Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   287 / 443
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

És csak egyetlen oldalt kellett volna visszalapozni. De egyesek szerint könnyebb mást dolgoztatni, mással kerestetni, mint keresni.
Frankye, ez nem neked szól, hanem a kérdezőnek.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013
(#) rolandgw válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Bocsánat,igazatok van ,csak nem volt időm bogarászni...Köszönöm !
(#) rolandgw válasza rolandgw hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Csak okulásként:a beállítások rendben voltak,egy régi HP 5P produkálta ezt a hibát,másik nyomtatóval OK.
(#) snowboarder hozzászólása Jún 8, 2013 /

Sziasztok!

Biztos egy újabb láma kezdő kérdés de gondoltam inkább megkérdezem, hátha okosabb leszek. Eagleben összeraktam egy áramkört. A kontha-ban bevásároltam a kellő eszközöket (egy nagyon egyszerű áramkör, már segítettetek benne itt a fórumon). Szóval megvan a nyákrajz és az eszközök is. És ennél a résznél csapott belém a kérdés. Honnan tudom, hogy a vásárolt eszközök ugyanolyanak mint amit az eagle használ. Például, az én esetemben, honnan tudom, hogy az USB csatlakozók pontjai pont ott lesznek ahol az eagle is jelzi? Kapcsoló esetén dettó... honnan tudom, hogy a kapcsolónak ugyanolyan vastagságű tűi vannak mint az eagleben beillesztett kapcsolónak. Van erre valami hülyebiztos módszer?
(nyákrajz csatolva)

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) niedziela válasza snowboarder hozzászólására (») Jún 8, 2013 / 1

Idézet:
„Van erre valami hülyebiztos módszer?”

Van, nyomtasd ki és tedd rá az alkatrészeket, vagy a rajzon a rács méret alapján számold ki mi mekkora, vagy használd a mérőt (dimension) ikont, vagy .....
(#) kameleon2 válasza snowboarder hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Szia ! Niedzella már megválaszolta, én is ezt a módszert követem: Ki kell nyomtatni 100%-os méretben. Ha a nyomtatott változat nem jó - a panel sem lesz az. SMD-nél egyszerűbb a helyzet, mert csak rárakod a padekre, de furatlábasnál, nem árt átdöfni a papírt és úgy belepróbálni. Nyilván sokat segítenek az adatlapok és a meglévő alkatrészek, no és egy tolómérő is. Az alkatrészek jellemzően raszterre vannak méretezve, azt a rács ki/bekapcsolásával is ellenőrízheted magában az Eagle-ben, hogy pontosan illeszkedik-e az alkatrészed a raszterhez. Ha pedig nincs olyan alkatrész a könyvtárban, ami kellene - marad a saját rajzolása.
(#) elektrorudi válasza snowboarder hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Szia,
Javaslom, hogy legközelebb fordítva csináld a dolgot:
Először vedd meg az alkatrészeket, utána tervezz hozzá NYÁK-ot!
Legalábbis, én így csinálom...
Persze ilyen egyszerű áramkörnél, szinte biztos hogy minden stimmel (bár az USB csati...), de bonyolultabb áramköröknél lehet majd gond.
(#) weiss hozzászólása Jún 12, 2013 /

Sziasztok!

3db nyáktervvel is készen vagyok már, a készíttetésnél szóltak, hogy a 10mil-es vezetékeket nem tudják garantálni. 16-osra kellene változtatnom. A tervek elég bonyolultak ahhoz, hogy minden sávot áthúzzak 16-ossal. Van erre valami automatikus megoldás, hogy a minden 10mil-es vezetéket 16-osra cseréljen, a más méretűeket pedig ne változtassa meg?

Köszönöm.
(#) proba válasza weiss hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

A csavarhúzónál beállítod a vezetékszélességet 16 ra ezután amire kattintasz, azt átrajzolja.Lehet nem a leggyorsabb, de az újra vezetékezésnél azért jobb.
(#) IMi válasza weiss hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Szia!

1. Kézzel minden egyes huzalt át váltasz más szélességre, vagy
2. Használod ezt: Bővebben: Link
(#) proba válasza proba hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Talán a drc szabályoknál lévő min vezetékszélesség módosítja a boardon lévő vezetékek szélességét. A lyukaknál működik, lehet vezetékre is.
(#) cross51 válasza weiss hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Ha gondolod nyomok fel egy videót, de csak ha kell jelezz légyszíves ha kell.
(#) Kari55 hozzászólása Jún 12, 2013 /

Sziasztok. Tudna valaki segíteni az EAGLE-ben egy nyákterv elrendezésében? Már nyűglődök vele egy ideje, de nem akar az igazi lenni.
Amúgy ez egy elektromos dobókocka, amit próba panelen összeraktam és klasszul működik, de a brd fájl nem akar összejönni.

Előre is köszönöm. Kari55.
(#) weiss hozzászólása Jún 12, 2013 /

Köszi a gyors reagálást.

Szerkesztés/change/width működik, de nagyon sok a vezeték. IMI féle ULP lehet jó megoldás lesz, kipróbálom.
A DRC szabálymódosítás utólag nem változtatja meg a vezeték szélességet, ezt próbáltam már. Itt akadtam el önerőből...

Még egyszer köszi a segítséget.

Ui.: Az ULP tökéletesen működik, egy pillanat és megcsinálta az összes 10-ről 16-ra cserét...
(#) HERC válasza weiss hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Szia!
"Azért ez elgondolkodtató mi az hogy 10mil-t nem tudnak garantálni."
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
(#) kameleon2 válasza HERC hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Ez valóban érdekes, mert 10mil az ugye 0,254mm Én CNC-vel, ami egy mechanikus monstrum - tudok 0,2mm-es marást csinálni gond nélkül, csak nagyon precízen kell beállítanom a Z 0 pontját. A vegyi eljárás ennél pontosabb eredményt ad. Igaz azonban, hogy az alámaródásra is ügyelni kell. Mellesleg a gyakorlatban én is azt tapasztaltam, hogy le lehet gyártani vékonyabb vezetősávot, de nehezen kezelhető, könnyen feljön stb... Lehet, hogy inkább itt a gond. Én azt tapasztaltam, hogy itthoni körülmények között ami biztonságosan használható, az a nyák vastagságának kb 10-20 szorosa azaz 03-0,6mm. Ez nem jön fel egykönnyen és sokáig használható, ráadásul gyártani is könnyebb. Nyilván vannak soklábú tokok, amihez ez kevés, de ott már egyébként is trükközni kell, azaz ezüstözés, aranyozás szükséges ami egyben a rétegvastagságot is növeli, javítja a forraszthatóságot, etc. etc.
(#) Mdavid hozzászólása Jún 13, 2013 /

Eagle-ben hol találhatóak a szalagkábel-csatlakozók? 24 és 26 pines nyákba ültethető anyára van szükségem. Létezik ilyen letölthető formátumban?
(#) kameleon2 válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

CON kezdetűek között biztosan.. Nyilván nem az alap készletet érdemes használni, kicsit böngészni kell az eagle oldalán. Van jópár.....
(#) Mdavid válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 14, 2013 / 1

Megtaláltam, köszönöm szépen! Lenne még egy kérdésem: A mellékletben található J1-J2 alkatrészek hogyan nézhetnek ki a valóságban, valamint mi a szerepük a kapcsolásban? Lényeges őket beültetni?

vreg.jpg

(#) sastas01 válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 14, 2013 / 1

A J1 és J2 jumperek. A pinhead mappában 2x1(vagy 1x2) néven találod meg. Konkrétan 2x1 tűs tüskesor. Arra hivatott, hogy azzal állítod be azt, hogy milyen feszültség jut ki VCC-re. Hogyha 9V-ot szeretnél akkor értelemszerűen a 9V-os jumpert kell rövidre zárni, hogyha 5 V-ot akkor az 5V-osat. A tüskék rövidre zárásához pedig ilyet szoktak használni. Ezt elvileg minden elektronikai üzletben lehet kapni.
(#) Mdavid válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Köszönöm szépen!

Most már csak azt nem értem, hogy az Eagle miért nem engedi a Vin vezetéknek beírni a nevét, mert akkor a többit is megváltoztatja. :S
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2013
(#) Mdavid válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Végül sikerült beszúrnom az alkatrészt, és át is tudtam nevezni, de szeretnék megkérni valakit, hogy nézze meg, jó-e így az összekötés. Mellékeltem a rajzokat.
(#) niedziela válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Rajz rossz. Ha van előtted egy rajz, azt miért nem tudod lemásolni ?
(#) Mdavid válasza niedziela hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Mi benne a hiba?
(#) MPi-c válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Vajon mit jelent az IC VI és VO kivezetése? (És miért van minden "fejjel lefelé"?)
(#) Mdavid válasza MPi-c hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Sikerült megoldani... Miért lenne fejjel lefelé? Így rajzoltam, így van..
(#) kameleon2 válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 14, 2013 / 1

Szia! Gyakorlatilag az egyik jumperrel rövidrezárod a stabkockát, tehát nem mindegy, hogy bent van-e vagy sem. Az tény, hogy panelterven nem árt ha van mindig valamilyen "menekülési útvonal" ha mégis más célra is használná az ember a kész panelt. Megoldhatod ezt persze akár dip switch-el is, de egy sima ónpacával is a nyákoldalon. Sőt van is olyan library amiben ilyen ónpacás felületed van, ami könnyen össze és szétfolyatható. Te döntöd el - neked melyik a legmegfelelőbb. Jumperből van alacsonyabb smd kivitel is én például egy előlapnál kénytelen vagyok azt használni, mert a sima jumper magas lenne és nem férne el a fedlap. Használhatsz 0 ohmos ellenállást és panelbiztosítékokat is. Riasztóknál kis hullámvonalakat tesznek a panelre - elvékonyítva, hogy eldurranhassanak, vagy könnyed mozdulattal lehessen elvágni, a felhasználásnak megfelelően.
(#) Mdavid válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Köszönöm a segítséget, végre egy hozzászólás, amiből tanulni is lehet!!
(#) Kari55 hozzászólása Jún 14, 2013 /

Sziasztok. Átnéznétek-e a nyáktervemet, (kicsit átrajzoltam)hogy jó-e? Mert próba panelen jó volt, most meg a kész panel nem akar működni.

Köszönöm.
(#) Kari55 válasza Kari55 hozzászólására (») Jún 15, 2013 /

Bocsi fiúk, jó lett. Az 555 1-es lábához vezető fólia meg volt szakadva.
Következő: »»   287 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem