Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Tedd fel ide a pdf-et. Meglátjuk lehet e tenni vele valamit. Szerintem igen.
Értem az A/4-es lapon lévő rajzot akarnád 1:1-be kinyomtatni.
A SL6 tudja ezt a méretet.
Elvileg a NYÁK alapterülete 40-25 centi körül van.
Igen. A pdf-en lévő nyák rajzot A/3-as nyomtatóval lehetne eredeti méretben kinyomtatni, de abból sem tudnád legyártani. Mindenképpen át kell rajzolni SL-tal.
Sziasztok,
Most volt időm jobban utána nézni a dolgoknak. Elővettem a régi 2-10 éves fóliáimat, amivel még megfelelő minőségű NYÁK-ot tudtam csinálni. A lefedettség bőven megfelelt a fotózáshoz (két rétegben, fólián!). Azt hiszem, a választ megtaláltam a saját problémámra. Szóval: a Kyocerával és a Samsunggal csak fénymásoló papírra és pauszra nyomtattam. Nagyítóval és mikroszkóppal megnézve, látszik, hogy a rossz nyomat valószínűleg a papír rostjainak egyenetlensége miatt van. Persze ez nem minőségi fénymásoló papír, hanem olyan, amit a spórolós kolléganőm beszerez ( a leggagyibb). A saját HP nyomtatómban pedig jelenleg egy "gazdaságos", utángyártott toner van. Na, ez a baj! A legutóbbi "eredeti" toner beszerzésem balul sült el, mert bár (valószínűleg) gyári volt, de a blade kemény volt benne és csíkozott. Ment a kukába. Ezután vettem egy utángyártottat, ami a napi szöveg nyomtatáshoz tökéletesen megfelel, de NYÁK gyártáshoz használhatatlan, vékony, szürke réteget ad. Kérdésem: használ-e valaki HP 3906 -os tonert, ami jó minőségű nyomatot ad, és nem a 23-25 ezer forintos kategóriában van? Hol kapható ilyen?
Szia! Én csináltam hasonlót, igaz nem SMD-re, hanem világítástechnikai eszközök hőmérséklettesztjére, jóval nagyobb méretben. Szerintem simán kivitelezhető reflow kemence is ezzel a módszerrel. A fűtőtestet tirisztorral hajtsad PWM-ben, a hőmérsékletet pedig a nyákok elhelyezési magasságában mérd valamilyen pontos hőelemmel, legalább 25cm2-es rézlapon. Én ezt mikrokontrollerrel csinálnám...
Nem írtad el véletlenül 40x25cm ?
Az nagyon nagy nem ?Főleg a 40. Na mindegy tedd fel ide megpróbálom neked megcsinálni persze , ha publikus .Látom közbe felraktad , akkor neked csak a nyák rajz kellene , és kb hányszor hányas legyen? A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Nagyon kellene ez neked ?Mert nagyon rossz minőségű a pdf kinagyítva pixelesedik , és a szélek cikcakkossá válnak nem is kicsit szóval mi légyen ?
Persze nem magamnak címeztem. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Egy ilyen panelt totál értelmetlen dolog reprodukálni egy az egyben. Az életben nem szedi össze az ember pont ugyanazokkal a méretekkel pont ugyanazokat az alkatrészeket, mint amihez ezt rajzolták X éve. Be kell szerezni az alkatrészeket, és tervezni hozzájuk egy újat. A körülbelüli elhelyezés meg a topológia lenézhető az eredetiről.
Lehet , én mondjuk megcsinálnám neki mérethelyesre bár azt sem tudni mi lenne az eredeti méret .És aztán már tényleg könnyebben át tudná /kopizni/. Na majd jelentkezik , ha szüksége lesz rá.
Köszönöm, azon a külföldi oldalon is mikrokontrollerrel oldották meg, még talán a programot is közzé tették.
Ezen a linken is elindulhatsz.
A linken talalsz peldaprogramot is Reflowduino neven. Persze csak ha az arduino megfelel neked. Ha nem akkor is jo otletnek, iranyadonak.
Szoktam nyákokat gyártani nem csak magamnak, ez konkrétan nem nekem, hanem másnak kellene. Elvileg a nyák hosszabik oldala 40 centiméter. Pont ezért lenne nehézkes kivitelezni, mert még ha a nyáklap meg is lenne, akkora maszkot az életben nem nyomtatok itthon. Szoktam átrajzolni is, de hiába ha nem tudom legyártani. Valóban a legjobb megoldás a tervezés lenne, amibe szintén van némi gyakorlatom, de elég 1 vezetősávot félrekötni és kész is baj. Tehát alapvetően nem a nyákterv másolásával van a problémám, hanem a 40x25cm (körülbelül) mérettel Egyelőre még gondolkozom aztán majd lesz valami, köszönöm mindenknek a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Igen, Arduinoval szeretném megcsinálni, van kettő, meg építettem is egyet, szóval az adott
Meglesz pill.És a ki nyomtatására is adok majd egy tippet.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Egy gyors skicc valami ilyesmi lenne , ha nem is pont ezt , de erről már átrajzolni biztos át lehetne , ha készen lesz.
Ez így jó lenne , vagy nem? Az A3 , vagy nagyobb méretek nyomtatását , én úgy szoktam megoldani , hogy nyilván nem fér el az A4 re csak egy részlet .amikor meg van minden részlet tehát több A4 oldal , akkor összeillesztem ahol szükséges , és ennyi az egész. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
A csöveknél fontos a méretarány, hogy a helyükre menjenek. Majd adatlapból csinálok makrót, és hozzáigazítom SL6-ba, úgy tuti jó lesz. A 2 részbe való nyomtatáson énis gondolkoztam majd kísérletezgetek vele, köszi!
Ja hogy már te elkezdted átrajzolni SL6 ba ?
Mert akkor már rajta vagy , és nem feltétlenül szükséges , az enyém ugye ? A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Kézzel , és szeretek rajzolgatni .Ahhoz képest , hogy elég nagy darab nem is telt sok időbe.
Abban nem vagyok annyira jártas .Inkább eagle párti vagyok.De bármilyen programmal ami alkalmas pdf szerkesztésére Pl adobe termékei
Valaki tud adni egy nyák tervet ehhez a kapcsoláshoz?
Előre is köszi!
Bár nem ugyan az, de ha az effekt a cél ezzel jobban jársz: Bővebben: Link
Ha nem felel meg akkor pedig tessék nekiülni és megpróbálni. Nagyon egyszerű rajz, minden szükséges adat a rendelkezésedre áll, valahol el kell kezdeni megtanulni ezt is. Idézet: „minden szükséges adat a rendelkezésedre áll” Hol?
Tudod, google...
De akkor megkeresem helyetted. NE555 lábkiosztása: Bővebben: Link CD4017 lábkiosztása Bővebben: Link Ezeket tudva már csak össze kell kötözgetni az egészet egy papíron lerajzolva, vagy nyáktervező programban. De ha nincs kedved megtanulni, vagy nem megy, itt megtalálod ugyan ezt a kapcsolást nyákkal együtt. Bővebben: Link Idézet: „össze kell kötözgetni” Ez az, ami nem megy. Nem tudom, hogy az IC melyik lábát mivel kössem össze. |
Bejelentkezés
Hirdetés |