Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Kell még írjak valamit, vagy már keresed az ISO csatlakozó bekötését a neten?
Tamashi weboldal, használati utasítással és bekötéssel, kicsit magyartalan, de azért benne van ami kell. Sajnos ott is hibáztak, hogy nem pdf, hanem doc, át kell nevezni. szomszéd topic iso bekötések
Bocs, a szerencsétlenkedésemért a fent nevezett valóban a Tamashi XTD-150USB. A boltos kört már rég megfutottam, és bár lehet hogy Pesten hegyekben állnak ilyen csatlakozók, nálunk (megyeszékhely) csak jókat mosolyogtak a boltosok rajtam és a kérésemen. Ha igaz lesz itt egy kép is róla, és továbbra is várom a segítségeteket.
Üdv!
Belül a forrasztási oldalon nincs feliratozva? A múltkor egy Sony-t hoztak, hogy forrasszak rá vezetékeket, mert nincs meg a kábel. Hasonló csatlakozó volt rajta. A doboz perforálásán láttam a feliratokat, hamar szétkaptam és meg is volt a bekötés. (lusta voltam a neten keresni, meg a műhelyben nincs net). Bár nem biztos, hogy ezen is vannak feliratok. Üdv! Tomi
Hali! Vettem használtan egy cd-s autórádiót, a típusa: watermark td2100mp3, nem egy csúcskategória, de trabantba lenne bekötve, csakhogy van egy kis gond. Azonkívül, hogy világít a kijelző és a gombsor, semmit nem csinál! 4 vezeték van rajta: egy piros, egy fekete, egy sárga 1A biztosítékkal, és egy lila 10A biztosítékkal! Én a pirosra, és a sárgára adtam áramot, illetve letesteltem. Ha a lilának adok áramot, akkor egy pillanatra bevillan a kijelző, majd kikapcsol. Szerintetek mi lehet a gond? Bekötési hiba, vagy a rádiónak lehet baja?
Sziasztok! *********
Egy kérdést, csak egy helyre tegyél fel, légyszives. A szabályzatban, bővebben olvashatsz róla. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2013
Sziasztok !
Lenne egy gyors, és egyszerű kérdésem ! Az autó, és más "digitális" fejegységeknél, a hangerőszabályzást amit nem poti, hanem enkoder, vagy gomb működtet azoknál hogyan vannak megoldva? A feszültségvezérelt ic-t ami a hangerőt állítja azt pwm- mel vezérlik vagy mi az elmélet? ... fejegységeket javítottam de többnyire mind végfokosak voltak, sosem néztem bele jobban a lelkivilágukba. Előre is kösz a választ!
Sziasztok!
Valaki tudna nekem egy bekötési rajzot prezentálni SONY CDX-GT20 tip. autórádióról.? Köszönöm!
Köszi, de nincs benne egyértelmű leírás.
Ennyi segédlet elég lesz? A pdfből van.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2013
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy Majestic dvd 181 rds fejegységem, viszont így magába nem tudom rákötni az autóra viszont neten nem találok hozzá semmi infót hogy mi kell még hozzá hogy össze tudjam kötni. Előre is köszönöm a választ.
Sziasztok van egy volvo CR502 es magnó nálam elfelejtették a kódot tudja valaki hogyan tudnám újra kódolni vagy kikódolni egyáltalán és esetleg segítene elmagyarázná részletesen?
Sziasztok
Van egy 2007-es Skoda Octaviam sima 1-din es cd-s Skoda Melody autórádióval. Sikerült szereznem egy 2 -din es Skoda Stream mp 3 fejegységet egy másik Octaviából. A kérésem az lenne, hogy ki lehet -e cserélni a két rádiót különösebb gond nélkül, Pl anélkül, h az elektronika megbolondulna. Ill érdekelne, hogy kell -e a művelethez másik beépítőkeret.... Ha valaki csinált már ilyet kérem segítsen. Előre is köszi
Sziasztok Kaptam javításra egy Well nevű (made in chnia) fejegységet. Az a problémája hogy talán nem kap áramot, a kijelző halott, bekapcsoláskor hang sincs, és a gombok sem világítanak.
Sajnos mikor szétkaptam azt hittem a falnak megyek mikor megláttam tiszta SMD-ből van. Forraszópisztoly nincs mit keressen ilyen helyen. Láttam 1 kondit ami úgy néz ki nincs a helyén, látszik hogy volt javítva (csak a gyárban lehetett) 1 smd alkatrész van beültetve oda ahol nincs hely neki a nyákon, illetve látszik hogy a másik cserélve volt. A 12v bemenetnél vagy egy 2200µF 16V os gondolom LOW ESR kondi, elvileg jó, de az ESR értékét nincs hogy lemérjem, továbbá van egy dióda, ami úgy néz ki a multi szerint működik. Van a vezetősáv oldalon Életbe lehet még hozni? A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
Üzenem, hogy sikerült megjavítsam, ki volt olvadva egy forrasztás a hűtőborda mellett.
Lenne 1 problémám. Van 1 Nippon tipusú autorádióm, ami olvas cd-t, sticket, memoriakártyát is. A probléma az vele, hogy mostanig működött a rádió is de viszont most nem. Más minden ok rajta csak a rádiót nem fogja be. Probaltam más antennával is, szóval nem antenna hiba. Mi lehet a gond?
Jó volna az antenna csatiba dugni 1 másik kábelt ami 100% ok s megpróbálni aval. Már jártam így.
Szétkapod, és forrasztási hibákat keresel nagyítóval.
Átnéztem már 3szor is, de nem lattam semmi gyanusat
Nem ártana felrakj egy képet róla, keress szervízkönyvet a fejegységről hátha van kapcsolás, s megméred, hogy a rádió része kap-e áramot?
Sziasztok egy nagy segitséget szeretnék kérni, van egy AEG cs DVD 250 tipusu autoba való DVD lejátszóm, úgy kaptam hogy nincs nagy baja, és hát mikor kibontottam ténleg szemlátomást nem volt nagy baja, elvolt robbanva egy stab. IC aminek a tipusa LM2576, mondom ez könnyü lesz, mikor kiakarom forrasztana akkor veszem észre hogy egy SMD IC is elvan robbanva. Ami a lényeg hogy 5 lába van és az elsö2 számjegy az 15-ös a körülötte lévö alkatrészekböl itélve ez is 1 stab. IC lehet, van rákötve egy tekercs is pont ugy mint az LM2576-ra. A kérdésem az lenne hogy ez az SMD IC milyen tipusu is lehet? én ugyancsak LM2576-ra gondoltam de lehet hogy tévedek, ha tud valaki segiteni azt nagyon szépen megkérem hogy segitsen valahogyan mert nagyon fontos lenne.
Köszönöm elöre is
Érdeklődöm mi lett az autórádió sorsa mert nálam is van egy készülék, amihez donort keresnék!
Üdv Vili
Sziasztok! Bedöglött a régi autós mp3-as fejegységem. Vettem egy másikat. Akai készülék. USB, és SD-kártya lejátszási lehetőséggel. Az vele a gond, hogy bár nem tudom elmondani, de a hangzása valahogy nem az igazi. Nem tudom pontosan mi a baj vele, de nagyon zavar engem. Mások szerint nagyon szépen szól. Szerintem nem.. Fel szeretném javítani egy kicsit a hangzását. Van rá mód? Szerintem azzal van a gond, hogy magas, és mély hangkiemelést tud, de közepet nem, és ének hangban zavar engem.. Szóval a közepes frekiket kellene szerintem erősítenem..
Szerintetek? Valami egyszerű megoldás jó lenne..
Sziasztok!
Van valakinek BLAUPUNKT ESSEN MP35 kapcsolási rajza? A NET-en egy helyen találtam, de hibás a csomagolt fájl. Valami segédtáp mehetett el benne, mert annyit csinál, hogy tápfesz ráadásakor folyamatosan macerálja a CD fejet, de a kijelzőn semmi.
Üdv!
Van egy Roadstar CD-352-es MP3-as fejegységem, de nem ad ki hangot. Minden működik rajta csak meg se mukkan, hol kéne keresni a hibát? Végfok IC?
Mégse, nincs a kijelzőnek háttérvilágítása.
Szia ezeket találtam. Bővebben: Link nekem megnyitja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |