Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nem gond. Így már érdemes egy próbát tenni.
Szia Kedves István!
Kicsit variáltam a terven. A legmagasabb forrasztás az alutól 3 mm re van, megszüntetem a tönköt. Véleményezd légyszíves. A tönkösnél biztos jobb hőelvezetése van ennek a megoldásnak. Üdv: K.Gy A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2013
Szerencsés ember vagy, jók a panelek
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2013
Kedves Kolléga! Vagy jók a panelek. Még meg kell este valahogy élesztenem a drágát. Újra szedhetem le valamelyik erősítő tetejét, hogy táphoz jussak. Lassan nem lesz a lemezcsavarok mögött anyag.
Hajnal 1 óráig fúrtam, forrasztottam, még le kell mosnom denszesszel a nyákot a gyantától. Ja meg egy pár 3 mm menetfúrás, hangolás. A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2013
Adok én vastagabb csavart,egy jó rajzért cserébe
Értem nem kell a csavar
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2013
Gábor! Rajzot kértél. Látod milyen édes vagyok.
Üdv: Gy U.I. Hú de mérges leszel mindjárt. A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2013
Szia! Jó lesz így. Érdekes ez a borda, mi a lelőhelye?
Szia Kedves Barátom! Azt hittem , hogy már választ sem kapok. Vésőgéppel lekaptam 4mm -rt.
Pü. ben régebben leírtam. Marógépben beleragadt volna a fejbe az anyag, és sokkal drágább művelet A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2013
Beringer és Blasz kolléga kérésére a skóp előtét hangkártyához.
Üdv mindenkinek! Tudnátok ajánlani egy 20-25W-os tranzisztoros erősítőt amely 16V-ról üzemel. TDA1519C helyettesítéséről lenne szó.
Köszi!!
Mi a baj a TDA-val? Nem lenne olcsóbb, sőt.
Tönkre ment. Néztem a hestorén 1600Ft. Azért kellene tranzisztoros mert hátha azt megtudnám valósítani az itthoni alkatrészekből is.
Így már érthető, de nem biztos, hogy megéri a kínlódást.
Lehet, de ez van. Amik meg vannak azok meg kicsik még hídba kötve is.
Sziasztok!
Milyen viszonylag egyszerű kapcsolást javasoltok 12V-ra? A lényeg, hogy 2x 20W-os legyen, és lehetőleg tranzisztoros, ne IC-s. Egy régebbi autórádiót akarok kicsit feltuningolni. A lényeg, hogy a végfok IC bemeneteiről egy csatolókondin keresztül kivezetném a jelet, és ez jönne az erősítő bemenetére. Az erősítő két 4Ohm-os "Autóbox" hangdobozra dolgozna. Még egy kérdés: a Zsiguli áramellátása kibírná a megnövekedett terhelést?
Sziasztok!
Viszonylag kezdőként szeretnék építeni egy erősítőt! Forrasztásban van gyakorlatom, de saját nyákot még nem építettem. A célom először egy 4 csatornás erősítő készítése lenne (később egy aktív mélyet is szeretnék csinálni), otthoni házimozizáshoz használnám a gépemről meghajtva, meg persze zenehallgatásra. Teljesítményben minimum 4*40W-ott céloztam meg. Lehetőleg egy jól bevált, kellemes hangzású de nem annyira bonyolult kapcsolási rajzot/nyák tervet keresek. Bár kissé laikus vagyok, a tranzisztoros erősítőket részesíteném előnyben a pár alkatrészes IC-s erősítökkel szemben! Előre is köszönöm a segítséget!
A tápfesz lmimtálja a kimenő teljesítményt, tranzisztorral sem lenne semmivel sem nagyobb a kimenő teljesítmény.
Ezek szerint autóba érdemesebb IC-s erősítőt építeni?
Igen. Vagy kapcsolóüzemű tápot szimetrikus kimenő fesszel, no ahhoz már érdemes valami tranzisztoros erősítőt építeni. De nagyon sokba lenne 5-6000Ft-ért már kapni autós erősítőket.
Akkor marad az autórádió kimenete. Igazából csak az építés öröme miatt akartam plusz erősítőt betenni. Nagy hangerőn amúgy sem hallgatnám menet közben.
Végre összeszedtem magam és megcsináltam a bufferem darlingtonos változatát. Hangban nem sok különbséget vélek felfedezni, persze a megnőtt dinamikán és jobb mélyeken ill. nagyobb kivezérelhetőségen kívül. Síri csendes, semmi zaj vagy brumm, nekem ez nagyon fontos a folyamatos üzem miatt, nincs is rajta kapcsoló sem. A zobel network AD712 és NE5532 esetén muszály volt mert gerjedett, de pl. TL072, 082 és 4558 esetén nem kellett. A meghajtás tápja kétszerezős, egy kis 9V-os trafóról megy, a végfok egy nagyobb 9V-osról. A földelés feltűnően furcsa, de nagyon jól bevált. A doboz a bemenetnél van hozzáföldelve a táphoz, a pnp tanyók és a kimenet a dobozról helyben kapják a földet.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2013
http://kapcsolasok.hu/images/stories/Josza/1/nagy/2x10w_kapcsolas.jpg
Sziasztok! Segitsetek , szeretném egy potencióméterel szabályozni a hangerőt , ebben az erősítőben , de nem tudom hogyan lehetne kivitelezni ! Mert pl ha a bemenetekre kötnék simán potit , akkor kettő kellene belőle , hogy mindkét bemenetett megfelelően szabályoza , de én nem igy akkarom én csak egy potival szeretném a bemenetett szabályozni .!!! Mi a megoldás?
Feszültségevzérelt hangerőszabályzó lehet a megoldás, de azok eléggé borzalmasak, szóval marad a sztereó potis megoldás.
Ez is megoldás lehet számodra: Bővebben: Link
Ezzel egy potival vezérled mindkét oldalt. A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2013
Ja értem olyan mintha dupla poti lenne egybe beépítve!Köszönöm szépen!
Igen és így kell bekötnöd ha ezt kérdezted.:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |