Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1341 / 2544
(#) Davidesz hozzászólása Jún 15, 2013 /

Helo megépítettem egy TDA-2030-as erősítőt és az lenne a kérdésem ha kihúzom a telefonomat az erősítőről akkor az mér kezdenek el a hangfalak jó hangosan búgni?
(#) reloop válasza Davidesz hozzászólására (») Jún 15, 2013 /

Szia! A szabadon hagyott bemeneti vezetékről szedheti össze a zavart. Látatlanban ennél többet nehéz mondani.
(#) Davidesz válasza reloop hozzászólására (») Jún 15, 2013 /

Még nem raktam össze rendesen csak hogy tudjam hogy működik de szerintem is erről lehet szó mert csak úgy odaerősítettem a bemenethez. Köszönöm a választ
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
(#) MusicMan hozzászólása Jún 15, 2013 /

Sziasztok, valaki tud egy 2x 20w-30w erősítőről nyák illetve beültetési rajzot küldeni, tranyós is lehet csak az a lényeg, hogy ne legyen nagy méretű, szép legyen a hangja és a tápra ne kelljen sokat költeni, előre is köszi.
(#) reloop válasza MusicMan hozzászólására (») Jún 15, 2013 /

Szia! Híd kimenetű autós IC-ket böngészd. Íme egy találat.
Még egy, a választék kedvéért.
(#) MusicMan válasza reloop hozzászólására (») Jún 15, 2013 /

Köszönöm szépen, remélem jó lesz a "vágyaimnak" .
(#) reloop válasza MusicMan hozzászólására (») Jún 15, 2013 /

Ha kiválasztottad az IC tipusát találsz hozzá fórumtémát is. Van ezeken kívül is egy pár. Amiket linkeltem, azok a legjobban dokumentáltak.
(#) 1984white hozzászólása Jún 16, 2013 /

Sziasztok!
Volna egy olyan gondom, amit gyorsan meg kellene oldanom. Adott egy lcd tévé amiben a beépített d osztályú erősítő tönkrement. (yda138e) Ezen ic-t kivettem (kapni nem lehet ilyet mo-n) és a eredeti bemenetén továbbra is ott az erősíteni való "analóg hang".
Tehát szükségem volna egy "kis melegedésű" 2x10w végerősítőre ami kis helyet foglal és nem túlságosan melegszik. Ami még fontos, hogy 1x18v 3A áll rendelkezésére.
Köszönöm a válaszokat!
Csak azért sürgős mert addig nincs tévénk míg meg nem csinálom.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
(#) neocska válasza 1984white hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

TDA2005, kicsi ügyess és elég nagyot tud szollni megfelelö hangsugárzokkal.
(#) 1984white válasza neocska hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Okés köszönöm, de nem melegszik túlságosan?
A tévé fém burkolata elég hűtésnek?
Gyári 2x10w hangszóró van a tévébe!

Melegedni fog melegedni. mekkora hely áll rendelkezésedre?

KB 8x8x8 (cm) Ez egy lcd tévé fémburkolata ahol az elektronika van. A fémre fogatnám az ic-t.

Rossz ötlet fémburkolatra fogatni, mivel az ic-k fém lapkája nemkaphat testet, s általába a fém burkolat levan testelve.
Egy másik IC igaz 20W de ha csak 18V ot kap kevesebb a teljesitmény, kissebb a kihajtás, kevesebbet fütt, bár maximum hangerön nem használnám TDA7262

Idézet:
„Rossz ötlet fémburkolatra fogatni, mivel az ic-k fém lapkája nemkaphat testet, s általába a fém burkolat levan testelve.”

A csillámot természetesen ismerem a szigetelőgyűrűkkel.
Köszönöm megnézem ezt is.
Gyakorlatban mennyire melegszenek ezek mondjuk "félgázon"?

Jokérdés, ezt sajnos nem tudom.
TDA2005 el van tapasztalatom, teljes hangerön képes ojan 40fokot is generálni, bár függ a hüttö testtöl is hogy mekkora.
Huzamosabb idötartamon számithatsz olyan 30-40fokra.
TDA7262 lapkája levan testelve, de akkor is használj szigetelöt.

Okés köszönöm. Akkor próbálom jövőhéten.
(#) neocska hozzászólása Jún 16, 2013 /

Üdv mindenkinek!
Lenne egy érdekes kérdésem, az interneten láttam EZT az erösitöt, 80% SMD alkatrészekböl. Mennyire lehet minöségi, és érdemes SMD alkatrészekkel megtervezni más erösitöket is?
(#) Szabi1 válasza neocska hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Ahol kis áram folyik ott lehet SMD alkatrészeket használni, de azt ne gondold már hogy mondjuk egy 1000w-os erősítőt SMD-ből megcsinálsz gyufáskatujába
(#) neocska válasza Szabi1 hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

SMD ben csak az ellenálásokat, kissebb tranzisztorokat, meg pár pikos, nanos kondenzátorokat, meg néhány diodát használnék. A teljesitmény tranzistorokat meg rendes TO3 vagy hasonlo tokozásuakat. Érdemes foglalkozni?
Max 200W os erölködöt raknék össze, annál nagyobbnak még nem látom értelmét.
(#) Lázár Péter hozzászólása Jún 16, 2013 /

Azon gondolkodom mi legyen a rengeteg végfok IC-m sorsa. TBA800-ból van 22db, TBA810-ből 14db. Mennyit lehetne egymás után ezekből összerakni, hogy még ne torzítsanak? Megfordult a fejemben, hogy milyen érdekesen is mutatna a sok IC egymásután. Nem tudna sokat de egyedi lenne az biztos.
(#) CHZ válasza Lázár Péter hozzászólására (») Jún 16, 2013 / 2

Elpazarolt idő lenne a megépítése, ennyi energiát befektetve jót is lehetne alkotni.
(#) szamóca válasza Lázár Péter hozzászólására (») Jún 16, 2013 / 2

Ezeket el lehet ajándékozni, vagy ahogy mondani szokás, ha eldobod, könnyebben tudsz futni.
Értelme nincs ezekből ma már építkezni. Javításkori csere az egyetlen optimális felhasználhatóságuk.
(#) fakóló válasza neocska hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Kiszedtem az IC251-253-at és úgy nem tudom bekapcsolni.
(#) neocska válasza fakóló hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Jolhangzik. Tehát a figyelö áramkör elméletileg teszi a dolgát.
Én még mindig azt mondom, hogy az erösitö meghajto részével van a gond, mivel az erösitöd leül egyik tápegységre.
Q103 és Q101 et mérted-e ki?

Igen és multiméterrel mérve jónak tűnnek. De mikor ki voltak szedve akkor is az R151-nél a tápfesz jelenik meg.

Olvasgattam külföldi fórumokon és egy helyen írtak ilyet, hogy 3sec után vissza kikapcsol és a szervizszámlán kondenzátorok voltak kiszámlázva (persze egyáltalán nem biztos, hogy ugyan az volt a probléma).

Az nem okozhatja, hogy bekapcsoláskor az FL1 és FL2 pontokon nincs 4,2V feszültség (a két pont közt)? Viszont az HHLLE pontokon a feszültség stimmel.
(#) neocska válasza fakóló hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

ellenálás mérövel mérd ki kikapcsolt állapotban azt a tekercset.
(#) janikukac hozzászólása Jún 16, 2013 /

Sziasztok! Adott egy 2*TBA810-AS IC erősítő, minden egyben. Nekem csak rá kéne kötnöm 10-12V váltófeszültséget, ám nincs hozzá trafóm. Letekerés nélkül valahogy nem lehetne-e a 17V-os a transzformátoromból 12V-osat csinálni??? Tudom buta kérdés, de...
(#) neocska válasza janikukac hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Szervusz! Talán csinálj hozza egy szabályozhato tápegységet LM317-el amit megtoldasz egy tranzisztorral, hogy több áramerösséget tudjon átvinni.
Következő: »»   1341 / 2544
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem