Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó

Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   144 / 199
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Jún 19, 2013 1 / 3

Szerintem hagyjuk az ételes szekciót. Voltam CNC-s találkozón - és még megyek is a nyáron - , szó nem volt, nem lesz étkezésről. Mindenki megoldja ahogy neki jól esik. Tök felesleges az étkezéssel ennyit foglalkozni. Inkább hasznos tartalommal, ötletekkel kell megtölteni a napot. Esetleg ha valakinek van elfekvőben sok-sok téglatest alakú kondenzátora, akkor abból lehet "Kondenzátorony" nevű versenyt rendezni. (ki tudja a legmagasabbra építeni kondenzátorokból az oszlop tornyát?) Legalább 6-10 másodpercig állnia kell! Egy ötlet, például. Persze csak akkor kivitelezhető, ha van hozzá "építőelem"
(#) Alkotó hozzászólása Jún 19, 2013 / 6

Én nem járok a találkozóra, de figyelemmel kísérem a történéseket, illetve ki tudja mit hoz még a jövő, ezért az evés oltárán áldozok pár szót.
Balgaság lenne ennek jelentőségét figyelmen kívül hagyni. A Magyar igenis szeret enni, és egy jó kaja már önmagában is vonzerő, illetve egyfajta ütemet ad a napnak (evés előtt és után), hiszen biztos pont a napirendben.
A marha lábszár pörkölt különleges kuriózum. Először is érteni kell hozzá, másodszor otthon (kicsiben) nagyon nehéz elérni a nagyobb mennyiségre jellemző ízorgiát.
Ha van rá vállalkozó, semmiképpen sem érdemes elmenni egy ilyen lehetőség mellett (Én már ettem jó lábszár pörköltet, és még mindig emlékszem rá...).

Ezen kívül a relikviák jelentőségét is fontosnak tartom. Az jó ha egy egyedi, névre szóló nyakbaakasztót vihet haza az amatőr, mert az később is jó emlékeket idézhet fel.
(#) TAKLACO válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 19, 2013 / 4

HELLO !
Az eteles szekciot azert nehagyjuk ki , mert ehes gyomorral nem tud az ember a tortenesekre reagallni.
Szerintem jo volt ahogy ezidaig volt:
1/eloetel: zsiros kenyer hagymaval
2/foetel :gulyasleves vagy bableves
3/turelmetlenek rendelhetnek pizzat vagy/es otthonrol is bespajzolhatnak...
UDV.:LACI
(#) vzoole hozzászólása Jún 19, 2013 / 1

Már most olyan viták mennek itt...

Kell egy szervező, aki majd eldönt a kérdéseket.
Utána majd lehet őt szidni, de így, hogy mindenki mást akar nem lehet dűlőre jutni.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2013
(#) szamóca válasza vzoole hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Nyugi. Ez minden évben eljátszódik, aztán meg kialakul valami. Nézd vissza az előzőek előzményeit. A kardinális kérdés mindig a zabancs volt.
(#) Gery78 hozzászólása Jún 19, 2013 / 1

Sziasztok!
A paprikás krumpli ötletét én is támogatnám, az valóban hamar elkészül, sokan szeretik, és egy jó kolbásszal, vagy virslivel és friss kenyérrel nagyon jó tud lenni. Egyszer 8.-os koromban volt egy olyan osztálykirándulásunk amikor kimentünk az osztályfőnökünk telkére, és nekiálltunk bográcsban paprikás krumplit csinálni. Hamar meglett, pedig nagyon nem akartunk krumplit pucolni. Amúgy lehetne sült kolbászt is csinálni, vagy lehetne pl grillezni is valami husit. Az is viszonylag hamar meglenne.
(#) Auf válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 19, 2013 / 1

1 - Mindenképp kellene egy fő koordinátor, és pár segéd mellé.
2 - A kaja főzést meg lehet csinálni, megvan annak a hangulata.
3 - Elő kell készíteni mindent, nem aznap pepecselni.
4 - A verseny lehetne dél (kaja) előtt, a "Ki mit épített / Elmesélek valamit" meg dél után.
5 - Ki kellene írni egy felmérést, hogy ki jön el.
Pár apró kérdéssel kiegészíteni.
- Csak eljövök és élvezem -
- Főzzünk! Segítek! -
- Előkészületekben rész tudok venni. -

Valami ilyesmire gondoltam így hirtelenjében.
(#) Auf válasza Auf hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

A fő segédkezők reggeli kávéját én állom!
(#) granpa válasza Auf hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Már élesítheted a teánkat (fekete; mézzel, citrommal).Mi nem kávézunk. J@, & K(F)
(#) granpa válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Csiga műveknél? Egy hete itt vagyok, már rég kész lenne, ha szólsz.
(#) rockersrac válasza granpa hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Nem, ez ismerősnél készül. De azért köszi!
(#) Moderátor hozzászólása rockersrac hozzászólására (») Jún 19, 2013

A duplapost eltávolítva.
(#) Gafly hozzászólása Jún 19, 2013 / 2

Javasolnám visszaolvasni a Januártól a topic-ot. Sok okosság van ott, mindjárt itt egy gyöngyszem (nem hiába írtam én, ámbár rövid az emlékezet )
Idézet:
„Topi, ez nagyon jól hangzik

Takarmányozás (bár tudjuk hogy nem ez a lényeg) szempontjából mivel úgyis megvan már az üst, ezért használni kell (hiszen azért lett véve), legyen szerintem is gulyás. Na a babban nem vagyok biztos, van más recept is...

Ha nem kötelező a Metróban megvenni a husit, akkor szerintem le tudom szervezni a hentesemmel, hogy aznap reggel felkockáznak egy combocskát és akkor nem a helyszínen kell nyiszabolnunk a fóliásat. Indulás előtt felkapom, 10-kor már javában rotyoghat a cucc. Számlát ők is tudnak adni, bár kérdésés hogy el lehet-e számolni, ha nem Metrós.

Hűtőt valahogy kellene organizálni.

Jelentkezési felületet korán elindítani.

Attilának köszönet a 2012-es szervezésért, előre is köszönet az ideiért

Már most lehetne összeszervezni olyan dolgokat, mint:
- Műnyomó papír;
- Nyák (üres/de kész is akár);
- HE póló/bögre;
- Hamár HE, akkor lehetne akár oda is kiszállítani rendelést, ha valaki úgyis jön és ráér addig...

Verseny: Legszebb működő TRISLOGO különdíj (egy sör tőlem)”

Ingyen vihető dolgok...
Megmaradt tombolajegy amit a multkor vittem de nem fogyott el.
(#) Norberto válasza Auf hozzászólására (») Jún 19, 2013 / 2

Idézet:
„1 - Mindenképp kellene egy fő koordinátor, és pár segéd mellé.”

Ha elfogadjátok, én vállalom a fő koordinátor szerepet.

Bár nem tudom, hogy Topi szeretne-e inkább ez lenni, vagy Attila86. Vagy hogy ők vállalnák-e. Mindenesetre én most felajánlottam.
(#) Attila86 válasza Norberto hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Én biztosan nem, nem tudok olyat elvállalni ami nem rajtam múlik. És a Bókay-kerttel leszervezem a bérlést az elejétől a végéig aztán kész. Tényleg, Topi azóta sem járt erre, holnap majd felhívom mert a héten vissza kell jelezni a Bókay-kertnek.
(#) nagy hoho válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Tisztában vagyok vele, ha nem lennék akkor nem is vállaltam volna. A babot a helyszínen kaptuk.
(#) janikukac válasza granpa hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Így igaz, forrócsoki és tea párti vagyok!
(#) Auf válasza janikukac hozzászólására (») Jún 20, 2013 / 2

Tudom! Nem csak kávé lesz.
Az első körre a vendégem Don Quijote és fegyverhordozója, Sancho Pansa.
(#) Attila86 hozzászólása Jún 20, 2013 /

Na jó idén is kezdődik... Topit nem lehet elérni sem itt sem telefonon. Pedig ma vagy legkésőbb holnap vissza kell jelezni a Bókay-kertnek!
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Topi, ha itt vagy köztünk adj valami jelet!
(#) Gyimate válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 21, 2013 /

Üdv
Ha pest környéki lennék én is vállalnék valami feladatot, de sajna elég távolról fogok én is menni, majd szétnézek és viszek valamit az ingyen elvihető dolgok közé. Mellesleg most megnéztem Topi adatlapját és azt írja hogy 2 hónapja járt itt utoljára, csak rendben van vele minden...
(#) _vl_ válasza Gyimate hozzászólására (») Jún 21, 2013 /

Azt ne nézd, a héten is láttam hozzászólni...
(#) reloop válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 21, 2013 /

(#) Frankye válasza Gyimate hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

Jár fel rendszeresen, már felvette a kapcsolatot - ha minden igaz - Attilával.
(#) Topi válasza Frankye hozzászólására (») Jún 22, 2013 / 6

Így van, és már a Bókay kerttel is. Várom a Bókay kert visszajelzését.

Én álláspontom.

Főzés: Én a főzés mellett szavazok, több okból is:
- Pizza: Drága
- Van saját HE tulajdonú nagy üstünk, üstházunk (nem probléma már az üst szerzés, mint korábban)
- A gulyás helyett valóban valami más kellene, részemről a paprikáskrumpli abszolút jó és valóban gyors
- Azt is tartsátok szem előtt, hogy sokaknak az utazás miatt ez egy tényleg teljes egész napos esemény, így a meleg kaja szükséges lenne, annak ellenére hogy szendvicsekkel mindenki jól el lenne
- Mind a kaja készítéskor, mind a kaja elfogyasztásakor az emberek közelebb vannak egymáshoz, és egy újabb indok, hogy csevegjenek és jobban megismerjék egymást. Erről szól a találkozó, így tehát közvetetten a kaja hozzájárul a jobb ismerkedéshez.

Egyetlen egy kérdésem van a kajával kapcsolatban csak, mégpedig az azt elkészítő személyzet. Sajnos tavaly nagyon szerencsétlenül jött ki, és Granpa, Janikukac, Nagy Hoho mester és még páran húzták ki a slamasztikából a helyzetet. Idén nem szeretném / szeretnénk hogy ilyen kellemetlenséget okozzunk bárkinek is, és nem győzöm megköszönni most sem a tavalyi hősi tetteket. Ilyen szempontból is jobb a paprikás krumpli. Pillanatok alatt kész.

Programok: Idén igyekszem újra versennyel készülni, nagyon-nagyon jó hangulatú volt a múlt találkozó előtti forrasztó verseny. Rengeteg ötletem van és mindenképpen lesz valami megmérettetés, így tessék már most készíteni a hordozható forrasztópákákat

A HEStore-t is igyekszem ajándéktárgyak tekintetében is beszervezni a találkozóba.
HEStore-tól való vásárlást is sokan felvetettétek, ebben nem biztos hogy idén lesz változás, mert sajnos nehéz eldönteni, hogy a HEStore raktárban most jelenleg lévő 13 ezer féle alkatrészből mik menjenek ki. Igyekszem az illetékesekkel úgy intézni, hogy ha ki is megy a HEStore, inkább elfekvő árukkal tegye azt. A HEStore-ban szerencsére nagyon gyors az anyagmozgás, de néha kapunk furcsábbnál furcsább alkatrészeket. Pl:
21 pólusú tüskesort a 20 pólusú helyett, vagy 0.1mm-el nagyobb szélességű szalagkábelt, ami nem illeszkedik tüske csatlakozóba, rövidebb lábú LED-ek. Ezek eladásra nem kerülnek, mert nem specifikációnak megfelelők, így csak tárolva vannak. De ettől függetlenül természetesen teljesen jók.

Idén is szeretném, ha lenne ingyen elvihető cuccok asztala és tombolára felajánlott cuccok asztala. Bízom benne, hogy idén nem felejtem el az én nem kis mennyiségű ingyen elvihető cuccomat ki is vinni Idén viszont az ingyen elvihető cuccok asztalával szemben én azt javaslom legyen minimális elvárásunk, mert sokszor sajnos kikerül rá szemét is. Igyekezzünk szelektálni.

Névtáblák tekintetében is szeretném, ha most nem maradnánk alul.

Úgy néz ki, technológiailag is megoldható lesz, hogy élő kamera képet is adjunk a találkozóról az otthon maradottaknak, csak úgy szívfájdítás miatt.

Egy szó mint száz. Idén úgy néz ki, hogy lesz időm foglalkozni a találkozó komolyabb szervezésével, és nem a találkozó előtti napokban esek haza külföldről.
Akinek van verseny ötlete, azt keressen meg privát üzenetben!
(#) Gafly válasza Topi hozzászólására (») Jún 26, 2013 / 1

Kicsit "lefeküdt" a téma (már megint), mint mindíg...

Jelentkezési lapot tud valaki csinálni, vagy csináljak egy doodle-t?
Ez egy sarokkő és szerintem AZONNAL kell..

Ki a szervező (angolul : Contact person)?
(#) Topi válasza Gafly hozzászólására (») Jún 26, 2013 1 /

Nem ült le, várjuk a Bókay Kert válaszát, hogy egyáltalán jó-e az időpont. A személy aki a kertnél intézi ezeket, csütörtökig szabin van, beszéltem vele.

Jelentkezési lapot csinálok, amint fix az időpont. Legyen szíves senki ne kezdjen el jelentkezési lapokat készíteni huszadrangú helyen, aztán senki nem tudja majd hol jelentkezett, meg mikor is mire jelentkezett.

Türelem! A Bókay Kertnél gyorsabban mi sem tudunk lépni.
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2013
(#) Gafly válasza Topi hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Köszönöm.
Ha kell segíteni, csak szólj...
(#) Gyimate válasza Topi hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Üdv
Szeretnék érdeklődni, hogy sikerült intézni valamit a Bókay Kertben?
(#) Topi válasza Gyimate hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

Igen, folyamatban a szerződés ügyintézése. Hamarosan nyitom a jelentkezési lapot.

De hogy úgy mondjam, nagyon lassan őrölnek a Bókay kert kerekei. Minden évben más gárda van.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2013
Következő: »»   144 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem