Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Az autómban (Audi A4 8k 2008 új modell) gyári (Chorus4) fejegység van. Mivel az autó egyéb funkcióit is vezérli sajnos nem cserélhetem ki. Próbáltam Interface-t csatlakoztatni hozzá de a váltóvezérlő csatlakozó nem reagál, vagy kódolt vagy gyárilag süket. Rá tudtam dugni a Dension-t de nem történt semmi. Az Audi nem valami segítőkész, azt javasolták vegyek bele "tőlük" másik rádiót 170-ezerért...Pf!! az tuti eljátssza az Mp3-at. Ezügyben kérnék valamilyen segítséget, ötletet, van-e más megoldás, amivel megoldható lenne az jó minőségű Mp3-as zenehallgatás.Esetleg máshonnan, máshogyan bejuttatni a jelet,vagy a váltóvezérlőt feltörni vagy akár olyan megoldás is érdekelne hogy egy másik lejászót beépíteni a kesztyűtartóba. Én nem értek hozzá ezért olyan segítséget kérnék aki még is valósítja nekem.
Hello,
Ahogy az előzző írta a transmitter a legjobb. Gondolom van okostelefonod mondjuk egy Iphone. Ha bemész egy nagyobb telefonosba és kérsz hozzá Transmitter kapsz egy ehez hasonlót. Transmittert Gyári Mercedes fejegységen tökéletesen működik, és szépen szól. Arra kell csak figyelni , hogy a telefonra letöltött zene jó minőségű legyen.
2004-es Opel Merivába vásároltam bontott NCDR2011-es fejegységet. Betoltam a helyére. A rádió szól, a pótméterekre reagál, de egyetlen egy nyomógomb sem működik. Mi lehet a probléma? Az látszik a készüléken, hogy nem valami szakszerűen vették ki. Az előlapi panel is könnyen lejön róla. A csatlakozót úgy látom, hogy érintkezik az előlappal, de valamiért nem működik. Talán rosszul kódolták ki? Vagy rá kell tanítani az autóra, addig nem működik?
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni egy LG fejegységgel kapcsolatban. Típusa: LG LCS520IP Beszerelé során tűnt fel, hogy van egy kábel ("Remote On") ami nincsen a csatlakozókhoz bekötve. Ezzel kell foglalkoznom? Járt a csomaghoz egy távirányító, be kell valahova kötni, hogy működjön? Van még a fejegység hátoldalán az antenna csatlakozó mellett egy dugó, amire a manual szerint ismét a kormányról vezérelhető távirányítónál van szükség - ez a kettő akkor összefügg??? + Még egy kérdés az antennával kapcsolatban - a korábbi fejegységhez passzoló antennát ebbe nem tudom beszerelni a nem megfelelő csatlakozó miatt??? Neten keresgéltem eddig csak, olyat találtam, hogy ISO-DIN átalakító, elképzelhető, hogy erre van szükség? Remélem tud valaki segíteni ... :o) Köszi!
A távirányítós dolgokról jó lenne egy kép.
Az antenna dugóból 2 típus terjedt el, van hozzá átalakító oda-vissza. szájbarágós leírás autórádió beszerelésről Itt is lehet kapni a HEStore-ban. A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2013
Köszi a felvilágosítást - pedig ezt a leírást néztem is korábban, de nem tűnt fel ez az antenna átalakító!
Próbálok fotókat készíteni, de valami hasonlóról lenne szó. Itt ugyebár az AUX és antenna közötti csatlakozóról van szó: KÉP Ez nem a legjobb kép, meg a színek sem stimmelnek, de itt a kék kábelre gondolok, különálló, csak egy "REMOTE ON" feliratú matrica van rajta, s valahogyan a vége is le van szigetelve/zárva: KÉP (itt ugyebár a jobb oldalon lévő csatlakozó megy a fejegységbe, a balo oldalon lévők meg a belső összeköttetéshez: hangszórók, földelés ... stb.)
Gyanítom, hogy az a csatlakozó valami mikrofoné is lehet, ha ilyen autós kihangosítás funkciót támogat.
A remote on az meg szerintem ha van mélyláda akkor annak az erősítőjét kapcsolná be a rádióval együtt.
Köszi - még mindig nem tisztult le bennem teljesen a manual-ban azt írja:
"Wired remote input (Black): Hard-wired control adapter can be connected. (Optional)" Ami szerintem inkább a kormányról vezérelhető rádióra utal, mint a kihangosításra, de csak tipp ... A napokban írtam az LG supportnak is, ők ezt válaszolták: "A Remote ON kábelt a kormányról vezérelhető távirányítóhoz tudja csatlakoztatni. Köthető nem motoros antennára is. Az átalakítóval, és a beszereléssel kapcsolatban is azt javasoljuk, hogy keressen fel autóvillamossági szerelőt, a nem megfelelő bekötés garanciavesztéssel járhat." Az erősítőre kapcsolásra van hátul külön 2x2 AUX csati.
Az ISO csatlakozóban levő kék vezeték egy kapcsolt 12V, régebben motorosan ki/be húzható antennákat, manapság erősítőket kapcsolnak be vele. Az erősítőknek adni kell fix +12V-ot és testet, valamint az erősítő és a rádió remote (kék) vezetékét kell összekötni, így nem kell nagy áramot kapcsolni az erősítőhöz, hogy ne menjen állandóan.
A jack aljzatos vezetékes távirányító a Sony-nál volt régebben divat. Többféle joystick távirányító is volt, fel lehetett rögzíteni a kormány környékére és kényelmesen kapcsolni vele a rádiót. Sima gombok és ellenálláshálózat volt benne. Amit írtak az számomra zagyvaságnak tűnik, kevernek benne mindent mindennel...
Van olyan rádió, ahol külön van 1-1 szál a motoros antennának és az erősítő remote-nak, szerintem itt is így van...kék és kék-fehér.
köszi a segítséget
sikerült a közelben találni egy üzletet, holnap megnézem ezt az antenna átalakítót a beazonosíthatatlan kábelt meg most hagyom, nem foglalkozok vele - ha esetleg eljutok egy auto hifis helyre akkor azért rákérdezek náluk, hogy az szerintük mi a manó ... a kormányról vezérelhető rádió úgy sem opció nálam köszi még1x mindenkinek!
Hello,
Valószínűleg az egyik nyomógomb "benyomva" maradt.
Üdv mindenkinek !
Audi magnós rádió hangeröszabályzó gondom van , ki tud segiteni milyen IC - t kell cserélni . Csak annyit tudok a hangvezérlö ict kell cserélni .Minden infót szivesen fogadok . Köszi elöre is .
Ennyi infó sajnos édeskevés.Max annyit tudunk rá válaszolni,hogy soklábút.
Sziasztok nekem olyan problémám volna hogy USB bemenetet szeretnék belerakni az autórádiómba meg lehet ezt oldani valahogy?
Miféle rádió? Igaz, szinte mindegy, mert a fejegység cserével a legegyszerűbb ezt kivitelezni és talán a legolcsóbb is.
ez egy kenwod rádió, de akkor nem is lehet megoldani valahogy ?
Ha gyárilag nem tették rá,akkor nem fogod tudni kiépíteni.Ha USB-ről akarsz zenélni,akkor a legegyszerűbb megoldás,hogy veszel egy FMtransmittert.Ha csak telefont akarsz róla tölteni,azért meg kár a rádiót széttringelni.
István
Gyakorlatilag olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy van egy Suzuki Swifted és abba szeretnél automata váltót tenni, lehetséges? Elméletileg igen (gyakorlatilag senki nem fog vállalkozni rá), de nem fogod tudni megcsinálni, jobb, ha leteszel róla, és automata autót veszel...
Pontosan mi a gond?
Miből gondolod, hogy IC-t kell cserélni? Honnan tudod, hogy hangvezérlő IC-t kell cserélni? Mi is szívesen fogadunk több infót.
Ha hangeröt akarok válltóztatni ált ban nagyra vált , szervizben mondták a proci a gond , legtöbb helyen nem válalják , volt ahol igen , ott minimum 12 ezerért .mostanra sikerült egy kinai helyet találni 10000 ft lenne a csipp postával együtt .Álítólag nem szerezhetöbe , mert szrvizanyag .
Ennyi eddig amit tudok .
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! A képen látható autós cd fejegység tud-e Mp3-at játszani? Pontos típusát nem tudok csak ami a képen van. Segítségeteket előre köszönöm.
VDO 2502 a tipusa, és nem tud mp3-at.....
Bővebben: Link
Sziasztok!
Van nekem egy (Chevrolet Aveo) Daewoo AGC 7112 RV típusú autómagnóm. Kiégett benne egy smd dióda. a pozíciószáma D206 (úgy tudom, de csak fejből írtam). Úgy tudom egy UF jelzésű dióda volt benne, de nem biztos. Ha valaki tudna nekem segíteni, nagyon hálás lennék. Több mint valószínű a végfok (TDA 8589BJ/Cu) is megment. Valószínűleg a volt gazdája a hangszórókimenetre (sárga vezeték) kötött +12V-ot mert azt hitte az a memóriaszál. A csúnyán karikázott részen van a dióda. Köszönöm előre is a segítséget. A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2013
Sziasztok!
A napokban került hozzám egy, a fent megnevezett autórádió/cd fejegység. Sajnos a gyári hátsó csatlakozó a kábelekkel nincs meg hozzá. A készüléken lévő sematikus ábra csak a kábelek színét és azok funkcióját mutatja a csatlakozó lábkiosztását nem. Ha valaki meg tudná írni ennek a 2x8 tűs csatlakozónak a kiosztását, vagy esetleg tudna küldeni nekem egy ilyen - számára már szükségtelen - kábelt a csatlakozóval, azt megköszönném.
Gondolom megszüntették a feleslegesen nyitott topicod, és átkerültél ide, csak így a fent nevezett nincs meg. Mivel 2x8-as csatlakozóról írsz, ezért nagy valószínűséggel ISO csatlakozó. Vagyis szabványos, vásárolható és itt, valamint a neten kismillió helyen fent van a bekötése.
Úgy látom Tamashi XTD-150USB egyébként.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |