Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1355 / 2520
(#) reloop válasza dani9228 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Nem gond. Így már érdemes egy próbát tenni.
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Szia Kedves István!
Kicsit variáltam a terven. A legmagasabb forrasztás az alutól 3 mm re van, megszüntetem a tönköt. Véleményezd légyszíves. A tönkösnél biztos jobb hőelvezetése van ennek a megoldásnak.
Üdv: K.Gy
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2013
(#) blasz válasza Koncsar hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Szerencsés ember vagy, jók a panelek
(#) Koncsar válasza blasz hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Kedves Kolléga! Vagy jók a panelek. Még meg kell este valahogy élesztenem a drágát. Újra szedhetem le valamelyik erősítő tetejét, hogy táphoz jussak. Lassan nem lesz a lemezcsavarok mögött anyag.
Hajnal 1 óráig fúrtam, forrasztottam, még le kell mosnom denszesszel a nyákot a gyantától. Ja meg egy pár 3 mm menetfúrás, hangolás.

Adok én vastagabb csavart,egy jó rajzért cserébe

Értem nem kell a csavar

Gábor! Rajzot kértél. Látod milyen édes vagyok.
Üdv: Gy

U.I. Hú de mérges leszel mindjárt.

ST151 80V.JPG

Köszönöm.
(#) reloop válasza Koncsar hozzászólására (») Jún 27, 2013 / 1

Szia! Jó lesz így. Érdekes ez a borda, mi a lelőhelye?
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Szia Kedves Barátom! Azt hittem , hogy már választ sem kapok. Vésőgéppel lekaptam 4mm -rt.
Pü. ben régebben leírtam. Marógépben beleragadt volna a fejbe az anyag, és sokkal drágább művelet

Beringer és Blasz kolléga kérésére a skóp előtét hangkártyához.

IMAG0749.jpg

(#) dani9228 hozzászólása Jún 27, 2013 /

Üdv mindenkinek! Tudnátok ajánlani egy 20-25W-os tranzisztoros erősítőt amely 16V-ról üzemel. TDA1519C helyettesítéséről lenne szó.
Köszi!!
(#) Buvarruha válasza dani9228 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Mi a baj a TDA-val? Nem lenne olcsóbb, sőt.
(#) dani9228 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Tönkre ment. Néztem a hestorén 1600Ft. Azért kellene tranzisztoros mert hátha azt megtudnám valósítani az itthoni alkatrészekből is.
(#) Buvarruha válasza dani9228 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Így már érthető, de nem biztos, hogy megéri a kínlódást.
(#) dani9228 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Lehet, de ez van. Amik meg vannak azok meg kicsik még hídba kötve is.
(#) kérdező hozzászólása Jún 27, 2013 /

Sziasztok!
Milyen viszonylag egyszerű kapcsolást javasoltok 12V-ra? A lényeg, hogy 2x 20W-os legyen, és lehetőleg tranzisztoros, ne IC-s.
Egy régebbi autórádiót akarok kicsit feltuningolni. A lényeg, hogy a végfok IC bemeneteiről egy csatolókondin keresztül kivezetném a jelet, és ez jönne az erősítő bemenetére. Az erősítő két 4Ohm-os "Autóbox" hangdobozra dolgozna. Még egy kérdés: a Zsiguli áramellátása kibírná a megnövekedett terhelést?
(#) FalconKnight hozzászólása Jún 27, 2013 /

Sziasztok!

Viszonylag kezdőként szeretnék építeni egy erősítőt! Forrasztásban van gyakorlatom, de saját nyákot még nem építettem.
A célom először egy 4 csatornás erősítő készítése lenne (később egy aktív mélyet is szeretnék csinálni), otthoni házimozizáshoz használnám a gépemről meghajtva, meg persze zenehallgatásra. Teljesítményben minimum 4*40W-ott céloztam meg.
Lehetőleg egy jól bevált, kellemes hangzású de nem annyira bonyolult kapcsolási rajzot/nyák tervet keresek.
Bár kissé laikus vagyok, a tranzisztoros erősítőket részesíteném előnyben a pár alkatrészes IC-s erősítökkel szemben! Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Buvarruha válasza kérdező hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

A tápfesz lmimtálja a kimenő teljesítményt, tranzisztorral sem lenne semmivel sem nagyobb a kimenő teljesítmény.
(#) kérdező válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Ezek szerint autóba érdemesebb IC-s erősítőt építeni?
(#) Buvarruha válasza kérdező hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Igen. Vagy kapcsolóüzemű tápot szimetrikus kimenő fesszel, no ahhoz már érdemes valami tranzisztoros erősítőt építeni. De nagyon sokba lenne 5-6000Ft-ért már kapni autós erősítőket.
(#) kérdező válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Akkor marad az autórádió kimenete. Igazából csak az építés öröme miatt akartam plusz erősítőt betenni. Nagy hangerőn amúgy sem hallgatnám menet közben.
(#) Mayan hozzászólása Jún 28, 2013 /

Végre összeszedtem magam és megcsináltam a bufferem darlingtonos változatát. Hangban nem sok különbséget vélek felfedezni, persze a megnőtt dinamikán és jobb mélyeken ill. nagyobb kivezérelhetőségen kívül. Síri csendes, semmi zaj vagy brumm, nekem ez nagyon fontos a folyamatos üzem miatt, nincs is rajta kapcsoló sem. A zobel network AD712 és NE5532 esetén muszály volt mert gerjedett, de pl. TL072, 082 és 4558 esetén nem kellett. A meghajtás tápja kétszerezős, egy kis 9V-os trafóról megy, a végfok egy nagyobb 9V-osról. A földelés feltűnően furcsa, de nagyon jól bevált. A doboz a bemenetnél van hozzáföldelve a táphoz, a pnp tanyók és a kimenet a dobozról helyben kapják a földet.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2013
(#) Ricsi96 hozzászólása Jún 28, 2013 /

http://kapcsolasok.hu/images/stories/Josza/1/nagy/2x10w_kapcsolas.jpg

Sziasztok!
Segitsetek , szeretném egy potencióméterel szabályozni a hangerőt , ebben az erősítőben , de nem tudom hogyan lehetne kivitelezni !
Mert pl ha a bemenetekre kötnék simán potit , akkor kettő kellene belőle , hogy mindkét bemenetett megfelelően szabályoza , de én nem igy akkarom én csak egy potival szeretném a bemenetett szabályozni .!!! Mi a megoldás?
(#) Buvarruha válasza Ricsi96 hozzászólására (») Jún 28, 2013 /

Feszültségevzérelt hangerőszabályzó lehet a megoldás, de azok eléggé borzalmasak, szóval marad a sztereó potis megoldás.

Tudnál valami ciket adni vagy valami útmutatást???
(#) Jaksi válasza Ricsi96 hozzászólására (») Jún 28, 2013 /

Ez is megoldás lehet számodra: Bővebben: Link

Ezzel egy potival vezérled mindkét oldalt.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2013

Ja értem olyan mintha dupla poti lenne egybe beépítve!Köszönöm szépen!
(#) Jaksi válasza Ricsi96 hozzászólására (») Jún 28, 2013 /

Igen és így kell bekötnöd ha ezt kérdezted.:
Következő: »»   1355 / 2520
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem