Fórum témák
» Több friss téma |
Szia,
Semmit sem mértem rajta, a srác vette ebay-en az újakat (mániája, hogy cserélgeti-próbálgatja őket) és arra kért, hogy cseréljem ki őket. Én csak a forrasztási tudásomat adtam hozzá... üdv.
Tehát akkor ez normális jelenség?
Gondolom ez történik, hogy a kapcsoló lepárhuzamosítja. köszi.
Azért az sem egészen mindegy hogy single coil vagy humbucker jellegű az a pickup.
Van itt néhány bekötés, nézz körül: Bővebben: Link
Rákérdeztem: Hot Alnico 3
...ha ez mond nked valamit.
egy 9 voltos zener kell oda,
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2013
Ugy ahogy a kolléga is irta, nem árt azért egy kicsit oda is figyelni, mert sokfajta hangszedö van és nincs kizárva, hogy az egyik leterheli a másikat ( jobban a kelleténél). És akkor oda a hangerö.
A jack alzatok nyugodtan lehetnek mono-k, mivel a gitár is olyan jelet ad.
Ami a LED-hez megy jelölés, azt a pozitív lábára kell kötni, a másik lábát pedig a földhöz (GND). A jack aljzatokat úgy kösd be, hogy amik a rajzon vannak IN és OUT jelölések, azoknak a jack dugók "hegyéhez" azaz a végéhez kell esnie. A Gain 3-ban nem vagyok teljesen biztos, de nekem úgy tűnik, hogy a gain potméter 3. lábához kéne kötni. Gondolom a potméter 2-es lábát meg a földhöz köti, így lenne értelme, de ez nem 100%. Egyébként dobozolást ne innen tanulj, mert elég ocsmányul van elrendezve a belseje. Indulhatna a "hogyan csináljuk minél nagyobb káoszt minél kisebb helyen" versenyben
Állítólag ez egy szett, párban vannak. Ebből én arra következtetnék, hogy passzolnak is egymáshoz. Gondolo akkor a drótpárok megcserélésével nem érdemes próbálkozni...?
Van még "gitárban két kondenzátor is, én arra tippeltem hogy ezek valami zaj-gerjedés elnyomás/vágás miatt vannak ott, esetleg ezek cseréjével érdemes próbálkozni?
Akad pár variáció...
Egyik Másik Harmadik és még kismillió... A poti 250K-s ezekhez, és nagyon nem mindegy hol találkoznak az árnyékolások, melyik potiházon nyugszanak és honnan hová... Ez egy külön szakma, főleg ha zajmenteset akarsz. Az sem mindegy melyik pu. megy középre, melyik a bridzs felé, és hogy milyen irányban áll... Tessék csak sokat kísérletezni!
Azért nem ártana ha látnánk valami fotót a hangszedőkről, és a szerelőlapról is ahová bekötnéd.
Mert ezeket single és humbucker módban is szokták forgalmazni, és nagyon nem mindegy. Az sem lenne baj, ha idetévedne olyan is, aki már sok ilyent bekötött és napi szintem foglalkozik vele. Ha ennyire nem vágod a témát, hogy a kondik szerepével sem vagy tisztában, azért elég felelőtlenül vállaltad be a havernak, hogy az ő pénzén kísérletezel ... A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2013
Ezt eddig nem irtad, azt hittem csak az egyiket cserélted. Ha párban vannak, akkor valoszinü, hogy normális az eset. A kondik a hangszinekért felelösek, persze evvel hangerö változás is bekövrtkezhet, de ezt innen nem igen lehet megmondani.
Írtam még a legelején "pickup-jei", de mindegy is. Viszont az elöző felállásban nem volt ilyen hangerő probléma, így a kondenzátorok idő közbeni "kapacitás-elmászása" kizárva (gondolom).
Még nagyon keveset tudunk a dologrol, mert sajnos lefokoztad magad forrasztovasnak.
Ezeknek a cuccoknak rengeteg ( nyilt meg titkos) jellegzetessége van, amiröl ugy látszik fogalmatok sincs. Már elöttem is kértek legalább egy fotot, hogy legalább tudjuk miröl beszélsz pontosabban. Lehet, hogy teljesen más impedanciájuk van, igy nem illeszkednek a potikhoz meg a kondikhoz. De ezt mi nem tudhatjuk, ha nem szolgálsz informácioval.
Ezt még én is utánaépíteném, de így hogy alul dokumentált.
Szia!
Köszönöm a segítséget, alkatrész hiányában végül is ennél a kapcsolásnál döntöttem. http://www.instructables.com/id/Fuzz-Pedal/step1 A 4. lépésnél alul található egy "buta", de számomra igen hasznos összekötési rajz: http://www.instructables.com/id/Fuzz-Pedal/step4 A problémám, hogy DPDT kapcsolóm nincs és nem tudom hogyan szükséges az áramkört módosítani, hogy ezt kihagyhassam?! Köszönöm előre is.
Ha nem szükséges, hogy váltogass a tiszta és torzított mód között, akkor egyszerűen kihagyod. Ha pedig esetleg megelégszel egy lassabb váltási móddal, tehetsz helyette egy kis karos DPDT kapcsolót, az csak 130 ft, és funkcióját tekintve ugyanazt csinálja, mint a 2000 forintos nyomógomb.
Ez jó hír, mert valóban nincs szükségem a nyomógombos váltásra és van sima On/off karos (3 lábas) kapcsolóm viszont a kivezetésekkel van problémám. Ha kihagyom ezt a DPDT-t mit csináljak az oda vezető részekkel? Hová kell kötni őket ez esetben?
A 3 lábas nem jó oda, akkor hagyd ki, ha nem szükséges (ebben az esetben csak a kábelek átdugaszolásával tudsz váltani a hangzások között).
A 100nF kondi megy a bemenetre, a poti közepe pedig a kimenetre.
Kipróbálom, 5 perc és kész az áramkör, de nagyon halovány a remény, hogy működni is fog
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
0,1µF (mikrofarad) -nak nézem azt a kondit, ami 100nanofarad, általában így jelölik inkább.
Az ábrán látható, hogy ez megy az Audio In jack-aljzatra a kapcsolón keresztül. Ha a kapcsolót elhagyod, akkor egyből mehet a jack-re, ebbe dugod majd bele a gitárt. A poti közepe meg megy a Audio Out-ra, ebbe megy az erősítő. Ezeket oda kell majd forrasztani az aljzaton, ahova a Jack-dugó hegye ér. Az aljzatok másik pólusát pedig testre.
Na kész, de nem működik. Újra szétszedem, hátha vmit elrontottam. Nehéz átlátnom
A megfelelő értékű alkatrészekkel raktad össze? Mert, bár közben eltünt az a mondatod, de a 0,1mikrós kondit 0,1 nanósként említetted. Ebbe egy 100nF-os és egy 10nF-os kondi kell.
Igen, közben szerkesztettem, mert hirtelen leesett, hogy ugyan arról beszélünk csak más mértékegységgel írtad Az áramkör mindjárt kész, több odafigyeléssel, viszont nekem ilyen mono jackem van és nem igazán tudom melyik kivezetését kell a negatív pólushoz, kondihoz és potihoz kötnöm.
Legbiztosabb, ha bedugod az előzőleg szétcsavarozott jack-dugót, fogsz egy multimétert, és megnézed, melyik megy az árnyékolásra és melyik a dugó hegyére. De gyanítom, hogy az üresen hagyott az árnyékolás(negatív, test), a fekete vezetékes meg a melegpont (potira, kondira).
A jack aljzaton a csatlakozó felé eső legközelebbi 'tüskével" pedig semmit nem kell csinálnom? Hagyjam üresen ki és bemenetnél is igaz? Ha így van, akkor megint nem jó Próbáltam Eagleben ültetési rajzot csinálni, de egyáltalán nem ismerem a programot és e nélkül nehéz még
Pedig nem egy bonyolult kapcsolás, próbából akár nyák nélkül is össze lehetne drótozni. Nem tudsz valami képet csinálni az eddigiekről? Hátha látnánk benne a hibát.
Igazság szerint tudok képet csinálni persze, de nem hinném, hogy leolvasható róla bármi, elég amatőr munka. Próbáltam beazonosításként írni egykét infot rá.
Feladtam az előző dolgot, pontos ültetési rajz nélkül nem fog menni nekem. Egy egyszerűbbnek tűnőbe kezdtem: http://www.instructables.com/id/Make-an-easy-guitar-distortion-peda...-STEP/
Viszont itt is problémába ütköztem a kondik negatív és pozitív lába merre kell, hogy nézzen? Diódából megfelelő lesz -e 2 db 1N4148?
Hát, az előző tényleg eléggé átláthatatlanra sikerült, így nehéz is meglátni a hibát.
Valószínűleg a diódákon (is) fog múlni a hang, szoktak is kísérletezni a csereberélésükkel (akár leddel is) , hogy saját ízlésnek megfelelő hangot találjanak. Ha lenne 2 db. PNP germánium tranzisztorod, tudnék ajánlani egy nagyon egyszerű és nagyon ütős kapcsolást.
Készen van az újabb kapcsolás, de ismét sikertelen viszont ez már átláthatóbb jóval, ezért ha nem nagy probléma rá tudna nézni valaki?
Ha csatlakoztatom a gitárt csak jó nagy alapzaj van, viszont mintha hang is megszólalna, de szinte észrevehetetlenül halkan max. hangerőn, semmi torzítással. Köszönöm és elnézést a körülményes dolgokért. A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |