Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   106 / 293
(#) kaqkk válasza Busz hozzászólására (») Máj 24, 2013 /
 
Ezek nagyon ritkán szoktak gázhiányt szenvedni , én még nem is találkoztam olyannal . A tünetei lehetnek: luk, rozsdafolt a fémrészeken , és a dobozon folyadék nyom . Akkor nem kuruttyolna és mégúgy sem javítható.
(#) Busz válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 24, 2013 /
 
Én is azért szerettem bele az abszorpciós hűtőkbe mondván sejtettem hogy kisebb eséllyel engedi el a gázt mint a kompresszoros. Most is ami a képen van, cseréltem, egy fűnyírót adtam érte. De ráfáztam, hűtés helyett fűt.
A saját súlyánál fogva ejtettem a földre kb 30 centi magasságból többször is de semmi.
(#) pjg válasza Busz hozzászólására (») Máj 24, 2013 /
 
Jó lesz aszalónak.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
(#) Busz válasza pjg hozzászólására (») Máj 24, 2013 /
 
Vagy keltetőnek. D
(#) Busz válasza Busz hozzászólására (») Máj 24, 2013 /
 
De hosszabb távon dugulva üzemeltetni nem jó, mert szerintem még a korróziógátló anyag kikristályosodik benne aztán mégjobban eldugul.
(#) Busz hozzászólása Máj 25, 2013 /
 
De amúgy mennyi idő alatt kellene neki lehűtenie magát? Mert pár óránál tovább nem hagyom, mert akkor még fűt.
De ha fortyog, hangokat ad ki akkor gondolom rossz vagy normál üzem közben is ad ki hangokat?
Tehát a kérdésem: ha hangokat ad ki akkor még mindig dugult vagy a hangok ellenére várjak még hátha elindul?
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
(#) kaqkk válasza Busz hozzászólására (») Máj 25, 2013 /
 
Ha pár óra alatt nem kezdett hűteni akkor kuka....
(#) Busz válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 25, 2013 /
 
Épp ez az, mostmár ilyen fél órát várok vele csak a dobálás után. De van amikor pl nem csinál semmit. Tehát se nem fűt, se nem hűt.
De fortyog. Csak arra nem tudok rájönni hogy a fortyogás jó vagy nemjó.
De a vége úgyis az lesz hogy addig püfölöm amíg le nem ereszti a gázt. Vagy meg nem javul!
Külföldi oldalakon keresgélve ott is a kukát emlegetik, meg azt hogy az inaktivitás is az egyik halálok az ilyen hűtőknél. De azt nem részletezik sehol hogy az inaktivitás pl hol és mit okoz.
De hogy a fortyogás jót vagy rosszat jelent az nem tudtam sehonnan kideríteni. Nagyon ritka az ilyen hűtő.
(#) kaqkk válasza Busz hozzászólására (») Máj 25, 2013 /
 
A fortyogás abból adódik hogy az ammónia oldott állapotban van a "kazánban" amikor bekapcsolod forrni kezd...
(#) Busz válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 25, 2013 /
 
De akkor ez végzetes hiba vagy sem? Mert bedugom, fortyog, én meg mérges vagyok mondván biztos azért fortyog mert dugult és már húzom is kifele, vágom a földhöz.
Egyáltalán mennyit kéne várni egy dobálás, fejrefordítás után majd visszaállítva mielőtt bedugnám?

Mert én nem vártam, rögtön bedugtam.. sőt volt mikor bedugva dobáltam. De valahogy nem akar hűteni. Sőt gázpalackról is beüzemeltem, hátul melegedett, fortyogott, belül meg szobahőmérséklet.
Sokan mondták már hogy hagyjam úgy, majd megindul magától. Majd végső próbaként kipróbálom hogy egész éjszakára kapcsolva hagyom vagy vagyse.
(#) kaqkk válasza Busz hozzászólására (») Máj 25, 2013 /
 
A működés része , hogy az oldott ammónia a hő hatására "kiforr" az oldatból az hogy fortyog az nem hiba , a hiba az hogy dugult a rendszer . Ha sokszor erősen földhöz verted és nem kezdett hűteni akkor már többször leírtam "vége""kuka" . De ne add fel verdesd dobáld ütögesd a csöveit , nagyobb bajt nem csinálsz (vagy beindul-vagy ráunszÖ )valami történni fog .
(#) blackdog válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 25, 2013 /
 
Vagy addig szórakozik míg kilyukad valahol és megízlelheti az Ammóniát. Míg él nem felejti el.
(#) Busz válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 25, 2013 /
 
Most elindítottam egész éjszakára gáz üzemben. A lángterelőt kivettem belőle, ne legyen olyan nagy a hőhatás. Sőt éjszaka, szabadtéren melege sem lesz és ha robban senkinek nem lesz baja.
Begyújtás után 2 perccel már elkezdett rotyogni. Kíváncsi leszek a reggelre.
Amúgy itt írják (webfordítóval nagy nehezen kinyálaztam) hogy az inaktivitást sem szeretik ezek a hűtők.
Bővebben: Link

Itt meg azt hogy a túlmelegedés meg teljesen bedugítja, tönkreteszi őket, képek is vannak a szétfűrészelt kazánról):
Bővebben: Link

Az én hűtőm biztos hogy éveket állt üzemelés nélkül, sőt ahogy észrevettem voltak már előttem is próbálkozók.
Kíváncsi leszek reggelre hűtött vagy fűtött...
(#) kaqkk válasza blackdog hozzászólására (») Máj 25, 2013 /
 
Attól nem félek , elég erős vascsőből készülnek ezek a hűtők , és az ammónia sem olyan szőrnyű mint ahogyan sokan gondolják . (Ha jól beleslukkol taknyanyála egyben lesz , de egyébként egy slukk nem okoz egészségkárosodást)
(#) Busz hozzászólása Máj 26, 2013 /
 
Na reggelre semmi változás. Ugyanúgy rotyog de se nem hűt se nem fűt. Dobálom még egy kicsit....
(#) kaqkk válasza Busz hozzászólására (») Máj 26, 2013 /
 
Nem unod még? Add fel! Kifogott rajtad
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
(#) Busz válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 26, 2013 /
 
Örültem hogy végre lesz egy kis hűtőm ami fagyasztós is, örül neki az ember, úgy voltam vele ez örök élet mert abszorpciós erre tessék. Előbb fűt mint hűt. Ma is püföltem bekapcsolt állapotban, szuszogó hangokat adott amit még soha, örültem hogy na végre megindult a gázkeringés benne de aztán visszajött a rotyogás és semmi hűtés. Tehát még mindig rossz. De majd csak akkor adom fel ha végképp széttört a kasztni vagy kijött belőle a gáz.
(#) gabor128 hozzászólása Jún 3, 2013 /
 
Üdv srácok!
Van itt köztetek hűtőgép szerelő?

Nem javíttatni akarok, csak kérdezni.
Van egy Fagor kombi hűtőm. Automata leolvasztós és az agyamra megy. Ez valami ördögi ciklus.

Meg tudná-e mondani valaki, hogy miért van az, hogy fel kell vennem max-ra a hűtést, meg van egy CoolPlus a fagyasztó részre, mert különben alig hűt. Ha maxon van, akkor képes akár 0C-ra lemenni a hűtőtérben. A fagyasztó az ok. Ekkor 1 fokozattal visszább veszem, hogy mégse fagyasszon a hűtőtérben. Erre ő azt érzékeli, hogy mintha túljegesedés lenne (pedig nincs) a fagyasztóban és elindul az automata leolvasztás, ami minimum egy napig tart. Ez idő alatt * nem hűt és simán tönkremehet/tönkremegy a kaja benne. A fagyasztó rész meg kiolvad teljesen, mármint a kaják. Ekkor ismét maxra kapcsolom és kiolvadás után elkezd ismét hűteni.
Ezt a ciklust van amikor tekergetés nélkül is képes előidézni saját maga.
Már használtan vettem a gépet. akkor jól működött, de az utóbbi 1 évben ez a leolvadás már 1-2 hetes ciklusban mérhető. Nem tudok semmi komoly ételt tárolni benne, vagy csak rövid ideig.

Még annyi, hogy kint volt az előszobában és télen ott nem fűtök, szóval a gép megállt, mert kívül hidegebb volt mint belül. Hogy ne szenvedjen kihúztam a dugót a falból. Majd végül bevittük a fűtött szobába. Ott viszont tél óta a fenti jelenséget produkálja.

Ötlet a probléma okára? Gázcsere? Esetleg szétfagyott valami?
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2013
(#) Chipmunk1960 válasza gabor128 hozzászólására (») Jún 3, 2013 /
 
Szia, Voltak olyan típusok, amelyek sivatagi klímára készültek, persze az eladó soha nem mondta, hogy kb +8 fok alatt nem fog működni. Valami "menagger" aki nem ért semmihez, biztosan vett pár kamionnyit olcsón, s el kellett sózni azokat is.
A másik probléma, hogy ha a fagyasztó fagyaszt, még nagyon is fent meg a normál nem hűt, annak egyértelműen a kevés gáz az oka. -18 helyett képes -25-28 ig is lemenni, Talán ezért érzékelte, hogy "le kell olvasztania magát". Az pedig, hogy egyre sűrűbben jelentkezik, a gáz-szökést igazolja. A hűtőközeg molekulái viszont igen kicsik, a legkissebb tümítetlenség elég neki. Pld egy porózus cső. Egy kompresszoros kombi készüléknél szinte lehetetlen megtalálni. Egy töltssel, ami 4 éve 10eFt körül volt, max 1 évet bírhat ki, de lehet sokat mondtam. Sajnos manapság semmit sem a tartósság szemponjából gyártanak.
(#) klaci59 hozzászólása Jún 8, 2013 /
 
Üdvözlök minden fórumozót!
Mintegy három éve sérült gépként sikerült hozzájutni egy Samsung RSH1.... típusú hűtőgéphez, ami egy egykompresszoros készülék. Körülbelül a vásárlást követő másfél év után, néha emelkedni kezdett a fagyasztó
rész hőmérséklete egy rövid ideig, majd visszaált a beállított értékre. Az említett jelenség egyre gyakrabban jelentkezett, míg nem egy idő múlva állandósult, úgy hogy a fagyasztórészt nem lehetett használni! Itt meg kell jegyeznem, hogy a hűtőrész gyakorlatilag kifogástalanul működött tovább. Hívtam egy hűtőgép szerelőt, aki,
amikor meglátta a gépet, azt az ötletet adta, hogy kapcsoljuk ki három napra majd utánna jó fog lenni.
Azt kell, hogy mondjam, persze nem lett jobb, sőt a hűtőrész is egyre hosszabb idő elteltével hűtött le adott hőmérsékletre. Kíváncsiságból megnéztem üzemelő állapotban a fagyasztó hőcseréllőjét, és meglepetésemre, még
csak deres sem volt. A leírtakat figyelembe véve azt gondolom, hogy gázhiányos a készülék. Abban szeretném segítségeteket kérni, hogy Ti mit gondoltok az esetről, a leírtakból következtetve.
(#) laacika hozzászólása Jún 9, 2013 /
 
Sziasztok.

Van egy olyan problémám hogy a hűtő (Régi Zanussi) belseje nagyon csöpög,(alul hűtő felül fagyó),a hűtő rész fölső részén összegyűlik a viz és szépen csöpög mindenre,van esetleg valakinek ötlete hogy miért?van itt egy kis csövecske is de be van fagyva és álltalába egy fél diónyi jég is van pont a csönél.Köszi válaszaitokat.
(#) kaqkk válasza laacika hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
A hűtőtér és a fagyasztó közti szigetelés van átázva , ez nem javítható. Egy hirtelen ötlet: tegyél be ferdén egy műanyag lapot a fagyasztótér alá , ami elvezeti a hátlapra a lecsepegő vizet .
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
(#) laacika válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Köszi válaszod,mitől ázhatott át?talán akkor mikor az egészet takaritottuk és a fagyó részét leolvasztottuk.Egyépként nem mai hűtőről van szó,19-20 éves de ezt egyszer látta szerelő és akkor sem volt nagy baja,szóval ezek a régi dolgok a mostaniakat kb 4x túlélik.
(#) sunikee hozzászólása Jún 17, 2013 /
 
Sziasztok,

nekem egy Zanussi hűtővel kapcsolatban lenne kérdésem.
1 éves hűtőről van szó, és egyik napról a másikra elkezdett kattogó hangot adni, amikor nem működik.
Amikor bekapcsol, a hang abbamarad.

Mi lehet a baja?

Köszönöm segítségeteket!
(#) mraulajos hozzászólása Jún 17, 2013 /
 
Sziasztok!
Lehetséges az, hogy a hűtő ebben a hőségben a legkisebb fokozatban sem kapcsol ki? Folyamatosan megy. Nem mondom hogy dugig van, de van benne cucc. A helységben is elég meleg van. Ha rakok neki egy kis ventilátort, ami kavarja a hátuljánál a levegőt, az segít rajta? Köszi!
(#) GaborSzabo89 hozzászólása Jún 17, 2013 /
 
Sziasztok!

Leolvasztottam a 2 csillagos lehel hűtőgépemet.
Amióta visszakapcsoltam , nem hűt , csak ha a hőfokszabályzón lévő narancssárga gombot benyomom. A kapilláris csövet eltörtem véletlen amikor raktam vissza a tálcát a fagyasztó alá.
Ez lehet a probléma, azt meg lehet csinálni ?

Köszönöm előre is !
(#) pjg válasza GaborSzabo89 hozzászólására (») Jún 17, 2013 /
 
Cserélni kell a hőfokszabályzót.
(#) szanto1952 hozzászólása Jún 18, 2013 /
 
Üdv!
Valaki tudna segíteni?van egy Privileg Super 280 álló fagyasztó szekrényem,1 éve nem használtuk,
előtte kiválóan működött,most be lett kapcsolva rendesen elindult,majd jött egy kis égett szag,levágta a biztosítékot.Megnéztem hátul a kompresszoron elhelyezkedő"nem tudom mi a neve" elszenesedett,bedugtam az aljzatba a dug villát,kompresszor elindult de az a dob szerű valami szikrázik,és leveri a biztosítékot.Ha valaki tudna segíteni megköszönném.
(#) kaqkk válasza szanto1952 hozzászólására (») Jún 18, 2013 /
 
Idézet:
„kompresszoron elhelyezkedő"nem tudom mi a neve"”
Az az indítórelé , és a kompresszor típus számának megadásával bármelyik hűtőalkatrész boltban tudsz vásárolni .
(#) szanto1952 hozzászólása Jún 18, 2013 /
 
üdvözöllek kagkk: Köszönöm szépen a gyors válaszodat
Következő: »»   106 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem