Fórum témák
» Több friss téma |
Őszintén megmondom,nemtudom.A gyújtás rész rajzát innen vettem: Bővebben: Link Szerinted ez lehet a baj?
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
Van ott kód is, miért nem azt használod? Legalább ötlet szinten. Egyébként a kapcsolás sok sebtől vérzik, de ez itt off, nem itt kéne belemenni...
Először is köszi a választ!A kódnál a c nyelvhez nem igazàn értek,másolni meg nem akarom.Pont az a cél,hogy valami működőt összehozzak saját forrásból.Szerinted rossz a kapcsolás?Hova tegyem fel,ahol tudnak segíteni.Bocs de kezdő vagyok,gondolom mindenki volt az valamikor.
Idézet: „A kódnál a c nyelvhez nem igazàn értek” A Flowhoz igen? Az elektronikához igen? Milyen segítséget vársz? Én meg tudom oldani, le is írtam hogyan, de helyetted nem fogom... Ha nem fejleszted magad, nem fog menni, ez nem egy egyszerű feladat...
Jól van,nem kell magad idegesíteni.Nem értek a flowhoz,nem értek az elektronikához,KEZDŐ AMATŐR VAGYOK,pont ezért írtam ide,hogy útmutatást kapjak,és amit írtál meg is köszöntem,ezért nem értem mi a bajod.Azt mondtad az elektronika itt off,erre mondtam rendeben.Akkor mi a baj?Vagy ide csak profik tehetnek fel kérdést?És nem kértem hogy old meg helyettem!Azt kértem segítsen aki tud és akar!
Idézet: „Akkor mi a baj?” Rossz kérdések, rossz helyen. Atomreaktor vezérlést nem akarsz (Flowcode-ban) írni kezdésnek??? Kaptál linket is, ahol kérdezhetsz elektronikáról...
Fékezd Magad, légy szíves! Ez a stílus itt megengedhetetlen!
Most miért írtad,hogy fékezzem magam?Milyen stílus?Csúnyát írtam,vagy megsértettem valakit?Akkor neharagudjatok,azt hidtem a fórum arra való amire használni akartam. Mégegyszer bocs.
Üdv Mindenkinek! Az a kérdésem lenne, hogy 12F508-ba, hogy tudom lefordítani a flowcode forrást? 509-et találtam csak. Mert a listában nem igazán találom a PIC-t. Azért ezt a szériát használom, mert több darab is van itthon. Köszönöm a választ előre is.
Új projekt alatt megtaláltam, de amikor a beállításokba megyek kidobja, hogy
Idézet: És innentől már nincs a listában. Full verziót használok. „Unrecognized chip on command line < PIC12F508 >”
Nekem is kidobja az ablakot: Matrix PICmikro programmer - Unrecognized chip on command line < PIC12F508 >
Ez a PICmikro programmer mi lenne?
Talán ez a leghasználhatóbb hozzászólás, amit találtam. klikk. Bogarásztam a googleban is, de nem sokat találtam a témával kapcsolatban. Azért mertem itt feltenni a kérdést, mert gondoltam itt Valaki tud valami hasznosat mondani az üggyel kapcsolatban.
Én is pont ezen akadtam fel. Valaki megkapja a megoldást mailban, de a többi sohasem tudja meg a titkot.
Eszembe nem jutott volna. Köszi.
Esetleg az járható út, ha a forrást vagy C kódba vagy ASM be megjelenítem, és más programba átmásolom majd onnan fordítom?
Lényegében ez van itthon kéznél, egy egyszerű led villogtatást akarok, semmi bonyolultat, csak azért érdeklődtem, hogy hátha tud valaki mondani valamit, miért nem ismeri a progi. Ha nem működik akkor viszont hagyom az egészet. Köszi a segítséget
Idézet: „12F508 inkább asm-re született.” Ez lol !
Egyetértek ,csak mókás leírni
Eszemben sincs szívatni magam. Inkább olyan PIC-et használok amit lehet vele programozni.
Úgy tűnik hülyülök.
Hogyan rakom ki az EEPROM-ot a panelra. Nem találom sehol.
Megvan! Elromlott a monitorom. Ez egy másik 17 colos. Samtron. Sajna nem bírja csak az 1024x768 felbontást. Akkor viszont nem látszik a program ablakban az általános fül.
Sajna ebbe már én is belefutottam, nem lehet ezeknek a füleknek a menyiségét valahogy csökkenteni?
Végül nem is használom az EEPROM-ot. Csináltam egy 61 elemű tömböt.
Az EEPROM-ot meghatározott céllal szoktuk használni. Ha a feladat megköveteli a kikapcsolás utáni adatmegtartást, de nem igényel rengeteg változtatást. Ettől eltérni nem lehet, mert vagy nem marad adatunk, vagy tönre tesszük az EEPROM-ot. A flash az EEPROM-hoz képest még rosszabb, mert csak 10ex írható. Ezek után fura, hogy amire eddig az EEPROM jó volt, azt most hová tetted át tömbbe, vagy ha jó RAM-ban, akkor eddig hogyan tervezted EEPROM-ba.
Itt a program. A 3 kapcsoló még nem működik, Csak akkor írom meg a programjukat, ha szükség lesz rájuk. A tolókapcsoló a frekvenciát a hallható tartományba teszi teszt céljából.
Az EEPROM-ba egy fix paramétertáblát akartam beletenni. Ez sohasem változik. Ha meg igen akkor úgy is égetni kell a PIC-et. A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2013
Most nem tudom megnézni, de igazából nem is ez a lényeg, hanem a kérdésben felvetett ellentmondás, valamint az, hogy ismered-e, mire használható az EEPROM, mire a Flash és mire a RAM. Az eddigi írásaidból úgy is tűnhet, hogy nem, de lehet, hogy félreértettem valamit...
Köszönöm, hogy aggódsz értem, de tudom mi mire való. Inkább csak a kényelem, lustaság .....
OKé, akkor félreértettem valamit, majd otthon megnézem a programot azért...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |