Fórum témák
» Több friss téma |
Mivel a tiltast a szabalyozo csinalja, akkor vess egy pillantast a szabalyozora (adatlap, labkiosztas) es nezd meg, hogy mi nem tetszik neki. Az aramjelet egy dupla dioda ( altalaban sot23 tokban) szokta vegezni a cso utani visszatero vonalon, utana jon egy kicsi ellenallas, amin az eso fesz szabalyoz vissza. Elvileg lehet a szabalyzo is hibas vagy a dupla dioda.
Neha a szbalyzo idoallandoit beallito ellenallas/kondi is elmaszhat erteket tekintve. De a legfontosabb, hogy az inverterre juto feszultseg elegge magas es stabil-e? Errol viszont a fo tap gondoskodik. Ideiglenesen hegeduld el a 12-15V-os betapot es tegyel oda egy 19V-os notebook tapot (ha az elkok csak 16V-osak, akkor ez nem jo otlet, felejtsd el).
Biztos, hogy bevillan, vagy csak a kijelző bekapcsolását látod? A biztosítékot cserélted?
bbalazs_. Nem megoldás egy talán nem is túláramvédett táppal szétégetni az invertert! A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2013
Sziasztok!
Remélem, hogy jó helyre írok a problémámmal! mikor be van kapcsolva a monitor 1 idő után néha elfehéredik kicsit a kép vagy a fehért átszínezi kicsit kékesebbé 1 kicsit ennek mi lehet a hibája?
Valószínúűleg kijelző, de innen nem látni.
Miért égetné szét? Annyi áramot vesz fel, amennyi a megfelelő szekunder feszültség és áram kialakulásához szükséges. Magasabb feszből kevesebbet eszik.
Az, hogy a saját biztosítékát nem csapja ki, az mutatja, hogy itt nem zárlatról van szó. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2013
Légy szíves használj ékezeteket! Köszönjük!
Határozott , teljes fényerejű, kb fél másodperces üzem a CCFL-ek részéről. Biztosíték nélkül (2 db van a táp-inverter panelon) életjelet sem mutatna.Viszont jobban odafülelve egy halk kattanás is hallatszik a háttérvilágítás kikapcsolódásakor a táp részről....
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2013
Szia!
Feltételezem a tápot már megnézted (elkó csere megvolt) és jó a táp 12v része. Ha csőcsere stb-n is túl vagy akkor nézd meg másik inverterrel a csöveket vagy ha ezt nem tudod akkor cseréld a "soklábú" inverter vezérlőic-jét. Más már nem nagyon lehet. Esetleg rakj bele univerzális invertert ha nincs más megoldás! Idézet: „Miért égetné szét? Annyi áramot vesz fel, amennyi a megfelelő szekunder feszültség és áram kialakulásához szükséges.” Mert valami hiba van, azért. És attól, hogy kikapcsolt állapotban felmegy a fesz akár 17V-ig is, még nem 19V-os üzemre van kitalálva, tehát a hiba mellett még csak nem is megfelelő feszültségről lenne járatva. Elég nehéz korrekten hibát keresni úgy, hogy közben magad is hibát viszel a rendszerbe Idézet: „Az, hogy a saját biztosítékát nem csapja ki, az mutatja, hogy itt nem zárlatról van szó.” Vagy azt, hogy a táp előbb leáll és újraindul, nagyon ritkán ég el a biztosíték. kerisanyi Az inverter kimeneti áramát figyelő áramkörnél lehet a probléma, vagy áthúz a nagyfesz valahol a csöveknél. Másik kijelző/csövekkel, nincslehetőséged kipróbálni? A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
Az új csöek miatt akár csalóka is lehet, hogy négyből két cső világít csak, vagy szimplán túl nagy áram folyik a csöveken, vagy túl alacsony, midnenképpen ki kellene próbálni másik csövekkel. LEhet, hogy amikor visszaraktad el is törtek a csővek és akár még úgy is világíthat az egyik felük!
Kipróbáltam már másik csövekkel is, a fél másodperc mind a négy csőnél érvényes, és a fényerő is teljes.
Trafók szekundereinek mennyi az ellenállása? Értéket írd le!
Üdv.
Próbáltad lehúzott csövekkel? A hiba hogy van, bedug felvillan és utána a power lrd világít? Ha nem akkor a fő táp old le még mindig a nagy fesz esés miatt. Trafó hibával nemigen találkoztam még. A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
Idézet: „Trafó hibával nemigen találkoztam még.” Akkor nem láttál még hibás monitort.
Trafó szek1:660 ohm
szek2:659 ohm Trafó 2 szek1:660 ohm szek2:657 ohm
Sorrend: bedug-bekapcsol-pwrLED virít-3 másodperc-csövek bekapcsolnak 0,5 másodpercre-csövek kialszanak-pwrLED marad, képtartalom marad
Akkor a cső inverternél lesz a bibi ott old le a védelem és ha nem a cső a ludas akkor lehet, hogy a másuk dual fet is sérült, vagy esetleg valamelyik dióda, esetleg valamelyik smd ellenállás. Amúgy mind a 2 cső azonos fényerővel világít?
"Buvarruha" nem egy monitort javítottam már, de ahhoz igen gagyinak kell lennie egy monitornak, vagy védelem teljes hiányának kell lennie, ezek szerintem ilyen mezei alulméretezett szutykoknál fordulhat elő ilyen samsungoknál nemigen van, mert ezek még rendes szériák kivétel ezalól az újabb "papír" samsungok. (bár ilyet még nem javítottam)
Mind a négy cső egyforma, és azonos a látható fényük. A másik dual-t nem sikerült beazonosítanom. Elvileg annak is FDS4935A-nak kéne lenni?
Nemhinném, hogy ugyanaz sőt több mint valószínű, hogy nem mert annak meg a másik dupla párnak kéne lennie. Mi is volt a másikra írva?
Sziasztok!
Az én monitoromnak(Acer Al1916W) is van egy hibája, nehéz le írni mi is az a gond, de megpróbálom. Bekapcsoláskor behozza a képet aztán eltűnik majd felugrik az acer logó ez után bekapcsol behozza az adatokat ez pár másodperc alatt, majd újra kezdődik ez a dolog következő amit látok a windows indítása logó, aztán pedig már a windows felfut de a monitor még "kapcsol ki-be" párszor kb 5 perc néha több/kevesebb majd behozza a képet. Észrevételeim: Ha sokat ment a monitor és úgy kapcsolom ki vagy pihenő üzem módba áll és csak 15-20 perc múlva megyek oda bekapcsol egyre, ha több mint 20 percig vagyok távol és úgy ülök le 1 perc "be-ki kapcsolás" után behozza a képet. Néha használat közben is eltűnik a kép de akkor 1-2s után vissza is jön. Windows indításakor talán a sötét háttérnek is köze van ahoz, hogy rögtön behozza a képet. Remélem érthető voltam videót ha kellesz tudok felölteni.
Szia én laikus vagyok de az enyém dettó ezt csinálta és az összes kondi csere után megjavult.A tápban keresd először a hibát.
Én sem javítottam még, de én is úgy gondolom, hogy a kondik terén lesz a hiba 5 éves és most csinálja ezt már kb fél éve eleinte csak itt ott most már minden bekapcsolásnál.
Nagyon egyszerű a kondik cseréje,én nagyobb feszüt raktam mindenhova,16V helyett 25V és igy tovább,de egy óra alatt ujjá született,nekem is villogva volt kép már csak,és a tápon egy halom kondi volt már púpos,rossz.
De nézd át a forrasztásokat is,nálam voltak gyanúsak. A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
Meglássuk mi lesz megvárom még mások mit szólnak.
Ha a többi ennyire stimmel a 657-es is lehet akár hibás. Cseréld ki a kimeneti ballaszt kondikat, akár valamivel nagyobbra, ha akkor sem, akkor trafó!
depi52 Klasszikus kondenzátor probléma és minél előbb cseréld őket, mert, ha így használod, agyhalál lesz a vége, nagyon gyakori ACER állapot... A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
Értem, és agyhalál alatt mit értesz?
Egyébként itt egy videó Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
Az agyhalál az, amikor a hibás kondik átmennek totál zárlatba, és a mögöttük,előttük levő elektronika,elhagyja az élők sorát.
Cseréld ki a kondikat és újra van élesztve vele,A púpok mutatják majd hol a hiba,de ajánlatos mindet 8-14db. A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |