Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Igen olvastam is, vissza is néztem összerakáskor 2X-is nehogy elbaltázzam, E-E 25 magon vannak a tekercsek, a magok légrés nélkül vannak illesztve.
Csak gondoltam biztosra megyek és megkérdem a tekercselést, hátha félre értettem valamit, de ezekszerint eddig jól csináltam. Köszi szépen
Ha kész az IGBT modulod ott a Zéner két vége között 5,2-5,6V feszültséget kell mérned múltiméterrel. mindkét oldalon.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2013
Rakok fel pár db képet a gyári készülékről a sok kormot letakarítottam így-már nem is annyira vészes a helyzet bár így is szükség lenne a kapcsolásra mert az egyik ic közepe kirobbant és így nem tudom mi kellhet oda. de ha valakinek van hasonló gépe akkor segíthetne.
Ha nem megy akkor mehet az átalakítás.
és a többi
Rajz nélkül nem lesz egyszerű javítani. Ha a főtrafón egy primer és egy szekunder van, akkor 2T forward elrendezésű (általában ilyenek). A felhasznált alkatrészeket elnézve (D2PAK tok stb.) jobban járnál egy átépítéssel. Meg kell nézni, hogy a kapcsolóelemekből (FET vagy IGBT) mennyi maradt életben.
csak nem hagyott nyugodni a dolog a panelon lévő feliratalapján keresgéltem az eredmény:
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/awelco-mikro-114-inverteres-h...bt-vel találtam kapcsolást is ill. egy pár fényképet már most, a kérdéses ic típusa is megvan. amint időm engedi megnézem az IGBT-ket és a többi félvezetőt menyi maradt épen . hátha életre tudom lehelni. ha nem akkor átépítés marad.
Üdv mindenkinek.
Lehet láma a kérdésem, de adott egy elekrosta elektrotig dc210a- es gép. Van esetleg valami lehetőség, hogy alkamas legyen alumínium hegesztésre, tehát ac-mód? Köszönöm előre is a válaszokat!
Szia.
Van rá mód,kidobod a mostani elektronikát belőle,és készítesz egy másikat bele ami tudja az AC-DC.Vicc nélkül,teljesen más elektronika kell bele.
Sziasztok,
Én is megcsináltam a kényelmi funkciókat ellátó áramkört (antistick, hotstart arcforce(?)). Az lenne a kérdésem, hogy a leragadás védelem működésekor leállítja teljesen az oszcillációt?
Szia!
Én is eljátszottam régebben a gondolattal, de nem volt időm kipróbálni. Szerintem lehetséges, egy teljes hidat kell tenni a mostani géped kimenetére, ami ~60Hz-el váltogatja a polaritást. Persze el kell bírnia a teljes 200A-t. A kinai gépekben 4x10db 60A-es mosfet van. A kitöltési tényezőt 10-90%-ig érdemes állíthatóra csinálni. Kell még egy nagyfeszültségű ívgyújtás és egy túlfeszültség elleni védelem, mert minden egyes váltáskor az induktivitásokból eredő túlfesz megemeli a híd feszültségét.
Üdv!
Nézz át az "awi vagy tig hegesztő rajza" fórum végére, és mindent megtalálsz, amit lacza89 felsorolt! Az, hogy működik -e még rejtély, idő hiányában. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2013
Szia.
Nem állítja le teljesen,hanem a poti minimum értékére veszi vissza.Nem lenne egészséges ha teljesen le állitaná.
Köszi a választ. Sajnos nálam teljesen leáll, de mostanig még nem volt PUKK. No, köszi még egyszer.
Üdv
Van egy ilyen ferrit magom, meg tudná mondani valaki hogy milyen tipus? Felraknám apróba, litze huzallal (prímernek) de nem tudom a tipusát 55x55x41mm magméret 41x17mm kösz
E-E 55 ferrit, duplán, az anyaga pedig N67 vagy N87, azt sajnos nem látom tisztán, pedig a ferritre van kívül festve.
Hogyan,mivel mérted,hogy teljesen leáll?A leragadást megszüntetve újra indul a gép?A VT8 tranzisztor kollektorán van egy 33 ohm ellenállás ami az UC3845 IC 1. lábára csatlakozik,növeld meg az értékét,ha nem indulna újra a géped a leragadás után,mindaddig,amíg újra nem indul.Elvileg ennek a 33 ohm ellenállásnak is jónak kell lenni.A VT8 tranzisztort a 4093 vezérli,nem ott van a bibi(?),már ha nem indul újra.
Szervusz Gábor,
Oszcilloszkóppal mértem, 100-as osztású szondával az alsó IGBT G és E között. Pontatlan voltam, a gép szépen újra indul a zárlat megszünte után.
Szia!
Engem érdekelne az a leírás. Valahogy el tudnád juttatni a részemre?
Szervusz!
Ha újraindul a géped,ahogy írod,akkor nem kell változtatni semmit,mert jó az áramkör. Örömmel hallom,hogy nálad is működik!
Sziasztok! Van egy inverteres hegesztőm. Úgy kaptam hogy le voltak égve benne a FET-ek, szóval kicseréltem őket. Más alkatrészt nem láttam/mértem hibásnak úgyhogy kipróbáltam a gépet. Beindul de a védelem folyamatosan aktív. Az a legnagyobb problémám hogy nem tudod hogy a hővédelmen kívül milyen védelem van még benne és így azt sem hogy mi a problémája a gépnek. De van hozzá kapcsolásom. Esetleg valaki meg tudja mondani ez alapján hogy milyen védelem van benne? Vagy esetleg valami ötlet hogy mi lehet konkrétan a baja?
Hali! egy kis segítséget szeretnék kérni egy Inverteres hegesztőtrafóhoz:
Einhell isg 1000/1 Probléma: egy darabig ment aztán a tulaj kiment külföldre , és amikor hazajött első indításra pukkant egyet és azóta csak taknyolni lehet vele, mintha egy adott amper felé nem lehetne emelni innen hiányzik egy IC(képen bejelöltem) ,ha valaki megtudná mondani hogy mi kell oda, nagyon megköszönném! A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2013
Ennek a gépnek ez tipikus hibája. Egy dióda hiányzik onnan. De hiába pótolod, mert a dióda meghibásodása már egy másik hiba következménye. Ez az egész gép úgy ahogy van, erősen aláméretezett teljesítményfokozattal lett elkészítve, mint a kapcsolófokozat, mint a snubber kör határértéken megy, ez a diódadurranás már csak következmény. Gyakorlatilag az egész kapcsolófokozatot át kellene építeni, különös tekintettel a lemágnesező részre. Kísérletezni persze lehet vele, de ha egyik alkatrészt cseréled, a másik fog elszállni. Emiatt lenne szerencsés komolyabb igénybevételre tervezett alkatrészekből újraépíteni.
azért megpróbálnám hogy vissza rakom bele azt az alkatrészt, vagy valami helyetesítőt amit ajánlotok !
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2013
Nem egyszerű ezen a rajzon eligazodni, de szerintem az LM324 környékét kellene megnézni, a kiegészítő dolgokat az végzi (relé meghajtás stb.).
Hello!
Itt vannak jó fotók...
Idézet: „de hiába pótolod mert a dióda meghibásodása már egy másik hiba következménye” Ajánlom figyelmedbe ezeket a szavakat, mert mpisti nem véletlenül írta le őket! Feltéve, ha nem akarod, hogy az indiánok megjelenjenek nálad a dióda cseréje utáni indításkor, merthogy füst lesz a vége, szinte biztos!
Szerintem,kimentek az igbt-is.Tapasztalat.Sőt,még a gét meghajtó ic is kiment.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |