Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Külső tápos,csendben megy a kijelző.Ha a film lejátszást megállítom,kitisztul a kép szépen.Mozgásnál viszont mintha az űrben lennénk,olyan a képernyő...homályos,szellemképes.
Másik táppal is ezt csinálja? Volt szétszedve a monitor?
A csavarokból ítélve már valamikor lehetett szétszedve,de nem látszik a panelon forrasztás nyoma sehol.
A tápja eredetileg 19V-os,na az nincs meg.Helyette egy 16V/2.3A -es táp hajtja.Évekig ez vitte,a tulaj szerint egyszer elkezdte már ezt a szellemképes dolgot,de helyrejött magától.Most viszont megmakacsolta magát...
Ha az invertere megy rendesen, biztos, hogy nem táp. Ez klasszikus döglődő kijelző, a hidegen megjelenő csíkok is ezt bizonyítják.
Sziasztok!
A következő hibával kapcsolatban szeretnék tanácsot, segítséget kérni. LG L1750S-GN monitor bekapcsol, de képet nem ad. Ha pihen egy darabig akkor van kép, de előfordul hogy zavaros a kép, vagy elhalványul. 5V, 3,3V, 1,8V rendben van, de a 12V-al gondok vannak. 12-16,5V közötti értéket mérek. Amikor 12-13V van akkor jól működik, ha több akkor már bekapcsoláskor sem jó. Amikor halványodik akkor szép lassan emelkedik a feszültség. Kondik cserélve lettek.
Valószímüleg csöves a készülék.
Remci. A csík normális, az, hogy kikapcsolás után látszik, nem. Ez mindíg látszik, vagy bekapcsolva marad a monitor viláőgítása? A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
Szia!
Ha a monitor gépen van és lekapcsolom a gépet, akkor a monitor készenléti állapotba áll, de ilyenkor nem látszanak a csíkok. Viszont ha a monitort áramtalanítom, vagyis kikapcsolom, akkor a fekete képernyőn megjelenik hol egy-két vékonyabb, illetve vastagabb vízszintes halvány szürke csík, amik kb fél perc után nyomtalanul eltűnnek.De volt olyan is, hogy pl 2 csík és egymás alatt 2 szürke kocka jelent meg, majd ezek is eltűntek. De ezek mindig teljes áramtalanítás után jönnek elő. Vajon mi okozza ezt? Amúgy szép képe van, de üzem közben nincsenek csíkok. A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
Én ezt nem értem. Ha nem megy a világítás, akkor hogy látod, hogy mi történik a kijelzőn?
Sziasztok!
Adott egy autós dvd gps fejegység (made in china) vw specifikus autóba és az lcd háttérvilágítás elszált. Egy IRF7309-es MOSFET leégett. Cserét követően ez is elfüstölt. Mi a teendő, hol keressem a hibát, tud valaki esetleg rajzot? Melyik alkatrész lehetne még hibás? Hogyan tovább? Ez egy CAN- BUS-os cucc és csak az autóban tudom probálgatni, sima 12v-ról nem sikerült elindítani még újkorában sem.
Üdv.
Kondi, vagy egyendióda vagy tranyó zárlat. Méregetni kéne abban a körben úgy, hogy ki van forrasztva a fet. És az az átkötés miért van ott? A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
Sajnos én sem értem hogy ez mitől lehet. De ha nincs áram alatt, akkor szabad szemmel látni a csíkokat kb fél percig. Sajnos nem fényképeztem le, de most már tök mindegy, délelőtt a gazdája elvitte.
Ha kikapcsolás után látszanak a csíkok, az normális, amikor lekapcsol a kijelző tápfesze.
Ja, értem. Csak azért volt érdekes, mert még egy monitornál sem láttam ezt a jelenséget.
Első alkalommal amikór leégett a vékony nyák vezeték feljött ezzel lett helyetesítve.
Sziasztok!
A beteg egy Fujitsu Siemens FSC P19-2. Csak akkor működik, ha a CCFL csöveket kiveszem a kijelzőből. Mind fehéren világít. A nagyfesztrafón szkóppal nézve a leválasztó kondi után, mindegyiken ugyanakkora a jel. Ha visszarakom a kijelzőbe, pár másodperc múlva letilt az inverter, de így is ugyanakkorák a jelek. Gondoltam valami átvezetés lehet, de akkor is működik, ha a fémkeretet, amiben a csövek vannak testelem kiszerelt állapotban. Kondikat kicseréltem újakra. A FET -et kapcsoló smd tranyókat is másikra cseréltem, de most már tanácstalan vagyok, mit nézzek meg.
De ha el lenne törve, kijön belőle a gáz és nem is világítana, nem?
Valószínűleg így sem világít rendesen.
Az is lehet, hogya csővek végére húzott kábel kontaktos és amikor bedugod megfeszül stb. Próbáld ki úgy, hogy csak az egyiked dugod be felváltva, így le tudod szűketni egyre.
Mind világít, jelalakok egyformák az összes csövön. Ha felcseréltem az inverter két oldalán a csöveket, úgy működött órákig, de a jelalakok úgyis ugyanolyanok voltak. Azért köszi a tippet, megnézem a csövek végén a forrasztást.
Sziasztok!
Nem tudjátok az SPW-150 inverter trafót mivel lehetne helyettesíteni? Két csöves 23 colos monitorban volt. 2 kör van a primer egy a secunderen. 9VA
Hiába tekergetem, csavargatom a csöveket, nyomkodom a végükön a gumiborítást, világít mind a négy, és nem alszik el. Csak ha visszaszerelem a kijelzőbe ....
Probald a sinjeik femreszet odaerinteni a kijelzo femkeretehez.
Probald a csovek tokjat alufoliaval korbetekerni. Szerintem athuzas van valahol.
A magas fesz. okozta elektro mágneses tér miatt lehet némi megemelkedett ellenállás. Talán ettől tilt az inverter.
Ez azért nem nagyon valószínű. Amikor nincsenek beépítve, akkor is ugyanaz a magas fesz van.
Tiszteletem a Mestereknek! A napokban ismét volt időm bütykölni a Samsung Syncmaster 920N monitoromat. A legutolsó kontárkodásom eredménye ( FDS4935-öt cseréltem FDS4935A-ra) hogy bekapcsoláskor a zöld kontroll LED világít, 3 másodperc után kb fél másodpercre beindulnak a CCFL-ek, aztán semmi. Újabb bekapcsolás, újra ugyanez. Köszönettel várok további ötleteket, én már kezdem feladni a sok hibakeresés miatt.
Szia!
Valószínű öregek a csövek. Próbáld ki másik inverterrel a gyári csöveket és aztán ha rosszak valóban akkor legalább párban cserélni szükséges őket. (a négy darabot inkább egyben kellene cserélni ha bármelyik rossza) A vaterán van cső tudsz venni. Üdv!
Ha beinduláskor nincs elszíneződve a fény legfeljebb sötét, akkor az inverter transzformátora menetzárlatos. Mérd meg az inverter trafók szekundereit, egyezniük kell és kb 1.2Kohm körül kell lenniük. Ha el van színeződve a fényük, illetve a transzoformátor jónak bizonyul, akkor jöhet a csőcsere, addig nem!
Csőcsere megvolt, inverter trafó tökéletes, kondik cserélve ESR, FDS4935 FET csere 4935A-ra megvolt (1-8 láb között zárlat) , ezek után jött ez a probléma. Az eredeti hibajelenség: bekapcsoláskor zöld kontroll-LED másodpercenként felvillan, a CCFL-ek alig látható időre bevillannak, képtartalom bevilágítással látható. Erre próbáltam gombot varrni, ez már a végeredmény
|
Bejelentkezés
Hirdetés |