Tápegység valamelyik sarkán van ellenállás-zener duo arra gondolsz?
A 3-as láb a programming voltage láb,az adatlap szerint 19V a tipikus,maximum 21V lehet.Ezt kövesd vissza.Régen javítottam már ilyen gépet.Enélkül a feszültség nélkül nem lehet a memóriába írni.(A VT és Orion gépeknél ez állandóan jelen van,szerintem imiatt is van,hogy elmegy az opció.)
Köszönöm szépen a segítséget. Hétvégén akkor meg is csinálom remélhetőleg.
További szép napot.
A gugli és az oroszok szerint az AN5151-el teljesen megegyező.
sz*tem taphiba..
probald meg kihuzni a konnektorbol hosszabb ideig (15-20 p.), hatha utana beindul hany eves tv? * Szerintem .. és a mondatok NAGY betűvel kezdődnek! Épp elég baj, hogy nincsen ékezeted. A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
Sziasztok.nekem egy olyan gondom lenne,hogy van egy WEG tipusu tv-m.Néha elmennek rajta a szinek,csak a zöld marad.Azt hittem hogy amikor bemelegszik akkor jön a gond,de nem.Néha zöld,néha meg mintha semmi gond nem lenne(Többet zöld).Elöször csak a piros hagyott ki hébe-hóba,aztán a kék.Átnéztem esetleges forrasztási hibákat keresve de semmi.A kapcsolási rajzon bejelölt részeket átforrasztottam.
Üdv!
van egy TV lerakatom így ismerősöktől: Thomson 21mf15et (type:630b/tx807c ex) : probléma STBY-ban folyamatosan megy enyhe ciripelő hang, bekapcsoláskor töltődés hang aztán leáll , ezt folytatja egy 5-10 percen keresztül aztán működik rendesen 2xSamsung ck5013z: 1.tv:mindig tv-vel lett próbálva ment egy fél órát aztán elment a kép, a sárga csatornajelző szám zöldesen villog, amikor pihentetem megy megint . azt vettem észre hogy a képen barna vízszintes csíkok láthatóak . enyhe amper szaga van a tvnek , portalanítva ki lett, hibás kondit nem találtam 2.tv: bekapcsoláskor hangos ciripelő hang. a tápkondi felől. kitakarítva . 100 uf 400v kondi alatt a műanyagra fehér folyadék folyt és rászáradt nem tudom hogy a kondiból jött e ki , letakarítottam az alaplapot. próbáltam úgy is minden változatlan, szerintem a 100µF 400v kondi adja a ciripelő hangot válaszokat előre is köszönöm, nem nagyon értek hozzá és remélem a leírtakból valaki aki tapasztaltabb tud nekem segíteni
Hali!
A kifolyt kondenzátort föltétlen cserélni kell és még a 50 és 100 mikrós 50voltos kondikat! Sok sikert
Sziasztok!
Van egy westel ctv 5131 típusú tv-m.(11 ak 19 pro) Problémám hogy javítás közben kiszakadt egy vezeték, a panelon 2-es számmal jelölt ,egyébként a c700 egyik lábáról jön le de hiába keresem nem tudom megtalálni a helyét! Ha valaki tud kérem segítsen ! Előre is köszönöm!
Sziasztok van egy Tevion tv hiba jelenség hogy bedugon zug benne a trafó, és bekapcsolom akkor csak villan de nem kapcsol be csak pittyeg. Egyébként pirosan világít a led folyamatosan.
Sziasztok nekem egy olyan problémám lenne ,hogy van nekem egy nova típusu hoddozható tv-m bekapcsoláskor villan eggyet a kép es utána elmegy de hang az van belülröl nem látszik semmi hiba gondolok itt forrasztásra ill rossz alkatrészre a képcső végén rendesen világít de nem ad képet aki tud az kérem segítsen
Már kiforrasztottam mind 2 Samsungból mind2 100µF 400 voltos kondit mind a 2 selejtes, ez egyiken amelyiken zöldes lett a kép csak enyhe folyás a másikon viszont teljesen szét volt a kondi, jövőhéten megveszem mind a kettőbe.
a többit néztem nincs bajuk de kicserélem őket , merre keressem ? mert a egyikben a 2 hűtő lemez között van két 100uf 35v a lemez előtt van még egy ilyen. meg a puffer kondi mellett amit kivettem(100uf 400v) van egy 10uf 63v. a másikban meg 10uf 35v, 100uf 16v 100uf 25v 100uf 16v akkor ezeket cseréljem mind?
Hali!
Igen mind ... elvesztették kapacitásukat!
Hali!
Valami beterhel a sorvégnél, -a villanás függőleges vagy vizszintes csík esetleg teljes képernyő megvilágítás? A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
Próbálj olyan forrasztást keresni, ahol kihegyesedik, és a beültetési oldalon nincs semmi, csak vigyázz ami nem hegyesedik ki az akkor csak be van vakítva az a lyuk.
Tölts fel egy eepromot bele mert egy nagyfesz kisüléstől hamar hülyül ez a tipus, vagy nekem a kvarc is rohadt már le, de a processzor sem kizárt....Viszont ezek egyik sem "bicskával megpiszkálható dolgok" Tehát ha alapvető tudáshalmaz hiányzik javasolt egy szerelő...
Néhány jelalak mérés csodákara képes oszcilloszkóppal.
forrasztási hibákat nézd át nagyítóval...
Sziasztok!
Lenne egy orion tv-m, amit egyszer be akartam kapcsolni, de se kép se hang, megnéztem a biztit elszállt, esetleg a ptc (mz73a-18ron) lehet a hibás?
Szia az kondenzátorokat cseréltem újakra, de nem változott semmi van benne egy bu808dfi
mérés szerint jó. Amiben tanácstalan vagyok az a tda 8174aw hogy mérjem ki? |
Bejelentkezés
Hirdetés |