Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Kondenzátor túlfesz elleni védelmével kapcsolatban van egy kérdésem, amit itt tettem fel. Köszönöm a segítséget.
Tisztelt fórumtársak!
Szakmai kérdéssel fordulok hozzátok! Van egy kapcsolóüzemű tápegységem, amiben van egy 450V 150uf kondenzátor (primer kör) Ezt szeretném lecserélni, de csak 450V 100uf kondenzátort találtam. Kérdésem: kicserélhetem-e erre, és ha igen mennyi lesz az élettartama? Esetleg mivel helyettesíthetném? Kissebb feszültségű is elmenne? Válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
Először is köszönöm a választ! A tápegység egy 15-24V között választókapcsolóval ellátott 6A kimenővel rendelkezik. Nekem KB 3A kell ebből (tehát a fele). Sajnos csak 3-5 napos szállítást tudnak vállalni, és szükségem lenne a tápegységre, akkor ezek szerint megpróbálhatom?
Ha a táp 100-240V-os (átkapcsoló nélkül működik 110V-ról is), akkor akár teljes teljesítményen is használhatod Európában, ugyanis a 230V-on szükséges kapacitásnak kb. duplája van gyárilag beépítve, mert 110V-on annyi kell (tehát errefelé fele annyi is elég).
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
Köszönöm a segítséget! Beépítettem, és tökéletesen működik! Nagyon köszönöm!
120 vagy 160V-os 31mm magas Elkó létezik valahol? 600-860µF kéne minimum de az se baj, ha kevesebb, max többet kötök párhuzamba.
Köszi.
Amiket a múltkor belinkeltem a Farnellnél, azok nem voltak jók?
Értem.
Szerintetek mi történik, ha 100V-os kondi ha 95Vdc feszt kap? Amúgy kapcsitápban lenne, 2x95Vdc és oldalanként (+/-) 2x1000µF/100V. Szerintem nem bírna egy pár percnél többet. Vagy volt már hasonló helyzetben valaki netán és úgymond vígan megúszta?
Bocsi nem emlékszem már hova és mikor linkeltél
Köszönöm, szépen! Főleg ez a 1000µF/160V tökéletes lenne, sokat bír és még alacsony is, ráadásul viszonylag olcsó.
Sziasztok!
Kérdésem, hogy egy 220µF 160V kondi helyére beültethető egy 330µF 200V kondenzátor. A feszültséggel tisztában vagyok nálam a kapacitás mértéke ami kérdéses. Köszönöm!
Kapcsolás függő a dolog, de az esetek nagy részében azt mondanám igen.
Értem és köszönöm. Amúgy mi történik ha mégsem jó? Írtad ugye, hogy kapcsolás függő.
Hello! Gondold már végig a kérdésed logikáját!
" Jó a bicómba egy 28 colos kerék? - Ha akkora bringád van jó lesz. - Ha mégsem akkor mi lesz?".. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013
Hát ne vedd zokon de nem túl jó hasonlat. Ennyivel mondhatnám, hogy kisebb kereket teszek bele attól még gurul csak kicsit hülyén néz ki.
Én arra lettem volna kíváncsi, hogy hazavágja e az elektronika többi részét ha nagyobb kapacításút teszek bele. Azért köszi a választ!
De írta neked, hogy kapcsolástól függ, de általában nem szokott gondot jelenteni. Ezek után újra megkérdezed, de nem mutatod meg mibe lesz. Most akkor a levegőben mondjon valamit? Ez itt a kérdés nem más. Egyébként próbálj nagyobb kereket beletenni a bicóba..
Majd kipróbáljuk a nagyobb kereket! A lényeg, hogy van egy samsung CRT tv-m amiben erősen púpos egy kondi 220µF 160V. Hibajelenség, hogy erőlködik a bekapcsolásnál. Szó szerint villog a power led de szegénykém csak erőlködik. A helyzet, hogy a már említett elkóm van itthon. Más nincs. Érdemes meglesni .
Olyan mint egy Indiáner süti A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013
Szép kondi. Szerintem nyugodtan berakhatod, "nem lesz gyereke tőle". Főleg hogy a mai kondik tűrése +0 és -10% között van. Így inkább kisebb a kapacitása, mint nagyobb. Persze egy nagyobb szekunder kondihoz, nagyobb indulóáram tartozik. De a kondi cserével a hiba nem hárulna el, akkor azért én nem csodálkoznék, mert lehet hogy ezzel vacakul megy a táp, de nem biztos, hogy ezért tilt le.. De ez semmi egyéb mint feltételezés..
Viszont ha ez a kondi a primer oldalon van sorban a másikkal, akkor azt is cserélni kell! Mondjuk én ezt szemre a szekunder oldalnak nézem. üdv! A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013
Köszönöm! Igen a haverját is kicserélem. Majd csak holnap.
Villám mentes estét!
Köszönöm, túl vagyunk rajta.. Remélem azért holnap tudunk halászlevet főzni a Dunánál.. üdv!
Nálunk most szakad az eső. Villámlik is rendesen. Hétvégén jó idő lesz az tuti. Bográcsolás lesz itthon is, szóval ne vacakoljon nekem az időjárás .
Sziasztok!
Van nekem egy kondim amire ez van rá írva: AV2.2J 250V ez mit jelent?
2.2uF, 250V, a 'J' a tűrés (tán 10%?). Ha nincs hullám-jel (~), akkor csak egyenáramra javallt.
helló adott egy lcd monitor tápja azon néhány kondi föl vann pupposodva deviszont nincs ugyan olyan kondim most 25v 470uf milyennel hellyetesithetem??
Kérlek használd legalább a shift gombot! A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013
Szia!
Milyened van? Nagyobb feszültségűt rakhatsz bele, ha elfér.
25v 1000uf van de lehet nagyobb (v)ost és (uf)et is??
Igen, az ezressel még jó lesz.
Lehet, csak férjen el. Ha nem nagyobb fizikailag a nagyobb kapacitású vagy nagyobb feszültségtűrésű kondi, akkor az nem lesz elég jó. Ha meg nagyobb, akkor meg kérdéses, hogy befér-e.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |