Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CPLD, FPGA - Miértek, hogyanok
Lapozás: OK   36 / 49
(#) gtk válasza eltexto hozzászólására (») Jún 4, 2013 1 /

Szia Zoli !

Ugyanaz a gep.
Az ECP-t globalis valtozoval beallitottam 778-ra, de ugysem mukodott.
Az eszkozkezeloben "Printer port (lpt1)" ir.
ISE 10.1

Udv. Szabi
(#) eltexto válasza gtk hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Szia !

Attól, hogy egy környezeti változót beállítasz, még nem lesz ECP portod, ha a Windows csak simának látja. Nézd meg a BIOS beállítást, hogy ECP-re van e állítva, az LPT port mód. Ha igen, akkor meg töröld az eszközkezelőből és válaszd a Hardware változások keresése menüpontot, hátha most jól ismeri fel, vagy újraindítani a gépet.

Üdv. Zoli
(#) gtk válasza eltexto hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Szia ! Hat tenyleg nem volt ECP port. Beallitottam bioszban, ujrainditas, stb, most mar van ECP port, de tovabbra sem megy. Mostmar azt gondolom hogy valami HW problema merult fel JTAG oldalon. Udv. Szabi
(#) eltexto válasza gtk hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Másold be ide megint, a Consol ablak ide vonatkozó részét. Lehet bent maradt a környezeti változó, amit előzőleg beállítottál és a valóságban az LPT,ECP nem azon a címen van? Becsapja a drivert ? Szedd ki, ha bent van. Csak alaptól eltérő esetben, meg régen kellett tudatni a buta driverrel.

Üdv. Zoli
(#) gtk válasza eltexto hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Ami a port szamokat illeti pontosan megegyezik azzal amit bemasoltal korabban.
Mar korabban kiszedtem a globalis valtozokat.
(#) tursaba hozzászólása Jún 17, 2013 /

Szeretném megkérdezni, hogy valamelyikőtök használja-e a Xilinx Ise Design Suite-al valamelyik USB-s rátöltőt Xilinx CPLd-hez, illetve javasoljátok-e valamelyiket megvenni ?

Köszönettel:
Sanyi
(#) m.joco válasza tursaba hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Helló!

Én azzal az ebay-es változattal programoztam XC95144XL-t, és működött. Szerintem pár dollárral olcsóbbért is találsz belőle.
Üdv.
(#) _vl_ válasza tursaba hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Én a belinkelt cuccok árának feléből-harmadából építettem egy általános JTAG illesztőt, FT2232H IC-re. Az illesztő közepében egy Xilinx CoolRunner II-es CPLD van, ezt a CPLD-t is saját maga tudja felprogramozni.
Ez meg ez volt a minta.
Bónuszként nemcsak JTAG illesztőként használható, hanem általános CPLD próbapanelnek is.
(#) oxygen válasza tursaba hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Szia

Én pedig 2db 74LV125-ből építettem egyet fillérekért. Spartan 2E-t és XC9500XL szériát próbáltam vele, azokat viszi.
(#) tursaba válasza oxygen hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Szia !
Elsőként a párhuzamos portos verziót megcsináltam. Itt, a listán leírt bios portbeállítást és a többi bios verziót is kipróbáltam, de a device id.-re vagy 000.., vagy 111...-et kaptam !
Így feladtam. Lehet hogy a printerportom hulla.
Ezután, hogy a Xilinx hardware-t lepróbáljam, egy kölcsönkért USB-s JTAG-al probléma nélkül ment a rátöltés és fut rajta a progi. Emiatt volt a kérdésem.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
Sanyi
(#) tursaba hozzászólása Aug 5, 2013 /

Sziasztok !
Vettem egy USB-s, DLC9G Xilinx programozót (wvshare) és ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni, illetve segítséget kérni.
1. Csak USB 2 - vel megy ?
2. Xilinx ISE 12.2-őt adtak hozzá. Az ISE 14.x -el is kellene működnie ?
3. Mit kell tennem, hogy a Xilinxtől kapott DVD-n levő, ISE 14.x-el tudjam használni ?
Köszönettel: Sanyi
(#) tursaba hozzászólása Szept 9, 2013 /

Sziasztok !

Közben változott a kérdésem. Remélem a fórumot olvassa valaki.
Az ISE 14.4-et kölcsön kapott, Digilent programozó, driver-ével feltelepítettem.
Működik.
Közben vettem egy USB-s, DLC9G Xilinx programozót.
Kérdésem: az ISE-ben hogyan tudom lecserélni a Digilent driver-jét a DLC9G driver-jére, hogy tudjam használni ?
(A Windows látja, a bedugott DLC9G-t.)

Köszönettel: Sanyi
(#) ZLED hozzászólása Nov 20, 2013 /

Üdv!

Van egy tursaba által linkelt DLC9G JTAG illesztőm, a problémám az hogy a drivert nem tudja felrakni vagy nem is talál hozzá drivert a windows (Win7 64bit). Tudtok ajánlani egy házilag elkészíthető JTAG illesztőt ami tutira megy? Mert szerintem ez sose fog működni.. legalábbis Win7 alatt biztos nem.
(#) NickE hozzászólása Jan 8, 2014 /

Van egy ilyen programozóm, ebayen vettem, de nem találom a CD-t és nem sikerül Win7 alá feltelepíteni. Tudna valaki segíteni, esetleg feltölteni a drivert valahova?
(#) ZLED válasza NickE hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Én meg csináltam, de fogalmam sincs hogy, én már mindenféle drivert telepítettem hozzá, még olyat is ami nem is hozzá való, és egyszer csak működött, aztán mikor eltávolítottam a driverét, hogy megnézzem hogy mitől lett jó, már úgy is működött szóval, passz..., most ugye felismeri hogy xilinx, csak letiltja mi?
(#) ZLED válasza NickE hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Holnap megkeresem a driverét Win-ben és kimásolom.
(#) NickE válasza ZLED hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Először megjelent az eszközkezelőben, mint Xilinx programming cable, kiírta, hogy az eszköz telepítése során hiba volt és nem is működött. Most rányomtam az illesztőprogram frissítésre, megadtam, hogy a Xilinx mappáját, most már ismeretlen eszközként jelenik meg.
(#) m.joco válasza NickE hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Helló!

Én is ilyet használok. A Xilinx ISE-t kell feltelepíteni, ebben lehet ugye FPGA/CPLD-re fejleszteni, és ez a programcsalád tartalmazza az Impact-ot, amit lehet a felprogramozáshoz használni.
Üdv.
(#) NickE hozzászólása Jan 12, 2014 /

Külön a driverekkel hiába próbálkoztam, nem jött össze. Uninstalláltam az egész ISE-t, aztán feltelepítettem ismét, rádugtam a programozót és jó lett.
(#) he.henrik6626 hozzászólása Máj 5, 2014 /

Üdv!
Jelenleg kezdő vagyok az FPGA-k területén, és szükségem lenne verilogban írt ADC drájverra, kizárólag arra, hogy jobban megértsem a működésüket, és megírjam a saját drájveromat egy adott ADC-hez.
(#) jano36 válasza he.henrik6626 hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Szia
Ajánlom figyelmedbe az „Alacsony költségű digitális oszcilloszkóp” topikban található KillBill által közzétett oszcilloszkópot. Verilogban íródott s többek között az ADC kezelését is tartalmazza.

üdv jano36
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
(#) cassis hozzászólása Máj 11, 2014 /

Az Xilinx ISE WebPack és a ModelTech Modelsim et szeretném telepíteni. annak ellenére, hogy találtam telepítési leírást mégis elakadtam.

A leírásban lévő lépések

1. Látogassunk el a xilinx.com web oldalára
2. Kattintsunk Support \ Download menüpontra
3. A megjelenő felsorolásból válasszuk ki a Webpack ISE -t

A gondom az, hogy a fentiek alapján nem találom a megfelelő letöltendő filet. Viszont találok a megjelenő lap füleken Vivado / ISE Design Tools, Device Models, stb. et,

Tudnátok segíteni abban XP re konkrétan melyiket filet töltsem le?
Lehet primitív kérdés, de tényleg jó volna, ha sikerülne megoldani. :
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
(#) eltexto hozzászólása Máj 11, 2014 /

Szia!

Az ISE Design Suite (All Editions) kell neked, windows-ra, szerintem.

Bővebben: Link

A lap közepén,
Idézet:
„Full Installer for Windows”
de, regisztrálni kell hozzá, meg majd webpack license-t kérni. Az Akamai downloader nem minden böngészőbe müködik rendesen, bár lehet nálam volt a gond. Java update után, egyszer csak elindult PaleMoon alatt is.

ModelSim, passz. Régen használtam.

Üdv. Zoli
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
(#) v_zsolt válasza eltexto hozzászólására (») Máj 20, 2014 /

Sziasztok,

Az előző hosszászólásban megadott link az ISE Design suite-ra a megfelelő.
A legújabb a 14.7-es. Sajnos le kell tölteni a teljes csomagot, mert beleintegrálták a Webpack-ot is. Telepítés során ezt az opciót kell kiválasztani. Ez régen még a 11-es verziók környékén külön letölthető volt, az újaknál sajnos már nem.

Ahhoz hogy használhasd, egy licensz filet kell generálni a Xilinx oldalán, melyhez először, egy accountot kell létrehozni (sign in a főoldalon). Valós, lehetőleg egyetemi email cím kell, a hallgatók a gmail, freemail-el szokták megütni itt a bokájukat, mert azt a Xilinx elvből nem fogadja el. Ez a regisztráció szintén ingyenes, csak ki kell tölteni a form-okat.

A generált licenszet a Xilinx licensz managerében kell majd beállítani a webpack telepítése után.

A ModelSim- Student változatát régebben (kb 2-3 éve) még a Xilinx oldaláról is le lehetett tölteni. Ez a támogatás megszűnt. Két lehetőség van:
-használni az ISE-be integrált ISim szimulátort (kb lebutított modelsim, ismerkedésnek megfelelő)
-a következő linkről letölteni a ModelSim Student változatát (szintén regisztráció szükséges):
http://www.mentor.com/company/higher_ed/modelsim-student-edition

üdvözlettel:

Zsolt
(#) jym hozzászólása Jún 22, 2014 /

Sziasztok!

Tegyük fel, hogy van egy program, ami grafikus felületen tesz lehetővé blokkokból épitkezést, de ez nem a Xilinx fejlesztőkörnyezete, hanem valami más, pl. mint egy PLC-s környezet fejlesztője, ahol létradiagramban vagy valamilyen más grafikus módszerrel rajzolom meg a logikát. Tegyük fel továbbá, hogy ez a program a megrajzolt logikából képes verilog/VHDL kódot generálni. Hogy tudom a Xilinx saját fejlesztőkörnyezete nélkül a verilog/VHDL kódot Xilinx FPGA-ra (mondjuk Spartan 3xxx) lefordítani (talán *.bit, ha jól emlékszem) ? Továbbá Xilinx környezet nélkül milyen HW/SW kombóval tudom a lefordított kódot FPGA-ba beírni (mondjuk itt arra gondoltam, ha nincs JTAG, akkor rakok egy mikrokontrollert/FLASH-t az FPGA mellé, a kontrollerrel egyszerűen tudok kommunikálni, és odaadni neki a file-t, ő pedig kiírja flash-be, aztán minden induláskor odaadja az FPGA-nak) ?

Xilinx-et írtam, de lehet akár más is (pl. Altera, Lattice), ha azokra van megoldás.

Vagy mindenképp használnom kell a fejlesztőkörnyezetet, és használjak parancssort ?

Köszi.

Imi.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2014
(#) matheattila válasza jym hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Szia, Xilinx-ben nem kell feltétlenül kódot írj, lehet kapcsolási rajzot is készíteni vele, logikai kapuk, számlálok, latch-ek, flip-flop-ok és még sok égyéb mind megtalálható benne. Majd az így elkészített rajzot a program lefordítja VHDL/Verilog kódra, amiből .bit fájlt tudsz generálni, de a lábkiosztást neked kell megadni, hogy az általad használt ki/bemeneteket melyik lábakra kapcsolja, persze mindezek mellett még le is tudod szimulálni a működését mielőtt még a hardverre kerülne.
Természetesen mikrovezérlővel is be lehet programozni az FPGA-t, ugyancsak a JATAG porton, de tudtommal ehhez a mikrovezérlőnek is kell legyen JTAG portja. Ehhez a módszerhez viszont nem bit fájl kell hanem talán XSVF amit Xilinx-ből (iMPACT-al) elő tudsz állítani, a mikrovezérlőre pedig meg kell írni azt a programot ami ezt tudja kezelni (mármint beprogramozni az FPGA-t), de ez már meg van írva csak utána kell keresni, nem kell te megírd.
Xilinx-el kapcsolatban ezeket tudom, a többivel nem volt még dolgom.
Hogy ezt más programmal hogyan tudnád megoldani (Altera és hasonlóakon kívül) nem tudom, még ha le is tudja fordítani azt a blokk rajzot HDL kódra akkor is kell valami program (álltalában az IC gyártója által támogatott) ami a HDL kódból elő tudja állítani az FPGA-ban az ennek megfelelő logikai áramkört (mivel ott ugye milliónyi kis logikai kapuk összekapcsolásából készül minden).
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2014
(#) jym válasza matheattila hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Üdv!

Köszi!

Nekem semmiképp nem jó a Xilinx saját rajzolója. Olyant szeretnék, mint ami a csatolt pdf-ben van. A célközönség nem ismeri az fpga-t, inkább csak a létradiagramot. Saját rajzoló lenne mindenképp. Közben kutakodtam én is, úgy látom, elvileg parancssorból (persze előtte fel kell telepíteni a Xilinx fejlesztőt) megoldható. Tehát ha van már x db verilog állomány, akkor abból parancssori eszközökkel le tudom generálni a bit file-t. Ha mikrokontrollerből akarom letölteni a bit file-t az fpga-ba, ahhoz is JTAG kell, ezt nem tudtam, akkor utánanézek.

Imi.
(#) matheattila válasza jym hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Szivesen.
Nem lesz egyszerű feladat ezt megvalósítani, mivel még minden kompilálásnál le is kellene ellenőrizni (esetleg szimulálni) a működését, de ha sikerül akkor lesz egy nagyon jó programod
Én is találtam egy leírást és úgy néz ki hogy megvalósítható a dolog, csak ahogy olvastam kellene implementálni egy processzort az FPGA-ra
Idézet:
„...mikrokontrollerből akarom letölteni a bit file-t az fpga-ba,..”
vigyázz, mert az már nem bit fájl hanem xsvf.
Itt egy leírás róla, igaz nem FPGA hanem CPLD de szerintem ugyan úgy alkalmazható:
Bővebben: Link

Atti
(#) jym válasza matheattila hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Üdv!

Igen, tudom, hogy nem egyszerű, egyenlőre csak elvi szinten érdekel. A szimulációt úgy gondoltam kiváltani, hogy a létra=>verilog (nevezzük compilernek) átalakító nyilván úgy alakítja át a létra forrást (illetve csak olyan forrást fogad el), ami biztosan működik.

Ami az FPGA-ban implementált procit illeti, lehet úgy is, de lehet nélküle is. Amit csatoltam pdf-et, abban van procis, parallel HW-es, sorosított HW-es. Engem elsősorban a parallel HW-es megoldás érdekelne.

Imi.
(#) he.henrik6626 hozzászólása Júl 26, 2014 /

üdv!
adott egy spartan 6 os lap, JTAG HS2 Programming Cable-el csatlakozik a PC-hez
az ISE iMpact-ban unkown device-k jelennek meg, a számuk változó, néha
identify failed üzenetet kapok, eddig csak egyszer jelent meg az
eszközöknél a spartan 6 de akkor sikertelen volt a programozás.

A TCK speed változtatása esetén is ugyanez van, az összes választható
tck speed-et kipróbáltam .
valakinek ötlete?
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2014
Következő: »»   36 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem