Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   126 / 313
(#) kerisanyi válasza matyusz hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

Egy vándorkockába van CHECK SIGNAL CABLE felirat, tehát a képfeldolgozással nincs gond...... esetleg valami ötlet, honnan lehet bontani valami hasonlót? PC-táp, vagy valami más hasonló ?.....
(#) Buvarruha válasza matyusz hozzászólására (») Máj 25, 2013 / 1

Akkor meg is van a hiba, amiatt áll le a táp. CSeréld ki a a hibás fetet és kész.
(#) Buvarruha válasza matyusz hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

Ezt nem kellene eröltetni, ha nem muszály ne járassuk hibásan a cuccot, csak fetcsere után, valószínű, hogy menni fog. Ha tönkremegy a táp, azt nehezebb javítani.
(#) matyusz válasza kerisanyi hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

Oké. Ennyi Mérd ki az összes fetet és cseréld a rosszat. Ónszívószalag nagyon jó dolog Csak a rossz, hogy valószínű rá van ragasztva is
(#) matyusz válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

Szerintem olvass visszább miket írtam...

Köszönöm mindenkinek az önzetlen segítséget, különösen "matyusz"-nak !!!! Ónszippantóval dolgozom, kis ügyeskedéssel megoldom a cserét, bár most meg annyira lázba jöttem, hogy ha lenne valami nyitvatartó alkatrészbolt, már rohannék is
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
(#) matyusz válasza kerisanyi hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

Az ilyenekhez nekem az ónszívó szalag jött be a legjobban, meg persze az ilyen SMD alkatrészekhez. Nekem ilyen van

Igen, ezt használtuk a NOKIA-ba is az egyszerűbb javításokhoz. Valami ötlet, mibe találhatok itthon hasonló, vagy helyettesítő FET-et?
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
(#) Buvarruha válasza kerisanyi hozzászólására (») Máj 25, 2013 / 1

Szünetmentes tápegység, autós erősítő, vagy inverter stb.
(#) kerisanyi válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

Köszönöm !
(#) kerisanyi hozzászólása Máj 26, 2013 /

Sziasztok Mesterek! Már megint én vagyok a kicsinyes problémáimmal.Egy LCD monitor inverter panelján találtam "Q" betűjelzéssel pár alkatrészt, 9443 T18C, 4559W17C, 4431W18C jelzéssel.Nyolclábú SO 8 tokozással. A környezetéből ítélve ezek FET-ek lehetnek, vagy tévedtem?Ugyanitt IC felirattal van egy rakás más típusszámú, ugyanilyen tokozású alkatrész is. Köszönettel veszem a választ.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
(#) kadarist válasza kerisanyi hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Szia!
Jó irányba tapogatózol!
(#) kerisanyi válasza kadarist hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

FDS4935 helyett jó lehet valamelyik? Bújom már vagy két órája a google-t, nem találok a szám alapján szinte semmit. . Köszönöm a linket, máris jobban érzem magam. Látom, alapból 60 V-osak, nem 30. Vagy megér egy próbát?
(#) kadarist válasza kerisanyi hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Ahogy érzed Forrás.
(#) kerisanyi válasza kadarist hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Köszi, már látom én is
(#) pipi válasza kerisanyi hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

(#) matyusz válasza kerisanyi hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Üdv.
Szerintem nemigen, hacsaknem úgy kötözgélsz mert ez komplementer egy tokon belül P és N csatornás fet ami neked kell az dupla P csatornás. A 4559-en kívül a többiről mit tudunk?
(#) matyusz válasza matyusz hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Bár az adatlap rosz lábkiosztás terén a Gate helyén is Source van Si4431 ha ez az de ez 1db P csatornás fetet tartalmaz, a másikat még nem találtam -> 9443.
(#) matyusz hozzászólása Máj 27, 2013 /

Üdv mindenkinek.
Adott egy V7 L17GM LCD monitor. Az a probléma, hogy ha feszültség alá helyezem jel nélkül, akkor kidobja a bal alsó sarokba, hogy "No Signal" és a kijelzőn színes hangyaháború meg, ez jel ráadásával is csinálja, de nem mindig. Az összes kondit cseréltem már, ha valaki tudna segíteni, előre is köszönöm.
(#) Buvarruha válasza matyusz hozzászólására (») Máj 27, 2013 /

Egy fénykép a hibáról informatív lenne, de valószínűleg valamelyik szalagkábel kontaktos.
(#) matyusz válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 27, 2013 /

Üdv. Köszönöm, már próbáltam azt is, de megpróbálom még egyszer. Bár a 450V-os táp elkót nem cseréltem meg a szűrő fóliát.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2013
(#) matyusz válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 27, 2013 /

Köszönöm. Kontakt és forrasztási hiba volt a 30 Tűs kijelző szalagkábelnél. Többszöri átméregetés szétszedés és egyéb, sokszor 30 tű
(#) odor112 hozzászólása Máj 28, 2013 /

Sziasztok.
Van egy Asus VW193D-B típusú monitorom olyan hibával hogy amikor fehér színt kell megjelenítenie vibrál a kép, mintha a háttérvilágítás lenne kontakthibás. Nem tudom hogy a többi színnél is fennáll-e a hiba mert igazából csak fehér háttérnél látszik de elég zavaróan. Próbáltam másik VGA kábellel a hiba ugyanúgy megvan. Nem egy annyira öreg monitorról lenne szó, keveset is volt használva. Esetleg jelenthet az gondot hogy földeletlen konnektorról üzemelt egy darabig, vagy egyáltalán mi okozhatja ezt a hibát? Esetleg az inverter haldoklik? Előre is köszi.
(#) Remci hozzászólása Máj 28, 2013 /

Üdv mindenkinek!

Van nálam egy Philips 150S4-es tipusú monitor, aminek a tápcsatlakozó forrasztásai fel voltak szakadva. Újra forrasztva működik, de észre vettem, hogy ha ki kapcsolom a monitort akkor a sötét képernyőben előjön egy-két halvány vízszintes csík, ami kb fél perc múlva eltűnik. Ez minden kikapcsolás után meg jelenik, de volt hogy egy kocka jött elő. Ez mitől van, találkozott már valaki ilyen hibával?
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Máj 28, 2013 /

Sziasztok! Nem teljesen monitor a problémám, de a működési elv ugyan az! Van egy samsung LCD TV a jelenség úgy jelentkezett, hogy egyszer csak eltűnt a kép, hang az van.. Levettem a hátulját a tápon volt 2 púpos kondi azt kicseréltem, de a jelenség ugyan az bekapcsoláskor 1 pill-re bevillan a kép de utána csak hang van. Megfigyeltem a kép felvillanásnál, hogy a 8 fénycsőből alulról a 3. -nál mintha lenne egy sötétebb sáv. Kérdésem az lenne, hogy az elektronika átverhető valahogy, vagy hogyan tudnám letesztelni a dolgot?
(#) Bártfai Ferenc válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

A szemem nem tévedett.. a 3. ccfl csőhöz tartozó invertertrafó sec. oldala szakadt. már csak az a kérdés, hogy honnan tudok ilyen trafót szerezni. (-4002p642 287<gp>) felirat látható rajta.
(#) attila1 hozzászólása Jún 1, 2013 /

Sziasztok,üdv mindenkinek!

Lenne egy Video Seven 17"-os monitor.Hiba jelenség,hogy iszonyat lassú lett.A megjelenítése olyan,mintha egy filmet nagyon lassítva nézne az ember.A mozgások utánhúzása is nagyon látszik.Háttér világítás megy.Pc-n kívül más forrással is próbáltam,még észrevettem,hogy néhány függőleges csík is látható a kijelzőn,de ezek eltünnek maguktól.Mi lehet az oka? Eprom hiba,vagy micsoda?
Várnám a válaszokat.

Attila
(#) Buvarruha válasza attila1 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Ez kijelző hiba, cserével javítható.
(#) matyusz válasza attila1 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Üdv.
Én még a tápkondikat se tartom kizártnak, hogy kiszáradtak vagy forrasztási hiba.
(#) attila1 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Kijelzőhiba?Ez pontosan mit takar?Nem maga a kijelző a hibás,hanem a kijelzőre ragasztott fólián lévő alkatrészek?
Következő: »»   126 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem