Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   227 / 378
(#) clipart hozzászólása Máj 27, 2013 /

Üdv!
CROWN CTR 500 szerkezethez keresek kapcsolási rajzot!Szinte biztos,hogy senkinek nincs,mivel igen régi (1962) és ritka darab,de azért egy halvány kisérletet megér.....hátha mégis
(#) soos csaba válasza clipart hozzászólására (») Máj 27, 2013 /

Szia, nem a CROWN CTR 5000-re gondoltál véletlen?.
(#) clipart hozzászólása Máj 28, 2013 /

Hát nem........az nagyon messze van az 500-tól
Azért köszi az infót,talán kihámozhatok valamit a rajzból. Az 500-as egyébként kisebb és lemezt is képes lejátszani,küldök róla fotót,és ha erről tudnál küldeni rajzot, nagyon hálás lennék
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013

crown.jpg

Az 5000-et 1966-ban adták ki, az 500-ast 60-61-ben
(#) gerenk válasza clipart hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Sajnos a rádiómuzeum 5 fotóján kívűl a neten nem találsz mást.
Egyetlen lehetőség a 60-as évek rádiótechnikai ujságjaiban kutakodni, esetleg a Kádár
könyvekben. Orosz oldaklakon is sok retró könyv található. A magyar RT és RT évkönyv
a keresett tipust nem publikálta.
(#) Szpisti válasza clipart hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Tegnap én is rátaláltam a radiomuseum.org oldalon erre, és abból a pár belső fotóból nekem az jön le, nem lehet egy túlbonyolított elektronikája ennek a szerkezetnek. Az az egy tenyérnyi kis nyák ( mint a régi Sanyo zsebrádiók kb. az a fazon lehet) csak nem okoz problémát kapcsirajz nélkül...
(#) ELKO26 hozzászólása Máj 28, 2013 /

Üdv.Egy orion2602 dvd lejátszóból kiment egy 8 lábú ic(kapcsolóüzemű táp mellett),milyen ic lehet?Elolvadt,olvashatatlan.
(#) gkari válasza clipart hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Ha ez fent van a "Radiomuseum..."-on, akkor ott van a tulaj is, remélhetőleg email-címmel. Írj neki, hogy ha megvan a kapcs.rajza, küldje el! Nekem már sikerült ilyen.
(#) kadarist válasza ELKO26 hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Szia!
Egy pár hozzászólással visszább ott a rajz, benne az IC típusa.

Köszönöm a sok értékes hozzászólást!
A nyákkal az a baj,hogy összevan barmolva,az alkatrészek fele a levegőben lóg,némelyik pedig csak rátekerve egy-egy kiálló forrasztási lábra, és keresztben-hosszában áthidalgatva drótok tömegével. A külcsíny az megvan, de a belseje határeset. Mindenképp szeretném megmenteni a szerkezetet, úgyhogy mégegyszer kérek mindenkit,ha bármi infója van jelezze. A radiomuseum-ot már próbáltam, levelezek is valakivel aki egyenlőre csak ígéri,hogy beléphetek az oldalra és ott talán van kapcsolási rajz is, de egyenlőre semmi, illetve fizetnem kellen,de azt sem tudom mennyit......kicsit zűrös a dolog. Soos Csabának köszönöm az 5000-es rajzot ebből már talán ki lehet hámozni valamit. Várom a további hozzászólásokat
(#) oregtamas0202 válasza clipart hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Üdv !
Túrtam , de sajnos nem találtam , csak: Crown CTR 5000
5300
5400
9000A
9100F/S
9350M
9450S
Öreg Tom
(#) clipart válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Azért köszi!

Kívülről mint a fenti fotón, és Kb. ilyen belülről
úgy tűnik még a hangszóró is eredeti
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013
(#) ELKO26 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Sajnos a telóm nem nyit meg semmi képet,csak az ic(7 lábú) neve kellene,ez az egy 7 lábú ic van csak a tápegyben.Előre is kösz.
(#) Tetye hozzászólása Máj 29, 2013 /

Sziasztok!
Volt EZ a hibája az upsemnek, amit lejjebb látszik hogy oldottam meg, de most valamitől leállt és azt jelzi ha minden igaz, hogy túl van terhelve de nincs semmi a kimeneten. Egy sárga led világít ami felett egy elbillent mérleg van. Az akku, vagy egyéb hibára utaló piros led is világít(alul áthúzott akku, felül felkiáltójel háromszögben) és csipog folyamatosan. Kb egy percet megy ha bekapcsolom aztán hosszút sípol és leáll. Amit jelez hogy az akkuk töltöttek. Akkuról bekapcsol ha kap 230v-ot akkor is is ugyan az a jelenség ha nem akkor is. De a kimenetein 0v van mindig. Rajzot még nem tudtam hozzá szerezni esetleg ti tudnátok adni? Vagy hogy hol mit mérjek?
Köszi!
MGE PULSAR Evolution 1100 (rack)
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
(#) bitu hozzászólása Máj 29, 2013 /

Sziasztok

Tudna valaki kapcsolási rajzot valami pöpec kis chorus effekthez ?
Nem vagyok képben ezekkel, mert inkább a digitális dolgok izgatnak, de kéne egy havernak.
Ha lenne egy, ami okés, és még alkatrészt is lehet kapni hozzá, összedobnám neki.
(#) Melphi hozzászólása Máj 30, 2013 /

Sziasztok!
Keresek oszcilloszkóphoz két sugarasító áramkört, vagy kapcsolási rajzot, esetleg egy helyet ahol venni lehet, igazából a neten nem sok anyagot találtam róla, kapcsolási rajzot pedig semmit?
Előre köszönöm a segítségeteket.
Üdv! Lajos
(#) Szpisti válasza Melphi hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Azért akad itt-ott valami rajz... Próbáld a dual trace multiplexer oscilloscope schematic kifejezésekkel keresni.
itt egy komplexebb
itt pedig egy kevésbé bonyolult megoldás.
Vagy itt egy négy csatornás adapter leírása.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
(#) kadarist válasza Melphi hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Szia!
Keresd úgy, hogy elektronkapcsoló. Még több elektronkapcsoló.
(#) Szpisti válasza bitu hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Ha nem vagy nagyon képben, akkor elsőre próbáld ki ezt a kapcsolást
Van benne neked digitális IC is
Ennél egyszerűbbet nem fogsz kórust találni, ami tényleg "chorus" jellegű.
Az áramkör lelke, a 3007 IC pedig itt beszerezhető
Jó lenne panelterv is, gondolom ...
Azt meg itt találsz hozzá a "zombie chorus" címszó alatt.
(#) szikorapéter hozzászólása Máj 30, 2013 /

Helló.egy olyan kérdést szeretnék feltenni hogy valaki nem tud véletlenül olyan FM rádióadó kapcsolást ami max 300m-ig elvisz,de a freqvenciája stabil marad?Tranzisztorosra gondoltam,de valami egyszerűbb kéne mivel még kezdő vagyok.Ha esetleg valaki tudna ebben segíteni annak előre is köszönöm.
(#) szikorapéter válasza szikorapéter hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Az ezen az oldalon lévő kapcsolási rajz stabil lehet?Érdemes megépíteni?
(#) gerenk válasza szikorapéter hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Ez csak egy egyszerű oszcillátor, kb 10 mW teljesítmény képes antennára adni.
Hatósugara 20-30 m stabilitása erősen kifogásolható, kézkapacitásra elhangolódik.
Keress olyat amiben az oszcit egy leválasztó illesztő fokozat is követi.
(#) szikorapéter válasza gerenk hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

hát ennyire azért már nem értek a témához....esetleg IC-s kivitelű ami az "igényeminek"megfelel?És még annyit hogy egy ilyen IC mennyibe kerül átlagba?
(#) Szpisti válasza szikorapéter hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Olyant ami kezdőnek való , stabil a frekvenciája, és 300 méteren is stabil vételt biztosít, nem fogsz találni.
Minimum egy PLL áramkör, komoly modulátor kör, és kihangolt leválasztott antennakör szükséges, nem beszélve aról, hogy ilyen hatótávolságúhoz már engedély is szükséges.
Elsőre próbálkozz valami 2-3 tranzisztorossal, és ha azon kitapasztál néhány dolgot, lépjél tovább.
De a 2-3 tranzisok max. 5-10 méteren belül foghatóak "stabilan"...
A legegyszerűbb IC-s sem megy messzebb 20m-nél nyílt terepen (BA1404).
(#) szikorapéter válasza Szpisti hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Zárt terpen folyosón végig lenne erre szükség de akkor maximum 50m-is megfelel.Annyit ki lehet csikarni a BA1404-esből?
(#) szikorapéter válasza Szpisti hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

De találtam egy még egyszerűbb kapcsolást azon a kis feszültségen ami pont megfelel a tápegységemnek.Erre a kapcsolásra valami vélemény?
(#) Szpisti válasza szikorapéter hozzászólására (») Máj 31, 2013 /

Zárt terepen folyosón használj vezetéket.
Ötven méter vékony vezeték elhúzva valami meglevő csatornába olcsóbb, és stabilabb jelet tud biztosítani mint egy fusi fm adó.
A BA 1404 50 méteren már önmagában nulla.
(#) Chainsaw hozzászólása Máj 31, 2013 /

Üdv!

Egy Elkon S205 típusú CO mérőhöz keresek bármilyen irományt. Gépkönyvet, kapcsolást, használati utasítást, akármit. Ha valakinek lenne ilyesmije és megosztaná velem annak nagyon örülnék. Előre is köszönöm!
(#) szikorapéter válasza Szpisti hozzászólására (») Máj 31, 2013 /

Akkor marad a kábelezés.Azért köszönöm a válaszokat.
Következő: »»   227 / 378
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem