Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   127 / 313
(#) attila1 válasza matyusz hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Üdv!
Külső tápos,csendben megy a kijelző.Ha a film lejátszást megállítom,kitisztul a kép szépen.Mozgásnál viszont mintha az űrben lennénk,olyan a képernyő...homályos,szellemképes.
(#) matyusz válasza attila1 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Másik táppal is ezt csinálja? Volt szétszedve a monitor?
(#) attila1 válasza matyusz hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

A csavarokból ítélve már valamikor lehetett szétszedve,de nem látszik a panelon forrasztás nyoma sehol.
A tápja eredetileg 19V-os,na az nincs meg.Helyette egy 16V/2.3A -es táp hajtja.Évekig ez vitte,a tulaj szerint egyszer elkezdte már ezt a szellemképes dolgot,de helyrejött magától.Most viszont megmakacsolta magát...
(#) Buvarruha válasza matyusz hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Ha az invertere megy rendesen, biztos, hogy nem táp. Ez klasszikus döglődő kijelző, a hidegen megjelenő csíkok is ezt bizonyítják.
(#) Kárász00 hozzászólása Jún 1, 2013 /

Sziasztok!

A következő hibával kapcsolatban szeretnék tanácsot, segítséget kérni.
LG L1750S-GN monitor bekapcsol, de képet nem ad. Ha pihen egy darabig akkor van kép, de előfordul hogy zavaros a kép, vagy elhalványul.
5V, 3,3V, 1,8V rendben van, de a 12V-al gondok vannak. 12-16,5V közötti értéket mérek. Amikor 12-13V van akkor jól működik, ha több akkor már bekapcsoláskor sem jó.
Amikor halványodik akkor szép lassan emelkedik a feszültség.
Kondik cserélve lettek.
(#) Remci hozzászólása Jún 1, 2013 /

Sziasztok!

Erre a kérdésre tud valaki valamilyen tanáccsal szolgálni? Előre is köszi.
(#) Buvarruha válasza Kárász00 hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Valószímüleg csöves a készülék.

Remci. A csík normális, az, hogy kikapcsolás után látszik, nem. Ez mindíg látszik, vagy bekapcsolva marad a monitor viláőgítása?
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
(#) Remci válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Szia!

Ha a monitor gépen van és lekapcsolom a gépet, akkor a monitor készenléti állapotba áll, de ilyenkor nem látszanak a csíkok. Viszont ha a monitort áramtalanítom, vagyis kikapcsolom, akkor a fekete képernyőn megjelenik hol egy-két vékonyabb, illetve vastagabb vízszintes halvány szürke csík, amik kb fél perc után nyomtalanul eltűnnek.De volt olyan is, hogy pl 2 csík és egymás alatt 2 szürke kocka jelent meg, majd ezek is eltűntek. De ezek mindig teljes áramtalanítás után jönnek elő. Vajon mi okozza ezt? Amúgy szép képe van, de üzem közben nincsenek csíkok.
(#) Buvarruha válasza Remci hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Én ezt nem értem. Ha nem megy a világítás, akkor hogy látod, hogy mi történik a kijelzőn?
(#) erno74 hozzászólása Jún 2, 2013 /

Sziasztok!
Adott egy autós dvd gps fejegység (made in china) vw specifikus autóba és az lcd háttérvilágítás elszált. Egy IRF7309-es MOSFET leégett. Cserét követően ez is elfüstölt. Mi a teendő, hol keressem a hibát, tud valaki esetleg rajzot? Melyik alkatrész lehetne még hibás? Hogyan tovább? Ez egy CAN- BUS-os cucc és csak az autóban tudom probálgatni, sima 12v-ról nem sikerült elindítani még újkorában sem.
(#) matyusz válasza erno74 hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Üdv.
Kondi, vagy egyendióda vagy tranyó zárlat. Méregetni kéne abban a körben úgy, hogy ki van forrasztva a fet. És az az átkötés miért van ott?

Sajnos én sem értem hogy ez mitől lehet. De ha nincs áram alatt, akkor szabad szemmel látni a csíkokat kb fél percig. Sajnos nem fényképeztem le, de most már tök mindegy, délelőtt a gazdája elvitte.
(#) Buvarruha válasza Remci hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Ha kikapcsolás után látszanak a csíkok, az normális, amikor lekapcsol a kijelző tápfesze.

Ja, értem. Csak azért volt érdekes, mert még egy monitornál sem láttam ezt a jelenséget.
(#) erno74 válasza matyusz hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Első alkalommal amikór leégett a vékony nyák vezeték feljött ezzel lett helyetesítve.
(#) thomato hozzászólása Jún 2, 2013 /

Sziasztok!
A beteg egy Fujitsu Siemens FSC P19-2. Csak akkor működik, ha a CCFL csöveket kiveszem a kijelzőből. Mind fehéren világít. A nagyfesztrafón szkóppal nézve a leválasztó kondi után, mindegyiken ugyanakkora a jel. Ha visszarakom a kijelzőbe, pár másodperc múlva letilt az inverter, de így is ugyanakkorák a jelek.
Gondoltam valami átvezetés lehet, de akkor is működik, ha a fémkeretet, amiben a csövek vannak testelem kiszerelt állapotban. Kondikat kicseréltem újakra. A FET -et kapcsoló smd tranyókat is másikra cseréltem, de most már tanácstalan vagyok, mit nézzek meg.
(#) Buvarruha válasza thomato hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Törött a cső és berakva feszül.
(#) thomato válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

De ha el lenne törve, kijön belőle a gáz és nem is világítana, nem?
(#) Buvarruha válasza thomato hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Valószínűleg így sem világít rendesen.
(#) Buvarruha válasza thomato hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Az is lehet, hogya csővek végére húzott kábel kontaktos és amikor bedugod megfeszül stb. Próbáld ki úgy, hogy csak az egyiked dugod be felváltva, így le tudod szűketni egyre.
(#) thomato válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Mind világít, jelalakok egyformák az összes csövön. Ha felcseréltem az inverter két oldalán a csöveket, úgy működött órákig, de a jelalakok úgyis ugyanolyanok voltak. Azért köszi a tippet, megnézem a csövek végén a forrasztást.
(#) perköbüki hozzászólása Jún 3, 2013 /

Sziasztok!

Nem tudjátok az SPW-150 inverter trafót mivel lehetne helyettesíteni? Két csöves 23 colos monitorban volt. 2 kör van a primer egy a secunderen. 9VA
(#) thomato válasza thomato hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Hiába tekergetem, csavargatom a csöveket, nyomkodom a végükön a gumiborítást, világít mind a négy, és nem alszik el. Csak ha visszaszerelem a kijelzőbe ....
(#) bbalazs_ válasza thomato hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Probald a sinjeik femreszet odaerinteni a kijelzo femkeretehez.
Probald a csovek tokjat alufoliaval korbetekerni.

Szerintem athuzas van valahol.
(#) perköbüki válasza thomato hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

A magas fesz. okozta elektro mágneses tér miatt lehet némi megemelkedett ellenállás. Talán ettől tilt az inverter.
(#) Buvarruha válasza perköbüki hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Ez azért nem nagyon valószínű. Amikor nincsenek beépítve, akkor is ugyanaz a magas fesz van.
(#) kerisanyi hozzászólása Jún 6, 2013 /

Tiszteletem a Mestereknek! A napokban ismét volt időm bütykölni a Samsung Syncmaster 920N monitoromat. A legutolsó kontárkodásom eredménye ( FDS4935-öt cseréltem FDS4935A-ra) hogy bekapcsoláskor a zöld kontroll LED világít, 3 másodperc után kb fél másodpercre beindulnak a CCFL-ek, aztán semmi. Újabb bekapcsolás, újra ugyanez. Köszönettel várok további ötleteket, én már kezdem feladni a sok hibakeresés miatt.
(#) 1984white válasza kerisanyi hozzászólására (») Jún 7, 2013 / 1

Szia!
Valószínű öregek a csövek. Próbáld ki másik inverterrel a gyári csöveket és aztán ha rosszak valóban akkor legalább párban cserélni szükséges őket. (a négy darabot inkább egyben kellene cserélni ha bármelyik rossza)
A vaterán van cső tudsz venni.
Üdv!
(#) Buvarruha válasza kerisanyi hozzászólására (») Jún 8, 2013 / 1

Ha beinduláskor nincs elszíneződve a fény legfeljebb sötét, akkor az inverter transzformátora menetzárlatos. Mérd meg az inverter trafók szekundereit, egyezniük kell és kb 1.2Kohm körül kell lenniük. Ha el van színeződve a fényük, illetve a transzoformátor jónak bizonyul, akkor jöhet a csőcsere, addig nem!
(#) kerisanyi válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Csőcsere megvolt, inverter trafó tökéletes, kondik cserélve ESR, FDS4935 FET csere 4935A-ra megvolt (1-8 láb között zárlat) , ezek után jött ez a probléma. Az eredeti hibajelenség: bekapcsoláskor zöld kontroll-LED másodpercenként felvillan, a CCFL-ek alig látható időre bevillannak, képtartalom bevilágítással látható. Erre próbáltam gombot varrni, ez már a végeredmény
Következő: »»   127 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem