Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Attól tartok neked a vezérlő IC ment ki, esetleg nem kap áramot .
De azért nem árt mérőműszerrel végig csipogni hogy a 12V os lábak és a panel között van e összeköttetés. Mérj feszültséget az VCC stb vezetékeken a nyákon. Nézd meg kap e a végfok és fő proci/első panel áramot .
Az a helyzet hogy a vég IC megkapja a tápot is sőt a jelet is. Én azt gyanítom hogy valami vagy némítja vagy Stand By módba tartja az IC-t
Milyen nevű IC ről van szó pontosan? Az előlapi kijelző működik? A kezelőgombok működnek?
Minden más jó rajta, CD-t beolvassa játssza is, a menüben navigálni tudok reagál mindenre egyedül a kijelzőnek nincs háttérvilágítása és nem szólal meg. TDA7384 van benne.
Kb egy 10k ellenállás kell legyen a táp és a 4 es láb között az az ellenállás jó? Ott mérj feszt a 4 es lábon meg a GND-n. A 22 es lábon kb 47 k ellenááls van azt is ellenőrízd és mérj azon a lábon is feszt.
1,13V-ot mérek földhöz képest a 4. lábon és ez össze van kötve a 22-essel.
Hát ha jól értelmezem az IC adatlapjából ott 3 Vdc kell !? legyenBővebben: Link
Hát 3.5 voltot ír minimumnak aminél működésbe lép, de itt nincs annyi, de mi viheti el?
Igen, a 4-es lábra 5V-ot adva szól a ketyere. Gondolom a kijelző háttérvilágítása valahogy összefügghet. Lehet valamelyik táp rossz? De sehol nem látok benne stab IC-t
Az is egy megoldás hogy leosztasz a 12 ből annyi voltot, de akkor szakitsd meg tapétakéssel a vezérlés felé menő vezetéket... Valószínűleg valami SMD-stab IC-t kell keress
Ezt most csak kipróbáltam hogy az-e a hiba, de meg akarom csinálni rendesen, nem összegányolni. Nincsenek rajta SMD-s alkatrészek, ez még (3 IC-t kivéve) Furatszerelt kivítel
Szia!
Ez nekem is megvolt, de ebben én kapolási rajzot ne találok. Azért köszi. Üdv: Zsolt A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
Az 5V-os tápág rendben van. Annak megtaláltam a szabályzókörét. Minden stab Zenerdiódás egy tranzisztorral megfejelve. De van a rajzán egy pont, ahol elvileg 14V-ot kéne mérnem, na az nincs meg. De biztos hogy fesz baja van, mert szétszedtem a kijelző környékét is és a gombok LED-jei se világítanak. Amúgy a rajz nem egyezik teljesen, sok helyen más tranzisztor van beépítve mint ami a rajzon szerepel. A pirossal jelölt rész megvan a kékkel jelölt nincs
A 14V-os tápág hiánya a hiba, csak az a kérdés mi viszi el? Amint bekapcsolom leesik a tranzisztor kollektorán a feszültség. Itt a service manualja.
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy van egy PIONEER DEH-1420UB autórádióm, és nagyon melegszik a hátulján az a mágnes szerűség amibe az ISO kábel bemegy és a rádió alja is. Annyira meleg 10 perc használat után, h alig lehet megfogni. Ez most normális? Vagy hibás lehet a készülék szerintetek?
Sziasztok van 1 autóba való DVD lejátszóm van a táplálásnál 1 LM2576-5.0 tipusu stab. IC, a gondom az lenne vele hogy nem adja le az 5V-ot, kivolt égve vadi ujat tettem helyette de ne müködik, ehez hasonló kapcsolása van http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/8733/NSC/LM2576.html , a 2 es lábán 5V kellene legyen de csak 0,65V-ot mérek.
Mi lehet a probéma ? Köszönöm elöre is a segitséget. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2013
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1435200.html#1435200
Ezt a dobozt keresem ha esetleg tudjátok hogy ez mi lehet vagy hol lehet kapni azt megköszönném.
Ezt keresed? Bővebben: Link
Hello, nem, nekem az egész doboz kéne vagy legalább valami amivel a fejegységet müködsére tudnám bírni. Az a baj hogy a fejegységből egy cd tár kábel rgb csatlakozó kimenet, és audio/video bemenet van plusz egy 12v-os csatlakozó és nincs meg az a doboz amit jelöltem a képen rajta így nem tudom az autóba betenni és azt szeretném tudni hogy olyat esetleg lehet valahol kapni vagy bármilyen cd-tárral is működne a fejegység?
Hát ha cd-t akarsz olvasni keress egy PC-cd olvasót, szedd szét és az előlapi nyákon amin van a tálca kioldó gomb, a mellett ha van meghagyva hely a play gombnak egyszerűen kapcsolóra kivezeted (GND-t kell rá kapcsolni) akkor audió cd-t simán lejátszik. A PC-cd hátulján van analog audió output azt simán vezesd bele a fejegységbe. Az áramellátást stab IC-kkel kellene ellátni 7805 és 7812 vel (lehet kell nagyobb áramerősségű). Keress rá mert tudom volt szó az iylen Cd-lejátszókról valamelyik topikba.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Nem, nem cd-t akarok olvasni hanem a fejegységet ami a képen is van üzembe helyezni csak amit jelöltem a képen dobozt az nincs meg hozzá és nem tudom hogy az egy sima cd-tár vagy valami pluszt is tud a doboz mert ha csak sima cd-tár akkor azt vennék hozzá mivel magában a fejegységet nem tudom használni mert nincs iso csatlakozó rajta csak olyan mint a cd tár csatlakozó. Nem tudom érthető-e amit írtam.
Nem, nem értem jó volna ha mondanál egy típusszámot, esetleg fénykép a csatlakozóiról jól jönne.
Sziasztok!
A napokban az alábbi hiba jelentkezett a Ford 6000 CD RDS EON típusú cd-s rádióban. Egy CD csere után nem hajlandó lejátszani a CD-t folyamatos kerregés halható a készülékből, majd néhány próbálkozás után ki köpi a lemezt. Ezt követően semmilyen lemezt nem akar kezelni ugyan ez a hiba. Valamennyi idő eltelte után pl: másnap reggel kiválóan működik, majd egyszer csak ki írja, hogy cd error és átvált rádióra. CD csere de ugyan az a kerregő hang. Annyit megfigyeltem, hogy amikor ezt csinálja akkor mintha egy tized másodpercre megjelenne a cd a kiadó nyílásban, de nem dobja ki. Úgy gondolom, hogy miután be melegedett a készülék utána jelentkezik ez a hiba. Lehet-e és ha igen hogyan orvosolni. Tudom az is megoldás, ha veszek egy másik fejegységet, de ezt magamtól is tudom, kérlek ezt ne javasold. Köszi Lackó
Sziasztok! Van egy Samsung Plano sík képcsöves 72cm-es tv-m, a hang tökéletes csak a kép időközönként elmegy ilyenkor fekete a képernyő, de hang az van. Látható hiba nincs a lábakat át forraszgátam. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon szépen meg köszönném. Üdv.
Egy alapos portalanítás jót tehet a CD mechanikának.Most a meleggel a műanyag alkatrészek is kitágulnak(ilyenkor van vagy 60 Celsius fok).
Sziasztok! Van egy nissan almera-m! A két hátsó hangszóró ki lett benne cserelve. Minden a papírt követően lett beszerelve de megsem szolnak. A feder funkcio is eltünt a rádióból, ez hogy lehet?!!! Köszi!
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
Sziasztok
Nagyon kezdő vagyok ezen a téren, szóval bocsi ha alapból rendszerhibás a kérdés ) Nos van egy CD-s Alpine rádióm a kocsiba, és AUX-nak csak egy jack dugó van rajta. Miután rendkívül sok CD-t kell írnom hogy ne legyen unalmas a kocsiban való zene fülbe juttatása, ezért az a perverz ötletem támadt, hogy létezik-e illetve lehetséges-e olyan megoldás, hogy egy olyan kapcsolást összehozni, aminek az egyik vége USB-s és ezáltal valami pendrivot rá lehet csitítani, a másik vége meg ebbe a jack dugóba csúszna. Szerintetek veszett ügy? köszi üdv JAMAL A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Sok módja van:
1. veszel egy MP3 FM transmittert, rárakod a kütyüre a zenét, bele a szivargyújtóba s tudod fogni úgy mint rádiót. 2. Megkeresed van-e AUX inputja a rádió/fejegységnek és azt rákötöd egy MP3-mas lejátszó fülhalgató kimenetére. Megjegyzés: attól hogy AUX-ot ír lehet AUX kimenet külső erősítőre s az már nem jó.
Szia!
Van valami nagyon hasonló dolog ahhoz amit keresel... szerintem ezzel a kis mütyűrrel sokkal jobban járnál. Be lehet építeni akár az autód műszerfalába is. Van rajta egy sztereó kimenet amit rá tudsz kötni az autórádiód bemenetére. 12V-ról működik. Fogad memória kártyát, mindenféle USB-s adathordozót és MP3-at lehet lejátszani róla. (elméletileg FM rádió is van benne, de ez tuti elírás mert a miénkben ilyen funkció nincs) Továbbá távirányító is van hozzá. Olyan 1500-1600Ft körül mozog az ára árfolyamtól függően. Bővebben: Link Ha esetleg nem vagy jártas a külföldről való vásárlásban, vagy aggályaid vannak ezzel kapcsolatban, én mindenféle haszon nélkül nagyon szivesen megrendelem neked a cuccot, ha érdekel keress privátban. A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
Sziasztok!
egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy autórádió elé a memória- (sárga) és a tápvezetékbe (piros) mekkora biztosítékot "illik" tenni? ...mert egy használten vett kocsiban a memóriaszálon egy 0,5A-es volt, ami most elszállt, és kicsit kicsinek tartom. Vagy egyáltalán kell-e, ha a magnóban benne van egy 10A-es. Nem tudja valaki, ez védi a memóriszálat is? Előre is köszi a tanácsokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |