Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Üdv!
CROWN CTR 500 szerkezethez keresek kapcsolási rajzot!Szinte biztos,hogy senkinek nincs,mivel igen régi (1962) és ritka darab,de azért egy halvány kisérletet megér.....hátha mégis ![]()
Szia, nem a CROWN CTR 5000-re gondoltál véletlen?.
Hát nem........az nagyon messze van az 500-tól
![]() Azért köszi az infót,talán kihámozhatok valamit a rajzból. Az 500-as egyébként kisebb és lemezt is képes lejátszani,küldök róla fotót,és ha erről tudnál küldeni rajzot, nagyon hálás lennék A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013
Sajnos a rádiómuzeum 5 fotóján kívűl a neten nem találsz mást.
Egyetlen lehetőség a 60-as évek rádiótechnikai ujságjaiban kutakodni, esetleg a Kádár könyvekben. Orosz oldaklakon is sok retró könyv található. A magyar RT és RT évkönyv a keresett tipust nem publikálta.
Tegnap én is rátaláltam a radiomuseum.org oldalon erre, és abból a pár belső fotóból nekem az jön le, nem lehet egy túlbonyolított elektronikája ennek a szerkezetnek. Az az egy tenyérnyi kis nyák ( mint a régi Sanyo zsebrádiók kb. az a fazon lehet) csak nem okoz problémát kapcsirajz nélkül...
Üdv.Egy orion2602 dvd lejátszóból kiment egy 8 lábú ic(kapcsolóüzemű táp mellett),milyen ic lehet?Elolvadt,olvashatatlan.
Ha ez fent van a "Radiomuseum..."-on, akkor ott van a tulaj is, remélhetőleg email-címmel. Írj neki, hogy ha megvan a kapcs.rajza, küldje el! Nekem már sikerült ilyen.
Szia!
Egy pár hozzászólással visszább ott a rajz, benne az IC típusa.
Köszönöm a sok értékes hozzászólást!
A nyákkal az a baj,hogy összevan barmolva,az alkatrészek fele a levegőben lóg,némelyik pedig csak rátekerve egy-egy kiálló forrasztási lábra, és keresztben-hosszában áthidalgatva drótok tömegével. A külcsíny az megvan, de a belseje határeset. Mindenképp szeretném megmenteni a szerkezetet, úgyhogy mégegyszer kérek mindenkit,ha bármi infója van jelezze. A radiomuseum-ot már próbáltam, levelezek is valakivel aki egyenlőre csak ígéri,hogy beléphetek az oldalra és ott talán van kapcsolási rajz is, de egyenlőre semmi, illetve fizetnem kellen,de azt sem tudom mennyit......kicsit zűrös a dolog. Soos Csabának köszönöm az 5000-es rajzot ebből már talán ki lehet hámozni valamit. Várom a további hozzászólásokat
Üdv !
Túrtam , de sajnos nem találtam , csak: Crown CTR 5000 5300 5400 9000A 9100F/S 9350M 9450S Öreg Tom
Azért köszi!
![]()
Kívülről mint a fenti fotón, és Kb. ilyen belülről
úgy tűnik még a hangszóró is eredeti A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013
Sajnos a telóm nem nyit meg semmi képet,csak az ic(7 lábú) neve kellene,ez az egy 7 lábú ic van csak a tápegyben.Előre is kösz.
Sziasztok!
Volt EZ a hibája az upsemnek, amit lejjebb látszik hogy oldottam meg, de most valamitől leállt és azt jelzi ha minden igaz, hogy túl van terhelve de nincs semmi a kimeneten. Egy sárga led világít ami felett egy elbillent mérleg van. Az akku, vagy egyéb hibára utaló piros led is világít(alul áthúzott akku, felül felkiáltójel háromszögben) és csipog folyamatosan. Kb egy percet megy ha bekapcsolom aztán hosszút sípol és leáll. Amit jelez hogy az akkuk töltöttek. Akkuról bekapcsol ha kap 230v-ot akkor is is ugyan az a jelenség ha nem akkor is. De a kimenetein 0v van mindig. Rajzot még nem tudtam hozzá szerezni esetleg ti tudnátok adni? Vagy hogy hol mit mérjek? Köszi! MGE PULSAR Evolution 1100 (rack) A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
Sziasztok
Tudna valaki kapcsolási rajzot valami pöpec kis chorus effekthez ? Nem vagyok képben ezekkel, mert inkább a digitális dolgok izgatnak, de kéne egy havernak. Ha lenne egy, ami okés, és még alkatrészt is lehet kapni hozzá, összedobnám neki.
Sziasztok!
Keresek oszcilloszkóphoz két sugarasító áramkört, vagy kapcsolási rajzot, esetleg egy helyet ahol venni lehet, igazából a neten nem sok anyagot találtam róla, kapcsolási rajzot pedig semmit? Előre köszönöm a segítségeteket. Üdv! Lajos
Azért akad itt-ott valami rajz... Próbáld a dual trace multiplexer oscilloscope schematic kifejezésekkel keresni.
itt egy komplexebb itt pedig egy kevésbé bonyolult megoldás. Vagy itt egy négy csatornás adapter leírása. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
Szia!
Keresd úgy, hogy elektronkapcsoló. Még több elektronkapcsoló. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
Ha nem vagy nagyon képben, akkor elsőre próbáld ki ezt a kapcsolást
Van benne neked digitális IC is ![]() Ennél egyszerűbbet nem fogsz kórust találni, ami tényleg "chorus" jellegű. Az áramkör lelke, a 3007 IC pedig itt beszerezhető Jó lenne panelterv is, gondolom ... Azt meg itt találsz hozzá a "zombie chorus" címszó alatt. ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
Helló.egy olyan kérdést szeretnék feltenni hogy valaki nem tud véletlenül olyan FM rádióadó kapcsolást ami max 300m-ig elvisz,de a freqvenciája stabil marad?Tranzisztorosra gondoltam,de valami egyszerűbb kéne mivel még kezdő vagyok.Ha esetleg valaki tudna ebben segíteni annak előre is köszönöm.
Az ezen az oldalon lévő kapcsolási rajz stabil lehet?Érdemes megépíteni?
Ez csak egy egyszerű oszcillátor, kb 10 mW teljesítmény képes antennára adni.
Hatósugara 20-30 m stabilitása erősen kifogásolható, kézkapacitásra elhangolódik. Keress olyat amiben az oszcit egy leválasztó illesztő fokozat is követi. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
hát ennyire azért már nem értek a témához....esetleg IC-s kivitelű ami az "igényeminek"megfelel?És még annyit hogy egy ilyen IC mennyibe kerül átlagba?
Olyant ami kezdőnek való , stabil a frekvenciája, és 300 méteren is stabil vételt biztosít, nem fogsz találni.
Minimum egy PLL áramkör, komoly modulátor kör, és kihangolt leválasztott antennakör szükséges, nem beszélve aról, hogy ilyen hatótávolságúhoz már engedély is szükséges. Elsőre próbálkozz valami 2-3 tranzisztorossal, és ha azon kitapasztál néhány dolgot, lépjél tovább. De a 2-3 tranzisok max. 5-10 méteren belül foghatóak "stabilan"... A legegyszerűbb IC-s sem megy messzebb 20m-nél nyílt terepen (BA1404).
Zárt terpen folyosón végig lenne erre szükség de akkor maximum 50m-is megfelel.Annyit ki lehet csikarni a BA1404-esből?
De találtam egy még egyszerűbb kapcsolást azon a kis feszültségen ami pont megfelel a tápegységemnek.Erre a kapcsolásra valami vélemény?
Zárt terepen folyosón használj vezetéket.
Ötven méter vékony vezeték elhúzva valami meglevő csatornába olcsóbb, és stabilabb jelet tud biztosítani mint egy fusi fm adó. A BA 1404 50 méteren már önmagában nulla.
Üdv!
Egy Elkon S205 típusú CO mérőhöz keresek bármilyen irományt. ![]() ![]()
Akkor marad a kábelezés.Azért köszönöm a válaszokat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |