Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   175 / 211
(#) loveiJ hozzászólása Máj 16, 2013 /

A Juhász Róbert úr által fejlesztett icd2 adapterrel használom melyet mellékelek. A klasszikus tipusokat ismeri. Eltérő esetekben úgy is adatlapot néz az ember a lábakról és készít egy foglalatot. Az icd2 adapter bekötésére ÜGYELNI, mert nem csatlakozó kompatibilis a pickittel(nem úgy vannak sorban a lábak) de a rajz szerint összekötve tökéletes.
(#) watt válasza loveiJ hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Normális esetben nem készítünk semilyen foglalatot, hanem úgy használjuk, ahogy kell. (ICSP).
A HE-n megtalálható cikkekben közzétett PK2 klónok teljes értékűek és azonnal indulnak, feltéve, ha valaki szakszerűen megépíti!
(#) loveiJ válasza watt hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Szakszerúen megépítve ez jobban müködött mint a szilva féle, legalább 30 féle gépen......ICSP-ről is megy de a Juhász róbert féle aljzat a klasszikusabb tipusokkal használható. Egyébként a pic-et a Te szoftvereddel írtam bele és kifogástalan volt egy paralell égetővel! Ezt külön köszönöm! Az égető programod zseniális és tisztelet a munkád iránt mely tökéletesen működik, Csupán egy olcsó és stabilan jól működő verziót akartam kirakni a publikumnak....

Meggyőződésem, hogy ez a legegyszerűbb és legolcsóbb 3,3v-ot tudó égető ami szinte mndenféle gépen múködik. A szilva féle dünnyögött de ez soha....

Az anyagköltség cirka 2000ft hála az olasz arcnak(se fet se opa meg se semmi). Hála wat mesternek néhány dróttal bedúrható a progi is...

Összefoglalva ez egy nagyon olcsó és stabil verzió! Ami azonnal múködik és stabilan. Tud 3,3v és 5v-t is
(#) Hp41C válasza loveiJ hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Szia!
Olyan klón épitesz meg, amit tetszik.... De:
- Miért jó a fix 5V és a fix 3.3V, amit jumperrel lehet váltani. Az átváltást könnyű elfelejteni... A gyári PICKit2, a Watt féle és a furatszerelt 2.50V .. 5.00 (ténylegesen 4.80V) közötti tápfeszültségtartományban képes kezeli a kontrollereket.
- Olcxsóság akkor itélhető meg, ha az összehasonlított kapcsolások ugyan azokat a funkciókat valósítják meg: Egy jumperrel váltott Vdd megoldás olcsóbban kihozható, mint a programból állítható. Az lehagyott alkatrészek árai és a panel felületigénye miatt nem azonos szolgáltatású áramkörök adatai nem összemérhetők.
- Nem célszerű megváltoztatott ICSP csatlakozókiosztással építeni meg a PICKit2 -t. Vagy az eredeti kiosztást használd, vagy saját tervezésű programozót építs. Ha valaki megépítí az ajánlatodra és nem tudatosuk benne a módosítás (ráadásul maga a PICKit2 programja az eredeti kiosztást jeleníti meg), még tönkreteheti a klónját és a programozott kontrollerét is.
- Ha jól nézem még hiba is van az áramkörben:

-

Szia! A Szilva féle nincs fenn a HE-n! De egyébként igazad lehet, miutás sokszor fel lettek itt említve az áramkör hiányosságai(gate lehúzó ellenállás stb.)
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Folytatás:
- A D4 diódának szerintem a jumper középső tüskéje és a Vdd_TGT között kellene legyen. (D2 4.3V, BC548 Ueb = 0.7V, ekkor Q5 emitterén 4.3V - 0.7V = 3.6V feszültség van, nem 3.3V. Ha a 3.3V -os jumperállás mellett 5.0V -os áramkörre csatlakoztatom a klónt az 5V rákerül R10 -re...)
- A PIC18F2550 MCLR lába nincs sehová sem bekötve - tudom bemenetre van állítva, de egy 10k felhúzás a Vdd -re nem árt.
- Ez a klón nem alkalmas a "Vpp first Programming Entry" móddal való programozásra. Ha egy kontrollerben a MCLR reset -et letiltjuk, és belső oszcillátorról vagy a panelján kiépített oszcillátorral járatjuk, a Vdd ráadására a programja elindul. Ha a program rövid időn belül (néhány utasítás alatt) a PGD és / vagy PGC lábat kimenetnek, T1 oszcillátornak stb. állítja be, a programozó nem lesz képes beléptetni a programozási módba. Egy megoldás az ilyen kontrollerek programozására a "Vpp first Programming Entry" mód. Ekkor azonban a Vdd -t a programozónak kell kapcsolnia. Ha jól látom a Vdd kapcsoló P-FET is hiányzik az áramkörből... És az ára az összehasonlításból...

Egyszóval a fórumra feltett Watt féle SMD vagy a furatszerelt klón megépítését javaslom.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2013

Adapterról vélemény itt.
(#) loveiJ válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Az icsp szabványos rajta csupán a Juhász adapteren nem. Ennyire nem értek hozzá és nyilván mindenben igazad van. Annyit tudok leírni, hogy nekem ez nagyon bejött és működik. Nyilván a watt féle és a te verziód megépítése célszerűbb, de akinek csak égetni kell annak talán ez is megteszi. Sajnos alig látok már és nekem az smd problémás.

A watt úr párhuzamos programozója is tökéletes és szuper a szoftver amit készített. Tulajdonképp az is elég lett volna. Ezt csupán azért építettem meg mert sok újabb gépen nincs LPT

Szia!
Idézet:
„Sajnos alig látok már és nekem az smd problémás.”

Sajnos ezzel én is így vagyok - egyre inkább... Pont ilyen okokból készítettm el a klónomat - az alkalmazott technológia miatt kapta a nevét: Furatszerelt klón.
Széles körben kapható, furatszerelt alkatrészekre épül. Csak egy a kivétel az IRF7314, de ahhoz terveztem egy SO8 - DIP8 átalakítót. (Elsőre a két I2C EEProm elhagyható - ha kell beültethető később). Sokan megépítették már, nekem 3 példány probléma nélkül indult. Bemérés leírása a cikkben...

Valójában mindenki el tudja dönteni, mit épít meg, ha megérti az indokokat és tisztában van vele, hogy neki mire van szüksége. Ez utóbbi sokszor nem olyan könnyű feladat...
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Nekem sem a régi, de azért használok fejpántos, lámpás nagyítót. Nagyon könnyűvé teszi a munkát, még jó szemekhez is ajánlott, hogy ne romoljon...
(#) loveiJ válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Szia! Köszönöm a választ és megpróbálom után építeni az általad tervezettet. Elsőre nagy falatnak tűnt, de nagyon korrekt a cikk és talán menni fog. Annyi személyes praktikumot leírok még, talán valaki hasznát veszi, hogy vasaláshoz nekem a mezei 30ft-os fotopapír jobban bejött mint bármilyen műnyomó papír vadászása. A maratást háztartási sósav és hidrogénperoxid keverékével eszközöltem újabban, mely olcsóbb a vaskloridtól és sokkal gyorsabb....
(#) vicsys válasza watt hozzászólására (») Máj 16, 2013 /

Detto.

Míg nem építek komolyabbat addig viszont ez jó szolgálatot tett és atomstabil! Se fet se opa meg semimse kell hozzá. Pár száz beégetés után mondhatom, hogy sosem volt gond vele.....

Lehet nem is kell nekem komolyabb hisz mindennel boldogult még eddig.....
(#) ppeti84 hozzászólása Máj 17, 2013 /

Sziasztok.
Megépítettem a watt féle klónt.
Szuper lett és elsőre indult, a kalibráció is simán rendben volt.
Ezúton is szeretném a tervet megköszönni.
(#) Hp41C válasza loveiJ hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Idézet:
„Lehet nem is kell nekem komolyabb hisz mindennel boldogult még eddig.....”

A JDM -re is ezt mondják sokan...
Csak elköltesz egy csomó pénzt egy olyan áramkörre, amiről már most tudod, hogy nem jó minden esetben. Egy MCP6002 (Chipc@d 100Ft) (egy 1k ellenállással megy LM358 vagy LM393 -mal is - kipróbáltam), 2 db IRF73143 (2*140 Ft) (az egyik helyett jó az IRF9120 HeStore 205Ft - ha egyenlóre nem programozol alacsony feszültségű kontrollert mindkettő helyett jó lesz), a két 24FC512 -t nem kell bele tenni. Ha a kényes alkatrészekhez foglalatot teszel később könnyen tudod őket cserélni. A többi alkatrész majdnem ugyan az... Ehelyett maratsz madj még egy panelt, még egyszer kifizeted az alkatrészek árát (ha mindent ártültetsz az újba, akkor csak a foglalatok és a csatlakozókat). Megéri??
Ha jó a panel (megnézve látható esetleg kimérhető), mindenhova jó értékű alkatrészt ültetsz be, jól pozicionálva, egyből indul... de jobb egy kicsit méricskélni.
(#) watt válasza ppeti84 hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Köszönöm a visszajelzést és gratulálok a sikeres utánépítéshez!
Jó égetést!
(#) loveiJ válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Köszönöm a tanácsokat és megszívlelem. Nagyon precíz és igényes az általad tervezett példány, ezért belevágok az építésébe. Nagyon jól van dokumentálva, ami nagyon megkönnyíti az építést. Ez lesz a 3. verzió és minden bizonnyal a legstabilabb. Sajnos elkapkodtam ezek építését, pedig láttam régebben is a cikked. Köszönöm a nagyszerű dokumentációt és további sikeres fejlesztést kívánok!
(#) bzumi hozzászólása Máj 24, 2013 /

Sziasztok esetleg ha szépen megkérek valakit akkor tudna nekem készíteni egy oickit 2 klónhoz egy dokkolót, amiben tudom égetni a pickeket. vagy esetleg megosztaná velem valaki ha megvan a nyák rajz?
(#) kaqkk válasza bzumi hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

(#) Bari- hozzászólása Máj 29, 2013 /

Sziasztok!

PicKit2 klón építésére adtam a fejem, watt smd verzióját néztem ki megépítésre. A kérdésem az lenne, hogy win7 64 bit alatt használja e valaki e programozót?
Eddig ICD2-t használtam, de mióta fejlesztettem a gépem sajnos csak körülményesen tudom használni mert nincs 64bites drivere, amivel működésre tudnám bírni (sajnos az a verzióm van ami nem megy 64biten, virtuális gépen meg nem sikerült egyáltalán beüzemelnem). Párom gépére töltögettem át a hex fálokat és ott égettem be vele a programot a pic-be, de hamarosan ott is 64 bites w7 lesz mert több memória kerül a gépbe és kihasználásához már 64bites rendszer szükséges.
Szóval a kérdésem, hogy fogom e tudni használni gond nélkül 64 bites win7 alatt.

Előre is köszönöm a választ

Üdv:
Bari
(#) watt válasza Bari- hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Én nem próbáltam még, de feltételezem, hogy a HID szabvány nem változik meg a 64bites verzióban sem, azaz mennie kell. Lehet, hogy néhány kompatibiltási beállítást meg kell tenni, de ez sem biztos...
(#) Bari- válasza watt hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Szia

ICD2-nél belefutottam olyan problémába, hogy első rádugáskor telepítené a win7 de az mplab-ban lévő driver nem ismeri fel, a netről vadásztam le elvileg hozzávaló 64 bites drivert, de mint kiderült a régebbi verzióhoz ami nekem is van nem jó csak az újabbakhoz, ezt szeretném megoldani a PicKit2- klónnal, remélhetőleg idetéved olyan felhasználó aki win7 64 bit alatt használja.

Bari
(#) Gyimate válasza Bari- hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Üdv,
Én már évek óta 64 bites windows 7-el használom a pickit-et, sőt már windows 8-al is próbáltam, ott is hibátlanul üzemelt.
(#) Bari- válasza Gyimate hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Szia

Köszönöm a számomra értékes információt , akkor megrendelem hozzá az alkatrészeket.

Üdv:
Bari
Következő: »»   175 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem