Fórum témák
» Több friss téma |
25v 1000uf al sikerült köszi mindenkinek
![]() ![]()
most nézem az egyik kiszedet rosz kondia az 10v 1000uf helyette is tettem egy 25v osat nemgond?
Nem probléma.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013
![]()
Sziasztok!
Egy lcd monitor tápegységében a 25V 1000 µF kondit helyettesíthetem 25V 680 µF al?
Szia!
Kisebb kapacitásúra ne cseréld!
OK!
Köszönöm! Megyek veszek akkor belevalót. Szia!
Még egy kérdés.
Okozhatja-e a kondenzátorok hibája, hogy bekapcsolás után egy pillanatra bejön a kép aztán semmi? Egy Lg Flatron lcd monitorrol van szó?
Helló !
Egy kondenzátor megadott kapacitása az a megengedett legnagyobb feszültségen annyi amennyi ? Szóval, így értik a gyártók ?
Olvasd el a gyártó adatlapját, benne lesz. Ahol ez sokat változik a feszültségtől, ott általában nem a megengedett legnagyobb feszültségre adják meg.
Sziasztok!
Ha valakinek van egy kis ideje leírná nekem mi a különbség a tantál és a sima kondik között? Még egy kérés, légyszi emberi nyelven mert nem vagyok szakértő csak hobbi szinten állok a dologgal. ( Illetve még nagyon amatőr vagyok ) Nagyon köszi előre is a válaszokat!! üdv.
Szia!
Emberi nyelvű leírás: Bővebben: Link. Ha maradt kérdésed, akkor bátran tedd fel!
Nincs olyan, hogy "sima kondik". Van egy halom anyag, amiből kondit csinálnak, és mindegyik kicsit másabb tulajdonságokkal bír. Van, amire az egyik anyag jobb, és van, amire másik.
Azok a paraméterek, amikben jelentősen különböznek ezek az anyagok: - fajlagosan milyen drága, - emiatt reálisan mekkora kapacitású és milyen feszültségtűrésű készíthető belőle emberi méretben és kifizethető áron, - mennyi a vesztesége, akár "csöpögés" (berakom a töltést, és az onnan szépen lassan elfogy), akár "súrlódás" (a beletöltött energia egy része berakáskor és kivételkor hővé alakul) jelleggel. A tantálból kis veszteségű kondi gyártható, de korlátozott feszültségtűréssel rendelkezik, és relatíve drága. Ezen felül ha "inzultus" éri a kondit (hő vagy túlfesz), akkor felrobbanhat/nyílt lánggal éghet.
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a számomra is érthető válaszodat és köszönet "kadarist" és "simpi" linkjeit is! Köszi szépen mindenkinek! Üdv. ![]()
Tisztelt fórumozók!
Gázkazán vezérlőpaneljében szeretném kicserélni a bal oldali kondenzátort.A jobb oldali kondit kaptam helyette,ami méretileg valamivel kisebb,(a lábkiosztása ugyanaz) Valamint a feliratozása is többnyire megegyezik.A kérdésem az az,hogy berakható-e az új kondi,esetleg miben különbözik.Mivel gázkazán vezérlőpanel szeretnék egészen biztosra menni. Előre is köszönöm a segítséget!
Szerintem a kettő teljesen egyforma. Miért, te mire gyanakszol?
A tetején lévő A és C betűnek van jelentősége?(tűrés stb..)
Hello! Cseppet túlragozod a dolgot. Baromira nem érdekes a tűrése, hiszen az áramkörben ez számít legkevésbé, és a hibát is a kapacitásának elvesztése okozza, nem a pontossága. Az is "pontosság" csak éppen meglehetősen durva.. Ezek a vacakok ma már sajnos nem olyanok mint hajdanában. Egy REMIX szinte soha nem ment tönkre. De a technológia iránya látható a méretcsökkenésből, ami nem a tartósságát, hanem az olcsóságát (kevesebb anyag, kisebb térfogat) hivatott elősegíteni. üdv!
Köszönöm a segítséget!
A javítással együtt a felelősséget is magamra veszem,ezért vagyok talán túlzottan óvatos.De mivel az új vezérlőpanelek aránytalanul sokba kerülnek,így muszáj a javítással is foglalkozni.
Sziasztok! Televízióba szeretnék kondit cserélni, az a kérdésem, hogy 1 mikroFarad és az alatti kondinak kerámia vagy tantál kondit tennék be elektrolit kondenzátor helyett. A kerámia kondi és a tantál kondi nagyobb névleges feszültségű, a kapacitás ugyanolyan. Van valami akadálya a helyettesítésnek, vagy nem helyettesíthető az elektrolit mással. Ezek főleg időzítő kondik a körben, nem audio-csatolások. Előre is köszönet a válaszért!
Szia!
Kerámiát nem tennék időzítőkörbe, mert nagy a hőmérsékletfüggő kapacitásváltozása. De miért cserélnéd ki az elektrolitot, ha a gyári megoldásban az szerepel?
Szia! Köszönöm a választ!
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2013
Én azt nem javaslom, hogy változtass a gyárin. De próbáld ki a tantált, rosszabb nem lesz tőle (de jobb se).
Hello! Amúgy 1µF és alatta nyugodtan betehetsz fólia kondit. Egy TV-ben nincs olyan (én nem ismerek) időzítő funkció, ami pontos lenne, mert akkor nem is lehetne benne elkó. Tantál kondikat tápfeszültségre nem érdemes tenni. Tranziens áramokat rosszul tolerálja, és zárlatba megy. üdv!
Szia!
Pontosabban puffer célra nem érdemes, de zajszűrésre és táphidegítésre nagyon jók.
Hello! Táphidegítésnél igen rossz tapasztalataim voltak. Több százat cseréltem mert sorba bezárlatosodott. Még az a vád sem érhette, hogy típushiba volt, mert töb gyártó terméke volt beépítve. A kapcsitáp "keményen indította a rendszert", ez meg átment 1..2ohmba. Ha tápfesz alatt ki-be húzogattam egy kártyát. (Ami alapból illetlenség, de sokszáz csatornás rendszernél sok lehetőség nincs leállítás nélkül.) Nem is látszott szinte semmi rajta, maximum az oldalán egy tűhegynyi kis csepp, gondolom a tantál..
Ha van vele sorba egy ellenállás, már semmi baja. Időzítésnek is kiváló, de tápnál már más készülékekben is találkoztam hibákkal. Ahol a sima elkó oda sem figyelt a jelenségre. üdv! A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2013
Az EMG rengeteg kártyás rendszerében volt tantál az 5V-os TTL-tápon. Ott nagyon jól vizsgáztak. Nem is beszélve a régebbi PC-alaplapokról és kártyákról. Persze sok helyen tesznek a tantálkondival párhuzamosan egy kerámiát is, a hatásfokozás miatt.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2013
Sziasztok!
Böngésztem a neten is keresgéltem itt is, de sehol sem bukkantam rá arra, hogy a Mica kondit mivel tudnám helyettesíteni?! Audió jelhez kellene használnom, de nem szeretnék most ennyit költeni mert 8 darab kellene (22pF). Szerintetek mi lenne jó? Elektrolitra gondoltam low ESR kivitelben. Valakinek valami ötlet?! A segítséget előre is köszönöm! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |