Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igen, sajnos ezt nem először hallom, pedig amikor baj volt egy másik medion cuccunkal (egy időjárás állomással), nagyon segítőkészek voltak, és nem tudom, hogy ismeritek az aldit, de a cucc visszavitelekor nem nagyon problémáznak.
Régi mondás, hogy cipőt a cipőboltból. Élelmiszerboltból élelmiszert.
Nekem, és egy másik kollégának van külső 2TB-os Medion HDD-nk, és nincs vele probléma. (belsejében a merevlemez Seagate márkájú)
Na öröm hallani, hogy a családomon kívűl, valaki ismeri ezt a márkát
![]()
Szia!
Szerintem úgy könnyebben el tudnád adni, ha megnéznéd, hogy milyen márkájú cuccok vannak beépítve. Pl Samsung 1TB-os HDD, LG DVD író, Kingston 4GB 1600Mhz-es ram, Intel i5-3570k proci, meg ilyenek. Próbáld meg kikémlelni a cuccok típusát pontosan, és akkor az emberek látják, hogy nem Fusimisi Technology a cucc, csak rá van írva, hogy Medion. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013
Köszönöm, ez tök jó ötlet, holnap összeírok így mindent!!
![]()
Sziasztok,
adott egy ház, ahol nem lakik senki, a kémény sincs használva. A kéményseprők azonban jönnének, persze idétlen időpontokban. Kiragasztják az értesítést, lefényképezik, fenyegetnek valamilyen katasztrófavédelmes, szakhatósági bírsággal. Ügyfélszolgálatra küldtem nyilatkozatot, hogy nem használom a kéményt, hagyjanak. De mintha két külön cég lenne, a kéményseprő csak jönne. Találkozott már valaki ilyennel, s ha igen mi a megoldás, hogy békén hagyjanak végre? A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2013
Ha jól tudom, bár ebben nem vagyok biztos, már a kémény megléténél csinálni kell a vackokat, ez nem tudom, hogy elkerülhető e valahogy.
Egy kis kerülő van, de fizetni kell.
Ha nincs a végén eszköz (kályha, kandalló, kazán), akkor lehet kérni, hogy úgy könyveljék el mint tartalék kéményt. Ekkor is kell fizetni, de kevesebbet. Ha felkeresed őket személyesen és elmondod, hogy gondot jelent a fizetés egy használaton kívüli kéményre, lehet, hogy engedékenyek lesznek...
Nem hinném. A bevétel az Isten.
Egyetlen megoldás a kéménynek a tető síkjáig való visszabontása. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2013
Nekem van tapasztalatom "lakatlan" házzal kapcsolatban:
- Kéményseprőt sajnos be kell engedni évente még a tartalék kéményhez is. Indoklás: Hiába mondod mondod hogy nem lakik ott senki és nem használod, semmi nem akadoly meg abban, hogy hirtelen egyszercsak begyújtsál... Jó esetben megadják a kéményseprő telefonszámát és le tudod vele egyeztetni akár hétvégén is, hogy mikor vagy ott a háznál. - Villany és gáz esetében be lehet jelenteni hogy nem lakott és ekkor nem kell mérőállást sem bediktálni. De szintén évente egyszer be kell őket engedni, amikor leolvassák és le is fényképezik a mérőket. Egyébként valahol ez is jogos, ha mondjuk lopod az áramot/gázt, legalább ne évekig csináld zavartalanul. Nem tudok rájuk haragudni, hogy évente egyszer saját szemükkel szeretnék látni a mérőt... Ezt sem lehet megúszni, de telefonszámot lehet szerezni és szintén lehet időpontot egyeztetni... - Vízzel kapcsolatban eddig még megelégedtek a telefonon bediktálással és nem akarták évente fényképezni a mérőt (tudom, ne adjak tippeket ![]()
Csak, ha igazolod, hogy más, pl. elektromos fűtésed van.
Minálunk, mifelénk simán elfogadták azt, hogy a téglakémény tetejét lefedtük egy betonlappal. Persze az új gázkémény meg ott virít a ház falán.
Másik házon meg turbós gázkazán van. A házon, meg a melléképületen lévő kémény meg nem is érdekli már őket. Évente egyszer becsönget, nyugtázzuk, hogy a turbós gázkazán megy, oszt annyi, számla meg mire jöjjön?
A helyzet az, hogy a befalazott kéményre rá sem kérdezhetnek. Nálunk is így van (Zugló), be van csempézve, ill. lefestve. Használaton kívüli kémény, nem kémény! De előtte Budán is a négyből egy ment (cirkó), csak az számított. Figyelni kell rájuk: mert a bevétel(lenyúlás)a fő.
![]() ![]()
Nálunk (Jászság) második éve bemérik a kombicirkó beszívott levegő / kiáramló égéstermék nyomását.
A befalazott kéményemnél kiakarta bontani a tisztító nyílást, hogy benézhessen. Na, ott kezdett tikkelni a bal szemöldököm...
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2013
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Nem a fizetés van az ellenemre, hanem, hogy "zaklatnak". Érdekes módon minden szolgáltató hajlandó telefonszámot megadni, az időpontok változtatására van lehetőségem. Itt az zavar, hogy semmikor máskor nem hajlandó jönni, kétszer figyelmeztet(!), bírsággal fenyeget, stb. Ez nem "szolgáltatói" hozzáállás. A mérőórás szolgáltatókat megértem, mert mérnek, órájuk van, ami az övék. De "ezek" mit akarnak? Ha azt mondom, hogy nem használom, nem lakom ott, aláírt nyilatkozatot küldök, az sem jó. Oké, hogy mégis begyújtok, meghalok, de ott a nyilatkozatom, lobogtathatják. Egyébként is volt olyan szénmonoxidos haláleset, mikor előtte két héttel voltak kint. Mi lett belőle? 0 felelősség.
A bosszantó az, hogy ezért szabadságot kell kivenni és utazni. Idézet: „A bosszantó az, hogy ezért szabadságot kell kivenni és utazni.” Igen, teljes mértékben igazad van. Annyiból azért már jobb a dolog, hogy ők is ki vannak szervezve és érdelkeltek abban elérjenek. Nálunk például úgy végigragasztották az utcát, hogy abban hiba nem volt. Telefonszám is volt, akkor is jött, stb... Turbó kéménnyel (leanykori nevén "mesterséges égéstermék elvezető") kapcsolatban közlöm, hogy az külön társaság. Ők mérnek is, nem csak néznek. Na azért külön kell fizetni. Ha egyszer be van jelentve, akkor jönnek. Minden évben, mindörökké... Idézet: „akkor is jött, stb...” Sőt, amikor látta hogy "action" van a háznál, úgy robogott oda mint a fene, nehogy "elszalasszon" ![]() Kiszervezés csodákra képes...
A kéményseprő itt szokott bujkálni egy vastag fa törzse mögött és lesi hazajön e valaki az utcában. Akkor aztán spuri. Rástartol.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2013
Nálunk meg kábító puskával, álcahálóval lapul az orgona bokor mögött és aki arra jár...
![]() ![]()
Posta! Ne is mond! Ma bedobta a postás az értesítőt. Feltűnt rajta, hogy (végre) nem a belvárosi "Nagy" postára kell menni a küldeményért, hanem (ez új) a tőlünk 300 m-re lévő fiók postára. Délután el is keccseltem mondván már a postás leadta. A kisasszony nézi-nézi, majd mondja jöjjek érte holnap. Mert? nem adta le a postás? Nem. Beviszi a főpostára és holnap kihozzák egy ládában. Akkor most bemegyek a főpostára és kikérem. Ne menjek, mert nem adják ki. Majd jöjjek ide holnap.
![]()
Most mit türelmetlenkedsz? Vissza is küldhették volna a feladónak, hogy küldje újra.
![]()
A tegnapi naphoz még:
sikerült beszélnem a kéményseprő-társasággal ![]() - az értesítőt a díjbeszedő emberkéje dobja be, az éppen aktuális díjbeszedős csekkel, gőze sincs semmiről - amíg áll a ház, (nem a kémény), nekik addig jönniük kell - az időpontok kőbe vannak vésve, mert így jó nekik Majdnem megkérdeztem szegény nőtől: "Nooormális vagy Maargit? Magyarország, én így szeretlek ![]()
Van a Duna parton, árterületen egy nyaralóm. Idén januártól szemétszállítási díjat kell fizetni, 7 hónapra (áprilistól októberig).
Most be kell pereljem a halakat, mert júniusban az árvíz idején, amikor a nyaralóban 2m víz állt, összeszemetelték az udvarom, és nem hajlandók fizetni... Ugyanis erre az időszakra is kell fizetni szemétszállítási díjat. Csak tudnám mivel vitték el a szemetet. Amikor felhívtam az ügyintéző kisasszonyt, és megkérdeztem tőle, hogy milyen jogon kérnek pénzt egy olyan szolgáltatásért amit nem is teljesítenek, csak annyit mondott: Hulladékgazdálkodási törvény. Ez a törvény vonatkozik, egy nem közművesített, árterületen lévő, időszakosan használt, ingatlanra. Felháborító...
Nekem is vannak emlékezetes történeteim :
Posta : Egy időben sűrűn előfordult, hogy könyvelt (átvételt aláírva igazolandó) küldeményt kaptam. Feltűnt, hogy "mindig akkor jön" a postás amikor nem vagyok otthon.(cetli a ládába, ballagj a hivatalba). Egyszer a postás mögött érkezek haza (majdnem én engedem a lépcsőházba) lazán veszi ki táskájából a megírt nem talált otthon cetlit és dobná a ládába ... Kicsit kiabáltam vele ... Vízszolgáltató : Minden hónapban dobják a cetlit, legyek szíves a vízóra állást ráírni, és xx nap 8 óráig elhelyezni a közös ládában... Gyakran előfordul, hogy az xx nap holnap, és késő délután kerül a postaládámba a cetli ... Másik kedvencem az éves ellenőrzés : Jön szakibácsi, megnézi a vízórát, felírja az állást, mindketten szignózzuk. Másnap a ládámban a cetli: legyek kedves a vízóra állást a szokott módon bejelenteni....
Árterület, sajnáljuk, vis major
![]() Más: ingatlan, vezetékes víz, emésztőgödör, utcában csatorna. Emésztő szépen nyeli a dolgokat, nincs gond, minek a csatornát bevezetni. (Tudom EU, környezetszennyezés stb.). Március 1.-től valamilyen ismeretlen Kft, a vízdíj mellé rakja az ő számláját, ami magasabb, mint a normál csatorna díj. (Környezetterhelési díj). Arra fizessek nekik, hogy a saját telkem "mérgezem", mert ők ezért a pénzért nem nyújtanak semmit. Oké, ha már fizetek nem keveset, akkor kapjak is valamilyen szolgáltatást, tehát bevezetem a csatornát. Saját kezűleg kiépítve, alaphangon 60-70 ezerből meg is van. (Röhej ennyi pénzt a földbe temetni ![]() Jön az első számla: vízdíj, csatornadíj, és az ismeretlen kft számlája. MIIIVAN? Fizetem a csatornát és az emésztőt? Díjbeszedő közli: ők csak közvetítenek a cégek és én köztem, amíg a kft számlát küld, addig ők beszedik. Mondom, de ez nem furcsa maguknak, hogy két szolgáltatónak is fizessek, egy szolgáltatásért? A hölgy végül is rendes volt, mondta, hogy küldenek új csekket csak a víz és csatorna díjról, de ugye a követelt, ámde be nem fizetett díj miatt hátralékom lesz, amíg a kft nem törli a követelést. Telefon a kft-nek, elmagyarázom mi a helyzet, küldjem el a számlát, szerződést stb. törölni fogják. Elküldöm. A következő számla két hónap múlva jön, addigra már kezdené elfelejteni az ember az egészet, mikor mit látok: vízdíj, csatornadíj, és az ismeretlen kft számlája + a múltkori hátralék. Újabb körtelefon, újra elküldöm a dolgokat. Nem ragozom tovább a dolgokat, nem változott semmi. Ekkor jött a személyes ügyfélszolgálati látogatás. Sajnáltam szegény kislányt, de mondtam neki, amíg nem látom, hogy a törlés után lenyomja az enter-t és nem ad róla papírt, addig nem mozdulok ![]() Az időt, a telefonköltséget, az utazgatást, az idegeimet, a ráfordított energiát viszont kitől kérjem vissza (?) Rájuk nem vonatkoznak valamilyen "ügyfélszolgálati" törvények? Érdekes, hogy lehet pénz szedni a semmiért, és hogy a rendszerbe hirtelen be lehet kerülni, de kikerülni az kétséges. Komolyan mondom, alapítok egy céget valamilyen törvényi támogatással és valamit be fogok én is szedni. Vagy kimegyek a semmi közepére és függetlenítem magam a szolgáltatóktól.
Á, én a múltkor rájöttem erre a csalafintaságra, tudja a postás, hogy dolgozok, de az asszony otthon van a gyerekkel. Szerintem nem is csönget, csak cetliz. Kifigyeltem, hogy kb. két óra múlva, (mikor már otthon vagyok), megy az utca túloldalán, (gondolom fix az útja). Elsőre csak szépen elkértem a levelet (hátha nincs igazam), másodjára már mondtam neki, hogy van ám csengőnk, tessék nyomkodni.
Arról már nem is beszélnék, hogy külön megszabja, hogy mekkora legyen a postaláda, mert különben úgy gyűri be a levelet, hogy fecnik maradnak belőle. (Persze, csak ezért fogom szétvágni a kerítést, hogy őkelmének kényelmes legyen. A szomszéd felrakott egy régi álló PC házat, oldalával a kerítésre, egy jókora vágással az oldalán. Gyönyörű lett. Vizesek: óracsere, szignó, van vagy 3m mély az akna, levillant az elemlámpával, kész vagyunk, viszlát. Nem mászok le, mert persze ez is munkaidőben, ezért rohanás vissza a melóhelyre, este haza. Piszkálja csőrömet a dolog, csak megnézem, hogy nincs-e szivárgás. Lemászok, megnézem a műanyag plombát, hát a tetű, gondolom mikor felrakta, elpattant a kezében, ámde ilyenkor már a gépbe beütötte a számát, nem akart vele szórakozni, úgy forgatta a föld felé, hogy fentről épnek látszódik. Betelefonáltam, este 10-kor ki is jöttek, kicserélték. De ha csak a következő óracserénél szólnak ők, hogy törött a plomba? Én már ezekkel nem is foglalkozom, havonta bediktálom telefonon, évente egyszer beengedem őket, a többit le....om. Idézet: „Vagy kimegyek a semmi közepére és függetlenítem magam a szolgáltatóktól.” Ott meg a szemétdíjat kell fizetned. ![]() Nálunk a postás, a szabvány kis méretű postaládába, belegyömöszölte a nem szabványos, A4-nél egy kicsivel nagyobb Kínai csomagot. Repülő habszárny volt benne. Újat kellett rendeljek, és szólni a postásnak, hogy inkább elmennék érte a postára, ha megjön. |
Bejelentkezés
Hirdetés |