Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   86 / 213
(#) depi52 válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Szia, azért jobb mint a semmi az a makró, gondoltam arra is, hogy tervezek egyet ahogy az általad feltöltött képen van csak még ki kell ismerni jól a programot, és beleolvasni az útmutatódba. Azért kösz.
(#) depi52 válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Szia tudom én hogy ez nem nyákba van tervezve de azért én ott szeretném felhasználni, de ha más megoldás nincs akkor vezetékkel fogom csak csatlakoztatni.
(#) depi52 válasza reloop hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Szia! Igen tudom, de ahonnan én szeretném venni az alkatrészeket ott egyszerű furat szerelt és legalább 15A-os hid nincs (legnagyobb 10A-os), de meglehet hogy Magyarországról fogok rendelni.
(#) Alkotó válasza depi52 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Nem, állítom, hogy az Én makróm műszakilag kifogástalan lenne, de még egyetlen esetben sem volt semmilyen probléma ezzel a megközelítéssel (azaz mégis, mert ennek az alkatrésznek a késes csatlakozói nem mindig egyformán állnak -nagy a helyzettűrésük-, ezért előfordul, hogy kicsit hajtogatni kell őket).
Kicsit dolgozni kell a panellal, mire a rések elkészülnek, de utána már problémamentes. Illetve még gondolni kell a panel milyenségére is, hiszen azon is folyik majd a teljes áram (széles vezetősáv, esetleg még be is ónozva).
Érdekesség: Ha nem 15A-es "kockát" veszel, hanem 25-35 vagy akár 50A-eset, akkor azok ára alig több, tehát érdemes ezt is megfontolni.
(#) depi52 válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Hát még a megvalósítás messe még csak így tervezgetem a dolgokat, és ha csak késest tudok szerezni olyat használok a 15 amper pedig csak az alsó határ ha nagyobb kerül hozzám azt használom.
(#) Doky586 válasza depi52 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Azért 4db sarut csak tudsz szerezni valahonnan, és a diódahidat hozzácsavarozni valamihez (akár a nyákhoz), a nyákba pedig be tudod forrasztani a négy kábelt ami a sarukhoz megy..
(#) pjg válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Saru sem kell. A lábak forraszthatók.
(#) depi52 válasza pjg hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Nem arról van szó hogy nem tudom megoldani mert az nem gond csak ha lehet akkor a nyákba forrasztanám. De már tudok szerezni furat szereltet jóval 15A fölött, a problémám meg oldódott, köszönöm azért a javaslatokat lehetőségeket, információkat mindenkinek!!!
(#) scooby_ hozzászólása Jún 17, 2013 /

Sziasztok!
Nem rég áttértem Sprint Layout 5.0-ról a 6.0-ra. A tervezőben megtervezett nyákokat PDF creator segítségével mindig elmentettem PDF-ként, majd pendriveon levittem a boltba ahol kinyomtatták. A mostani 6.0-ás programmal az a problémám, hogy mikor PDF creatorral "nyomtatok" a programból, a huzalozásoknak valamiért megváltoztatja a vastagságát 0,1mm-re, de csak a nyomtatás alatt. Miért lehet ez? Tud valaki rá magyarázatot adni? Egyébként nagyon jó kis program, szerintem rengeteg hasznos funkcióval bővült.

Kapcstáp.pdf

(#) pjg válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

A frissítéseket letöltötted?
(#) scooby_ válasza pjg hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Nem, semmit nem frissítettem. Viszont a réginek nem volt baja ezzel. Megpróbálom, hátha.

Nem hátha, mert javították e hiba miatt is.

(#) Alkotó válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

A legelső verziók hibája, nagyon hamar kijavították. Most már hibátlanul együttműködik a creatorral.
Csak legális (vagy annak látszó) programot tudsz frissiteni. A leírásomban leírtam hogyan.
(#) CHZ válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Töltsd le ezt: http://www.dopdf.com/hu/download.php ezzel ok, nem vékonyodik el a fólia.
(#) scooby_ válasza CHZ hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Már is megnézem, köszönöm!
Szerk: Ez tényleg OK! Itt már rendben van a fólia! Köszönöm még egyszer!
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
(#) Doky586 válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

export
(#) Alkotó válasza CHZ hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Ezt Én is próbáltam (egyébként is használom), és valóban eltérő eredményt ad mint a Creator. De sajnos csak félmegoldás, mert a SL6 programja volt a hibás, e miatt nem jó mindig. Pl teliföld esetén már egészen rossz volt ha jól emlékszem. Ráadásul egyéb hibák is voltak, tehát mindenképpen érdemes felfrissiíteni a programot.
(#) Alkotó válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

A bitképes formátumokkal sok baj van. A vonalak szélei nem egyenesek, nem jól nagyíthatóak, nagy a fájlméret, nehéz a tényleges arányt beállítani, tehát csak hátrányai vannak.
Ezzel szemben a pdf telitalálat, halál pontos, korlátlanul nagyítható, bárhol nyomtatható, kicsi a mérete, tehát célszerű a használata.
(#) Doky586 válasza CHZ hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Kösz! Eddig én is a Bullzip PDF printert használtam. Az is keskeny vonalakat húzott.

A doPDF már jól húzza.
(#) Doky586 válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Az .emf vektorgrafikus, de valóban nem találni hozzá ingyenes programot ami vektorosan nyitná meg, csak úgy hogy átkonvertálják bitképpé.
(#) Csongi_ hozzászólása Jún 21, 2013 /

Udv!!

Segitseget szeretnek kerni SprintLayouttal kapcsolatosan.
A mellekelt nyaktervet valamiert nem tudom megnyitni, mindig csak a fekete hatteres negyzethalo jelenik meg. Mas gepen is megprobaltam, de ott is ugyanaz.
(#) pilotitalia válasza Csongi_ hozzászólására (») Jún 21, 2013 /

Szia!
Én is megpróbáltam és az SL6-megnyitja!

rajz.jpg

(#) Csongi_ válasza pilotitalia hozzászólására (») Jún 21, 2013 /

Akkor lehet hogy nalam van a baj, en ugyanis SprintLayout5-tel probaltam.
(#) pilotitalia válasza Csongi_ hozzászólására (») Jún 21, 2013 /

Lehetséges ha teheted próbáld meg az SL6-tal!
(#) orcika70 válasza Csongi_ hozzászólására (») Jún 21, 2013 /

Nekem az 5-tel megnyitotta.
(#) pjg válasza Csongi_ hozzászólására (») Jún 21, 2013 / 1

Nekem megnyitja a 6-os.
(#) reloop válasza Csongi_ hozzászólására (») Jún 21, 2013 /

Megleltem az eredi fáljt, 5-ösben van.
(#) Csongi_ válasza reloop hozzászólására (») Jún 21, 2013 /

Koszi szepen, hogy ezt is elkuldted, es koszono a tobbieknek is a valaszokat!
(#) Gyozo92 hozzászólása Júl 2, 2013 /

Sziasztok! Kaptam egy nyákot layout 6-ban, de nekem csak 5-ös van, és nem tudom megnyitni. Tudnátok benne segíteni, hogy honnan tudnám letölteni a 6os verziót? Beérném egy viewer-el is, csak az lenne a fontos, hogy megnyissa és meg tudjam nézni a tervet.
Következő: »»   86 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem