Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1357 / 2520
(#) reloop válasza DRAWS hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

A 0u22 kondi 220nF. Így értelmezted?
(#) DRAWS válasza reloop hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Aztaaaaa. Én 0,22nF -et raktam bele
(#) Buvarruha válasza reloop hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Eléggé sejhető volt.
(#) kadarist válasza DRAWS hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Az meg ugye 22 pF lenne.
(#) reloop válasza Mayan hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Szia! Látom szeretsz kísérletezni. A darlington, mint tapasztaltad is elég kényes.
Próbáld ki a mellékelt buffert! R1,2 akkora legyen, hogy T3,4 nyugalmi állapotban még ne nyisson ki. Nagyon jók vele a tapasztalataim

Buffer_2.GIF

(#) alexride hozzászólása Jún 29, 2013 /

Üdv!

Szeretnék készíteni egy erősítőt és lenne pár kérdésem. Lenne egy ilyen modul, hogy GPA 100-M ( QUAD 405 ) Bővebben: Link és van egy szobai erősítőm amiben van egy 320W-os transzformátor ami +/-45V ad le egyenirányítás után. Na most az lenne a kérdésem, hogy ez a transzformátor ehhez a modulhoz felhasználható-e? Ha nem akkor milyen transzformátort válasszak a modulhoz és milyen értékű kondenzátorokat szűrésnek?
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2013
(#) ladislave válasza MusicMan hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

(#) Ge Lee válasza alexride hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Igen, használhatod.
(#) Beringer 600 hozzászólása Jún 29, 2013 /

Sziasztok!egy problémával fordulok hozzátok,hogy kaptam 2db erősítő modult,miszerint 100w 4 ohmon,de szerintem még 60w sincsen.Tudnátok segíteni hogy miért nem adhatja le a megadott teljesítményt? Erős basszusnál elkezd gyengén kattogni a hangszóró ami 4 ohmos.+-42v-al hajtom,2x10.000uf és egy 300w-os toroiddal.Köszönöm.
(#) szamóca válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Lehet ugyanazért mint egy hete a másik.
(#) 1984white válasza 1984white hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Szerintetek melyik a jobb választás?
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Lcd-be kéne még mindig, fő szempont, hogy minél kevesebbet melegedjen.
A használatról röviden:
Max 2-3W terhelés folyamatosan és 2x16ohm 3w hangszóró lenne rajta, +17V tápfesz mellett.
Köszönöm!
(#) Beringer 600 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Az az érdekes,hogy 96hz-en mérve 20v kimenetit mértem 4 ohmos terhelésen akárhogy is 100w.Vagy csak én keveslem a kimenetit?
(#) szamóca válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

100W 4 Ohm-on Gyök alatt (100x4)=20V kimenőfeszültségen jön létre.
(#) Beringer 600 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Ez egy gyári kapcsolás,és a hozzá tartozó feszültség +-402v.Semmi tuning.
(#) Beringer 600 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Igen nekem is ennyi jött ki,lehet csak én keveslem.
(#) Koncsar válasza szamóca hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Sziasztok! Pont ez jutott az eszembe.
(#) blasz válasza Koncsar hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Szia mekkora a poti értéke a fesz osztón?
(#) Koncsar válasza blasz hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Szia! 50K
(#) g3ngst3r hozzászólása Jún 30, 2013 /

Sziasztok, egy olyan dologban kérném a segítségeteket, hogy egy nagy teljesítményű FET es erősítőt építettem, ahol a vég tranzisztorok el kell legyenek egymástól szigetelve, de a szürke rácsos felépítésű szigetelőlapkák már nem szállítják eléggé gyorsan a hőt a végtranzisztorok és a borda felszíne között(onnan következtetve hogy a max hangerőt megközelítve rednszeresen a 90fokra állított hővédelmem lelövi az AMP ot). A kérdés az lenne hogy ezek közül a lapkák közül melyek szállítják a leggyorsabban a hőt (Pl. szürke rácsos/rózsaszín/csillogós áttetsző lapkák/stb.)Vagy mi lenne számomra a megoldás. Ezt a jelenséget tapasztaltam egy hídba kötött TDA7294en is, mivel azokat is szigetelnem kellett, max használaton általában 80 fokosak voltak és a 7294 nek 70 fok a megengedett működési hőfoka, több mint valószínű hogy ezért égett ki 2 hónap után. Szóval a végső kérdés az lenne hogy szerintetek mi a megoldás ilyenkor?
(#) sargarigo válasza g3ngst3r hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Általában az szokott segíteni, hogy a borda és a fűtő elem közé nyomsz egy kis hővezető zsírt, de az se baj, ha a bordát közben lecseréled egy nagyobbra. Lehetőleg feketére
(#) pinyó39 válasza g3ngst3r hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Képeket nem csatolsz sem a TDA-rol sem a FET-es végről, ha látjuk megmondja valaki itt biztosan, hogy mit baltáztál el, mindannyian átestünk ezen(tisztelet a kivételnek). Segíteni szokott a totál sima illesztett felületek "zsírozása", minél vékonyabb szigetelők, nagy bordák ventillátorral való kombinálása, és a precíz kivitelezés.
(#) aurex69 hozzászólása Jún 30, 2013 /

Sziasztok !
Segítségetekre lenne szükségem egy végfok javításában.
A végfok egy 2x400w 4 Ω os teszt erősítő (szép kis darab ) eddig tökéletesen működött jó pár bulit végig toltunk vele egyszer csak le kapcsolt buli közben .Rá mértem az egyik hangfal kimenetén a relé előtt 40 v ot mértem még szerencse hogy a (védelem jól működött ) megvédte a hangfalakat .Le kötöttem a rossz panelt és egyből bekapcsolt tehát a panelon elszállt valami .Külsérelmi nyomok égés vagy melegedés nem tapasztalható rajta .Hozzá teszem a végfok nyolc db BD 249 c -és vég tranzisztorokkal van megépítve és +- 76 v rol megy tudom kicsit a határon van de végül is évekig bírta .Kérdésem az lenne hogy kezdjek neki a hiba keresésének mit kéne mérnem vagy valami ötlet a javítás elkezdéséhez .
Előre is köszönőm a segítségeteket .(Kritikákkal mellőzzetek )

P1200497.JPG
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013

P1200497.JPG

(#) Csongi_ válasza aurex69 hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Szerintem merd le a tranzisztorokat, en avval kezdenem.
(#) voodoo válasza aurex69 hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Ha kint van a hsz kimeneten a féltápfesz akkor 4db tuti kuka, mellesleg nem tudom miféle komplementer, de ez igy nem fog smakkolni, hol a párja? A PNP végek ?....
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
(#) aurex69 válasza voodoo hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Ez a végfok abból áll amit látsz a képen és működött
.
(#) aurex69 válasza Csongi_ hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Kérdésem az lenne hogy ki kell forrasztani a leméréshez vagy ezt a helyén is meg tudom csinálni és milyen értékeket kell hogy kapjak és melyik lábakon mérjek ?
(#) voodoo válasza aurex69 hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Ki kéne forrasztani. Mindegyiket átvizsgálni sorról-sorra. Először, csak 2 lábat vizsgálni mind a nyolc darabon, majd fordítva. Valószínünek tartom, hogy négy zárlatos közülük.
(#) Doncso válasza aurex69 hozzászólására (») Júl 1, 2013 /

Szia.
Nincs mese, ki kell forrasztani mindegyiket, mert párhuzamba vannak, és ilyenkor általában C-E zárlat szokott lenni, de mivel párhuzamba vannak kötve, így egy rossz tranzisztor is zárlatosnak mutatja az egész sort. Véleményem szerint, így első blikkre, itt soros párhuzamos kötés van, mint a régi siva PPA800- nál, így nem sok a +-76v neki. Itt egy link a tranzisztorok méréséről multiméterrel : Bővebben: Link
Egyébként előfordul , hogy "elfárad" egy végtranzisztor, ki kell cserélni aztán had menjen tovább. Én azért a meghajtást is ellenőrizném, biztos ami biztos, illetve arra ügyelj, hogy ne hamis tranyót tegyél be, inkább adj fel egy hirdetést az apróba, hogy eredeti BD249C-ket keresel.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2013
(#) aurex69 válasza Doncso hozzászólására (») Júl 1, 2013 /

Köszönöm a tanácsokat ki fogom forrasztani a tranzisztorokat és ki fogom mérni .Még olyan kérdésem lenne hogy a végtranzisztorokon kívül más is elszállhatott e a végfokban vagy van rá esélyem hogy ennyivel meg úszom ?
(#) Doncso válasza aurex69 hozzászólására (») Júl 1, 2013 /

Esély van rá, hogy más a hiba, ezért kell kimérni a végtranyókat, de az esetek döntő többségében a végtranzisztorok mondják be az unalmast, legtöbbször egy darab megy tönkre. (A leggyengébb) De azért ellenőrizd a meghajtó tranzisztorokat is. Ha jónak látsz mindent, a tápágakba kellene tenni egy egy 20ohmos 5w-os ellenállást, és úgy indítani, ez megvédi az erősítőt, ha mégse stimmelne valami. Indítás után a kimeneten DC-t mérni, ha nem mérsz különösebben kimenő feszültséget, akkor jó eséllyel sikeres volt a javítás. Ellenállásokat kivenni, majd ismét indítani, próbálni.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2013
Következő: »»   1357 / 2520
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem