Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   98 / 214
(#) Szabi1 válasza rammeradrian hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Attól tartok neked a vezérlő IC ment ki, esetleg nem kap áramot .
De azért nem árt mérőműszerrel végig csipogni hogy a 12V os lábak és a panel között van e összeköttetés. Mérj feszültséget az VCC stb vezetékeken a nyákon. Nézd meg kap e a végfok és fő proci/első panel áramot .
(#) rammeradrian válasza Szabi1 hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Az a helyzet hogy a vég IC megkapja a tápot is sőt a jelet is. Én azt gyanítom hogy valami vagy némítja vagy Stand By módba tartja az IC-t

Milyen nevű IC ről van szó pontosan? Az előlapi kijelző működik? A kezelőgombok működnek?

Minden más jó rajta, CD-t beolvassa játssza is, a menüben navigálni tudok reagál mindenre egyedül a kijelzőnek nincs háttérvilágítása és nem szólal meg. TDA7384 van benne.

Kb egy 10k ellenállás kell legyen a táp és a 4 es láb között az az ellenállás jó? Ott mérj feszt a 4 es lábon meg a GND-n. A 22 es lábon kb 47 k ellenááls van azt is ellenőrízd és mérj azon a lábon is feszt.

1,13V-ot mérek földhöz képest a 4. lábon és ez össze van kötve a 22-essel.

Hát ha jól értelmezem az IC adatlapjából ott 3 Vdc kell !? legyenBővebben: Link

Hát 3.5 voltot ír minimumnak aminél működésbe lép, de itt nincs annyi, de mi viheti el?
(#) rammeradrian válasza rammeradrian hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Igen, a 4-es lábra 5V-ot adva szól a ketyere. Gondolom a kijelző háttérvilágítása valahogy összefügghet. Lehet valamelyik táp rossz? De sehol nem látok benne stab IC-t

Az is egy megoldás hogy leosztasz a 12 ből annyi voltot, de akkor szakitsd meg tapétakéssel a vezérlés felé menő vezetéket... Valószínűleg valami SMD-stab IC-t kell keress

Ezt most csak kipróbáltam hogy az-e a hiba, de meg akarom csinálni rendesen, nem összegányolni. Nincsenek rajta SMD-s alkatrészek, ez még (3 IC-t kivéve) Furatszerelt kivítel
(#) Szammer válasza Szabi1 hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Szia!
Ez nekem is megvolt, de ebben én kapolási rajzot ne találok.
Azért köszi. Üdv: Zsolt
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
(#) rammeradrian válasza rammeradrian hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Az 5V-os tápág rendben van. Annak megtaláltam a szabályzókörét. Minden stab Zenerdiódás egy tranzisztorral megfejelve. De van a rajzán egy pont, ahol elvileg 14V-ot kéne mérnem, na az nincs meg. De biztos hogy fesz baja van, mert szétszedtem a kijelző környékét is és a gombok LED-jei se világítanak. Amúgy a rajz nem egyezik teljesen, sok helyen más tranzisztor van beépítve mint ami a rajzon szerepel. A pirossal jelölt rész megvan a kékkel jelölt nincs

táp.JPG

(#) rammeradrian válasza rammeradrian hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

A 14V-os tápág hiánya a hiba, csak az a kérdés mi viszi el? Amint bekapcsolom leesik a tranzisztor kollektorán a feszültség. Itt a service manualja.
(#) szaknyeri hozzászólása Jún 13, 2013 /

Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy van egy PIONEER DEH-1420UB autórádióm, és nagyon melegszik a hátulján az a mágnes szerűség amibe az ISO kábel bemegy és a rádió alja is. Annyira meleg 10 perc használat után, h alig lehet megfogni. Ez most normális? Vagy hibás lehet a készülék szerintetek?
(#) kokike28 hozzászólása Jún 14, 2013 /

Sziasztok van 1 autóba való DVD lejátszóm van a táplálásnál 1 LM2576-5.0 tipusu stab. IC, a gondom az lenne vele hogy nem adja le az 5V-ot, kivolt égve vadi ujat tettem helyette de ne müködik, ehez hasonló kapcsolása van http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/8733/NSC/LM2576.html , a 2 es lábán 5V kellene legyen de csak 0,65V-ot mérek.

Mi lehet a probéma ?

Köszönöm elöre is a segitséget.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2013
(#) nestic hozzászólása Jún 15, 2013 /

http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1435200.html#1435200
Ezt a dobozt keresem ha esetleg tudjátok hogy ez mi lehet vagy hol lehet kapni azt megköszönném.
(#) Szabi1 válasza nestic hozzászólására (») Jún 15, 2013 /

Ezt keresed? Bővebben: Link
(#) nestic válasza Szabi1 hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Hello, nem, nekem az egész doboz kéne vagy legalább valami amivel a fejegységet müködsére tudnám bírni. Az a baj hogy a fejegységből egy cd tár kábel rgb csatlakozó kimenet, és audio/video bemenet van plusz egy 12v-os csatlakozó és nincs meg az a doboz amit jelöltem a képen rajta így nem tudom az autóba betenni és azt szeretném tudni hogy olyat esetleg lehet valahol kapni vagy bármilyen cd-tárral is működne a fejegység?
(#) Szabi1 válasza nestic hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Hát ha cd-t akarsz olvasni keress egy PC-cd olvasót, szedd szét és az előlapi nyákon amin van a tálca kioldó gomb, a mellett ha van meghagyva hely a play gombnak egyszerűen kapcsolóra kivezeted (GND-t kell rá kapcsolni) akkor audió cd-t simán lejátszik. A PC-cd hátulján van analog audió output azt simán vezesd bele a fejegységbe. Az áramellátást stab IC-kkel kellene ellátni 7805 és 7812 vel (lehet kell nagyobb áramerősségű). Keress rá mert tudom volt szó az iylen Cd-lejátszókról valamelyik topikba.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
(#) nestic válasza Szabi1 hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Nem, nem cd-t akarok olvasni hanem a fejegységet ami a képen is van üzembe helyezni csak amit jelöltem a képen dobozt az nincs meg hozzá és nem tudom hogy az egy sima cd-tár vagy valami pluszt is tud a doboz mert ha csak sima cd-tár akkor azt vennék hozzá mivel magában a fejegységet nem tudom használni mert nincs iso csatlakozó rajta csak olyan mint a cd tár csatlakozó. Nem tudom érthető-e amit írtam.
(#) Szabi1 válasza nestic hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Nem, nem értem jó volna ha mondanál egy típusszámot, esetleg fénykép a csatlakozóiról jól jönne.
(#) BLacko hozzászólása Jún 16, 2013 /

Sziasztok!
A napokban az alábbi hiba jelentkezett a Ford 6000 CD RDS EON típusú cd-s rádióban. Egy CD csere után nem hajlandó lejátszani a CD-t folyamatos kerregés halható a készülékből, majd néhány próbálkozás után ki köpi a lemezt. Ezt követően semmilyen lemezt nem akar kezelni ugyan ez a hiba.

Valamennyi idő eltelte után pl: másnap reggel kiválóan működik, majd egyszer csak ki írja, hogy cd error és átvált rádióra. CD csere de ugyan az a kerregő hang.

Annyit megfigyeltem, hogy amikor ezt csinálja akkor mintha egy tized másodpercre megjelenne a cd a kiadó nyílásban, de nem dobja ki. Úgy gondolom, hogy miután be melegedett a készülék utána jelentkezik ez a hiba.

Lehet-e és ha igen hogyan orvosolni.
Tudom az is megoldás, ha veszek egy másik fejegységet, de ezt magamtól is tudom, kérlek ezt ne javasold.

Köszi

Lackó
(#) mlali hozzászólása Jún 16, 2013 /

Sziasztok! Van egy Samsung Plano sík képcsöves 72cm-es tv-m, a hang tökéletes csak a kép időközönként elmegy ilyenkor fekete a képernyő, de hang az van. Látható hiba nincs a lábakat át forraszgátam. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon szépen meg köszönném. Üdv.
(#) BarnaPili válasza BLacko hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Egy alapos portalanítás jót tehet a CD mechanikának.Most a meleggel a műanyag alkatrészek is kitágulnak(ilyenkor van vagy 60 Celsius fok).
(#) dave1989 hozzászólása Jún 18, 2013 /

Sziasztok! Van egy nissan almera-m! A két hátsó hangszóró ki lett benne cserelve. Minden a papírt követően lett beszerelve de megsem szolnak. A feder funkcio is eltünt a rádióból, ez hogy lehet?!!! Köszi!
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
(#) JAMAL hozzászólása Jún 23, 2013 /

Sziasztok

Nagyon kezdő vagyok ezen a téren, szóval bocsi ha alapból rendszerhibás a kérdés )

Nos van egy CD-s Alpine rádióm a kocsiba, és AUX-nak csak egy jack dugó van rajta. Miután rendkívül sok CD-t kell írnom hogy ne legyen unalmas a kocsiban való zene fülbe juttatása, ezért az a perverz ötletem támadt, hogy létezik-e illetve lehetséges-e olyan megoldás, hogy egy olyan kapcsolást összehozni, aminek az egyik vége USB-s és ezáltal valami pendrivot rá lehet csitítani, a másik vége meg ebbe a jack dugóba csúszna.

Szerintetek veszett ügy? köszi üdv JAMAL
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
(#) Szabi1 válasza JAMAL hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Sok módja van:
1. veszel egy MP3 FM transmittert, rárakod a kütyüre a zenét, bele a szivargyújtóba s tudod fogni úgy mint rádiót.
2. Megkeresed van-e AUX inputja a rádió/fejegységnek és azt rákötöd egy MP3-mas lejátszó fülhalgató kimenetére. Megjegyzés: attól hogy AUX-ot ír lehet AUX kimenet külső erősítőre s az már nem jó.
(#) sprofan válasza JAMAL hozzászólására (») Jún 24, 2013 /

Szia!
Van valami nagyon hasonló dolog ahhoz amit keresel... szerintem ezzel a kis mütyűrrel sokkal jobban járnál. Be lehet építeni akár az autód műszerfalába is. Van rajta egy sztereó kimenet amit rá tudsz kötni az autórádiód bemenetére. 12V-ról működik. Fogad memória kártyát, mindenféle USB-s adathordozót és MP3-at lehet lejátszani róla. (elméletileg FM rádió is van benne, de ez tuti elírás mert a miénkben ilyen funkció nincs) Továbbá távirányító is van hozzá. Olyan 1500-1600Ft körül mozog az ára árfolyamtól függően. Bővebben: Link
Ha esetleg nem vagy jártas a külföldről való vásárlásban, vagy aggályaid vannak ezzel kapcsolatban, én mindenféle haszon nélkül nagyon szivesen megrendelem neked a cuccot, ha érdekel keress privátban.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
(#) ragyesz hozzászólása Jún 25, 2013 /

Sziasztok!
egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy autórádió elé a memória- (sárga) és a tápvezetékbe (piros) mekkora biztosítékot "illik" tenni?
...mert egy használten vett kocsiban a memóriaszálon egy 0,5A-es volt, ami most elszállt, és kicsit kicsinek tartom.
Vagy egyáltalán kell-e, ha a magnóban benne van egy 10A-es.
Nem tudja valaki, ez védi a memóriszálat is?

Előre is köszi a tanácsokat!
Következő: »»   98 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem