Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A levegő az, ami miatt átalakul a kémiai ónozó. Ergó ha visszaöntöd a használtat, és így majdnem színültig lesz a flakonban, akkor sokkal tovább eláll, mintha a használtat máshova rakod, és így egyre több levegő lesz a flakonban.
Másrészt páran már megírták, hogy pár gramm ón(II)klorid hozzáadásával (vegyszerbolt) regenerálni lehet az ónozót. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2013
Üdv
*** Apróban hirdess, azért van! A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2013
Sziasztok, miért van az hogy positiv 20-as nyák ot próbálom lefújni és rövid száradás után tiszta pöttyös lesz? Gyakorlatilag az egész homogén pöttyös.
Megtisztítottam először hideg zsíroldóval és fémgyapottal csiszolva. Utána újból próbálva még 30u-os csiszolópapírral letisztította, de így is. A lakkra az van írva hogy exp: 07/2013 gondolom akkor még jó. Szutiba fújom elég meleg van 25-30 fok páratartalom is lehet magasabb ez lehet baj esetleg?
Nem a páratartalom, hanem a hőmérséklet a probléma. Mire szétterülne már erőteljesen szárad . Egy próbát talán megérne hogy fújás előtt egy órára hűtőbe tennéd a nyákot, talán el tudna terülni a lakk mire a nyák felmelegedne . Vagy várj két napot most már jön a lehülés
![]()
Nem tudom feladni.
"felhasználó ellenőrzése oldal" nem enged regisztrálni. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Bocsi, de ezt nem javasolnám. A lehűtött NYÁK-ra egy pillanat alatt apró páracseppek csapódnak ki (esetleg nem is látod), mihelyt egy magasabb hőmérsékletű helyre kerül. E miatt, nem lesz jó a P20 réteg. Szerintem az a jó, ha a NYÁK és a P2 azonos hőmérsékletű, vagy a NYÁK pár fokkal (2-3C fok) melegebb a levegőnél.
Kipróbáltam most reggel, hűvösebb van. P-20-at betettem a fagyasztóba, nem sokra csak 1 percre. De ugyan az minden, lefújom és 1-2 perc után a széléről befele elkezdenek megjelenni a pöttyök és a szép fényesen elterült lakk elkezd mattosodni.
Nekem most ebben a melegben is tökéletes, a P20 és a nyák környezeti hőmérsékleten van.
Pár perc környezeti hőfokon száradás után teszem grillsütőbe, ekkor kapcsolpm be, 50 fokig melegszik, kb. 10 perc után kiveszem.
Lefújás után rögtön letakarod valamivel? Mivel tisztítod?
Nyákradírral tisztítom, lefújás után azonnal a hideg grillsütőbe teszem be, hogy ne szálljon rá a por. És kb. 3-5 perc múlva kapcsolom be (max 50c fok), amikor már kicsit száradt. Mert ha hirtelen kapná a meleget a még teljesen híg lakk akkor lehetnek terülési egyenetlenség problémák. Szerintem tisztítási hiba lehet. Próbáld először nitrohigítóval (ha van) ez minden zsiradékot felold. A súrolószerek nem biztosítanak tökéletes tiszta felületet.
Nyákradír ha nincs, nagyon-nagyon finom polírpapír is jó. A vegyszeres tisztítás után (nitrohigító) mindig nyákradír, vagy polírpapír kell még. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Amikor régen használtam a P20-at nekem is volt ez a pöttyös "köpködés" néha.
Olyasmi rémlik, hogy alaposan fel kell rázni, hogy alaposan híguljon az alkotó. Főleg egy német lakkot használtam: Positiv resist - 200ml, olcsóbb volt a klasszikus 20-asnál és jól működött. Artikel-Nr.:1261411 van még ráírva. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Nem lehet apró porszemcsékkel tele a felület? Elég egy gyors mozdulat, és felkavarhatja a port tiszta helyiségben is. Lefújás előtti pillanatban még finom széles ecsettel lesöpröm, enyhén lefújom (tüdőből nyálmentesen).
Igen, de azt írja vissza,hogy az azonosító máshoz tartozik.
Ez a telefonszámom 15 éve. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Valami rémlik nekem is, jó régen mintha piros pöttyöket szórt volna. De már nem tudom milyen anyag volt.
Nekem ennek az A3-as változata van, nagyon jól megy
A HITELESÍTÉSRE EZ JÖN VISSZA.
"A felhasználónév ellenőrzése sikertelen, mert a telefonszám már egy másik felhasználóhoz tartozik! " Miért?
Ez itt a NYÁK készítés topicja. Hogyan jön ehhez az, hogy nem tudod Magad hitelesíttetni?
Az oldal üzemeltetőjét tájékoztattuk a problémádról, amíg megoldódik, kérlek, légy türelemmel!
Valaki még lötstop fólia? Július 5-én megyek Magyarországra, ha kell valakinek akkor tudok még vinni párat magammal az Octamex-től.
Gondolkodtam sokáig , hogy feltegyem e eme profi nyák otthoni elkészített verzióját.
Az igazság az , hogy ez majdhogynem A4 - es méret , és kíváncsi voltam , hogy megvalósítható e egyszerű technikával mondjuk pl vasalással. És semmi extra dry , vagy külső cég bevonása nélkül. Akkor egy két képet mellékelnék miként sikerült bár felhasználni nem fogom , csakis a nagy méret ,ami miatt késztetést éreztem arra , hogy megcsináljam , illetve azoknak is akiknek mindig bajuk van , ha 5x5 cm -es mérettől nagyobb nyáknál már problémájuk van .Ezek szerint meglehet csinálni bár a nyák tisztítás ilyen méretnél már elég nehézkes.
Szép lett a panel tényleg ahhoz képest, hogy vasalással csináltad, bár maratás után érdekes a dolog. Bár ahogy kinéz, szerintem esélyes, hogy nagyobb hibák nékül maratható lenne. Ne is használd fel mert az átkötéseket is rávasaltad
![]() Külsős céget én sem vonok be a dologba. Az itthoni műhelyben csinálok mindent. Fólia, fotózás, maratás et cetera.
Igen az átkötések is meg egyebek , csakis arra ment ki a dolog , hogy kivitelezhető e.
Illetve a nagy méret miatt .Maratásnál jól viselkedik ő , hisz a dolog rá van égetve , és egy két emberke sosem hiszi , hogy maratás után is ezt kapja legalább is tőlem . Általában mindig a problémát szeretem megoldani , és már régóta birizgálta a csőrömet , hogy sokan írták , hogy a nagy méret megállította őket , és onnan nincs tovább , tehát megakadt a dolog. Muszáj volt tennem egy próbát , és erre a te még béta tervezett nyák rajzodat használtam fel , és remélem nem baj . És ez legyen talán etalon , hogy vasalásnál sincs méret határ , csak is rossz kivitelezés , ami után a végeredmény nem lesz jó.De mint látszik jónak kell lennie.Hát remélem aki nem hisz magába , hogy megtudja csinálni az majd megnézheti ezeket a képeket , és nem fog elmenni a kedve , ha egy nagyobb nyákot kell esetleg megcsinálnia. StefuPeti : Neked is köszönöm , és Tomipap nak is. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Nézd ha megnézed a fotókon a feliratozást az is vasalással készült. Nem is laminálóval mert ekkora panelt nem visz a laminálóm. És szerintem nem lett rossz az sem. A nyákokat mondjuk fotózom. Én is sokszor megemlítem, hogy csak a kidolgozott technika kérdése. Ha megy kicsiben, többynire megy nagyban is.
Bombázó lett a panel, a Napra lehet nézni, de rá nem...
![]() Egy kérdés: Van olyan fóliarajzolatom, ami cseppet sem mondható fedettnek - gondolom a gyár nem akarta teljesen kiszolgáltatni magát, így enyhé szellős a kép, valamint egy picinkét kisebb az eredetinél. Ez utóbbi bizonyára orvosolható, mert van egy DIP8-as tokrajz is és az alapján pontos méretre nagyítható.
Nekem van akkora laminálóm is , de direkt vasalva csináltam , hogy ne legyen az , hogy nincs ez , vagy az.Vasaló remélhetőleg mindenkinek van.
A másik tudod hányan vannak akik Pl most kezded nyákot csinálni , és ha már rögtön nem ilyen , akkor már biztos valami máshogy , másképp van , mert akkor neki miért nem sikerül.Ezt csak a kidolgozott technikára értettem , ha ez nincs meg , akkor nem is lesz ilyen az biztos. Orbán József : köszi , és lehet orvosolni a problémádat . A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Varázsló!!!
![]()
Ma már nem ígérem , hogy kész lesz , de rajta leszek.
Szóval megint összekoszoltál néhány nyákot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |