Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Lapozás: OK   41 / 129
(#) megaohm hozzászólása Jún 12, 2013 /

Kedves hobbisták, profik!

Kinek van személyes tapasztalata ezzel a multival?
Digitális multiméter EM 420B (Cikkszám:3411/2) műszer
(Tudom, hogy noname, tudom, hogy nem egy Fluke, de most csak erre van keret.)
Első sorban a sebessége, kapacitásmérés pontossága érdekelne, meg hogy 1 év múlva ne hulljon szét.
Köszönök minden építő választ előre is!
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013

em420b.jpg

(#) _vl_ válasza megaohm hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

A felirat szerint uA és mA méréshatárban ugyanazon a pólusán méri az áramot, mint a többit. Ez sajnos halálfejes jellemzője egy multiméternek, előbb-utóbb sikerül majd egy rossz mérést csinálni vele, és akkor kipurcan.
(#) resystance válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Nem ezt kérdezte.
(#) megaohm válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Köszi a figyelmeztetést! Mikroampert még sosem kellett mérnem, így ezt az opciót
nem is fogom használni, tehát ez nem szempont.
(#) Hodinka válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Már lehet nem aktuális a téma,de ehhez még utólag hozzászólnék:
Idézet:
„Esetedben: a 304 és 306 ahogy látom apróságokban és dizájnban tér csak el, és abban hogy a 306 nem tud tranyót mérni.”

Tud tranyót mérni a 306-os is,mégpedig a képen látható szürke adapter segítségével.
Üdv!
(#) Doky586 válasza Hodinka hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Nem tud ! Az adapter 2lábú ! legfeljebb mint diódát vizsgálhatja.. Honlapjuk szerint se tud.

mx2530x.png

(#) Hodinka válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Akkor nem tudom, mert nekem is van egy ilyen multim és van rajta hfe funkció,mérek is vele. Az adapter két (CX-K-LX) aljzatja alatt van még öt kissebb is („NPN” C-B-E/C-B-E „PNP” felirattal),ide csatlakoztathatóak a tranzisztorok. Szerintem csak szokásukhoz híven ismét kifelejtették az adatlapon feltüntetni,mint már néhányszor volt is rá példa.Egyébként a Maxwell MX-25306,az AXIOMET AX-588 pontos analógja.Ha megnézed az adatlapját,akkor magad is láthatod,hogy van hfe funkció.
(#) resystance válasza Hodinka hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

A 304-nek is azt írja a papírja, hogy tranyót az Lx feliratú aljzatban lehet mérni, ami az adapter lenne, ha a 304-hez adnának....
(#) Hodinka válasza resystance hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Ezekkel az aprónak tűnő pontatlanságokkal is csak saját magát minősíti a gyártó.Csodálom,hogy még nem ment csődbe.
(#) resystance válasza Hodinka hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Az útmutatóban az egyik méréshez is rossz aljzatot jelölnek meg.
Ezeket leszámítva meg vagyok elégedve vele 12.000-ért...
(#) Hodinka válasza resystance hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

A műszerrel nekem sincs bajom,az árához képest elég jó...
(#) Doky586 válasza Hodinka hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Már az első linkelt képeden is látszik hogy van a tárcsának "hfe" állása, de ezt még a gyártó se meri 'mérés'-nek nevezni.

A kéthuzalos 3pólus (tranzisztor) mérés inkább csak detektálás (annak is pontatlan), még egy zárlatra is azt hiszi hogy jó tranyót mér..

tranyó2.png

(#) titi11 hozzászólása Júl 3, 2013 /

Ha tud valaki olyan személyt aki vállal műszer kalibrálást az szóljon légyszives a műszert amit kalibrálni kellene Maxwell MX25328
(#) m.gyula3 hozzászólása Júl 11, 2013 /

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a relatív mérési funkciót Ti szoktátok használni, esetleg mennyire fontos? Köszönöm! Gyula
(#) rowatinex hozzászólása Júl 14, 2013 /

Sziasztok!

Kinéztem magamnak egy ilyen ketyerét: LINK
Teljesen hétköznapi használatra kellene, a mérési tartományok (szerintem) pont jók, elem mérés meg ilyen hülyeségek úgyse kellenek. Az ára is elég baráti.

Jó lesz ez nekem?
(#) Leraz válasza rowatinex hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Szia.
Szerintem azt neked kell tudni,hogy megfelel-e.
A "hétköznapi" használat is mindenkinél mást jelent.
(#) blackdog válasza rowatinex hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

A semminél és a fázisceruzánál több, de tényleg kérdés, hogy neked mit jelent a hétköznapi használat.
Azért az elemmérés jó lehet. Remélem sejted, hogy miért... Ezzel nem mérsz korrektül elemfeszültséget.
(#) rowatinex válasza blackdog hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Esetemben azt jelenti, hogy fél évente előveszem, mert cserélni szeretnék valamit a lakásban/kocsiban esetleg valami megadja magát (pl nem volt hajlandó működni a porszívó és munkahelyemre kellett bevinnem a motort+vezetéket h ott derüljön ki, h csak a vezeték szakadt... na ehhez nincs kedvem ) arra rámérnék.
Egyébként már megrendeltem.
(#) Leraz válasza rowatinex hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Idézet:
„Egyébként már megrendeltem.”

Akkor meg nem értem a kérdést.
(#) rowatinex válasza Leraz hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

A kérdés feltételét követő ~fél órában rendeltem meg, már lényegtelen, azért köszi.
(#) szertz hozzászólása Júl 26, 2013 /

Tisztelt Fórumozók!

Szükségem lenne 1-2 darab , teljesen működőképes HEWa-2 típusú wattmérőre. Aki tud ilyet, kérem írjon.
Elsősorban Budapest vagy a környékbeli lehetőségek érdekelnének.
Előre is köszönöm a segítséget.
Sz Zoltán
(#) szertz hozzászólása Júl 26, 2013 /

Előbbi kérésemhez mellékelek egy képet.
(#) titi11 hozzászólása Aug 9, 2013 /

Tudna nekem valaki egy multimétert kalibrálni semmi papír nem kell róla csak hogy pontos legyen ha esetleg tud valaki ebben segíteni!Írjon rám légyen szíves!
(#) Lacko12 hozzászólása Aug 12, 2013 /

Sziasztok!
Nem tudok dönteni két Maxwell multiméter között, és a segítségeteket szeretném kérni hogy véleményetek szerint melyik felelne meg, jobban egy hobbista számára, mind kettőnek vannak előnyei hátrányai, csak nemtudom hogy azokat a bizonyos határokat egy átlagos felhasználó mennyire feszengetné.
Az első ő lenne , a második pedig ő lenne.
Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm.
(#) resystance válasza Lacko12 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Üdv! Én is nehezen tudtam választani, végül 304-es lett, mert az tud induktivitást is, meg sokan szidják az automata méréshatár váltósokat, ízlés kérdése (állítólag, én nem tudom).
(#) Lacko12 válasza resystance hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Szia!
És esetleg milyen tapasztalataid vannak róla?
Elégedett vagy vele?

Ja, ja, csípem. Egyedül az automatikus kikapcsolásától áll néha széjjel a hajam hosszabb méricskéléseknél, de ha ez nem lenne, órákra bekapcsolva felejteném.. Pontosságáról nem tudok beszámolni, de mindenképp jobb(nak kell lennie), mint egy noname. Hobbyra ennyi pénzért szerintem tökéletes, sokan osztják ezt a véleményt, én is nagyon utánanéztem. A leírása nem pont azt tükrözi, ami a műszerrel van, mert Lx csatlakozó pl. nincs, de rá lehet jönni, hogy nem is kell... A másik, hogy hőmérséklet mérésnél rosszul írja a dugók helyét. Ezzel fel is soroltam minden hibáját (a papírjának). Szóval ilyenek vannak, de a műszer úgy amúgy nagyon patent szerintem.

Megjegyzem, hogy előtte egy 500 forintos multiméterem volt, szóval inkább várj meg mást is, mit ír, mielőtt kicsorgó nyállal nekiugrasz a rendelésnek.
(#) Glitter válasza Lacko12 hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Szia!
Ha már itt a mérőműszereket nézzük, nekem Maxwell MX-25 202 van automata méréshatárral,elég pontos frekvenciában és kapacitásban is csak lassú.
Szerintem a Maxwell MX-25304 jobb választás lenne, főleg az induktivitásmérés miatt,
elég nagy tartományt átfog.
Maga egy induktivitásmérő kerül ennyibe.
Meg ha az ember bizonyos értékű alkatrész keres, akkor arra állítja be a méréshatárt úgy is.
A kommersz mérésimre még mindig a régi túlélő multimat "egy 500 forintos " használom még mindig.
Az automata méréshatár akkor előnyös, ha sok az ismeretlen alkatrész vagy szélsőséges hibakereséseknél.
De ez csak az én véleményem.
Üdv.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
(#) Lacko12 válasza Glitter hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Sziasztok!
Köszönöm szépen a választ mindkettőtöktől, akkor valószínűleg a 25304-es lesz,25221-esem már volt csak sajnos a kétféle árammérés funkcióját hazavágtam, a többi megbízhatóan működik, viszont nekem is az tetszik a 304-esben hogy van induktivitás mérése is amire már szükségem lett volna párszor, és akkor így két legyet ütök egy csapásra.
Köszönöm mindkettőtöktől a választ!
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013

A másikban megnézted a biztosítékot? Enyémet két hétig hittem rossznak / hittem magam hülyének, mire rájöttem, csak elszállt a bizti.
Következő: »»   41 / 129
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem